Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 140
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Преди няколко месеца ми казаха да пусна и двата вида урина - стерилна и обикновена. Стерилната излезе чиста, в другата имаше бактерии, а са дадени с няколко часа разлика. Не се притеснявайте, а пуснете друга, спазвайки правилата за даване на стерилна урина.

# 526
  • София
Урина се дава след сутрешен тоалет и само средна порция от урината. Но ако има еритроцити и левкоцити в урината това са кръвни клетки и не е замърсяване на пробата.

# 527
Голямото количество епителни клетки обикновено говори за замърсена проба. За друго не съм компетентна.

# 528
  • София
Голямото количество епителни клетки обикновено говори за замърсена проба. За друго не съм компетентна.
Аз до колкото знам това си е нормалният епител на уринарния тракт. Нитритите показваха бактетия или замърсяване. В аптеките продават готови ленти за тестване на обикновена урина точно това което правят лаборантите. Мисля че бяха по 30 лентички в кутийка, слага се лентичката в контейнера с урината и излизат всички тези 10 показателя.

# 529
Не знам изобщо да се надявам ли вече... Преди няколко седмици разбрах, че съм бременна. Непланирано и изненадващо, но все пак факт. В крайна сметка решихме, че ще оставим човечето. Последната ми менструация беше на 22 юни, тоест сега трябва да съм 8+3. На преглед миналия вторник измериха ембриончето с големина 6+1, тоест тогава изоставаше с 6 дни по размер, видяхме пулс. Днес, седмица и няколко дни по-късно, същата лекарка на същия ехограф измери ембриончето едва като за 6+3 и дори каза, че не вижда пулс... Изпрати ме за ЧХГ, резултатите за което ще са готови утре сутрин. В същото време мен не ме свърташе и следобед отидох на друг преглед,при друга докторка с по-добра апаратура. Тя измери ембриона като за 6+4, но при нея пулсът се видя. И двете докторки казаха, че трябва още един преглед, за да се провери дали има някаква динамика в развитието. Ох, дори не знам какво искам да питам. Според вас има ли надежда? Аз вече изгубих такава...

# 530
  • София
Имай предвид, че сърдечната дейност даже се появява във 7-8 г .с.  Толкова рано ообикновено се вижда само плоден сак и жълтъчно мехурче, а когато се види и сърдечна дейност и самото сърчице че пулсира е добър знак за потенциала на ембриона.

# 531
В случая може би е имало късна овулация и затова не отговаря на 8ма седмица. Обаче е минала седмица и половина от предишния преглед, а ви казват, че все още сте в 6та седмица. Разбира се, винаги е възможно да има грешка в измерванията, дано да е това. Успех!

# 532
  • Седмото небе
Здравейте, вие какви витамини приемате след раждане ? Simple Smile
Тези които приемах и преди това, докато бях бременна-Допелхерц Актив Мама.
Доволна ли си от тях?
Амиии честно да си кажа нито да е правилен отговор, нито не. Пия ги уж, за да имам гарантирано набавени основни нужни неща. Косопада не ме подмина, друго видимо като дефект/ефект също не мога да кажа. Пила съм доста добавки на марката и затова им се доверявам вече доста месеци. За мен са адекватни като състав и цена. Преди бремеността и мисля, че в началото пиех от Живите витамини, но после ги смених с другите като по -подходящи. Имаше период, в който от някои неща приемах допълнителни отделни количества. Но така с всичко в едно ми е по-лесно със сигурност. Цялата ми бременост мина под Ковид пандемията, но не съм и настивала даже, явно имунитета ми беше Ок. Ходих на работа до 6 месец, с голям поток от хора там, но и изключително стриктно се пазихме и аз, и мъжа ми. Само имах миналото лято едно еднодневно стомашно-чревно неразположение, но него аз май си го докарах от глупост да смесвам в жегата много различни напитки и храни, така че това не го броя.

# 533
Момичета, какво ви е мнението за Премама Дуо?

# 534
Здравейте мами! Някой знае ли кога може да се взема влагалищен секрет за микробиология? От няколко дена забелязах жълтеникаво течение и съм в 6г.с.

# 535
  • София
Здравейте мами! Някой знае ли кога може да се взема влагалищен секрет за микробиология? От няколко дена забелязах жълтеникаво течение и съм в 6г.с.
От сега може! Нали и без това прегледите са със вагинален ехограф. Все същото е, лекарят взима само влагалищен секрет няма да ти вземе цервикален.

# 536
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър зъболекар в град София, който сте посещавали по време на бременност, че имам един зъб, който ме мъчи от вчера.

# 537
Здравейте, пак с моите мисли и терзания. В 17+6 дни г.с. Искам да попитам кога започна да ви личи коремчето? Аз винаги съм имала бирено коремче и сега се чудя то ли е или не 😄 благодаря

# 538
Aз съм 17+2 и вече ми личи по-стабилно ако съм с по-тясна блузка. До скоро беше само вечер след целодневно ходене, ядене, пиене, а сега вече от сутринта се вижда, а вечер е направо двойно Simple Smile

# 539
Здрасти, на мен започна да ми личи около 18-19 седмица. Аз също винаги съм си имала коремче. Но при всяка е различно.

Общи условия

Активация на акаунт