Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 937
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Хоризонти 2, където все още има свободни апартаменти, се намира на ул. Орхидея, а не на ул. Мир. На 850 метра е от главния булевард. Мястото е спокойно, идеята с дворчето е чудесна, но просто не можах да си представя как пускам 12 годишната си дъщеря сама на училище по тази улица зимата по тъмно. Улицата е тясна, стръмна и няма тротоари. Разминаването на коли също би било трудно. Пропуснахме да питаме брокерката как стои въпроса с канализацията в района, но така или иначе се отказахме.

# 286
И на мен не ми е ОК там, изглежда сякаш проектирано като вилна зона. Да пътя е долу горе добре до ТИМ като ширина, но реално имаш една улица от двете страни кооперации или работилници и нищо! Нито магазини нито площадки, нито парк реално е направено като вилна зона, но вече пък е застроено с кооперации. Не виждам с какво там може да превъзхожда младост, трошево, възраждане. Иначе на цена под 800 евро на кв защо пък не.

# 287
  • Варна
Е, аз това говоря, цената е предимство.

Иначе Диди според мен ти благодаря за насоките, винаги приемам критика особено градивна, пък и всякаква.

# 288
Здравейте,
Един и същи апартамент го намирам при Форос, Адрес и Имотека, цената е еднаква. Кое е най-малкото зло, което да избера? Simple Smile

# 289
Адрес и Имотека са едно и също

# 290
Адрес и Имотека са едно и също
Благогдаря за мнението! Наясно съм за Имотека и Адрес.
По-скоро се чудя дали е възможно Форос да са по-читави...

# 291
Чак пък целия град да е на баир? Доста силно изказване.
То там си е проектирано за вилна зона. Ако въобще може да се говори за някакво проектиране във Варна.

# 292
  • Варна
Чак пък целия град да е на баир? Доста силно изказване.
...........

А на какво е? Франгенското плато е на има няма 12 км по права линия от морето. Блоковете във Владиславово са на 180 м надморска височина, спрямо 0 м на плажа. Въпросното място на ул Орхидея, на 350 м над околовръстното, е на 120 м н.в.

# 293
  • Варна
Grinning Grinning

Според това написаното горе, излиза, че всичко що е на над 10м. надморска височина е на баир. Т.е. цяла България сме на баир (добре де, изключваме заведенията, хотелите и къщите на първа линия на плажа Grinning ), защо да се ограничаваме само с Варна. Доста ме разсмя, благодаря за което.

# 294
  • Варна
Марто, ако нещото, което е на 10 м н.в. се намира на 10 метра от плажа, да - на баир е. Не виждам нищо смешно. Гледа се денивелацията в рамките на определено разстояние. Пробвай да се прибереш с колело от плажа до Виница, или до Владиславово, или до Сотира, без да се изпотиш, и се върни да напишеш, че не е баир. Grinning 
Ми то само в гръцката махала, дето е на две крачки от морето, има чудовищно стръмни улички.

# 295
  • varna
"чудовищно стръмни улички" има в Бриз. В гръцката махала няма Simple Smile

# 296
  • Варна
Има, има. На прима виста се сещам за Софроний Врачански. Онзи ден ми се наложи да паркирам там. (до една гигантска дупка).

# 297
И аз мисля, че Варна е в голямата си част на баир. Не съм от Варна, покрай купуването на апартамента се моткахме доста, че и после бах една седмица там. Ами където и да се разхождах пеша си е баир, даже ми направи впечатление това.

# 298
  • Варна
Има и по-зле, като Търново например. Аз съм свикнал и не ми прави впечатление, Морската си е надолу, всичко останало с лек баир нагоре. Нормално имаме спускане към море. И е хубаво, че е така защото иначе при всеки катаклизъм и морето щеше да влиза навътре.

# 299
Хора вие съвсем се изнежихте, то има ли град в България равен като тепсия освен централната част? Ние да не сме Холандия? Иначе Мир след околовръстното като улица си е ОК но то е направено като вилна зона не е точно града. В смисъл една улица и от двете страни е трябвало да има вили, но вече има блокове, и няма нищо друго. Обаче с риск да обидя някого ако Мир става то Орхидея трябва да си много закъсал да си купиш нещо там.

Общи условия

Активация на акаунт