COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 236
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 510
Много патетика, но малко прагматика.
Да спазваме всички мерките и ще се спасим.
Какви мерки? Докога? Дали?

# 12 511
  • София
Много патетика, но малко прагматика.
Да спазваме всички мерките и ще се спасим.
Какви мерки? Докога? Дали?
Да спазваме мерките е супер, но честно казано, на всеки разумен човек би му писнало и би се вбесил накрая при положение, че има изход, а ние се занимаваме с мерки. Кой ще върне годините ДО на децата ни? Едва ли ще е някой антиваксър, дори по силите на техните месии не е подобно нещо.
А и мерки на този етап вече са безсмислени, вълната си върви, накрая ще си спре сама. Хубаво е да има мерки преди да се изпуснат нещата чак до такава степен. Сега всичко би било някаква демагогия.

# 12 512
Значи в мен явно никак я няма, защото по време на локдауна пратих дъщеря ни на училище присъствено. За справка, не е боледувала.

Ти живееш в Англия и изобщо не е показателно с теб какво се случва, не виждаш ли в България че е съвсем различно? И аз не живея в България и затова си трая по този въпрос. Имам 2-ма племенници в Англия, сестра ми живее там, та много добре знам за какво говоря
Да, но имам приятели с деца на възрастта на дъщеря ни в България и никой не си спря децата от училище. Понеже са под 4 клас, почти цяла година бяха присъствено.
По локдауна във Великобритания зимата тъкмо бяха почнали да ваксинират.

# 12 513
Ами ученичката с антителата кой я е заразил и къде? Да не питам и колко време е ходила насам-натам, може пък да не е знаела, както повечето възрастни и после хоп...антитела.
Ученичката е ходила на училище, не се е развявала по хотели, за разлика от теб.
Така де, на училище, където е безопасно.
Всъщност май разбрахме, че почваме отначало и няма вече нужда да мерим кой е по-по-най.
Делта е заразна много повече от другите варианти, поразява и вече преболедували, и ваксинирани.
Къде виждате вие спокойствието?
ПП. Само да вметна, че юни-юли Делта поне не беше разпространен, бяхме зелена зона и т.н.
Ми определете се вече. Хем умирам от страх, хем се мотам насам-натам и всявам страх и паника тук в темата. Ми затворете ме бре, давайте ми храна, вода, може и някой мъж за разнообразие, ама да е тестван първо и със сертификат. Ама-ха.

# 12 514
На училище е ходила, разбира се. Гостита ѝ бяха забранени - и тя да ходи, и у нас да идват деца. Можеше да излиза с приятелка навън по улиците. Симптоми прояви 10 дни след последния учебен ден преди ДО, предния ден симптоми е проявил ученик, седящ зад нея. Направихме домашен тест, цъфна втората черта и си останахме всички вкъщи. Даже тук съм питала дали 20 дни след нейните първи симптоми и липса на симптоми при нас, можем да се виждаме с хора. Други въпроси?

Помня кой какво пише. Не знам дали е хубаво или лошо, но е е удобно, когато се наложи да припомня на някой, че не става да се обръща като фурнаджийска лопата, когато не му изнася.

Те и в хотелите много се заразиха, ама не ревеш да го затварят, даже удобно ги посещаваш. Пък не са от първа необходимост, за разлика от училището.

# 12 515
  • Пловдив
Че тя и дъщеря ми ходи на училище, миналата година, за двайсетина дни. И да искаше повече, нямаше.
Ежко, може и да не вярваш, ама с маска, миене на ръце, подбор на контакти и леки ограничения, всички не се разболяхме до ваксината. След нея, до сега, също няма никой болен. Къде я видя тази патетика. Все неща научени в детската гранина, ама явно масово удобно забравени.

# 12 516
Може да съм всякаква, но фурнаджийска лопата не съм.
Много добре знам къде съм и каква съм. Самооценката ми е на шест, за разлика от други. Дори се подценявам умишлено, но това е друга тема.
Тук за вируса никога не съм съм сменяла позицията. Тестове, проследяване, карантина. На всички, дори на децата най-важното. Защо ли? Ами на тях разчитам да взимам пенсия след години. Не съм толкоз благородна да си призная, ето..имам причина да са здрави и работоспособни, та да взимам нещо си. Също и да не избягат, защото всичките ми познати , когато свърши всичко, дори колебаещите са до сега, отиват където могат и отсега търсят и разучават. Това мисля е достатъчно , за да ме разбереш и ако не си..нямам какво повече да ти обяснявам.

# 12 517
За последното съм съгласна. Не съм съгласна с позицията ти за ДО/ПО и обясних защо. Не ми допада, че се очаква децата да изнесат вълната, за да може спокойно да се ходи на хотел или друго социално забавление. Толкоз.

Между другото и аз съм почивала това лято. В къмпинг със собствен “покрив” и в самостоятелна къща в нищото. Не съм ходила по хотели, защото смятам, че там ме можеш да се опазиш.

# 12 518
Пиша за последно. НЕ може да има ПО без мерки. Най-много да се заразят още невинни хора и да си отидат родители на деца, после минават пак на ДО. Малките обаче ще са там, не защото е безопасно и за тях се прави нещо, а защото така е по-евтино, което е безумно и..няма да пиша точната дума.
Не може това, което искате. Не може и вълкът сит, и агнето цяло. Трябва компромис, трябва настояване и искане от обществото, като цяло , но..няма да се повтарям, все едно и също пиша... Обществото едно си знае-не го е грижа, докато не му влезе в къщата вируса.

# 12 519
  • Пловдив
Аз не съм ходила на почивка и на хотел от началото на пандемията /предпочитам да се презастраховам/. Но съм изненадана, че много хора са се заразили в хотели, за първи път го чувам това. Мислех, че ако човек минава с маска през фоайето и коридора, рискът е почти нулев.

# 12 520
Че тя и дъщеря ми ходи на училище, миналата година, за двайсетина дни. И да искаше повече, нямаше.
Ежко, може и да не вярваш, ама с маска, миене на ръце, подбор на контакти и леки ограничения, всички не се разболяхме до ваксината. След нея, до сега, също няма никой болен. Къде я видя тази патетика. Все неща научени в детската гранина, ама явно масово удобно забравени.
Mиенето на ръце не е мярка, а базова хигиена. За разлика от ДО, тестове през ден само на учениците, киснене целодневно с една и съща маска и т.н.
Може да не вярваш, но без маски и с много щъкане по училища, командировки, планини и т.н. от семейството ми още няма болен също.

Пиша за последно. НЕ може да има ПО без мерки. Най-много да се заразят още невинни хора и да си отидат родители на деца, после минават пак на ДО. Малките обаче ще са там, не защото е безопасно и за тях се прави нещо, а защото така е по-евтино, което е безумно и..няма да пиша точната дума.
Не може това, което искате. Не може и вълкът сит, и агнето цяло. Трябва компромис, трябва настояване и искане от обществото, като цяло , но..няма да се повтарям, все едно и също пиша... Обществото едно си знае-не го е грижа, докато не му влезе в къщата вируса.

Не само че може, а ТРЯБВА! Невинни неваксинирани няма. Което не значи да ваксинираме насила поголовно. Компромис точно с образованието е идиотизъм. И училищата не са с нищо по-опасни за малките от хипермаркетите или градския транспорт за техните родители.

# 12 521
Ежко, колко време пазаруваш да те попитам? И все едни и същи хора ли са там или има движение?
Колко време стои дете 1-4 клас в училище? Защото аз знам , че са от 8ч сутрин до 18ч вечер в една стая, един и същи състав, а когато излизат в коридор, за стол, лавка, тоалетна...там вече стават и повече на затворено. Та..хайде да не сравняваме опасност и времетраене. В хр. магазини и всички възрастни БИ трябвало да са с маски и да пазят дистанция, ако има не разбрали ги виждаш и можеш да се преместиш или излезеш, нали?

# 12 522
  • София
Да сравняваш училището, където детето седи по 4-5 часа със супера е меко казано смешно. Нещо повече децата са емоционални, прегръщат се, седят близо един до друг, викат силно. В магазина няма кой да те награби да те гушка.
Децата Са сериозни преносители и не разбирам защо има родители, които го отричат и едва ли не се обиждат от това все едно Ковид е ужасно срамна болест.

PS Децата нищо не изнасят на гърба си. Лекарите го изнасят

# 12 523
Ще напомня, че през пролетната вълна ДО имаше само за една част от класовете, а вълната си утихна. Е, някои късметлии като набора на дъщеря ми, можеха да ходят на хотел и на кръчма, но не и на училище.

И ако тогава нямаше свободно ваксини за всички (под въпрос, защото аз тогава бях с някаква защита от първа доза през първите зелени коридори), ваксини отдавна има за всички. Причина за ДО - тц. Който иска е защитен, който не вярва на ваксините, има избор - например маски с висока защита навсякъде или ДО по избор. Да се иска групово да затрием поколението, за да ходим после спокойно по забавления, не е вариант.

# 12 524
  • София
Ще напомня, че през пролетната вълна ДО имаше само за една част от класовете, а вълната си утихна. Е, някои късметлии като набора на дъщеря ми, можеха да ходят на хотел и на кръчма, но не и на училище.

Пролетта имаше псевдо мерки за 10 дни, които съвпаднаха с естествения спад на вълната.
А някои късметлии ходиха миналата година на училище от 15-ти октомври до 10-ти май общо 14 дни присъствено на училище. Дали е повлияло на пандемията – не мисля.

Общи условия

Активация на акаунт