На море в Гърция 2021 - IV

• 45 457
  • 799
  •   1
Отговори
# 660
И на мен ми е супер странно това с руснаците, те дори да са ваксинирани, техният  Спутник не се признава в България. Сгъват туризма пак. Кой ще прави два теста, те на някои почивката им е колкото 5 теста общо.

# 661
  • София
И на мен ми е супер странно това с руснаците, те дори да са ваксинирани, техният  Спутник не се признава в България. Сгъват туризма пак. Кой ще прави два теста, те на някои почивката им е колкото 5 теста общо.

Това къде го прочетохте ? Че в последната заповед от вчера при  ваксините които се признават си стои Спутника.

https://coronavirus.bg/bg/1055

Скрит текст:
Търговско наименование на ваксината съгласно разрешението за употреба в ЕС/списъка на СЗО

Наименование на производителя/притежателя на разрешението за употреба

Завършен ваксинационен курс

Comirnaty/ (/ BNT162b2 Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine)

BioNTech Manufacturing GmbH/ Pfizer-Biontech

2 дози

Vaxzevria/ AZD1222

AstraZeneca WCH/ AstraZeneca Canada Inc.

2 дози

- / AZD1222

SK Bioscience Co Ltd

2 дози

Spikevax/COVID-19 VACCINE Moderna / mRNA-1273

MODERNA BIOTECH

2 дози

Janssen / Ad26.COV2.S

Janssen-Cilag International NV

1 доза

- / Covishield (ChAdOx1_nCoV-19)

Serum Institute of India

2 дози

- / SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated (lnCoV)

Sinopharm / BIBP1

2 дози

- /  COVID-19 Vaccine (Vero Cell), Inactivated/Coronavac

Sinovac

2 дози

- / Sputnik V(Gam-COVID-VacComponent I  Gam-COVID-Vac Component II)

The Gamaleya National Center of Epidemiology and Microbiology

2 дози

# 662
И на мен ми е супер странно това с руснаците, те дори да са ваксинирани, техният  Спутник не се признава в България. Сгъват туризма пак. Кой ще прави два теста, те на някои почивката им е колкото 5 теста общо.

Това къде го прочетохте ? Че в последната заповед от вчера при  ваксините които се признават си стои Спутника.

https://coronavirus.bg/bg/1055

Скрит текст:
Търговско наименование на ваксината съгласно разрешението за употреба в ЕС/списъка на СЗО

Наименование на производителя/притежателя на разрешението за употреба

Завършен ваксинационен курс

Comirnaty/ (/ BNT162b2 Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine)

BioNTech Manufacturing GmbH/ Pfizer-Biontech

2 дози

Vaxzevria/ AZD1222

AstraZeneca WCH/ AstraZeneca Canada Inc.

2 дози

- / AZD1222

SK Bioscience Co Ltd

2 дози

Spikevax/COVID-19 VACCINE Moderna / mRNA-1273

MODERNA BIOTECH

2 дози

Janssen / Ad26.COV2.S

Janssen-Cilag International NV

1 доза

- / Covishield (ChAdOx1_nCoV-19)

Serum Institute of India

2 дози

- / SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated (lnCoV)

Sinopharm / BIBP1

2 дози

- /  COVID-19 Vaccine (Vero Cell), Inactivated/Coronavac

Sinovac

2 дози

- / Sputnik V(Gam-COVID-VacComponent I  Gam-COVID-Vac Component II)

The Gamaleya National Center of Epidemiology and Microbiology

2 дози
Мислех,че е реципрочно на това,че Русия не признава Ес ваксините.

# 663
Само да кажа, че от вчера има нова заповед, която отменя тази (двусмислената) от 27 юли
Та в новата много хубаво са го написали, че от червена зона можеш да влезеш и само с ваксина
Скрит текст:
4.5. Лицата по т. 4.3.2. - 4.3.9., които не представят валиден цифров COVID
сертификат на ЕС за ваксинация
или за преболедуване или аналогичен документ, могат
да се допускат на територията на страната само след представяне на отрицателен
резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на
полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID
сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като
цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване и поставяне под карантина за срок от
10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще
пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна
инспекция или оправомощен от него заместник-директор

# 664
Но лицата по точки... не са бг гражданите, а всички останали.
Бг гражданите са лицата по точка 4.3.1.

# 665
second права си
а чужденците по два PCR ли ще правят
това ми се струва абсолютно безумие

# 666
Но лицата по точки... не са бг гражданите, а всички останали.
Бг гражданите са лицата по точка 4.3.1.
4.4. Лицата по т. 4.3. се допускат на територията на страната при представяне на  валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване.

Лицата по т.4.3 са всички от 4.3.1 до 4.3.9, т.е. и българските граждани.

# 667
Някой минавал ли е през мол Космос в Солун тези дни, има ли някакви намаления?

# 668
Аз бях в MEGA Outlet преди две седмици, но нямаше нещо невероятно намалено, освен много добри цени в магазина на Адидас.

# 669
  • София
но я например тръгнете от Лурдата да видим дали ще ви се ходи до Сами .... еми не благодаря

Споко , никъде и Кефалония и Лефкада , Закинтос , не е чак някакъв страшен офроуд , а и пътищата са хубави  Simple Smile
Хах , как пък някакъв път ще уплаши сърцата наши Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз съм спокойна. За Лефката и Закинтос нищо не съм казала /там и не съм усетила такъв дискомфорт с пътуването/, но виж Кефалония е друга работа. Там наклоните са като по ски куриртите в Австрия и са завой след завой в завой, затова се е и кара бавно. Виж какво -изразих моето мнение, мисля че е безпредметно да спорим. Като ви се пътува повечко по завой и наклони, то пътувайте си. Ако решите за София през Петрохан минете.

От вземане на пробата, но така или иначе резултатът от антигенния излиза в рамките на до 30 мин.
За кои места знаете, че излиза толкова бързо?
В Кандиларов теста излезе за около 30 мин и имат отстъпки - два антигенни са на цена 50 лв, 3 бр мисля че бяха 70 лв

# 670
Препоръчайте рента кар за Крит, на по-нормални цени.

# 671

Нормални цени на Крит като свърши пика на сезона.Юни за една седмица имаше по 105 евро ,а сега искат за седмица по 700-800 евро.

# 672

Здравейте! Ние ще пътуваме от 18 до 25 август и запазихме от Sunny Rent a Car. Потърсих им оферта по имейл (info@sunny-rentacar.gr) и ми предложиха 210 евро за 7 дни за кола от типа на Citroen C1 с ръчни скорости. Ние сме двама души и търсехме по-малък и по-бюджетен автомобил. Приемат плащания само в кеш. Все още обаче не мога да дам лично мнение за услугите им. Видях, че отзивите за тях са добри и се надявам да е така Simple Smile Успех в търсенето Simple Smile

# 673
Намаленията в Космос бяха пуснати още в началото на юли (нетипично за тях). Минахме оттам на прибиране.

# 674
mustang-crete също може да погледнете.

Общи условия

Активация на акаунт