ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 083
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Нещо някъде куца, странно е на тези килограми с 1000 калории на ден да се качва кантара нагоре.
С движението как си?

# 91
Добро утро,

На мен много рядко ми се прияжда нещо, а при положение, че съм на 1000ккл горе-долу, веднъж на 10тина дни хапвам някое парче пица.

Днес съм още 200гр. нагоре, хаха. Просто нямам думи...
Нищо не съм променяла, ям изцяло изчистено...но от седмица кантара върви само нагоре. Откачам вече и страшно се дразня.
И аз бях така миналата седмица,хранех си се интервално и то с доста ограничения и бум всеки ден бях с ++,чувствах се подута и отчаяна,после извеснъж пак си станах почти мойте си кг,които си поддържам,пак съм малко ++ де,но стм пред цикъл и се надявам да е от това.
Иначе момичетата ме бяха посъветвали да си пусна хормони заради рязкото покачване на кг ит нищо.
Успех

# 92
Нещо някъде куца, странно е на тези килограми с 1000 калории на ден да се качва кантара нагоре.
С движението как си?

Ами в храненето нищо не куца, така се храня над половин година, преди това със същото хранене преди няколко години пак отслабнах с 10кг, само че за 3месеца.
Движение - 10хил. крачки на ден, упражнения вкъщи почти всеки ден.

# 93
А какво ядеш? На мен тези калории ми малеят драстично.

# 94
Може да са жегите, може да е фазата от цикъла, вероятно комбинация от двете.

За малеенето на 1000 калории, в последно време и аз се наяждам с толкова и по-малко. На всеки 3-4 дена огладнявам повече и мушвам 1300 примерно. Да подчертая, че отказвам да гладувам и това ми е интуитивното хранене.

Пример вчера:
Скрит текст:

- кафе с мляко; половин ананас (200 гр)
- обяд и вечеря: пилешко бутче и купа таратор
- късен десерт след вечеря: пробиотичен йогурт 150гр; къпини 50 гр

Предния ден:
- кафе с мляко; бананови палачинки (1 яйце+1 банан); кис. мляко 100гр
- бутче; салата домати и краставици
- доза протеин в прясно мляко
- бутче; таратор

Сега и Essential да си каже за нейното меню де - ако яде повече въглехидрат, може и той да й задържа вода.

Реално и аз върнах 0.700, след като онзи ден мернах за малко 52.700, но това са нормални неща. С 1 час спининг ще ги източа.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 14:06 от evenfall

# 95
evenfall, обаче тя тежи 25 килограма повече от теб и се храни така от половин година. Това си е направо рецепта за разбутване на метаболизъм и други функции.

# 96
Той метаболизма ми е тотална каша, писала съм че съм с ИР и метаболитен синдром. Няма накъде по зле от това да стане.

Не закусвам,
10ч пия кафе с мляко като то е минимално количество
12ч обяд - обичайно домат понякога със сирене, предимно без. Някакъв вид месо до 100гр
19ч вечеря - някаква салата (не я меря), ако е зелена слагам половин авокадо и отново някакво месо.
Плодовете съм ги изключила от 10дни, макар че 2дни хапвам. Единия път изядох 2сини сливи, другия път 2нектарини м-у обяда и вечерята.

# 97
Ray, в някаква степен съм съгласна, но не виждам калкулаторите да я смятат с бог знае колко по-високи нужди от моите въпреки разликата в килограмите.

След последния коментар бих обвинила плодовете. И пак казвам - водата варира. 0.200 плюс е нищо.

# 98

evenfall, е да де, ама тези плодове съм ги яла общо за 10дни.
Преди това ядях доста повече плодове, да кажем около 300гр на 2-3дни.

Базовия метаболизъм ми го дава на 1600ккл, така че съвсем нормално е ако искам да свалям да съм в дефицит от 500ккл.
Държа около 1000ккл, веднъж седмично да кажем качвам на 1200ккл.
Бях свалила за 5дни 800гр, в следващите 5дни върнах 600гр. Не съм в ПМС нито МЦ.

# 99
С ИР е нормално плодовете да те дърпат назад, колкото и малко да са. А 600 гр вода е нормално количество, което може да задържиш по милиард причини и изобщо не си струва да си го слагаш на сърце. Hug

# 100
Момичета, минавам да се отчета и да препоръчам горещо "Моното на Касиопея" Smile
Започнах го средата на май и стартирах от 61 кг. Правих го 1 месец и паднах на 56,6 кг. След това изкарах много тежко ПМС и спрях да го правя. Качих около 2 кг. вода. Сега, след ПМС-то го започна отново, изчистих водата за 4 дни и стартирах от 56,6 кг - т.е. точно толкова, колкото бях преди да "омажа" всичко. Явно не е имало йо-йо ефект и съм успяла да задържа постигнатото, въпреки похапването. Не съм преяждала, но си ядях, каквото ми се яде, без да се ограничавам. Сега го продължавам и вчера кантара ме зарадва с цифрата 55,6, която не бях виждала от 2 години /от както започнаха локдауните/. Влязох си в дрехи, които изобщо не съм докосвала от доста време и съм безкрайно щастлива.
Накратко - припоръчвам ви да го пробвате поне за месец. Най-трудното е през първата седмица, след това се свиква. Искрено се надявам да се похвалите и вие с резултати, а аз да успея до края на август да стигна поне 52 кг. Simple Smile /доста амбициозно, но... Simple Smile/

# 101

Lady Cassiopeia Duval, доколкото успявам да разбера това е само месо и веднъж в седмицата яйца? И цял месец на такъв убийствен режим? Това е по-зле и от режима на Дюкан.

# 102
Не, не си разбрала правилно, затова ще обясня Simple Smile - най-общо казано се яде през ден. В деня за хранене си ям месо, зеленчуци, плодове, ориз, картофи, много рядко хляб и почти всеки ден по нещо мъъъничко и сладичко /примерно 2 реда млечен шоколад, 1 малка вафла и т.н./ Не закусвам, затова дните за хранене започват с чисто, черно кафе. Обядвам към 13,00 ч, следобед хапвам по 1 кайсия, малко череши или нещо сладичко. Вечерям, когато ми се вечеря и каквото ми се вечеря - свинска пържола със салата и пържени картофи, пиле с ориз, пилешки хапки, омлет със сирене и зеленчуци за гарнитура и т.н. Без хляб!
В дните, в които не се яде, правея така - сутрин пия дълго кафе с мляко. За деня изяждам до 2 кофички кис. мляко 3,6 %, но ако ми се дояде още, хапвам повече мляко. Сутрин пия 1 чай Инхуа, а следобед си правя плодов чай с мааалко добавено към него мляко. Задължително за деня над 2 л. вода.

# 103
Essentiall, според мен са ти доста малко калориите. Базовият метаболизъм показва от колко енергия има нужда тялото ти, за да поддържа всичките си жизнени функции без да ставаш от леглото днес, което значи, че не трябва да падаш под него, за да не започне да куца нещо. Щом казваш, че имаш и ИР, каквато имам и аз в някаква степен, помисли за плавно увеличаване на калориите до 1600. Половин година е дълъг период за такъв огромен дефицит, ти си и доста активна с 10к крачки и почти ежедневни тренировки. Просто на тялото в момента е му приоритет да функционират системите му, горенете на мазнини му е последна грижа.

# 104

Rayy, няма шанс да вдигна до 1600ккл, тогава започвам да покачвам теглото.
А имам да свалям още 15кг минимум.
Ще опитам веднъж седмично да ям повече и да видя как ще е положението.

Общи условия

Активация на акаунт