COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 424
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 180
Какви затваряния, то, освен кръчмите и училищата, друго няма за затваряне. Кръчми няма да се затварят, другото ще видим.

Тоягата и морковът струват пари. Пари няма, няма и да има.

# 12 181
А лекарствата не струват ли пари?

# 12 182
  • При семейството си
Някой беше писал, че плановите приеми във Варна, мисля, са спрени, има ли вече и други градове, области където е така?

П.С. Не съм чела последните 100 поста.

# 12 183
  • в страната на чудесата
Раздават 50 пулсоксиметър а на център, значи по 50 ли ще лекуват... и да видим с какво.

Елпис, аз чух подобно нещо, но забравих да проверя. Само че казаха, че са спрени за да окомплектоват персонал

# 12 184
  • София
Нотарис, това казвам и аз.
И не, че някога съм искала и у нас да е като в Германия, но действията на нашите ми се струват абсолютно безсмислени. Никаква последователност. После се питат защо хората не им вярват. Ами....

# 12 185
  • София
В Пирогов вече има закрити отделения, за да станат ковид.
В началото на пандемията смятах възможните легла и стигнах до 5000, те ги разтеглиха до 8. Сега ще видим колко още могат.

# 12 186
По време на предишната вълна хоспитализираните с ковид стигнаха до около 10500. България според проф Ангелов има общо около 40000 легла за активно лечение.

# 12 187
Цитат
По време на предишната вълна хоспитализираните с ковид стигнаха до около 10500. България според проф Ангелов има общо около 40000 легла за активно лечение.

И тези легла и в момента са пълни. С всякакви заболели, а почти 5000 от тях вече са изместени от ковид болни. Или се предлага всичките ни легла да са само за ковид? След като се видя, че при 10000 болни има легла, но нещо не достига там - персонал май.
Да не говорим, че тези легла включват психиатрии, рехабилитационни центрове и подобни, дето нито имат кислород, нито интензивни.

Но проблем с леглата няма да имаме. Който окапе и без друго ще си лежи в дома. На безплатно лечение иначе де.
Самият факт на това действие - лечение по домовете, ама пък за без пари - ура!, говори какви са официалните очаквания за развитието на пандемията у нас.

# 12 188
Кръчмите си родят. В близкия до нас ресторант пак има голяма сватба. Джангърът е на макс. Пък сме били тъмночервени много важно. Петък вечер кой ще ходи да проверява спазват ли се мерки

# 12 189
И след 10 години ще сме на същото положение.

Така ще е винаги и ти и всички останали знаем защо. Защото огромното мнозинство от хората така искат. В Германия и други страни не искат така. Обществен договор се казва и политиците зависят от него.

За първи път от толкова години насам искрено се радвам, че съм в Германия. Честно, много неща не харесвам и по цял ден ги нареждам рутинно по балкански, но сега шапка свалям. Трудно захапаха както винаги, но в крайна сметка нищо не се остави на случайността или на настроенията на масите. И противно на масовото схващане, германците могат и купонясват здраво. Виждала съм неща, които умът ми не ги побира и го казвам като варненско момиче. Е, свиха си перките и изтърпяха.

Всъщност това има връзка с общата вяра в институциите, която у нас се разрушава още в началното училище. За което има причини, но е лошо.

# 12 190
В Онкологията също едно отделение ще работи като ковид.

# 12 191
И след 10 години ще сме на същото положение.

Така ще е винаги и ти и всички останали знаем защо. Защото огромното мнозинство от хората така искат. В Германия и други страни не искат така. Обществен договор се казва и политиците зависят от него.

За първи път от толкова години насам искрено се радвам, че съм в Германия. Честно, много неща не харесвам и по цял ден ги нареждам рутинно по балкански, но сега шапка свалям. Трудно захапаха както винаги, но в крайна сметка нищо не се остави на случайността или на настроенията на масите. И противно на масовото схващане, германците могат и купонясват здраво. Виждала съм неща, които умът ми не ги побира и го казвам като варненско момиче. Е, свиха си перките и изтърпяха.

Всъщност това има връзка с общата вяра в институциите, която у нас се разрушава още в началното училище. За което има причини, но е лошо.

И аз се изненадах в Италия как процедираха. Все пак италианците не са толкова дисциплиниран народ, но ето на... Не че и тук няма мрънкащи, но изненадващо за мен няма шест пет.

# 12 192
А в София дискотеките си работят …….

# 12 193
Това е за плановия прием във Варна:  https://www.moreto.net/novini.php?n=445724

# 12 194
В Онкологията също едно отделение ще работи като ковид.

В Онкологията на Г.М. Димитров няма и не се предвижда да има ковид отделение.
Моля за пореден път преди да се пуска информация в темата, да си проверявате информацията.
 За гр. София броят на ковид леглата - за възрастни и педиатрични, както и списък с лечебните заведения с налично отделение  зависимост от цвета на зоната е обществено достъпна информация налична в сайта на СРЗИ.
На сайта на СРЗИ посочената от вас болница не фигурира като приемаща ковид пациенти в нито една от цветовите зони!

Общи условия

Активация на акаунт