ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 259
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Зизу, успех в режима.
И аз този януари тръгнах от тези килограми, че и малко отгоре.

Днес кантара пак показа повече, вече ще ида на се гръмна. Въртя едни Проклети 500гр и няма падане надолу.
А този месец няма и два килограма да съм свалила.
И не е като да съм в оптимално тегло, напротив имам още 10кг за сваляне и то за да вляза в здравословните норми за нормално тегло.

# 541
Днес съм изчистила 900гр. - 87,5кг показа кантара. Хайде още 600гр и ще чакам новите резултати Simple Smile
Цяла седмица съм на работа, ще почивам чак уикенда, та до тогава прегрешения със сигурност няма да има Simple Smile

Essentiall, успех и на теб. Близо два килограма за месец хич не са малко, най-вече след като зад себе си имаш вече свалени килограми Simple Smile

# 542
_Зизy_, пожелавам ти успех!
Моя педометър отчита около 14 хиляди на ден, което ми се вижда малко. Смените са ми по 10 часа като през почти цялото време търча.
Лицето ми се е променило и ми е странно, защото имам наченки на скули, а цял живот е било бузки Grinning Честно казано не знам дали ми харесва, имам чувството че изглеждам изморена.

# 543
Здравейте, аз само ви чета. То какво да пиша, нямам воля и това си е. Много трудно се изкореняват лошите навици. Обичам да ям, обичам да пия. Но какво исках да споделя: края на септември около десет дена сутрин от осем, след обяд до към пет работех, физическа работа. Имаме лешникова градина и тъй като тази година има много лешници, ни отне време да ги оберем. Работата не е много тежка, но за мен, която нямам грам движение си беше натоварващо. Държи се една тръба и се обират лешниците, като с прахосмукачка, само че тръбата е широка, тялото е леко наведено, съвсем леко( ама достатъчно да ме заболи кръста, че там ми е слабото място)и всичките ми мускули се напрягаха и натоварваха. Бях си на ОМАД, като вечер си пиех ракията със салатата, понякога и хляб ядях. Изобщо не бях стриктна, както друг път. И отслабвах! За десет дни ок.2 кг смъкнах, без ограничение в храната. Явно ще трябва да спортувам.
    Иначе, 80 кг съм си в момента, пълен застой. Живота бавно си минава, а аз сякаш стоя отстрани и го гледам и си мечтая да съм с хубаво тяло и да обличам каквото си искам. И знам, че само от мен зависи. А взема ли мерки случват се нещата, на 41 г. съм, но метаболизмът ми е добър, поне засега. Дано при следващото ми включване да има с какво да се  похваля.

# 544
Здравейте на 13 септември стартирах с 64.5 и сега към днешна дата съм на 58. Целта ми е под 55. Остават ми още цели три килограма... много е трудно...започнах японското чудо и след това реших да спра до колкото е възможно сладкото и тестените. Казвам до колкото е възможно тъй като не искам на 100% да се ограничавам, тъй като ще започне да ми тежи.По скоро искам така да живея.От време на време тренирам но не много редовно тъй като съм с малко дете и е по сложно.
П.п към сегашният си режим следвам 18/6  тоест не се храня около 18-19 часа с прозорец за хранене от 5-6 часа (както дойде де)

# 545
Здравейте момичета,

Аз съм отчаяна направо. Днес се качвам на кантара....и....1кг отгоре. Simple Smile
Това е просто някакъв ужас, буквално се върнах в изходна позиция, в която бях началото на миналия месец.
Не ми е ясно какво се случва и защо, ама съм яко бясна.
Ще мисля какво да променя (то не остана почти какво да ям ако махна още нещо).

# 546
Колкото повече упорстваме в рестрикциите, това води до блокаж и обратен резултат. Мисля, че не виното те спъна преди няколко дни. Пробвай, внимателно, баланса. И наблюдавай в по-дългосрочен план, не ден за ден.
Аз пия вино всеки ден и ям балансирано, с контрол на количества. Не ми се отразява по никакъв начин.

# 547
ден 1ви от ноември, ден 1ви от добрите намерения Mr. Green

essentiall, в понеделник винаги съм по тежка
споко, не си се върнала един месец назад
може да е вода заради ову или МЦ
а и плато да е, ще мине, ти само не се отказвай и не падай под 1000 калории

# 548
И аз така с добрите намерения Joy
Имам добри намерения да ям здравословно и да почна пак спорт. Толкова ниски въглехидрати и калории, колкото лятото - докато не почна да качвам НЕ! 2 месеца и половина без цикъл стигат. Анархията напоследък поне това май оправи, пу да не са ми уроки. Много ми знаеше устата да философствам, ама накрая тялото ми изропта, нищо че уж не бях гладна и уж ми беше много добре. Спирам да давам акъл, само ще ви чета.

# 549
Здравейте, искам да споделя моя опит. Никога не съм била кльощава, но след навършване на 50, килграмите бавно и сигурно нарастнаха до 73, а съм 162см висока. Не съм спортна натура, опитвала съм хиляди диети, но не обичам ограниченията. Искам да си хапвам от всичко и обожавам шоколад. Един ден си свалих приложение за контрол на количеството калории. Поставих си скромна цел - 67кг. И... невероятно, за 3 месеца стигнах това тегло. Сега съм 64 кг. Ям всичко, но не превишавам 1100-1200 кал на ден. Метаболизмът ми е доста забавен и това налага ниското ниво на калориен прием. За да няма йо-йо ефект, ще продължавам с това, но не ми тежи изобщо, ям каквото ми се яде.

# 550
Аз открих за себе си един странен метод за ограничаване на сладкото - чай. В Германия особено зимата такива са доста популярни и има сума ти видове на доста марки. Не трябват допълнителни подсладители, иначе стават твърде сладки и няма да стават за пиене. Не знам дали в България има такива, евентуално да се водят коледни чайове или нещо такова.

# 551
В ДМ пускат коледни календари с различни видове чай Hands Ok Hand

# 552
Знам, тъкмо довършвам този на тяхната марка DM Bio. Миналата година там купих един на Cupper, където буквално нищо не пишеше и трябваше по аромата и вкуса да гадаеш какво точно пиеш Grinning Аз говоря за специалните зимни серии, които започват да се появяват в началото на есента, примерно зимен пунш с вкус на портокалови корички, канела и ром; вечер пред камината с вкус на портокалови корички и марципан; небесна магия с вкус на кайсия и бадем; светещи звезди с вкус на слива и канела и т.н. Ето примери.

# 553
На мен не ми харесаха миналата година и дори изхвърлих последната кутия. Бяха ми неприятно сладникави със странен аромат. Купувам "базовите" видове и чета да нямат добавки аромати и подсладители. Дори и естествени.
Този "шипка и ибискус (каркаде)" е страхотен студен.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 19:58 от tania6

# 554
Здравейте, аз само ви чета. То какво да пиша, нямам воля и това си е. Много трудно се изкореняват лошите навици. Обичам да ям, обичам да пия. Но какво исках да споделя: края на септември около десет дена сутрин от осем, след обяд до към пет работех, физическа работа. Имаме лешникова градина и тъй като тази година има много лешници, ни отне време да ги оберем. Работата не е много тежка, но за мен, която нямам грам движение си беше натоварващо. Държи се една тръба и се обират лешниците, като с прахосмукачка, само че тръбата е широка, тялото е леко наведено, съвсем леко( ама достатъчно да ме заболи кръста, че там ми е слабото място)и всичките ми мускули се напрягаха и натоварваха. Бях си на ОМАД, като вечер си пиех ракията със салатата, понякога и хляб ядях. Изобщо не бях стриктна, както друг път. И отслабвах! За десет дни ок.2 кг смъкнах, без ограничение в храната. Явно ще трябва да спортувам.
    Иначе, 80 кг съм си в момента, пълен застой. Живота бавно си минава, а аз сякаш стоя отстрани и го гледам и си мечтая да съм с хубаво тяло и да обличам каквото си искам. И знам, че само от мен зависи. А взема ли мерки случват се нещата, на 41 г. съм, но метаболизмът ми е добър, поне засега. Дано при следващото ми включване да има с какво да се  похваля.

Дневният прием на калории трябва да е по-малък от този, който изразходваш. И ние с моя мъж вечер пием по една ракия, обичам тестени изделия, изобщо си хапвам от всичко. Задължително ям поне 3 пъти на ден, но единственото, което правя е да си отбелязвам в приложението на телефона, какво съм хапнала и не превишавам цифрата, която е определена. Първият месец не знам дали имаше бърз резултат, нямах кантар за да се меря, но след това свалях по 500г на седмица и да, вече се харесвам в дрехите, които обличам, вече нося дънките от дъщеря ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт