Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 879
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Инфлацията може да намали драстично търсенето на имоти, не защото те са се покачили, а защото свободните пари за инвестиции да потрябват за изхранването на домочадието.
Цените на много продукти са +30 до +50%, а зимата тепърва идва ..Не съм чула и в най-търсените професии да има такова увеличение на заплатите, т.е нашата покупателна способност намалява.
Отделно лихвите по кредитите тръгват лека-полека нагоре, а депозити/сметко до 10 хил лв се топят като ланшен сняг.
Лошото при инфлацията този път е, че не е наша българска, а в световен мащаб.

# 466
  • Варна
Да, но тука в случая е различното, че пари се печатат яко, има много хора и индустрии, които направиха най-добрите си обороти някога точно миналата и тази година, парите си циркулират и при инфлация и при рецесия, сменят собственика, а хората като нямат доверие на никой и ще гледат да вземат имоти.

Не бъркайте инфлацията с рецесия или депресия. При инфлацията всичко освен парите се качва като цена защото парите нямат стойност. В момента наблюдаваме нещо ново, което е различно, ще почакаме и ще видим.

Не мисля, че имотите ще паднат, даже ще се качат. И тук ще напиша два три реда от фантастичен роман. "Имало едно време една държава, която била различна. Била различна почти от всички държави по света, а от белите държави, към които се числяла била още по-различна. Различието се дължало на една статистика, в която гражданите на тази държава били на последно място. Хората били упорити и недоверчиви и затова били последни в тази статистика. Случило се така, че други упорити и недоверчиви хора от цял свят решили да се преместят да живеят там и цените на имотите се качили."

# 467
Викаш всичкото антиваксър по света сега ще се юрне да купува у Варна имоти 😂😂😂.

# 468
  • Варна
Не му е тук мястото да го обсъждаме, но квалификацията антиваксър не е приложима за тази ситуация. Много хора си имат всички други ваксини, просто ги притеснява бързото навлизане на тази в употреба и липсата на достатъчно време за тестове. Както и разни други неща по темата ги тревожат хората. Но, що се отнася до имотите може авторът на фантастичният роман от по-горе да се окаже прав.

# 469
Знам си аз, че моето семейство и приятелите ни сме някакви недоразвити екземпляри и вярваме в науката.. Ама децата се ваксинираха и заминаха да си учат по чужбината, защото там за разлика от тук ..хич няма да е нулева.
Ужас..

Печатането на пари приключи, на път е да приключи супер безславно за САЩ - имат над 10 милиона нови напуснали работа, защото помощите им стигат и не им се бачка за още малко отгоре.
Положението отива в тази посока и в UK и ЗЕ.

# 470
  • Варна
Така и така ще го изтрият това, но поне да ти отговоря. Не е това, че хората не вярват на науката и няма нищо общо с това, просто повечето хора недоумяват как така овчарското куче и вълка са се загрижили за овцете, защото това не се е случвало никога в историята на човечеството.

# 471
Какво ви е мнението за квартал Погреби, по-точно ул.Христо Македонски? Жилище ни трябва за 2-3 години ползване, а след това остава за под наем?

# 472

Някой ако се опита да ви хване за слушател как цените на материалите скачали му покажете тази графика. Цената на желязото падна с около 50% и е близо до нива от 2019. Същото важи и за дървото

# 473
  • Варна
Погреби като цяло не е особено привлекателен квартал нито за живеене постоянно, нито за наематели. Ниско, шумно, мръсно, тясно. Наемите там вървят леко по-ниски, както и цените на имотите. Всичко е закономерно.

# 474
Погреби като цяло не е особено привлекателен квартал нито за живеене постоянно, нито за наематели. Ниско, шумно, мръсно, тясно. Наемите там вървят леко по-ниски, както и цените на имотите. Всичко е закономерно.

Тъй като не познавам Варна много, какво ще ме посъветвате -кои квартали са привлекателни,
от ваша гледна точка?

# 475
  • Варна
Ще ви посъветвам да дойдете и да се разходите 2 - 3 дена във всички квартали и да си прецените сами. Това, което за мен е привлекателно, друг не би отишъл да живее там и пари да му дават. Не ви познавам начина на живот, няма как да ви кажа къде да си купите имот. 
Аз съм се ориентирала към къща в някоя от вилноте зони на север, та моята гледна точка едва ли ви е от полза.

# 476

Тъй като не познавам Варна много, какво ще ме посъветвате -кои квартали са привлекателни,
от ваша гледна точка?
Понеже първоначално гледате погребите та ориентировтчно по този бюджет аз ви съветвам да видите Трошево, Младост, Възраждане.

# 477
Ще ви посъветвам да дойдете и да се разходите 2 - 3 дена във всички квартали и да си прецените сами. Това, което за мен е привлекателно, друг не би отишъл да живее там и пари да му дават. Не ви познавам начина на живот, няма как да ви кажа къде да си купите имот. 
Аз съм се ориентирала към къща в някоя от вилноте зони на север, та моята гледна точка едва ли ви е от полза.

Благодаря за отговора, макар че 2-3 дена едва ли ще успея да се ориентирам.
Май Чайка ми харесва, но цените не ми понасят Joy
По скоро като отдаване под наем ще ми е по-важното и възможност за паркиране,
а иначе 2-3 години живот всякак се понасят.

# 478

Благодаря за отговора, макар че 2-3 дена едва ли ще успея да се ориентирам.
Май Чайка ми харесва, но цените не ми понасят Joy
По скоро като отдаване под наем ще ми е по-важното и възможност за паркиране,
а иначе 2-3 години живот всякак се понасят.
Ако питате най-атрактивни квартали да Чайка и Гръцката махала. Би било добре да дадете някакъв бюджет за ориентир.

# 479
  • Варна
Погреби е в Синя зона. 55 лв на година май беше за първи автомобил, но това не ви гарантира място. Най-разумно ще е да отделите пари за поне едно паркомясто или гараж. Квартал, където се паркира безпроблемно, във Варна не съществува.
Иначе под наем където и да купите, все ще се отдаде, на съответната цена, ако вътре е свежо обзаведено. Гледайте на вас да ви харесва, не се знае дали няма да ви се наложи вие или роднина да го ползвате.

Общи условия

Активация на акаунт