Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 142
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, вие какви витамини приемате след раждане ? Simple Smile

# 496
Никакви.

# 497
Аз също не приемам витамини след раждането. Със започването на учебната година мисля да си взема някакви, защото баткото със сигурност ще носи вируси.

# 498
  • София
На мен ми казаха задължително поне един месец след раждането да се взима витамин Б комплекс, витамин Д и желязо. От няколко дни започнах да пръскам витамини със спрей на Better You и ще ви пиша дали има ефект. Ако има смятам да го продължа и след раждането. Целта е да спре да се тормози стомаха със хапчета и сиропи.

# 499
На мен ми казаха задължително поне един месец след раждането да се взима витамин Б комплекс, витамин Д и желязо. От няколко дни започнах да пръскам витамини със спрей на Better You и ще ви пиша дали има ефект. Ако има смятам да го продължа и след раждането. Целта е да спре да се тормози стомаха със хапчета и сиропи.
Чувала съм доста позитиви за спрея. Ще чакам отдзиви! Simple Smile

# 500
  • София
Никакви не съм приемала. Разнообразно и здравословно хранене за набавяне на нужните витамини.

# 501
  • София
Така ми се иска и аз с раждането да спра всички витамини и хапчета. Въобще не ми се иска да ги продължавам.

# 502
И аз никакви Simple Smile

# 503
Не е необходимо да се вземат витамини, ако сте здрави и нямате някакви здравословни проблеми.
Разнообразна храна, слънце и разходки са достатъчни.

# 504

Pregnacare пия аз. Варианта за след раждането и този за кърменето. На същата марка пих и през бременността. Спести си доста дефицити. Желязото 1 път не падна, В12 беше в отлично състояние... И знам, че не беше от храната защото една голяма част от бременността изкарах на китайско и кфс... И варени картофи до полуда. 😅

# 505
Аз започнах да приемам Б12 (betteryou спрей), Д (джеймисън), желязо (betteryou спрей) и омега (солгар). Разнообразното хранене, почивката и разходките са нещо прекрасно, което с новородено бебе, поне при мен, не се получава добре. Случвало ми се е да закусвам следобед, друг път привечер. Може би организацията ми е лоша, не знам, но дъщеря ми иска постоянно внимание, като казвам постоянно наистина постоянно… И ми е трудно да съчетавам всичко. Откакто приемам тези неща се чувствам по-енергична и отпочинала. Като свършат спрейовете ще направя почивка две седмици и ще си пусна изследвания да видя как вървя.

# 506
Моят син също иска постоянно внимание/за разлика от батко си, който като бебе беше бебето-мечта/, но аз гледам да се храня редовно. Иначе няма кърма. В хола на дивана ни е шезлонга. Слагам го в него, вземам си нещо за ядене, сядам, друсам и ям. Често с една ръка гушкам бебето, с другата се храня. С малко повече изобретателност се намират начини.

# 507
Аэ не съм раждала още, дай Боже всичко да е наред декември-януари, но от сега съм си эаписала и направила план какво ще вэемам след раждането. :Д
В эависимост от нивата на витамините ми след него, ще попълвам там където има нужда-б12, б6,фолиева... (като цяло б комплекс), желяэо, вит Д (эащото ще е эима..), цинк, мед и евентуално вит. А на капки, эащото преди бременността трудно успявах да поддържам добри нива на витамина беэ добавки.  

Това, което със сигурност ще вэимам, е: йод, селен от браэилски ядки като сега, вит. Ц, омега 3, пробиотик (почнах омнибиотик и ще продължа).

Ако бебето е с постоянна нужда от внимание, се надявам един слинг да реши нещата и да го нося по цял ден, но да са ми свободни ръцете поне. Силно се надявам да мога да ям след раждането, че бременността ми провали апетита. :Д

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 09:02 от snowwhite12

# 508
  • Седмото небе
Тези които приемах и преди това, докато бях бременна-Допелхерц Актив Мама.

# 509
  • София
Тези които приемах и преди това, докато бях бременна-Допелхерц Актив Мама.
Доволна ли си от тях?

Общи условия

Активация на акаунт