Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 45 870
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Малко са и завишени цените на тая сграда, а е близо до булеварда и ще е шумно. Обаче ако някой почне да строи по-навътре бих взел там.

# 586
Малко са и завишени цените на тая сграда, а е близо до булеварда и ще е шумно. Обаче ако някой почне да строи по-навътре бих взел там.
За шума момичето е искала да вземе апартамент на кръстовището на Република и 3ти март така че едва ли ще е проблем. Тя си преценява аз само давам опция.

# 587
  • Варна
А, да много ясно. Има хора не им пречи ако ще с електрожен да им работиш на главата. Няма да забравя веднъж бяхме с приятел на оглед в Лабиринт, всичко хубаво и като зашумяха едни електрожени от съседните работилници...брокера вика - хората се обаждат и те спазват на обяд...хубаво ама през другото време, особено с това, че вече повечето може да работим от вкъщи?

# 588
Честно казано и аз не знам какво искам. Идеята ми е да купим ликвидно жилище за около 50 хил. евро. максимум 60 хил. евро. Но като гледам трябва наистина рано, рано да се купува. Например във Владиславово под "Под липите" ще има сграда на Конструмакс. Там също има жилище, което не е лошо и се чудя и за там. Друго място, за което се колебая е бъдещия  V-Park 1 или нещо подобно пак около Автотрейд.

# 589
Тайминга е важен да. Примерно цена между разрешително за строеж и акт 16 се променя около 20 %. Което означава 20 % за 2 години. От там вече трябва да се сметнат и цените на пазара за тези 2 години, но дори и да не се качат няма да паднат така че имаш едни мин 20 процента за 2 години. Естествено жилището трябва да е прилично, не гълъбарник, сутерен, скосове и т. н. В днешни дни съм изумен какви безумия успяват да се препродадат, но няма винаги да е така.

# 590
 Освен imot.bg друг сайт за покупко/продажба на недвижими имоти да споделите ?

# 591
  • Варна
Само да кажа, че ако е за инвестиция може и да си струва да се плати завишена цена защото може да го дадеш под наем 2-3 години по-рано и съответно да събираш пари, а и все ще е направено някак и с малко ремонт ще стане за отдаване, няма да почваш от нулата. Имам предвид да се вземе вече готово вместо да се чака. За собствено жилище по-добре да си почакаш за да няма компромиси с етажи и разпределения ама и там е пак опасна работа, не знаеш като е готово колко ще е шумно, точно каква ще е ситуацията.

# 592
  • Варна
2 години наеми по 400 лв са ти 9 600 лева и то ако нямаш щети и празни дни.
20% от цената на един хубав двустаен за 60 000 евро е 24 000 лева.

# 593
  • Варна
Диди, като вляза в апартамент по БДС до момента в който вкарам наематели и го обзаведа до ключ с висичко нужно харча или харчех до преди месеци около 12-15 000лв. Може да ги прибавиш към другите 10 000 и пак да коментираш разликите. Аз лично не съм вземал вече построено, но бих се замислил за следващ проект. Освен това изобщо не минават две години, а по-скоро три от нула до ползване.

# 594
  • Варна
Аз до колкото разбрах сравняваме покупка на зелено (те вече ги издават с готови бани, настилки и латекс) и покупка на апартамент на акт 16 (издаден в същото състояние). Обзавеждането вече е съвсем отделно перо.

# 595
  • Варна
Кои пък точно ги издават с готови бани, да не грешиш държавата? Последните два години доста оферти ми се е наложило да разгледам и такова нещо не съм видял. Има тук-там изхвърляници ама като ги запиташ конкретно и излиза, че било един вид маркетингов подход. Или пък ако го има си плащаш отгоре.

# 596
Кои пък точно ги издават с готови бани, да не грешиш държавата? Последните два години доста оферти ми се е наложило да разгледам и такова нещо не съм видял. Има тук-там изхвърляници ама като ги запиташ конкретно и излиза, че било един вид маркетингов подход. Или пък ако го има си плащаш отгоре.
Пенко аз съм дал 2 години като съм имал предвид цел инвестиця покупко/продажба. Тоест копуваш на разрешително, от там имаш средно 2 години до акт 16 и продаваш без да си играеш да обзавеждаш. Мое мнение е че ако обзаведеш и искаш да продаваш няма да сложиш много отгоре. За наем е друга хипотеза вече.

# 597
  • Варна
Разбира се, че си плащаш отгоре за довършването, независимо на какъв етап завършеност купуваш. Като си купуваш готов апартамент на акт 16, независимо дали от строител или собственик, да не мислиш, че плочките не са ти сметнати в цената? Разликата е само, че не се занимаваш сам да търсиш и организираш майстори.

# 598
В 'Сезони" ще започнат  да излизат апартаменти на вторичния пазар.Колко е нормално според вас да струва двустаен на акт 15? 40-45000е?

# 599
  • Варна
В 'Сезони" ще започнат  да излизат апартаменти на вторичния пазар.Колко е нормално според вас да струва двустаен на акт 15? 40-45000е?

Вижда ми се низка тази цена...

Освен imot.bg друг сайт за покупко/продажба на недвижими имоти да споделите ?

alo.bg
domaza.bg

Общи условия

Активация на акаунт