Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 913
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Nohope, нищо лично, ама айде понамали малко глупостите.
Добре, че пишеш толкова неграмотно, че иначе като нищо щяха да те вземат насериозно някои случайни читатели.

# 406
Nohope, нищо лично, ама айде понамали малко глупостите.
Добре, че пишеш толкова неграмотно, че иначе като нищо щяха да те вземат насериозно някои случайни читатели.
Диди какво печелиш от личните нападки? И аз мога да кажа, че си смешна, неадекватна, необразована, некомпетентна и после какво? Когато имаш аргументи по факти просто ги дай. Инача това което съм споменал преди малко излиза че е вярно. Кажи по фактите кое не е вярно, обидите си ги запази за хората от твоят кръг.

# 407
  • Варна
Вземи си прочети сам съветите и недей писа за постоянно растящи лихви и стойности от преди десетилетие.

# 408
Вземи си прочети сам съветите и недей писа за постоянно растящи лихви и стойности от преди десетилетие.
Това ли те дразни, че съм написал че лихвите ще се вдигат😊. Вземи прочети една книга поне свързана с икономика да видиш кога лихвите падат и кога се вдигат. Лихвените проценти  на националните банки в цяла Европа а и света клонят към нула. Това е заради кризата. В момента в който кризата свърши те ще тръгнат нагоре. Вече това се планира за САЩ, Англия и Унгария. Скоро и ЕЦБ ще тръгне натам. Но дори и да не съм прав, кажи го нормално с аргументи а не по този начин.

# 409
  • Варна
Финансист съм по образование. По-скоро аз мога да ви дам някой друг учебник, да прочетете. И малко гинко билоба, че забравяте какво сте написал преди два реда.
Не написахте, че лихвите ще се покачат(което аз не съм оспорила, само казах, че тенденицията е обратна, какво ще стане - ще видим), а че лихвите винаги се качват, което е пълна глупост. То да не е цена, че да се качва постоянно? Ако беше така, вече щяха да са 80%.
Също стойностите от 5 - 6 %, които написахте, понеже явно сте теглил кредит в такова време, отдавна не са актуални, съмнява ме в близките 3 години отново да са, така че моля не заблуждавайте хората. Айде стига толкова оптопик. Ако имате нужда да ми кажете още нещо, пишете ми на лс.

# 410
Диди защо ги говорите тези неща, вие имате някакви предубеждения. Къде съм писал че лихвите винаги се качват, покажете да видя. Напротив писал съм че е цикъл тоест нагоре-надолу-нагоре-надолу....И понеже сега лихвените приценти на централните банки клонят към нула и излизаме от криза идва инфлация нормално лихвите да тръгнат нагоре. За стойността ясно съм писал моят кредит беше преди 15 години сега цената на парите е по-евтина така че няма да стигне до лихви които аз съм взел и накрая съм дал прогноза 5 процента. ОК вие си дайте вашата прогноза без нападки и готова. Това са прогнози за след 5 години нищо сигурно няма.

# 411
Докато не спрат да излизат нови варианти на короната или смъртността от вируса не падне до нива близки на грипа (дали ще е естествено, с ваксина, с някакво лекарство - няма значение), няма как централните банки да вдигнат лихвите. Няма икономика, която да може да издържи на шокови отваряния/затваряния на цели отрасли, без финансова помощ.

А това, че банките нямали капитал са някакви пълни глупости. Даже имат прекалено много капитал. Дори родните банки прилагат негативен лихвен процент на депозитите над определена сума в момента, а това е практика в Европа от години. Закриха срочните депозити като продуктова категория.

Иначе, за инфлацията сте горе-долу в правилната посока. Само, че това, което вие разбирате под инфлация, не е това което централните банки разбират под инфлация. Те гледат т.нар. потребителска кощница, а не дали може да си купите имот. Така, че ако има 30% ръст на имотите , но 5% на базовите стоки, а ковид-а продължава да тресе икономиката, не се заблуждавайте, че централните банки ще вдигнат лихвите, защото активите вече не са по джоба ви.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 09:57 от usefulreplacement

# 412
Нохоуп не се тревожи, съвсем правилно си го написал за лихвите. Хората те нападат защото не могат да понесат психологически че лихвите могат да скочат и цените да паднат. Ако не беше ковид лихвите в Уса в момента щяха да са 5%. Те 2019 бяха стигнали близо до 5%. В момента централната банка в уса всеки месец купува 120 млрд ДЦК и по този начин поддържа лихвите ниски. До края на година се очаква да намалят количеството на тези покупки и това ще повлияе на лихвите. В момента в който лихвите в уса започнат да скачат, инвеститорите които купуват евро ДЦК ще се насочат към Уса. Изобщо ако някой си мисли че 2.8% лихва е нормална, финансите не са им силна страна. Аз в Уса купих с фиксирана 2.8% за 30 години, обаче ако купувам в бг ще си направя сметка дали мога да плащам 5%.

# 413
Нохоуп не се тревожи, съвсем правилно си го написал за лихвите. Хората те нападат защото не могат да понесат психологически че лихвите могат да скочат и цените да паднат. Ако не беше ковид лихвите в Уса в момента щяха да са 5%.

"Ако не беше ковид", "ако нямаше 2007-ма световна финансова криза" и т.н. Прав си, но в хипотетичната реалност 😉

В момента централната банка в уса всеки месец купува 120 млрд ДЦК и по този начин поддържа лихвите ниски. До края на година се очаква да намалят количеството на тези покупки и това ще повлияе на лихвите.

Очаква се Simple Smile Щом си сигурен, винаги може да пуснеш 1 шорт срещу някой риъл естейт ETF и ще направиш много пари.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 09:40 от usefulreplacement

# 414
Като ви чете някой ще каже, че само имоти купувате, не ядете, коли не карате.
Изобщо потребителската кошница не е скочила, вярно ли? Примерче - при по-добра реколта пшеницата поскъпва!
Поскъпването на основни храни и суровини е в цял свят.
Европа нямат намерение вече да затварят, защото неваксинираните им са малцинство и могат да ги държат в патова ситуация докато се ваксинират. Някои дори отмениха всички мерки, включително маските.

# 415
Инфлацията чука на вратата на Европа, обаче това не е лошо нещо даже е търсено. Да в България като чуем инфлация и си представяме Жан Виденов, но една нормална инфлация 2-4 процента е добре дошла. Щом цените се вдигат значи и заплатите растат и хората имат повече пари да харчат и икономиката расте. Сега си представете инфлация 3 процента и лихви на централните банко 0 процента??? Това са дългове. В момента все още сме на ръба, но Ковид 1,2,3,4 години, колко още? А ипотечният кредит е за 15-20-25 години. Точни прогнози не може да се дават, но все пак който тегли кредит за инвестиция, имайто го предвид че по- добре няма да стане а един ден може и да се качат.

# 416
  • Варна
Мда, на теория е така, щом има инфлация уж всичко е цветя и рози, икономиката расте.
Я излез на улицата и питай 100 случайни човека с колко процента им е увеличено възнаграждението за последните примерно 6 месеца.

# 417
Хич не знам кой къде е учил и чел..
Обаче най-важното на парите е тахната покупателната способност!
ММ се шегува, че е бил милионер, който с една заплата и обувки не можеше да си купи..
Марто повдигна съвсем точно темата за заплатите, а аз ще добавя смешните заплати във Варна и зависимостта от туризма на повечето съграждани, който тази година е необичайно силен, но догодина не се знае..
Имаме гости от Германия, знаете ли как върви квадрат в Лайпциг? 3 хил Евро в центъра и наем месечен около 600-800еур. Извън центъра реална сделка за партерен апартамент със собствен двор 100м2, 70хил Евро за 65 м2 чиста жилищна площ.
Вярно не е Бавария, но и там не работят 700-800 €

# 418
  • Най-красивата страна
В момента се чудим дали да се съгласим с предложението да купим апартамент 55кв.във Владиславово -ново строителство,района около пощата за 35 000евро или да купим апартамент в Бяла или Обзор ,пак тухла ,същата квадратура,но обзаведен,същите квадрати,близо до морето за 25000евро.
Цел-инвестиция.

# 419
  • Варна
Няма какво да се чудиш. Владиславово по-добре. Мога да напиша реферат защо ама така или иначе няма да го прочете никой. Най-важното е, че вторият ти вариант е пряко зависим от туризъм, който не се знае кога, как и предмет на какви регулации ще е.

Общи условия

Активация на акаунт