COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 371
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 455
  • София
Кубинците започнали да ваксинират между 2-10 год. деца - https://m.dir.bg/dnes/svyat/kuba-zapochna-da-vaksinira-2-godishn … shtu-covid-snimki
При нас третата доза отпадна, нали? Засега де.

Куба с 2 собствени ваксини, а ние лежим на БЦЖ-то. Думи нямам.

# 13 456
Ниската смъртност се дължи на ниската заболеваемост, която се задържа ниска заради мерките и спазването им
Според мен ниската смъртност се дължи на адекватните грижи и лечение. По време на предишните вълни всички имаха висока заболеваемост, но  ние отново имахме най-висока смъртност.
Адекватни грижи има, когато нивата на заболеваемостта се държат ниски, а това става с мерки..Не може при претъпкани болници и липса на персонал да се искат достатъчно грижи...Просто и логично.

# 13 457
Камбоджа започва да ваксинира 6-11-годишни деца срещу COVID-19, съобщава The Guardian.

- Наш дълг е да опазваме здравето и живота на децата. Искаме да се уверим, че децата и учителите са защитени от COVID-19, когато се върнат в училищата, казва премиерът Хун Сен за решението.

Страната скоро планира да се отвори отново след обширни ограничения, пише The Guardian. Почти 72% от 17 -те милиона жители са получили поне една доза ваксина. Основно се използват китайските ваксини Sinovac и Sinopharm.

Здравните власти в страната също разследват дали децата на възраст между 3 и 5 години могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Европейската комисия иска да удължи ограниченията за износ на ваксини срещу COVID-19.

Това е въпреки факта, че днес в ЕС има голям излишък от ваксини.

Швеция обаче ще гласува "не" и е против предложението за удължаване ограниченията за износ.

- ЕС ще има излишък от 900 милиона дози, тогава е неразбираемо защо трябва да продължаваме ограниченията за износ, казва шведският министър на външната търговия Анна Холберг и добавя: - COVID-19 e глобален, световен проблем и не виждам вече причина да задържаме износа на ваксини срещу COVID-19, при положение че вече имаме излишък от ваксини.

СЗО предупреждава: Твърде малко дози за Африка

Глобалната програма Covax няма достъп до достатъчно ваксини срещу COVID-19.

Така само около 17% от населението на Африка ще бъде ваксинирано преди края на годината, предупреждава Световната здравна организация.

Според новите данни Covax ще изпрати 150 милиона по -малко дози в Африка, отколкото се предполагаше. Това поражда опасения относно тревожната ситуация на континента.

- Главозамайващото неравенство и сериозното забавяне на ваксините заплашват да направят части от Африка място за размножаване на устойчиви и нови варианти на COVID-19, казва генералният директор на СЗО за Африка Матшидисо Моети и предупреждава за тежки последици.

- Това може да върне целия свят на първо ниво.

# 13 458
Лейди, и Британия ли се отказва занапред въобще от поставяне (дори като първа и втора доза) на АЗ за сметка на РНК ваксините (и евентуално новавакс и пр.) както вече направи ЕС, и съотв. АЗ само за износ ли остава, или...?

За първа и втора доза не са се отказали още, но пък неваксинираните във възрастовите групи за които е подходяща са много малко. Все още е в "обръщение".
Обаче на хора под 30г не се прилага, а и като бустер - то на практика се приключи с използването ѝ в този вид и на този етап.

Повече от 48,5 милиона души или около 89% от хората на възраст 16 и повече години във Великобритания вече са получили първа доза ваксина.

Около 44 милиона души, около 81% от хората на възраст над 16 години, са имали втора.

Първите бустер ваксини са дадени на персонала на NHS в Англия и Уелс като част от плановете за разширяване на защитата тази зима. Бустър ще се предлага на възраст над 50 години, здравни работници и грижи и по -млади възрастни с определени здравословни състояния. Третата доза ще бъде приложена най -малко 6 месеца след като тези, които отговарят на условията, са получили втората си доза.

# 13 459
Кубинците започнали да ваксинират между 2-10 год. деца - https://m.dir.bg/dnes/svyat/kuba-zapochna-da-vaksinira-2-godishn … shtu-covid-snimki
При нас третата доза отпадна, нали? Засега де.

В другата тема antea пише, че не е отпаднала. Проучвали колко души ще имат нужда.
Сега не мога да дам линк.

# 13 460
В момента имаме около 40 000 активни случаи. Като заговорите за проценти от населението си дайте сметка колко хора са това. Ето, 40 000 болни и в София 2/3 от леглата са запълнени. Няколко милиона без имунитет са ад за всяка здравна система. Не са виновни ваксините за това, а фактът, че не всички са ваксинирани в Израел или другаде. У нас изобщо да не говорим за високият процент хора, които от февруари миналата година са убедени, че са го изкарали, а са изкарали я грип А или Б, я някой друг вирус.
В момента реално имаме много повече от 40000 активни случая. Много пъти повече. Няколко милиона без имунитет има във всички държави с изключения на джуджета като Сан Марино и Исландия. В Германия например незащитените са 15-20 милиона.

# 13 461
  • София
В момента имаме около 40 000 активни случаи. Като заговорите за проценти от населението си дайте сметка колко хора са това. Ето, 40 000 болни и в София 2/3 от леглата са запълнени. Няколко милиона без имунитет са ад за всяка здравна система. Не са виновни ваксините за това, а фактът, че не всички са ваксинирани в Израел или другаде. У нас изобщо да не говорим за високият процент хора, които от февруари миналата година са убедени, че са го изкарали, а са изкарали я грип А или Б, я някой друг вирус.
В момента реално имаме много повече от 40000 активни случая. Много пъти повече. Няколко милиона без имунитет има във всички държави с изключения на джуджета като Сан Марино и Исландия. В Германия например незащитените са 15-20 милиона.
Именно и пак остават адски много непреболедували и неваксинирани. И след тази вълна ще останат и ще се разболяват, и ще пълнят болниците. Затова е зора да се ваксинират максимално количество хора, иначе ей така ще си я караме с години.

# 13 462
  • София
Гледахте ли сутринта алибегов и други работещи по заведения как най-безцеремонно обясняват , че няма да затварят след определен час  и това било гражданско неподчинение. И наистина го правят.
Аз продължавам да се чудя има ли институции в тази държава . Как е възможно това.
Интересно в Германия ако е забранено на заведение да работи , дали се осмеляват да продължават да работят , въпреки забраната.

# 13 463
Едно нещо не ми дава мира, следя темата, но не като че ли не съм чела някакво обяснение за това.
От една страна се говори, че ако не е доказано с тест, я и било Ковид, я не.
От друга по време на всяка от вълните като се заговори за някакви симптоми веднага се отсича, че сигурно е Ковид.
Как така хем се поставя под съмнение, хем е категорично!?!?

# 13 464
  • София
Едно нещо не ми дава мира, следя темата, но не като че ли не съм чела някакво обяснение за това.
От друга по време на всяка от вълните като се заговори за някакви симптоми веднага се отсича, че сигурно е Ковид.
Това едни и същи хора ли? Защото обикновено са различни, които твърдят тези неща.
Аз познавам хора, при които в дома имаше един болен леко, но от Ковид и друг болен от друг вирус, без да е имал Ковид. И се знае, защото са изследвани. Иначе е лесно да се каже, че и двамата са с Ковид, но пък като нямаме доказателства това си остават предположения само. Случва се неведнъж болният в семейството да остане само един и другите да не се заразят.

# 13 465
  • София /Абсурдистан
В други страни затварят заведения, но им дават помощи, а тук - кредити, нямам думи… Затова и всеки си прави каквото иска. Не че така трябва да става де.

# 13 466
Интересно в Германия ако е забранено на заведение да работи , дали се осмеляват да продължават да работят , въпреки забраната.

Имаше няколко такива случая миналата година, но не са заявили, че правят гражданско неподчинение. Едните бяха казали, че се събрали да боядисват бара, а другите, че правят инвертаризация.

# 13 467
  • София
Факт е, че 100% гаранция за нищо няма, даже PCR тестът не я дава - в късни етапи от заболяването тестовете в горните дихателни пътища може да са отрицателни .
Разумното е, когато имаме симптоми, да се изолираме, предполагайки, че сме заразни с COVID-19 за останалите.
Също е разумно, ако сме кашляли лани, но не сме се тествали, да не разчитаме на доживотния си естествен имунитет, защото такъв може въобще да няма.

# 13 468
Защото в България, освен че не искат мерки и ваксини, не искат и тестване и карантина...Като пропусне да направи ПСР първите дни след симптоми, а прави тест като се влоши и не може да диша, тогава теста е вече отрицателен..А не прави тест защото не иска карантина за себе си и семейството или вярва че ковид е "грипче", така се получава... Кой е виновен за това -конспираторите, които лъжат че ковид е грип, че няма нужда от мерки, ваксини и карантиниране и протестират..Затова и преди съм писала че такива хора са много вредни и опасни за обществото...

# 13 469
Възможно е да има 3-та доза, но за сега все още се обсъждат ползите а може да има и вреди както предупреждават някои експерти. Засега се коментира, че ще се слага главно на хора над 65г. и май задължително ще е друга разновидност спрямо предходната ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт