COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 424
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 225
  • София
И тъй като не е ясно колко време трае имунитетът от ваксината, се оказваме в положението, че първите ваксинирани през зимата вече са с изтекли 6 месеца (при мен също, а се ваксинирах в края на февруари). И ко прайм ся?

# 12 226
  • в страната на чудесата
Слагаме бустер. Пазим се.

# 12 227
  • София
И тъй като не е ясно колко време трае имунитетът от ваксината, се оказваме в положението, че първите ваксинирани през зимата вече са с изтекли 6 месеца (при мен също, а се ваксинирах в края на февруари). И ко прайм ся?
Няма такова нещо. Не случайно бустер дози се предлагат на някои места само на хора имунокомпрометирани. В Германия отричат и меренето на антитела като показател. Вероятно бустери ще има следващата година чак. Но си се пазим, защото има вълна, с ваксина или без, при такова ниво на разпространение няма какво да си играем.

# 12 228
Фани, по 10 дни така се пие Респивакс-сигурно за него питаш Simple Smile .

# 12 229
  • София
Само няколко реда по-късно, доказателство за думите ми от шикпчи2...
HPV и ковид ваксина, артрит, сърдечни проблеми... ето това имам предвид за глупостта.
Мога да приема решението на някого да не сложи ваксина поради страх, неверие или религиозна причина например. Но да изтъква медицинска такава, която няма нищо общо, да го прави със самочувствие на знаещ.... беше смешно. Вече не е, а глупостта създава чувство за мизерия. Да, време е неваксинираните да получават сметката за болнична терапия. Осигуровките са за останалите им болежки, за папилома вируса примерно. Застраховатвлите платиха ли ковид пандемията впрочем?
Що, бе, Лейче? HPV има общо с ваксината. Само че с ваксината против HPV. Laughing

# 12 230
Благодаря ти, но не е. Сигурна съм с А буквата беше. То в аптеката ще се сетят де, ама ме е яд колко съм тъпа значи(( Не е той, друго е, не искам да се излагам и обяснявам като тук, иначе ще знаят кое е, ама да си го кажа, не да мъкъм там(( При това го взимам няколко години (е не всяка) , как пък тая глава нищо не помни((
За мен имам някакви постковид поражения, затова и исках да видя дали съм го карала официално, но така и не намирам време сутрин да отида да пусна изследване и колко още имам антитела след ваксината. Забелязвам някаква промяна, проблем с помнене, губят ми се думи някои да намеря и се сетя на моменти, елементарни изрази да го кажем, забравям думата, ориентация май почва да ми куца... Много често и глава ме боли, чувствам умора и някаква депресия или не знам , не разбирам и да не товаря тук темата, не съм много наред, промени забелязвам и то ...неглижирах го преди, ама имам си проблем за мен и взех да се притеснявам.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 09:29 от Анонимен

# 12 231
  • София
Благодаря ти, но не е. Сигурна съм с А буквата беше. То в аптеката ще се сетят де, ама ме е яд колко съм тъпа значи(( Не е той, друго е, не искам да се излагам и обяснявам като тук, иначе ще знаят кое е, ама да си го кажа, не да мъкъм там((
Ако е Авирон не си харчи парите за глупости. Това е хранителна добавка просто със спирулина и ехинацея прикрити под други имена. Адска рекламна кампания имат, явно дават и добри пари на личните лекари и всички са полудели по него сякаш е лекарство, че и против грип, ковид и не знам какво още. Чак като се изчерпа бяха тръгнали да го търсят в други страни. Преди години същото беше с Есберитокс. Преди това други добавки, всичките бая скъпи, безвредни, но и напълно безполезни ако става въпрос за болест.

# 12 232
Не е и авирон, това не съм пила никога, тук го научих. Анти..нещо си беше с много букви.
Извинете ме, ще питам на място. Но пък и да питам дали би помогнало и за ковид да предпази при заразяване. То нещо като антибиотик знам, взима се и когато кашляш или мислиш , че си се заразил. Не помня думи, и преди си бях завеяна малко, ама сега наистина ми е проблем, забелязах и в разговор няколко пъти (искам да кажа думата, знам я и не се сещам, спирам, напрягам се и така, а не е нещо специфично, като лекарство или друго, разговорен език)

# 12 233
  • София
Срещу грип има два препарата – Реленца и Тамифлу. Имаше и нещо българско, но то е само срещу грипове тип А. Сигурно и то като другите две може да се взима 10 дни, ако си в контакт с грипозен и понеже работят срещу самия вирус наистина не се разболяваш. На мен ми се струва по-щадяща ваксината и по отношение на грипа, лекарствата все пак имат и странични ефекти, по-добре да се взимат ако си болен.

# 12 234
То хората първа игла нямат, вие за бустер говорите. Няма кой разумен човек да се подложи на такова нещо.

# 12 235
  • в страната на чудесата
То хората първа игла нямат, вие за бустер говорите. Няма кой разумен човек да се подложи на такова нещо.
Напротив има. И не е един. С поставени.
Голям залък хапни, голяма дума не казвай, е думала баба ти Simple Smile

# 12 236
Бустер, бустер, ама бустер още няма одобрен. Трета доза в много дуржави не се прилага, или се поставя на определени групи само. Не е и доказано доколко ще свърши работа.
С ваксината и Делтата ситуацията вече ми е някак несигурна. Пазенето и ЛПС си остават необходимост.
Не ме е страх от неваксинирани хора. Страх ме е обаче от препълнени болници и това че мои близки и познати може да се окажат без медицинска помощ при нужда. Страх ме е и че мои близки и приятели може да се заразят. Ей от такива простички неща ме е страх.

# 12 237
  • При семейството си
Новите данни. Има лек спад в хоспитализираните, но има пак много починали:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/1-626-novi-sluch … na-infekciya-sa-/

# 12 238
А какво е определението за "разумен" според твоите знания?
Аз познавам няколко човека, които според моите знания са разумни и обявяват, че ще сложат бустър дози веднага след разрешаване.
Гейзер и мен от това ме е страх.

# 12 239
И аз ще си сложа бустер при първа възможност.

Общи условия

Активация на акаунт