COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 572
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 060
Аз пък продължавам да си се чудя. Писаха хора от Англия, Холандия, Швеция, САЩ, Канада, Испания, Малта, Дания, Германия, Австрия, Франция, Италия, Исландия, Индия, Гърция  и колко още пропускам не знам...но ни е не и не. Писаха как е в училищата и децата са оцелели, здрави са, в безопасност дори са, ама ние...не искаме нищо, само да са затворени някъде и по 12часа, ако може. Как са там, колко е опасно не е важно и е добре дошло за бюджета, няма тестове, няма и маски (да питам дали им раздават безплатни маски в другите държави, то вече нямат, но..) Пишат сега как ще е с работните места на хората..ама ние повече знаем, как може така, ще водят дела, да де, но досега изпълняваха всичко и ваксини си сложиха, и с смс излизаха, спазваха мерки...ние тук нещо от това дали видяхме. Не, но видяхме починали хора, видяхме ДО почти цяла година за големите, видяхме се какво представляваме.
И сега..главното е колко време бил сертификата и колко време уж защитата. Бе няма защита, не разбрахте ли. Най-много ще се заразяват неваксинирани и непроболедували (вторите били малко у нас видиш ли, ама болниците се пълнят интересно с какви хора) После преболедувалите и ваксинираните също ги засяга, те също се заразяват. Колкото повече е защитата сред населението, толкова риска да боледуваш повторно или имаш пробив на ваксината е по-малък. Поне компромисно някакви мерки да бяхме преписали и следвали като хората от другите страни, ама и това ни много.
Ще дойде време да не ни пускат никъде и искат си мисля, да не пиша, че сме станали за смях навсякъде вече ни отразяват и почнаха за нас да говорят. Даже си мисля, че ще забранят на техни граждани държавите да си пускат хората да пътуват в БГ. И не виждам как ще се променят нещата, все по-трагично става, а вирусът все повече се разраства.
Днес четох в групата за ваксини във ФБ, че един познава само той трима лекари в Пловдив, които записват хора, но не поставят ваксини (изхвърлят ги) Още в началото писах , че това е грешка ЛЛ да бият ваксини , достатъчно места има къде да отидеш и избор на всякакви има. Но нали..се плаща и те напират, и на хората им удобно да се правят на ваксинирани някои. Съмнявам се изобщо да е такъв процента у нас, колкото и мижав да е. Много по-малко са ваксинираните. Даже си мисля, че в другите държави и за това скоро ще се усетят и ще забранят и ваксинирани да влизат българи. То ние сме просто без аналог. В никоя европейска и бяла държава няма такова чудо. Имам познати лятото били в Южна Америка в страни, нямало човек без маска, даже ги пръскали , всички го приемали за нормално, хора дето нормална храна дори нямат, образование едва-едва получават и пак са по-добре от нас и разбират нещата. Днес пак се разправях с колеги, направо ми скочиха, няма такова нещо вирус, мерки, за ваксините е мръсна дума. Отказват да носят маски, да пазят дистанция, бе по нищо не се разбира за пандемия и опасност. Но те работят и с хора, ама..
Само ме е яд, че толкова отдавна си бих ваксината и рискувах (беше ме страх и мен, да не мислите, че не го преживяваме и мислим, не отиваме на ресторант все пак и то съвсем в началото) Вече се видя, разбра, милиарди хора си поставиха ваксини, но българина -не. Хайде преболедували да не слагат, ама другите...пък и маски не искат, нищо бре, нищо. Дано оцелеем хората с ваксини и преболедувалите, няма да е справедливо да пострадаме, но и нищо не ни защитава вече си мисля , внимавайте и се пазете доколкото е възможно и това е.

# 12 061
Fanfanito, безсилие и гняв … Напълно подкрепям мнението ти! Сякаш си написала мислите ми…

# 12 062
"Неприятното" е, че дори ваксиниран може да се разболее тежко и да умре. А другото неприятно е, че все още не е ясно дали при ваксинираните болни няма Лонг Ковид
Като сравнявам процентите на смъртност в по-ваксинираните държави с тази в България, някак си хич не е приятно. Ама ние си имаме толкова много хора, както казва Мангъров, няколко хиляди умрели повече бълха ни ухапала.

# 12 063
  • Немция
И сега..главното е колко време бил сертификата и колко време уж защитата. Бе няма защита, не разбрахте ли. Най-много ще се заразяват неваксинирани и непроболедували (вторите били малко у нас видиш ли, ама болниците се пълнят интересно с какви хора) После преболедувалите и ваксинираните също ги засяга, те също се заразяват.
Сетих се днес за писмото от общината, където официално се съобщава, че карантината ни е приключила.
Направи ми впечатление, че е написано, че "не е изключено отново да се заразите или да разпространявате вируса, въпреки че сте преболедували. Така че изрично препоръчваме да продължавате да спазвате мерките..."
😏
Една история без край.

# 12 064
Т.е. Германия бавно и постепенно минава от доброволни, към практически задължителни ваксини. Това е целта на занятието.
Със сигурност ще има дела за обезщетения при увреда от ваксина към такива провинции. И няма да са по българските, а по германските съдебни критерии и размери. Очаквам да се стигне и до Страсбург с такива решения. Просто още не са започнали съдебните битки. Но са близо и те.

Има вече такова дело и решението не е на страната на антиваксърите. Заведено към Съда по правата на човека в Страсбург, постановява че " задължителните ваксинации са законна мярка и могат да се окажат наложителни в демократичните общества. Присъдата беше произнесена във връзка с жалба на чешки родители".

https://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8 … %D0%B8/a-57132599

https://www.mediapool.bg/sadat-v-strasburg-zadalzhitelnite-vaksi … a-news320435.html

# 12 065
Като сравнявам процентите на смъртност в по-ваксинираните държави с тази в България, някак си хич не е приятно. Ама ние си имаме толкова много хора, както казва Мангъров, няколко хиляди умрели повече бълха ни ухапала.

Неприятно е меко казано, но тук в темата бройките на починалите грам не правят впечатление на противниците на ваксините. Поредната цифра за деня, къде-къде по-важно и интересно е да се коментира "божественият" естествен имунитет или колко са прецакани преболедувалите със 180-те дни.

Само вчера бройката на починалите в България беше 52. За един ден!

43 са починалите в Швеция през последните десет седмици. За 70 дни!

# 12 066
Диорела, щото има нещо гнило в Дания, затова гонят вече пълно покритие с ваксините, включително и децата май скоро.
Тук е доброволно и пожелателно. Виждам, не желаеш ваксина, имаш си причини, имаш си мнение, не си слагай тогава.
Но това дето съпоставяш времето на сертификатите, дето ваксинираните са гнили нещо, кое било по-добре да изкараш вирус или да се боцнеш (но не отчиташ , че се кара няколко пъти ) ми да си призная ме дразни.
Да, имаш право да питаш, пишеш каквото мислиш и дори да си твърд противник, но някак това за месеците на сертификатите, за други неща...еми извинявай, за мен поне е важно колко ще съм защитена, кога и от какво. Оказва се, че щом около мен няма достатъчен брой ваксинирани съм поставена в риск по-голям и възможен от зараза. Разбира се, че ще съм против хората , които нито са преболедували, нито са ваксинирани, нито са за мерки и безопасност. А такива са две трети от българите за мен. И нищо не ги трогва, и викат високо, и права си търсят. Жестоко е просто.

# 12 067
  • При семейството си
Е колко от 20% неваксинирани ще задръстят болниците? В един и същи момент?
Не знам кой блокира здравната система, но днес имах мейл, пе поради Ковид обстановката, гимнастическия салон на дъщеря ни няма да започне да работи с възрастни, които искат да тренират, а таксите, които са си платили, ще бъдат върнати.
Ваксинирани, ваксинорани, колко да са ваксинирани в този случай?
Мисля че минаха 80% във Великобритания.

Скоро, може би пак, ще затворят, преустановят адаптираното плуване за деца с проблеми.
Поредна заубена за тях година. Добре,че има И терапевти, които не умират от страх…

# 12 068
Затова дадох примера, че и при ваксинирано общество, май нещата не се случват. Нищо, че Фанфанито се "пали" на непреболедувалите неваксинирани.
Малко по малко вървим към нови рестрикции от стария тип.
Всъщност нямам идея как ще протече тази зима, дано има подобрение от миналата.

# 12 069
Ама от три дни са спрени плановите операции и във Варна. Хората защо трябва да чакат лечение месеци наред заради нечии антивакс капризи?

# 12 070
  • Немция
Затова дадох примера, че и при ваксинирано общество, май нещата не се случват.
Дадох преди малко числа от немски болници, където 90% от пациентите са неваксинирани.

И аз имам информация на ушенце за двама неваксинирани в интензивното на една немска болница, само те са- други няма в момента.

# 12 071
Извинявам се, но никой никого не принуждава да се ваксинира. Коментира се вируса, че поразява И преболедували, И ваксинирани. Но и се отчита, че при високо покритие с ваксини сред населението в една държава се пазят и децата, и тежко болните, и самите активни хора са сред по-безопасна среда. Затова и падат вече мерките в много страни, но палачинката се обръща и за мен поне е справедливо. 2 години от живота ни мина в страх, загуба на финанси, най-вече загуба на близки. Докога това? Да боледуваме до безкрай , всяка година по един вариант на вируса ли? Колко ще издържим и оцелеем.
Номера беше поне за няколко месеца да се покрие населението, да може да изгради защита и ако има пробив да са малко тези хора, да го карат повечето по-леко, а тежките случаи да са приети и лекувани с внимание. Ние пропуснахме този шанс, за пръв път имахме възможност бедна държава да си подсигури населението , но няма да го бъде се е видяло.
Сега страхът ви е да няма мерките, като в другите страни и за работните места. Не се притеснявайте, досега не спазвахме никакви мерки  и сега така ще си продължи. Ние сме различни, никой не разчита и иска от нас да се ваксинираме, дори и чужденците го разбраха. А мерките са ни...нямаме такива никакви.

# 12 072
Жалкото е, че всичките, ама всичките, тези, дето ни управляваха и тези, дето се канят да ни управляват, имат огромен принос и вина нещата да са такива, каквито са.
И с ваксините, и с умрелите и с всичко. И светлина в тунела няма.

# 12 073
Цитат
Извинявам се, но никой никого не принуждава да се ваксинира

Как да не принуждават? Не виждаш ли какво става в Гърция, Франция, Германия и на други места? Мислиш, че това ще ни подмине? Точно тези решения ме правят гневна. Тази попара на тотален контрол, ние българите, вече сме я сърбали. Не сме толкова наивни да не виждаме какво се случва в световен мащаб, под предлог здравето ни. Младите може и да са наивни, не зная.
Всява се повсеместен страх, хората са разединени, настръхнали, настроени един срещу друг. Разделяй и владей.

Едит
И още нещо. Спрете да живеете в такъв страх, защото той изтощава организма. Ние сме се пазили, носим маски, мием си ръцете често, аз дори си нося сапунче в чантата и хирургичеки спирт. И какво от това? Пак не се опазихме.  А откакто има ковид, при цялото пазене и мерки, с ММ минахме и през още няколко тежки вирусни инфекции, дето не се беше случвало, особено на него. Няма опазване от вирус. Каквито и теории да развивате тук. По-добре си пазете нервите, защото ще ви трябват.
Единственият човек, когото познавам и е успял да се опази, без да боледува, но има антитела, е инфекционист от ковид отделение. Те знаят как да се опазят от инфекции, цял живот работят в заразна среда.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 01:27 от Diorela

# 12 074
Цитат
Тази зима ще има подобрение от миналата по обективни причини.

А за българските умрели винаги ще имам едно наум, както имам и за всичко останало като информация тъдява.
Кои пък са тези обективни причини?

За починалите у нас - то ясно, че са много повече, броят се тези в болниците само.

https://cii.gateway.bg/data/node/109

Има седмици, в които починалите са повече от двойно, сравнено с предни години. Това означава, че всички останали заболявания, ама всички общо, заедно с катастрофи и инциденти са взели толкова жертви за седмица, колкото сам ковида също е взел.

Като почнем от другата седмица да се лекуваме по къщята изобщо няма да ни броят в дневната статистика, ако нещо ни се случи. И ще ни намалеят и случаи, и смъртност. Направо взехме всички мерки да се справим с тази пандемия.

Общи условия

Активация на акаунт