Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 906
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Ходила съм на място, нищо не се вижда и няма как да го преценя. Пред празния парцел (юг), където ще се строи, има блок, тип китайска стена, от запад и изток други две на калкан, и от север е ограден о сградни платна, и на практика няма как да огледам парцела. Огряването може да се види ако се покача на 5 етаж на някой от съседните сгради. Затова си мислех, че мога да погледна през нещо аналогично google earth, само че за слънцеогряването.

# 436
Здравейте! Как мислите , основателно ли е искането на агенцията да си получи процента след подписване на предварителния договор, а не след окончателната продажба?

# 437
Деси, пробват се, така и да пропадне сделката по някаква причина те са си взели комисиона.
Ние заявяваме, че комисионна плащаме НА изповядването на сделката. Ако не искат- това не е нашата агенция и имот!
Платите ли сега, ставате бита карта и ще ви влачат във времето, ако пък излезе проблем с документите или продавачът се откаже, или пък агенция и продавач са в схема, кой ще ви върне парите?

# 438
  • Варна
На теория е така, на практика ако имат договор с агенцията е важно там какво пише.

# 439
  • Варна
То може всичко да се напише в договора, преди да се разпечата. Агенцията би могла да внесе промени, ако е съгласна. Но се съмнявам да е, освен ако не става въпрос за неатрактивен имот, който предлагат безуспешно от много месеци. Иначе много я интересува, че Desi.67 не е съгласна с условията, след като още 5 купувача чакат на опашка за същия имот.

# 440
Aми да заповяда следващия! А ако жилището е много атрактивно и е схема, тогава кой ще върне парите на Деси?

# 441
  • Варна
Малко вероятно е да е измамна схема. Просто това се е превърнало в практика почти навсякъде. Некоректна практика според мен.

# 442
А то следващата стъпка ще е пари за всеки оглед, ама не е луд, който яде баницата!

# 443
  • Варна
Имаше тема за някакви, дето искали пари за гориво за огледи в селата извън града, на 30 - 40 км. Grinning

# 444
Не съм аз купувачът , а децата.  Не мисля, че го има в договора с агенцията. Ние преди 5 г като купихме във Варна, платихме на агенцията като приключихме. Тук предварителният договор се налага заради частичен заем, та затова се зачудих практика ли е. Досега всичко сме купували без кредит. Благодаря Ви!

# 445
Не би трябвало да е практика, защото купувачът е напълно незащитен така. Обаче, яко извиват ръце брокерите с предварителните договори.
Наскоро си харесахме апартамент, без заем сме и ако искахме можехме да сключим сделката веднага. Отказахме да дадем капаро, с което да платим процента на брокера предварително и самият той развали сделката на следващия ден Joy

# 446
Защо ще развали сделката? Нали така или иначе щеше да си получи от Вас парите.

# 447
  • Варна
Щото си е навил над масрафа и да си направи кефа, явно е имало и други клиенти за апартамента. При тоя пазар нормално, като се смени ще се моят, а клиентите ще ги унижават, после обратно, човешка природа.

# 448
Деси без да съм специалист за договор с агенции, обаче при заем или при покупка на зелено според мен е нормално да си искат парите при предварителен договор. Реално предварителният договор си е договор при който могат да се включат всякакъв вид неустоики. Един път сключен предварителен договор ти и плащаш голяма сума пари така че последният проблем ако се провали договора ще бъде комисионната за брокера. Аз лично не вярвам на брокери, но за някои неща явно не може без тях. Бях се абонирал за един канал Имоти без посредник е то повечето обяви бяха от брокери, няма отърване.

# 449
Е, така де...за да си получи парите предварително, предполагам за да може и продавача да си плати неговият процент към брокера с нашето капаро.
Да не казвам поговорката за лакомия г*з. Апартаментът още си седи и не е продаден. Може би, ние бяхме от първите клиенти и си мислеха, че ще има голям интерес към него...

Общи условия

Активация на акаунт