ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 590
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
вивала, честит рожден ден! Да си постигнеш целите ти пожелавам!

Koralche, и аз бях така преди нова година. Няколко дни уж на режим, после със седмици тъпчене. Накрая стигнах тегло, което бях само преди да родя второто дете. Изключително високо за мен и крайно нездравословно.
От януари досега със стриктен режим свалих 15кг.
Пожелавам ти да успееш и да съумееш да се "събереш"  и мотивираш да започнеш нещо сериозно и да го следваш.

# 331
  • София
Essential, благодаря ти. Дано ми се получи. Би ли споделила какъв режим спазваш? Аз ще се насоча към нещо нискоовъглехидратно, но не съм решила точно какво. Като,  че ли този тип хранене и  режими са най ефективни при мен.

# 332
Много сме били така, почваме диета и се отказваме, причината е ясна- глад.
После си подбираш някаква нова диета и колелото се върти.
Решението не е да търсиш бързи резултати, а да спазваш умерен дефицит за да не изпитваш глад.

# 333
  • София
Glossycherry, аз не пазя гладни диети, отдавна... При мен проблема май е лакомия и големи количества храна. Просто ям над 2000 калории. Сигурно, често и по 3000, не знам. Определено не съм в дефицит, даже напротив. Трябва дълготрайно да си намаля порциите и да не ям тесто, което ужасно обичам и ми действа като наркотик. Не е лесно. Но трябва да се опитам, защото заслужавам да се чувствам добре.

# 334

Koralche, храня се нисковъглехидратно.
Аз държа ниски калории, което не препоръчвам.
Също съм с ИР и метаболитен синдром, отслабването ми е много трудно.
Писала съм назад, свалям по 3кг на месец с калории около 1100-1200.
Препоръчвам ти да си направиш за начало дефицит от 300ккл (сметни си базов метаболизъм, има калкулатори навсякъде в нета, включително и приложение на телефон ако ползваш). После може да увеличиш на 500ккл, когато организма свикне с новото хранене.

Не е страшно да изядеш 1филия хляб, или няколко хапки от нещо друго тестено. Страшно е след това да продължиш по този начин, защото си казваш, че си съсипал режима.
Ами не, не си...просто повече не ядеш нищо подобно и продължаваш с правилно хранене.
Въпроса е да не превръщаш това в практика, а да са изключения.
Също не чакай събота, неделя, или някакъв нарочен ден, за да ядеш всичко, което си си забранявал. Тогава се прекалява много с храна (;защото нали само 1ден), е да, но той може да те върне в изходна позиция и да си наваксаш дефицита, който си се мъчила да постигнеш останалите 6дни.

Ако нещо зверски ми се дояде, правя си, купувам си и изяждам няколко хапки, парченце или нещо от сорта. И приключвам с това. Не си мечтая с дни или да си кажа "идва събота и ще ям всичко което не съм през седмицата".

Ползвай по-малка чиния от обикновено, слагай си храната в нея веднъж и после никакво добавяне на още.
Аз се храня с много прости храни - зеленчуци, месо, понякога сирене, изключително рядко кашкавал. Не готвя сложни рецепти. Така ми е и супер лесно да определя колко съм изяла.
В началото теглех храната, след месец и нещо нямаш нужда постоянно да го правиш, свикнала си.

# 335
Честит рожден ден, wiwala!
Коралче, добре дошла!
Има хора, които се събуждат един ден и решават, че са приключили с лошите си навици и никога повече не се обръщат назад, но това не е лесна и работеща стъпка за всеки.
Мен от този цикъл, който описваш, ме извади решението, че няма нужда да съм изрядна. Не е нужно да е всичко или нищо. Няма нужда да е бързо. Малките промени дават малки резултати, но дори те са стъпка в по-правилна посока от преди. И 100 грама на седмица надолу са по-добре от бавното и славно 100 грама на седмица нагоре,които кротичко и незабележимо сме си отгледали, за да се озовем тук.
Така че те съветвам да пробваш нещо различно. Ако си свикнала да ядеш 250 грама въглехидрати на ден, намали ги на 100-120-150. Не е нужно да е кето, не е нужно да е 50. После ще намали още малко. И още малко.
Ако си яла (като мен, грух Animal Pig) сладко за закуска, десерт след обяд, сладко за следобедна закуска, десерт след вечеря, махни закуската и следобедната закуска, смени десертите с нещо по-малко (примерно само 1 вафла, а не цяла кутия бисквити, double грух Animal Pig); ако преди си яла пица за вечеря със сладолед за десерт, остави сладоледа или половината пица за утре... Дай си време да пренастроиш навиците и усещането за "достатъчно". Нищо не ти е забранено, следователно няма нужда да го ядеш всичко наведнъж като за последно преди пак да се върнеш на режима от понеделник.

(Essential е дала много добри съвети, докато си пишех фермана)

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 13:25 от evenfall

# 336
  • София
Ох, момичета, много Ви благодаря! Аз не се боря от сега и както казах съм имала и  краткосрочни успехи ( 3-4 месеца, около 8-9 кг. Надолу) и след още 3-4 месеца постепенно си ги връщах. Плащала съм за програми, на Румяна Илиева имам, на Страхил Иванов, правила съм Дюкан, пробвала съм Кето... И извода за мен е че всичко работи, стига да намалиш калориите и да увеличиш движението. Като проблем при мен отчитам, че като сваля малко килограми и започвам да се чувствам много добре, успокоявам се един вид, спирам да съм сериозна ( въпреки, че са ми оставали около 10 кг) и бавно и славно... Отново на изходна позиция.
Днес, не съм закусвала. Пих кафе с мляко( по принцип го пия без захар), обядвах пил. Пържола от бут(махнах кожата) със зеле и моркови салата. Вечерята ще я мисля. Там ми е по трудно. Имам гадния навик, като се прибера и от вратата да отворя хладилника и да си мезна преди вечеря, я кашкавалче... Я нещо друго. Мисля да си направя една голяма салата с 50 гр сирене и 1/2 кисело мляко.

# 337
  • София
Честит рожден ден, Вивала! Скоро да се похвалиш с добри резултати и най-вече с по-добро самочувствие!
За мен най-големият стимул е да се видя отслабнала. Тогава започвам да искам и още. Чувствам се супер зле, когато кача макар и малко, знаейки какво ми е коствало свалянето. Баааавно до полуда!
Но за толкова години "ей сега започвам", се убедих, че в началото по никакъв начин не трябва да съм гладна. А повечето от нас знаем, че този глад идва от въглехидратите. Не броя калории, но махам всичко с В. Почти буквално. Само от малко зеленчук или млечни. Мазна пържола, пилето с кожата, яйца с масло и т.н. То си е кето, но така, след няколко дни, спирам да мисля за глад и без да искам съм намалила храната драстично. След време, просто става навик, а тестото и сладкото чак ми е гадно. Поне за мен, друг начин не виждам за "началото". Да не помислите, че пропагандирам само такова хранене.

# 338
  • Велико Търново
Франи, моето от три седмици е такова.Не броя калории, не смятам.....но е доста крайно/карнивор/.Дори у нас не съм казвала, защото ще викнат срещу мен, че с моите глупости ще се повредя накарая/може и да са прави де/.Постоянно се връщам с някакви луксозни бонбониери и огромни пакети с ядки подарък, но прибирам в шкафа и не пипам.Приятелите не дацата постоянно носят хубави плодове, но и тях гледам, но не пипам.Да видим какво ще стане накрая.Вероятно съм в кетоза, защото събота и неделя нямах грам сили, проспах ги.Кето грип съм карала преди години, но тогава ми беше за първи път и беше по-тежък.

Вивала, честита бъди!Здрава, обичана, щастлива и последователна да си!Онзи стимул за отслабване не го изтървай!В такива периоди се докарвах до "мадама", ама вече няма...

# 339
Wiwala, честит рожден ден!
Много щастие ти желая, и успех в начинанието. 🥂🎂

# 340
Вивала, честита бъди!Здрава, обичана, щастлива и последователна да си!Онзи стимул за отслабване не го изтървай!В такива периоди се докарвах до "мадама", ама вече няма...
Благодаря на всички за пожеланията! Дано наистина да успея този път!
Скрит текст:
Стимулът леко ще го заменя, че нещо не го слуша главата, хахаха, взе да ме убеждава, че земята е плоска и всичко, което са снимали за земята е холограма и неистина, хахаха. Голям образ! Иначе си поддържаме приказката, че даже и в момента, но сега нищим други теми.

# 341
Успех и от мен!

Аз съм пробвала разни варианти и съм открила за себе си следното: Не мога да спазвам кето режим, много ми е зле от него. Не обичам яйца, масло, мазнини да ям.

Пазила съм успешно 90 дневната диета преди години, но бях в житейска промяна и не ми се и ядеше. Съответно свалих много кг. лесно.  Искам да я похваля, диетата е много ефективна, ако я спазвате.

Най-лесно свалям с ограничени количества храна и пропуснати яденета. Когато работя, лесно не обядвам, ям таратор или айрян и това е. Плодове не мога да спра никога. Друго отказвам, плодове - не. Обичам зеленчуци, салати, броколи, сирена. Не закусвам, може би само ако сме на хотел и има някакво разнообразие - опитвам. Бяло вино си пийвам, не всяка вечер, но не го спирам при никой режим.

Не пиша, за да се коментира ползи или вреди, просто това съм схванала за себе си дотук. Хората сме много различни. Моя приятелка с кето режим направи чудеса. Аз не мога така.

# 342
Миналата седмица ми беше тежка, имах периоди в деня, когато ми беше гладно и не се чувствах добре. Не съм гладувала, когато трябваше да ям си ядях, но нещо стомаха ми реагира особено и аз не мога да го обясня. Понякога има нещо като парене в областта на епигастриума, даже почвам да кашлям. Не мога да го свържа с конкретна храна. Може и гастрит да имам.

# 343
  • София
Понякога от киселини се кашля. Странното е, че аз съм получавала от тесто и банани, а не от чесън, лук, люто и подобни дразнители. С гастрит съм.

# 344
  • София
Добро утро! Прекрасен ден желая на всички!
Да се отчета: вчера, вечеря - салата зеле и моркови ( овкусена нормално), около 60 гр сирене, 3/4 кофичка кисело мляко 3,6%. Мушнах и 4-5 пилешки сърца, печени. Беше ми леко гладно, но устоях. ММ, не се съобразява никога с мен и даже ми предложи шоколад, въпреки, че му казах, че съм на диета....Нищо аз си устоях. Сутринта ми беше малко дискомфортно от глад и хапнах 1 варено яйце, с намазано на тънко масло.
За обяд ще видя какво ще хапвам. Обикновено търпя провали на 4 ти ден, на 7ми, 10ти и 14. След това става по-лесно. Ще се отчитам редовно, за да не кръшкам. Това е от мен. Спорен ден!

Общи условия

Активация на акаунт