Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 915
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Може да намериш ама с компромиси. Първи етаж, партер и.т.н. Цените на хубав двустаен във Възраждане 1 и 2, че и 3 и 4 още преди две години беше 40 000 евро на зелено. 35 000 за Владиславово пак беше такава цена, но може би някъде нагоре ще е по-евтино. А, реален пример 2019-та двустаен на зелено в Кайсиева с паркомясто 36 000 евро, 2021 пролетта същият се продаде за 48 000 вече направен до ключ ( около 5000 евро е ремонта ). Така, че 35 000 на акт 16 в Кайсиева е абсурд.

Относно инвестицията в апартамент с кредит, не е лоша идеята защото дава гъвкавост на инвеститора да действа според ситуацията - да продаде след акт 16 или малко по-късно или да продължи да изплаща ако му е изгодно. Ако пък апартамента се стопанисва и дава под наем около 1/4 от наема дори може да е чиста печалба под формата на спестена главница. А, другите 3/4 от наема покриват лихвата. Така ако ти дойдат едни пари от някъде си гъвкав и може веднага да ги вложиш, като покриеш част или по-голяма част от кредита, а не да се чудиш къде да ги завреш в тая инфлация.

Много хора си въобразяват, сега ми изскочиха едни пари, най-лесното е да купя имот, да ама не. Обявите, цените, достъпността, всичко това е измамно. Пробвайте и ще видите. Като почнеш да търсиш се сблъскваш с неизрядни документи, проблемни имоти, собственици идиоти, проблема с риска при покупка на зелено от непознат строител, компромиси с имота, време и.т.н.

Или както казваше баба ми "Купувай на хората боклуците...".

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 11:34 от Penkoman

# 376
Мислите ли,че двустаен апартамент във Владиславово,на зелено,за 35 000евро е добра оферта?
На мен ми се вижда скъпо...Все си мисля,че за такива пари ще мога да намеря същото жилище в завършена сграда...примерно в Кайсиева градина или даже във Възраждане?
Вени няма как да напишеш просто двустаен апартамент. Цената върви с квадратите. Би ли споменала квадратите и етажа?

# 377
  • Варна
Именно в началото плащате почти само лихви а накрая само главница. Не виждам смисъл по-добре съберете пари и си го купете без банките.

Ма разбира се, да събират 40 - 50 - 80 - 120 хиляди, няма проблем. Докато ги съберат, цените ще са  х 2.

# 378
Именно в началото плащате почти само лихви а накрая само главница. Не виждам смисъл по-добре съберете пари и си го купете без банките.

Ма разбира се, да събират 40 - 50 - 80 - 120 хиляди, няма проблем. Докато ги съберат, цените ще са  х 2.
Естествено ти като вземеш заем с лихвата цената ще стане ÷2! Искаш с трици маимуни да ловиш, ако събере пари и вземе на зелено цената ще е с 15-20 процента по ниска. Вие сега предполагате каква щяла да е цената след 10 години, лихвите, заплатите, цените на останалите продукти и спечелихте милиони, голям бизнес няма що.

# 379

Ма разбира се, да събират 40 - 50 - 80 - 120 хиляди, няма проблем. Докато ги съберат, цените ще са  х 2.
Естествено ти като вземеш заем с лихвата цената ще стане ÷2! Искаш с трици маимуни да ловиш, ако събере пари и вземе на зелено цената ще е с 15-20 процента по ниска. Вие сега предполагате каква щяла да е цената след 10 години, лихвите, заплатите, цените на останалите продукти и спечелихте милиони, голям бизнес няма що.

Е, аз и сега говоря за покупка на зелено. Играта с числата е заем+лихва или  пазарната цена ще е по-висока след време. А като оставим настрана това, вече идва и момента, с изборът на зелено след 10 години. Сигурно вече строежите ще са по линията Каменар-Калиманци.

# 380
Васи под зелено разбирай сега да почва строежа. К скай има акт 14 и е пред акт 15, какво зелено е това??? Цената от сега и след акт 16 няма да се различава с повече от 5 процента понеже то няма риск да го закупиш.

# 381
Васи под зелено разбирай сега да почва строежа. К скай има акт 14 и е пред акт 15, какво зелено е това??? Цената от сега и след акт 16 няма да се различава с повече от 5 процента понеже то няма риск да го закупиш.
Говоря за следващите 3 сгради, в тези двете няма вече това, което търся .

# 382
Може би иска да закупи в третата сграда на К Скай.

# 383
Аааааа сори тогава не съм разбрал. Ама банките не дават заем за нещо което го няма???? Как си го представяте да отидете с предварителен договор да кандидатствате за заем, спореф мен това няма как да стане!!!

# 384
Аааааа сори тогава не съм разбрал. Ама банките не дават заем за нещо което го няма???? Как си го представяте да отидете с предварителен договор да кандидатствате за заем, спореф мен това няма как да стане!!!
Вече имам близки купили по този начин от тях -с ипотека ще бъдат. Схемата е 20% на предварителен договор 80% на акт 16. Аз се надявам да взема за доста под тези 80% заем.

# 385
Вече имам близки купили по този начин от тях -с ипотека ще бъдат. Схемата е 20% на предварителен договор 80% на акт 16. Аз се надявам да взема за доста под тези 80% заем.
Разбрах сега, но все пак провери цената на имота! Обикновенно такива схеми не са изгодни както 30-30-10 примерно. И то е нормално по разбираеми причини.

# 386
  • Варна
Айде Виница средната цена на двустаен вече стана 769 на кв.

# 387
В К Скай,каква е цената на двустаен, в 3 и 4 сграда?Няма още информация в сайта.

# 388
  • Варна
Щях да предполагам, ако бях казала, че 2024 като приемем еврото, ще станат х 2. Това, че ще растат цените, не е никакво предположение, а естествен закономерен икономически факт. Всичко в дългосрочен план винаги е растяло, расте и ще продължава да расте - цени на храна, услуги, заплати, имоти. Въпросът е с какви пропорции. Това не се наемам да прогнозирам, въпреки че съм финансист по образование.
Лихвите пък са толкова смешни, и с тенденция да се задържат такива, че порсто не познавам човек, който да разполага с някаква сума и сериозно желание да купува, и да седи и да чака. Чакат тези, които искат да купуват само на приказки.
За някакви бизнеси и милиони говорите, не става ясно защо, но здраве да е. Важното е да сме написали нещо...

# 389
  • Най-красивата страна
Апартаментът е на чертеж,55кв.-35 000евро.
Много ми се вижда за ,,Владиславово,,.

Общи условия

Активация на акаунт