ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 558
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Тук всеки спазва различна диета, по вкус, по цел, по активност и т.н.
Темата за монодиетите (има много и различни) е тази
https://m.bg-mamma.com/?topic=1182172
Но може и всеки сам да си направи такава диета по вкус. Идеята е 1-2 дни да се яде само едно нещо, като се гледа редуване на протеин, зеленчук и/или плод, протеин,въглехидрат (картофи или ориз или плод), може ден млечни или воден и т.н.
За яйчен фаст също има много и различни варианти. Идеята е 6-8 яйца и масло за цял ден и от 3 до 5 дни.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 21:08 от tania6

# 226
Не искам да звуча като стара свекърва, но само да повторя нещо, което всички знаете…по-лесно се влиза във форма със спорт. На кой каквото му допада (трябва да се открие кое ви прави удоволствие) и за каквото има време…Аз чак сега на стари години -44г. го осъзнах това, а само преди няколко месеца поклащах глава когато ми го казваше всеки. Чувствам се супер когато съм тренирала, помага ми за самочувствието и нямам гузна съвест когато си хапна нещо не много полезно. До такава степен свикнах, че ми липсва в дните когато не съм успяла да тренирам. И според мен стегнатото тяло изглежда по-добре от слабо и нестегнато такова. Само със спорт ще е трудно, но с ограничение на храната става супер комбинация.
Та, да, това е моята мотивация. Виждайки, че бавно, но сигурно тялото ми се стяга ми дава стимул да продължа.

# 227
а пък аз да ти кажа, като цял живот спортувала нещо си... грам не съм свалила със спорт
спорта ми е тонус, добро настроение и проветряване на мозъка

А, няма да се плашиш и аз гледах съкращението ОМАД като теле...
винаги ме разсмиваш, много обичам да те чета Hug

# 228
Напълно съгласна с последното мнение! Едно към едно съм!

# 229
  • Велико Търново
А за Сиска, която тренира двуразово, а яде за двама големи мъже да сте чували?!/четете с усмивка/
Херц, абсолютно!Храната му е майката.Сто пъти съм се показвала по темите, отслабвала съм 2-3 пъти с по 25-28 кг. без никакъв спорт.Да не помислите сега, че казвам да не се спортува, ето сега след 30 минути тръгвам към залата за силова, а довечера кардио.
Аз както се бях зарекла никакви вече крайности, отново съм крайна в яденето....Херц, среща през септември!

# 230
Е, тя Sunshine не каза, че се отслабва със спорт, а че трябва да го има паралелно с храненето. Мнението й се припокрива много с моето, с тази разлика, че аз след спорт се чувствам най-гузна, ако не ям полезно. Какво гузна?!? Непосредствено след тренировка изпитвам искрено отвращение от всичко с опаковка, брашно и захар (лошото е, че бързо ми минава Laughing).
И да се допълня за мотивацията и по-конкретно за преживяването на плюсовете (нали, и аз като стара свекърва ):
Скрит текст:

След всеки минус имам по един плюс на следващия ден. Резултат има въпреки това. Следователно си струва. Следователно продължавам.

Също, пак по отношение мотивацията за правилното хранене - има много канали в YouTube с хубаво сдъвкана и поднесена информация, която те кара да се замислиш и да разбереш тялото си много по-добре. Мога да ги изкарам за следващата тема,ако някой тук има време и желание да гледа. На английски са. За мотивацията на ММ това беше повратен момент (той вече е на минус 12кг за месец).

# 231
Аз винаги съм отслабвала без спорт. Един път 20 кг, и два пъти по 30 и кусур. Кожата ми се прибирала успешно и без упражнения, но мускулатурата е отпусната. Винаги спорта е огромен +, но и аз продължавам да твърдя, че със спорт не се отслабва. Той извайва фигурата до определена степен, но генетичните  дадености трудно се променят.

# 232
И аз от тези, които цял живот са спортували. Спорта е жизнено необходим, но не се отслабва с него. Щот то и шахматистите "горят калории" и отслабват с тежки тренировки и състезания, но нямат тела на бегачи.
Аз също съм забелязала, че когато спортувам по-сериозно, нямам желания за вредности. Най-напред при цигарите го забелязах (не пуша вече повече от 30 години!).
А иначе, ако ми се яде много силно нещо, хапвах и забравям за следващите няколко месеца. Хич не мога да го мисля постоянно и накрая пак ще победи "мозъка на влечугото" (доктор Марк Хаймън го разправя това).
Отчитам вчера успешен яйчен фаст в оригиналната му форма: 6 варени яйца с масло на 2 хранения. И днес продължавам, но за утре ще помисля. Все се сещам за яйчената алергия на Сиска преди много време.

# 233
И аз да се включа при вас,скоро се жалвах и исках съвети от момичетата в темата за интервалното хранене.
Та от повече от 1г и половина съм на интервално хранене,без закуска и беше супер,свалих няколко кг и се поддържах,но преди няколко седмици от същото хранене ей така от нищото качих близо 6кг,после пак незнайно как почти вс кг се махнаха,сега пак отново кантара показва плюс 3кг отгоре за няма и 1 седмица,а сега плюс мойто си ходене всеки ден започнах наново да тичам,че имам проблем с минискуса на коляното и бях спряла да тичам,та сега започнах наново да видя как ще се отрази на колената.
Та положението за мен е отчайващо,същото хранене и повече спорт а кг скорострелно се покачват.

# 234
То пак сме същите тук. И от интервално и от ВМНВХ, има и дюканки и вегетарианки и моно.
Та съветите ще са същите. Моят беше и е: имаш големи ограничения за дълго време и трябва да го промениш.

# 235
Здравейте и от мен,

по отношение на спорта съм казвала, че съм супер мързелива. Имам движение през деня, но да отида и да блъскам в зала или вкъщи по 1час упражнения, абсурд да ми се случи.
Да, знам че е полезен и т.н...но честно, тези приказки "аууу, ако не спортувам днес съм като парцал" и т.н. от сорта...тотално ме хвърлят в оркестъра.
Нямам сили за спорт, нямам такава енергия, нямам желание.
Въпреки че не спортувам, не ми се ядат боклуци и не ям, нито пък се чувствам гузна ако изям 1-2парчета от нещо (пица или друго подобно).

# 236
Essentiall, и аз като теб много съм мързелива относно спорта. Но при мен е и защото аз на работа съм нон стоп на крака и в движение. Сядането ми е само 30 мин през обедната почивка. След работа съм скапана. От къде тази енергия за спорт. То спортуват хората които са цял ден седнали.

# 237
То не е казано, че трябва да ходиш в зала или да направиш част от хола във физкултурен салон.
Хората са измислили краткотрайни, високо интензивни тренировки и комбинирани с бързо ходене през деня пак е добре.
За мен най-изгубеното време е пред телевизора, а има неща които обожавам като едно предаване за Аляска и живота /работата на хората там. Ми гледам го с гирички или ластици в ръце, седнала на топка или на кростренажора. Да видиш колко ми е интензивна тренировката като гледам как младежа тича след кучетата да прогонят пума.
И то се събира.

# 238
То пак сме същите тук. И от интервално и от ВМНВХ, има и дюканки и вегетарианки и моно.
Та съветите ще са същите. Моят беше и е: имаш големи ограничения за дълго време и трябва да го промениш.
Таня,не знам какво да променя,салати така или иначе вече немога да обядвам,повдига ми се от тях.

# 239

Та положението за мен е отчайващо,същото хранене и повече спорт а кг скорострелно се покачват.

Не си написала с какво се храниш, освен че е интервално.
Аз колкото и бавно да свалям, подобни скокове в килограми никога не съм имала, за които ти говориш. За да се качат 6кг за седмица, означава че или задържаш страшно много вода, или консумираш свръхкалорична храна. И пак ми се струва невъзможно.
Изследвания правила ли си?

Общи условия

Активация на акаунт