ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 581
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Аз с този метод съм си отслабвала и то с много килограми, но разбира се това е на определен период, в който нещата се закучат и няма мърдане. Досега винаги сработвал. Ако така се храня постоянно, ясно е, че няма да има този ефект, а обратния.
Аз трябва да ям по един вид на хранене, за да не се товаря, или често, но по-много малко.

# 301
Mark Sisson е "бащата" на палеото.
Има изключително много информация и книги от него. От известно време минава на кето за по около три седмици (а бе от мен видял, споделих аз един януари, че минавам на кето за кратко и....хоп и той писал бил се заинтесувал от кратко кето).
Ето тук ми се вижда стегнато резюме
https://www.healthline.com/nutrition/primal-diet
А това е сайта му
https://www.marksdailyapple.com/
И ако си направите труд да прочетете ще видите "да се предпочитат" , " рядко, за удоволствие. ..." и " да се избягват" храни.
Няма нищо забранено (освен от закона).
Така, че не се съсредочавайте в храните за удоволствие и избягване, а гледайте колко е много по-дълъг първия списък, с храните за предпочитане.
А ако се намали броя на храненията и се махнат похапванията успеха е в кърпа вързан , стига да имате търпение И да ядете достатъчно.

Марк Сисон е бащатата на примитивноро хранене, а не на палеото. Запозната съм с работата на Марк и се опитвам да се храня по неговия начин, но е различно от палеото и затова се подведох когато казахте палео. И на мен ми беше объркано примал и палео особено на Български, но щом говорите английски и потърсите в гугъл са два различни режима на подобна основа. Relaxed

# 302
Чета на френски.
Книгата на Mark Sisson " le Modèle Paléo" в amazon 21 евро
https://www.amazon.fr/mod%C3%A8le-pal%C3%A9o-Mark-Sisson/dp/236549000X
Резюме на книгата (пак на френски)
https://des-livres-pour-changer-de-vie.com/le-modele-paleo/
Издадена е 2012 г.
И сайта на "ученик" на Mark Sisson, което ще рече , че се заинтересувал и започнал да се храни палео след като се е запознал с него (пак на френски)
https://www.bmoove.com/
Аз лично не виждам никаква разлика между primal на Sisson и палеото на Wilfried Launay.
Българските варианти на палео, кето и вмнвх не ги знам, а и нямам желание да ги знам.
.....
Стана като спор за 6 и 9 кой как го вижда.
Французите са превели "The primal Blueprint"
на френски " Le modèle paléo"
https://www.thierrysouccar.com/nutrition/livre/le-modele-paleo-97 и за това тук се знае палео, няма примал. Но честно казано и на френски и на български думата "примитивен" се използва и в друг смисъл та....няма как да кажа,че съм на примитивен режим или се храня примитивно.
Българите не знам какво, от къде и как са превеждали , но вероятно пак нещо са натворили фитнес-инструктори.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 23:21 от tania6

# 303
При мен пък е обратно - първо кантара показва минус, а чак след два дни накъде започвам са усещам отпускане в дрехите.

# 304
Добро утро,

Е най-сетне заковах 10кг. Вярно за 3месеца и 5дни, но все пак е ок.
А от началото на годината са 15кг свалени.
Чакат ме още 10кг и ще съм доволна до края на годината.

# 305
Да са ти честити новите кила и с лекота да си ги носиш! Пожелавам да с освободиш здравословно и от следващите 10. Дано всички ни споходи същата радост, всеки да се отърси от излишния товар независимо какъв...

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 08:38 от wiwala75

# 306
Браво, Essentiall! Преди около месец, когато сподели тук, че не отслабваш, аз наистина си мислех, че не отслабваш. Бъди по-мека към себе си, справяш се чудесно!

# 307
  • Велико Търново
Добро утро,

Е най-сетне заковах 10кг. Вярно за 3месеца и 5дни, но все пак е ок.
А от началото на годината са 15кг свалени.
Чакат ме още 10кг и ще съм доволна до края на годината.

Браво, браво!
Моят амбициозен план са още 5 кг. и край!На 57 кг. изглеждам и се чувствам чудесно!
До 15.09 ще тренирам двуразово, а след това ще го мисля в зависимост как ще учат децата, че нали ходим с голямата ми дъщеря.
Желая ви хубав ден, аз отивам на откриване на поредната ни аптеката, след това на обяд с приятелка, след това на работа и след работа на фитнес.Обичам го този живот!

# 308
Старохотни сте всички! Повече такива сутрини с толкова такива новини и такова настроение ни желая на темата HugChampagneParty Time

# 309
Благодаря момичета,

силно се надявам да продължа със същата тенденция на сваляне. Най-напред се тръшках, че са само по 3кг на месец, но всъщност не е толкова малко.
Не е екстремно и се надявам така и да продължа до новата си цел.
Не че съм посттигнала още първата, но ми остават няколко килограма още. Simple Smile

# 310
Essentiall, страхотно постижение. Това е супер тенденция. После и по-лесно се задържат килограмите, когато са свалени по-бавно.

# 311
Essentiall, страхотно постижение. Това е супер тенденция. После и по-лесно се задържат килограмите, когато са свалени по-бавно.

Много благодаря!

Много пъти през тези месеци се отчайвах, че нещата не се случват, че става бавно, мудно, трудно. Особено от споделени резултати от други, които са отслабнали двойно повече.
Но като се обърна назад, мисля че е добър резултат.
Сега се оглеждам и търся вариант за някакъв спорт наблизо до дома ми, за да мога да ходя след работа. Защото сама ме домързява супер много и 2-3дни правя нещо...после седмица и повече нищо.

# 312
браво, essentiall, браво, много си е добре по 3кг на месец
сега и за другите 10 да си така сериозна и последователна Simple Smile

# 313
браво, essentiall, браво, много си е добре по 3кг на месец
сега и за другите 10 да си така сериозна и последователна Simple Smile

О, да, гаранция че ще съм, защото ми писна да стигам до някъде в годините...после да се отпускам и да не стигам до крайната си наумена цел.
Сега смятам да не се отказвам като стигна до поносими килограми. Simple Smile

Преди време нали бях писала, че плодовете са ми проблем и не свалям. Ами...на месечна база, оказва се, не са.
Както писах за 3месеца, по 3кг и малко на месец.
Като във втория месец ядях почти всеки ден плодове и то по 400-500гр.
В третия месец ги спрях почти напълно (веднъж седмично хапвам нещо малко съвсем)...и свалените килограми са си същите.

# 314
Поздравления Essentiall Simple Smile И аз смятам че резултата ти е много добър. Какво значение има колко време ти отнема, то времето си минава така или иначе.
Аз съм в някакъв ужас с това задържане на вода, страшни жеги са тука. Старая се през деня да намаля въглехидрати и да пия много вода за да се изчистя, и вечер като започне едно ходене до тоалетната през 5 минути е ужас. И то е ужас, защото аз съм на работа вечерна смяна, и не мога да бягам до тоалетната постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт