Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 910
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
-veni-, имот в малките градчета крие риск. Точно там, сега има масови продажби.
За инвестиция се избира централна част. Цените винаги се повишават, а търсенето е постоянно.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 13:57 от Viviana91

# 421
Може ли някой да ми даде линк откъдето се вижда осветеността/слънчевото огряване на дадена сграда/парцел. Сякаш в тази тема беше коментирано, но не го намирам сега. Благодаря!

# 422
# 423
  • Варна
Как работи това? Не схващам... Къде трябва да се постави пинчето и после какво?

# 424
За инвестиция Владиславово. Ако искате вие да ходите да си релаксирате на спокойствие плюс семейство и приятели Бяла. Не е много по темата ама колите не съм забелязал да се покачват. Напротив много по-достъпни са от преди 15 години. Втора ръка за под 10 хил има избор. При новите да има поскъпване, но и между модел 2010 и 2020 има коренна разлика. По-нови технологии, по-икономични. Да не говорим,  че и моделите имат свойството да "растат" и реално се наместват в по-горните класове.

# 425
И аз нещо не го схващам. Пинчето се поставя върху сградата, която те интересува, ама после ...горе като натисна часовете и ми дава как се върти слънцето, ама аз това си го знам и без да ми го показва. Интересуваме нещо, което да ми показва, как съответната сграда е осветена от слънцето през различните часове и къде падат лъчите, но като се отчитат и другите наоколо сгради.

# 426
  • Варна
Без да съм отварял линка, но за това което ти искаш трябва да има как да се въвеждат данни за обем на твоята сграда и обем и отстояние на другите сгради, само с едно местоположение абсурд да стане, пък не вярвам да ги има тия данни въведени.

# 427
  • Варна
За инвестиция Владиславово. Ако искате вие да ходите да си релаксирате на спокойствие плюс семейство и приятели Бяла. Не е много по темата ама колите не съм забелязал да се покачват. Напротив много по-достъпни са от преди 15 години. Втора ръка за под 10 хил има избор. При новите да има поскъпване, но и между модел 2010 и 2020 има коренна разлика. По-нови технологии, по-икономични. Да не говорим,  че и моделите имат свойството да "растат" и реално се наместват в по-горните класове.

Коли за под 10 хил винаги е имало достъпни колкото си искаш, прото преди 15 години тогавашните 10 годишни коли бяха с по-малко екстри, а сегашните 10 годишни употребявани са с много и най-различни функции, затова така ти се струва. И като се конкурират различните производители, нормално цената да пада.  При имотите го няма това, защото няма как две строителни фирми да предлагат един и същ продукт на едно и също място.

# 428
Как да няма покачване при колите - преди 3 г и сега цената на няколко марки и модели, които имаме и следим, е една и съша, само дето сега колите са 3г по-стари и по-амортизирани..

# 429
  • Варна
Хм... не се бях замислила от тази гледна точка. Така си е.

# 430
  • Варна
Доста оптимистично е да се очаква да има програма, която да ви показва това, което искате. Трябва да бъдат съобразени много неща, сгради, дървета, нови сгради, които евентуално се появят в близост. Там вече и етажа ще е от значение, защото 2ри може да не вижда слънце никога, а 5ти да бъде осветен по 5-6 часа на ден. Това най-добре на място. Simple Smile

Колите не знам колко са достъпни, аз в момента търся и мога да кажа, че вторичният пазар е силно ограничен поради ред причини. И, ако искаш кола с история след примерно 2015-та до 2017-та година трябва да си приготвиш около 20к лв. И не става въпрос за някакъв висок и луксозен клас мпс.

# 431
  • Варна
Марто, т.е. линкът какво точно показва? Слагаме пинчето на съответния блок и после какво?

# 432
  • Варна
От сайта може да се добие представа, колко една сграда ще бъде осветена през различните дни и месеци от годината. Съответно и имота, който притежаваме, понеже нали му знаем разположението. Вече под какъв ъгъл ще падат лъчите от горния линк няма как да се види. Simple Smile

# 433
Доста оптимистично е да се очаква да има програма, която да ви показва това, което искате. Трябва да бъдат съобразени много неща, сгради, дървета, нови сгради, които евентуално се появят в близост. Там вече и етажа ще е от значение, защото 2ри може да не вижда слънце никога, а 5ти да бъде осветен по 5-6 часа на ден. Това най-добре на място. Simple Smile

Колите не знам колко са достъпни, аз в момента търся и мога да кажа, че вторичният пазар е силно ограничен поради ред причини. И, ако искаш кола с история след примерно 2015-та до 2017-та година трябва да си приготвиш около 20к лв. И не става въпрос за някакъв висок и луксозен клас мпс.
Извинявам се за офф топика: Цените на колите в момента са такива заради безпрецедентната криза с производството на автомобилни чипове. Без въпросните чипове , няма как да бъде произведен съвременен автомобил. Доколкото знам , имало е пожар в един от заводите в Япония , който ги произвежда ...а също и въпросните чипове са станали все по- търсени и от останалите индустрии. Но и тая криза , като всички останали ще приключи скоро (Европейците си строят вече такива заводи) и няма да има чакане за нов автомобил по няколко месеца. Истината е ,че в момента ако искаш да си купиш нов автомобил чакаш по няколко месеца поне , и затова всеки си остава със старото и няма предлагане на коли втора ръка. Моята прогноза е ,че с преодоляването на тази криза с чиповете и с бясното развитие на научно техническия прогрес до няколко години цените на колите с двигател с вътрешно горене ще се сринат зверски и никой няма да ги иска. Всеки ще търси електромобил или плуг ин хибрид.

# 434
Pulp, бая време ще мине докато в БГ извън големия град ел автомобилите могат да се ползват.
Проблемът с новите коли е, че са изчислени след 200хил да почнат сериозните проблеми и скъпи ремонти, а дъртото VW е за 500 хил изчислявано.
За чиповете тепърва ще се строят заводи, защото жълтите си ги пазят за себе си и в момента в Германия има фабрики в престой до нова година. Малко рано се сетиха колко са зависими.
Датчаните правили изследване и доказали, че тая без ДВГ след 2030г у Европа няма да я бъде, защото трябва тотална реконструкция на инфраструктурата за да се сложат много зарядни станции. Не става с монофазен ток, трябва трифазен, а по бензиностанциите цената на кВ вече гонел 40-50 цента.
Друг проблем е какво ще правим с батериите, като нямаме заводи за рециклиране и с какъв живот ще са след като нова батерия за среден клас е 3-4хил Евро..

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 11:47 от скаридка

Общи условия

Активация на акаунт