Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 39 049
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
До 12 гс се маэах от време на време с нивея боди милк, эащото ми се повръщаше от всякакви мириэми. Макс 2 пъти седмично да е било...
След това постепенно вкарах и други продукти-няколко седмици Би оил, а сега от 18 г.с мажа кремът на виши против стрии (очарована съм!!), а след него аргановия боди бутер на боди шоп. От утре съм в 21 г.с. и нямам стрии, но и не съм качила много килограми, някъде около 3,5, може би 4-эависи от водната эадръжка в конкретния ден. Броят качени кила също играе роля, т.е. ако до сега бях качила 10 и до края станат 20-30, ще е раэлична история в сравнение ако се качат само 10-на-12 общо. Това ми е и целта, дано не стана слон в трети триместър. :Д

# 391
И аз предполагам, че ако се качат 30кг, стриите са неизбежни, но и при малко качени килограми, ако сте предразположена към стрии, пак има голям шанс. Мазането е добре да започне възможно най-рано и да продължи и след раждането, защото много пъти стриите се появяват чак тогава. Или пък в последните дни/седмици преди раждането. Освен това да се мажат и дупето, бедрата, гърдите, а не само коремът, защото не се знае къде ще избият.
Аз качих около 12кг, не съм се мазала с нищо и нямам стрии, за щастие.

# 392
Здравейте момичета! Да ви попитам позволявате ли си през бременноста шоколад и кафе?

# 393
  • sofia
Здравейте момичета! Да ви попитам позволявате ли си през бременноста шоколад и кафе?
По едно кафе сутрин пия и ако ми се дояде шоколад си взимам със стевиа, но това е многоо рядко

# 394
Аз също пия по едно кафе на ден и шоколад си хапвам ако ми се дояде, но не прекалявам.

# 395
Babyboo, аз започнах от 17та, 18та г.с, мажа се със маслото на Palmers.

# 396
Пия по 1 кафе на ден. И сладки неща ям.

# 397
Не пия кафе, эащото ми се повръща от него, но и беэ това мисля, че е по-добре беэ. Дори да са поэволени малки количества, най-добре да не се рискува. Пила съм кола, която съдържа кофеин, 3-4 пъти общо, эащото ме облекчаваше да не повърна, докато мъжът ми ядеше Мак доналдс в колата...:Д Веднъж също си бях поръчала като бяхме на кафе и от гледките и мириэмите имах чувството, че ще повърна на масата. Иначе кофеин-не.

Шоколад съм яла под формата на бисквите с шоколад/шоколадова торта. Между 16-19 г.с. имах ,,сладък" период и налитах както никога на шоколад, бонбони харибо фантаэия, бонбони аида на Сушард, нутела и мармалад. В рамките на три седмици съм яла почти всеки ден или дори понякога по два пъти на ден сладко в малки количества, сега вече не ми се  яде. Ям нутела на филийка рядко.

# 398
Аз си пия по кафе на ден, а следобедното съм заменила с безкофеиново. На вкус няма никаква разлика.
И кола пия като ми се допие. Това, може би, са ми единствените прегрешения през бременността.
За мазането се мажа с лосиона на Палмърс и кокосово масло. И въпреки, че се мажа всеки ден по два пъти, гърдите ми станаха ужасни. По корема нямам нито една, засега. В 8-ми месец съм.

# 399
  • София/Севлиево
От + тест почнах да се мажа,в началото не всеки ден,заради гаденето,но след 13-14 седмица даже по 2 пъти на ден.От тази си бременност нямам стрии,но с порастването на корема старите ми станаха доста видими.Хубавото е,че после може пак да поизчезнат.Мажа се с продукт от ДМ сериа Матернеа за бременни.
Кафе си позволявам много слабо по 1-2 пъти седмично,късо и с много мляко.Един черен шоколад от 100 гр ям за около 10 дни, и също за толкова изпивам една кола от 500 мл, защото съм с много ниско кръвно,а вече като видя айрян(който много обичам) всичко ми се преобръща...

# 400
Сладко рядко ям,кола пия всеки ден помага ми и за лошото и за кръвното.С първото ми дете качих 13 кг,надявам се и сега да са най- много толкова.Почти в 13 г.с съм и съм качила 2 кг

# 401
Като чета по колко килограма сте качили, а аз съм почти в 20 седмица вече и съм + 9 кг. Не ми се мисли в какво ще се превърна до 9 месец...
Иначе за мазането, аз се мажа от 3 месец. Първо си взех на икаров олио за бременни и като свърши го замених с mustela против стрии за бременни. За момента не виждам да са се появили нови, а като цяло си имам и съм предразположена доста към стрии.
Наложи ми се да отида на кожен поради други причини и там лекарката ме посъветва да си взема олио за къпане вместо обикновен душ гел и я послушах. Ще видим резултата от всичко накрая живи и здрави. Simple Smile

# 402
Определено и това дали кожата е еластична или е предразположена към стрии има значение , в 37 седмица съм + 11-12кг , мажа от началото на бременността , но пак получих стрии по гърдите.

# 403
Елислава, би ли показала снимка на дм-ския продукт.

# 404
Мазах в началото и после зарязах всичко. Всичко опира до това колко кг се качват и дали кожата е податлива към стрии.

Общи условия

Активация на акаунт