ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 302
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Snowflake, къде? За да не е съвсем оффтопик - то е много яко да нямаш какво да носиш, защото всичко ти е голямо, ама стават много смесени чувствата, когато трябва да подмениш и рядко идеални дънки, находка от outlet, които си носил веднъж, после им е свършил сезона, а сега като им е времето вече приличаш на изсулено наркоманче с тях.

# 421
Аз пък бях с 11 годишния ми син да хапне, но самата аз не обядвам. Той ме пита защо - казвам му, че иначе може някой ден да не се побирам в дрехите. Детето вика: "Мамо, ти си екстра, яж си всичко и да не ти пука!" Simple Smile усмихна ми деня Simple Smile

# 422
Snowflake, къде? За да не е съвсем оффтопик - то е много яко да нямаш какво да носиш, защото всичко ти е голямо, ама стават много смесени чувствата, когато трябва да подмениш и рядко идеални дънки, находка от outlet, които си носил веднъж, после им е свършил сезона, а сега като им е времето вече приличаш на изсулено наркоманче с тях.

Бяха 14лв. или 17лв. в LC Waikiki преди около 1 месец.

# 423
Здравейте,обръщам се към вас отново за съвет.
Бях ви се оплакала преди време ,но нещата се пооравиха и сега пак положението е трагично.
Значи почти 2г бях на интервално хранене,свалих 2-3кг и си ги поддържах до сега.Обядвам салати и вечерям,понякога и плод следобеда.Събота или неделя ми е чийт ден.
Сега от няколко месеца започнаха кг стремглаво да се покачват със същото хранене и дори сега имач мн повече движение.
Единствено сега на обяд гледам да хапна някаква по-нормална храна вместо салата ,защото ми втръсна от салатите.
И др което е ,че сега по ред причини вечерям по-късно малко вечер,алкохол не пия почти.
Но кг са вече 3-4кг плюс.
С глад вече не ми се пробва защото ще е краткотрайно.
Ходих на гинеколог,ще пусна хормони др месец,но нали се правят на втори ден от цикъла.
Ще съм благодарна ако има някой с подобни проблеми как се е справил.

# 424
То май всичко е до това какво вечеряш и колко. Аз ви писах, когато се ограничавам, просто не качвам нищо. Което означава, че ако си ям на корем, колкото и когато поискам, задължително ще кача, няма начин просто.

Давам пример - не обичам сладко, но се е случвало както си вървя, да ми се дояде сладолед. Преди си взимах спокойно. Сега изобщо не си и помислям.... това е положението Simple Smile

# 425
То май всичко е до това какво вечеряш и колко. Аз ви писах, когато се ограничавам, просто не качвам нищо. Което означава, че ако си ям на корем, колкото и когато поискам, задължително ще кача, няма начин просто.

Давам пример - не обичам сладко, но се е случвало както си вървя, да ми се дояде сладолед. Преди си взимах спокойно. Сега изобщо не си и помислям.... това е положението Simple Smile
Вечерям салата и някакво месо или сготвено,или вйца на очи,винаги внимавам в порцията и даже повечето случаи си оставам леко гладна.
Най-интересното е да чукна на дърво,че за сега по дрехите няма промяна само на кантара като се кача ,но от известно време се чувствам издута и усещам тежест в корема.
Иначе пия мн вода.

# 426
Според мен нещо куца в интервалното ти хранене. За 2 години на него би трябвало да си свалила доста повече от 2 - 3 кг., освен ако не си много, много слаба по принцип. Освен това, с всяка добавена година към възрастта, нещата се променят. Трябва ти промяна в храната, в режима, в интервала на хранене. И, за да сме ти максимално полезни, напиши малко по-подробно какво точно представлява твоето интервално хранене - не само, като видове и количество храна, но и като часове на хранене. Сигурна съм, че ще измислим нещо Simple Smile

# 427
Според мен нещо куца в интервалното ти хранене. За 2 години на него би трябвало да си свалила доста повече от 2 - 3 кг., освен ако не си много, много слаба по принцип. Освен това, с всяка добавена година към възрастта, нещата се променят. Трябва ти промяна в храната, в режима, в интервала на хранене. И, за да сме ти максимално полезни, напиши малко по-подробно какво точно представлява твоето интервално хранене - не само, като видове и количество храна, но и като часове на хранене. Сигурна съм, че ще измислим нещо Simple Smile
Свалих 2-3кг,защото нямах за сваляне.Аз започнах интервалното от интерес да видя как ше ми се отрази,а така или иначе незакусвам.
Сутрин до към 12-13ч пия кафета с мляко и доста вода.
Обядвам салата зелена,с яйце,малко сирене,малко шунка,балсамико и малко зехтин.Понякога някакво готвено,и за “десерт” кисело мляко около 250гр(понякога плодово125г и обикн 125г)но винаги внимавам с количествата.Цял живот внимавам как се храня.
Следобед преди хапвах плод,ябълка,диня ,круша(грозде и банан рядко),вече и тяй спрях.
Вечеря пак салата домати краставици,малки сирене или зеле салата,пак някакво готвено или месо,или 3яйца на очи,или миш маш,или пил филе.
Картофи и отиз почти не ям от мн време.
Понякога след вечеря хапвам пак кис мляко.
Вече салата на обяд почти необядвам,защото ми се повдига от салата хахах
Сега от известно време нямам възможност да вечерям преди 20ч,преди гледах да вечерям до 20ч.
Явно организма ми свикна с тоя начин ма хранене и нещо се бъгна.
И събота или неделя си хапвам “забранени”неща и така беше до сега и нямах проблем,но явно организма ми започна да ми отмъщава за яденето на забранени храни веснъж седмично.
На 45г съм,никога не съм била дебела,висока съм,но с едър кокъл и 50кг да стана няма да се личата заради едрия ми кокъл.
Може и възрстта да оказва вече влияние както казвате.
Но се отчайвам.

# 428
strawberry0302, според мен очакванията ти са нереалистични. Казваш, че си нямала за сваляне и сега говориш за 3 килограма, които може и да са само в твоята глава. Колко точно тежиш, колко си висока, какви са обиколките ти?

# 429
Да почнем от там, че не си на интервално хранене. Нито с млякото в кафето преди обед, нито с вечерята след 8. Просто като фактология, иначе и аз така се храня и не го казвам обезателно като проблем.
После идват годините.
После това, че нямаш за сваляне.
После, че щом не ги виждаш по дрехите, значи най-вероятно не качваш.
По-късната вечеря на мен в един момент ми измести времето от денонощието, когато кантарът показва най-задоволителната цифра.
Алкохолът задържа вода.
Сиренето в салатата може много да ти стопи дефицита.
Както и млякото в кафетата - не казваш колко са и по колко мляко слагаш.
"Готвеното" също може да варира много и да значи много неща.

Не казваш какви и по колко са забранените неща, но със сигурност не ти помагат.

# 430
Така е по-добре с информацията Simple Smile Сега:

1. Както са написали преди мен - това не е интервално хранене, защото реално с това кафе с мляко си започваш храненето още от сутринта и си приемаш храна до късно вечер - след 20 ч. Пробвай кафето да го пиеш чисто - тогава вече наистина часовия ти интервал ще започва от обяд.
2. Дори и да не броим кафето, часовия ти интервал на хранене пак е голям - над 8 часа. Трябва да го намалиш до 5 - 6 часов.
3. Виж в колко часа горе-долу вечеряш и гледай обяда да ти започва най-много 6 часа по-рано. Гледай да пиеш по-голямата част от водата преди първото хранене, защото е много вероятно след това да я задържаш.
4. Виж дали след тази промяна ще тръгнат нещата пак надолу и, ако не - вкарай един чийт ден в седмицата /примерно неделя/ и веднага след него 36 часов фаст само на вода и течности. Така ще пораздвижиш метаболизма, а и ще изчистиш хубаво задържаната от "мръсния" ден вода.

# 431
Така е по-добре с информацията Simple Smile Сега:

1. Както са написали преди мен - това не е интервално хранене, защото реално с това кафе с мляко си започваш храненето още от сутринта и си приемаш храна до късно вечер - след 20 ч. Пробвай кафето да го пиеш чисто - тогава вече наистина часовия ти интервал ще започва от обяд.
2. Дори и да не броим кафето, часовия ти интервал на хранене пак е голям - над 8 часа. Трябва да го намалиш до 5 - 6 часов.
3. Виж в колко часа горе-долу вечеряш и гледай обяда да ти започва най-много 6 часа по-рано. Гледай да пиеш по-голямата част от водата преди първото хранене, защото е много вероятно след това да я задържаш.
4. Виж дали след тази промяна ще тръгнат нещата пак надолу и, ако не - вкарай един чийт ден в седмицата /примерно неделя/ и веднага след него 36 часов фаст само на вода и течности. Така ще пораздвижиш метаболизма, а и ще изчистиш хубаво задържаната от "мръсния" ден вода.
Благодаря ви,да знам за млякото мо оше от самото начало на интервалното така си пия кафето,но мога да пробвам да не слагам да видя.
Вода точно сутрин преди обяда пия повече от 1л,даже пък гледам да не прекалявам с нея,че аз спокойно си изпивам повече от 3л вода.
Иначе пия да доста кафе,2-3 с мляко на око.
Сирене хапвам мн малко,но ще гледам и него да спра,ама то вече толкова неща спрях,а запичнах да качвам,че понякога ми писва.
Иначе да свалих 2-3кг ,които не ми бяха мн в плюс,но без тях се чувствам по-добре.
Висока съм 178 винаги сум била 73-75кг,с интервалното свалих до 69кг,но не бяха постоянни,постоянни бяха 71-72,сега изведнъж пак 75.
Lady като казваш да намаля на 5-6ч искаш да кажеш да започвам да ям по-рано от 12ч или напротив по-късно?

# 432
Ако ще вечеряш примерно в 20 ч, значи първото ядене да е не по-рано от 14.00 ч, за да се вкараш в 6 часов прозорец на хранене.
Относно сиренето - не го махай. Не мисля, че ще ти пречи. Ако искаш го спри само за вечерята - на обяд не би трябвало да е чак такъв проблем.
А относно съотношението ръст - килограми, мисля, че си си супер. ОСвен това за зимата няма лошо да се добави някое и друго килце, за да топли хахахаха. Аз например, когато съм била в най-добрите си килограми през лятото /48/, винаги за зимата съм се отпускала до 51, че иначе умирам от студ и няма нито дреха, нито палто, нито ботуши на света, които да ме стоплят на 48 кг. Simple Smile

# 433
Ако ще вечеряш примерно в 20 ч, значи първото ядене да е не по-рано от 14.00 ч, за да се вкараш в 6 часов прозорец на хранене.
Относно сиренето - не го махай. Не мисля, че ще ти пречи. Ако искаш го спри само за вечерята - на обяд не би трябвало да е чак такъв проблем.
А относно съотношението ръст - килограми, мисля, че си си супер. ОСвен това за зимата няма лошо да се добави някое и друго килце, за да топли хахахаха. Аз например, когато съм била в най-добрите си килограми през лятото /48/, винаги за зимата съм се отпускала до 51, че иначе умирам от студ и няма нито дреха, нито палто, нито ботуши на света, които да ме стоплят на 48 кг. Simple Smile
Благодаря ти,ще пробвам:)

# 434
Минавам да метна един отчет все пак, за да не ме уволните от темата.
От около месец не мога да кажа, че съм на режим, спрях да броя калории, спрях и да тренирам, спрях и въглехидратите да ограничавам. На фона на това, да не повярваш, задържам.
Надолу е мрън, така че си скривам чаршафа:

Скрит текст:
Признавам си, че пак се пуснах по емоционалната пързалка, започвайки с липсващия 3ти месец цикъл, който уж пробвах да лекувам така по-либерално, и продължавайки с откровени свинщини покрай други семейни проблеми. И после дойде затворения кръг, който завъртях като си разбутах кръвната захар и инсулина - отпадналост, глад, мързел.
В момента започвам плавно да чистя храненето,но пак няма да броя, съответно не разчитам да има с какво да се фукам.
Днес стартирах с (почти) кето палачинки, които за пръв път заприличаха на палачинки. Чувствам се мотивирана.

Херц, как върви режима на Дерилис? Почва ли да дава резултат или чакаш да ни удариш в земята с нещо голямо?

Общи условия

Активация на акаунт