Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 45 829
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Както сам каза работата е на късмет и няма много подобни оферти на пазара.

# 676
Или някой е бил много на зор да продава или са направени големи компромиси с жилището.Тази цена на вторичен пазар ми се вижда нереална.
И каква е цената точно??? Двустаен нищо не означава. Може да е 40 квадрата може и 60.Само така двустаен нищо не се разбира. Да не говорим за тристайни където има 85 кв и 130 кв. Цената се гледа на квадрат. Сега погледнах, че в сезони имат 48 кв двустайни тоест се пада по 875 евро на кв. Като имаш предвид, че нямат Акт 15 съвсем реална цена.
58 с общи части 50 без или нещо такова.и двете стаи са прилични отделно има килер с изводи за пералня.Не е лош като се има предвид и че има ТЕЦ, трислое нстъклопакет Саламандър и т.н.Акт 15 до дни.Мисълта ми беше че за тия пари взимаш нещо готово с добро качество защото за 45 000 в района предлагат двустайни на картинка все още и със съмнително качество
В такъв случай може само да го поздравим за добрата сделка😊. Който си го може го може.

# 677
  • Варна
Виница вече е 793 евро на квадрат средна цена за двустаен.

# 678
  • Варна
Тази статистика от imot.bg ли е ? И за последните 6 месеца примерно, колко пъти се промени,предполагам нагоре?

https://www.dnes.bg/eu/2021/10/04/cenite-na-imotite-rastat-horat … o-jilishte.505797

# 679
  • Варна
Не знам, ама аз постоянно получавам известия за промяна в цените на имоти, които следя, разбира се - нагоре. С по 10 хил, с по 20 хил... Изведнъж ги покачват.

# 680
Здравейте хора.

Някой може ли да сподели повече за апартаментите в кк.Константин и Елена?
Какво ви е впечатлението за затворените комплекси там?

# 681
И така, гледам днес новините. Тока 30% нагоре, водата 30% нагоре, парното 30% нагоре. Има ли още някой тук който си мисли, че при тази инфлация и това развитие на нещата имотите тепърва ще поевтиняват?

# 682
А заплатите и те ли са нагоре? Не трябва ли при инфлация и те да са нагоре.

# 683
  • Варна
И те си вървят нагоре, просто по-бавничко. За 10 години МРЗ се увеличи от 360 на 610 лв, което е почти двойно. Вече големите заплати са си според фирмите, там държавата не се бърка.

# 684
Тази инфлация е лоша новина за потенциалните купувачи на имоти. Понеже заплатите не скачат пропорционално ште има по- малко свободни пари за вноска по ипотека. Една част от причината за тази инфлация е недостиг на работници на запад. В резултат поне там им вдигат заплатите. Отделно и наемите скачат. В бг този скок на цените на имотите не е подкрепен от стабилна икономика и ми се струва ште е трудно да се задаржи в далгосрочен план. Сори липсват ми две букви на клавиатурата, надявам се граматиците тука да не се засегнат много.

# 685
А заплатите и те ли са нагоре? Не трябва ли при инфлация и те да са нагоре.

Не, разбира се. Все пак някой трябва да плати сметката.

# 686
Виница вече е 793 евро на квадрат средна цена за двустаен.

Видя ми се че Комфорт рекламират някаква сграда “от 550 евро” ако още търсиш там.

# 687
  • Най-красивата страна
От 550 евро-това ще да е цена на зелено.
И ще е добре,ако блока не е горе на баира

# 688
От 550 евро-това ще да е цена на зелено.
И ще е добре,ако блока не е горе на баира
Това ОТ е рекламен трик. Тази цена е сигурно за първи етаж за северни апартаменти или нещо подобно.

# 689
Докога ще се повишават цените, накратко тук
https://www.facebook.com/484199911628865/posts/4295988277116657/

Общи условия

Активация на акаунт