COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 758
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 500
На мен пък маските не ми пречат, обаче в редките случаи, в които слагам ръкавици (главно на бензиностанцията)…ъгх, за минути ми се изпотяват ръцете, вода тече, лепнат…бляк, а са уж хирургически, точно по мярка, дрън-дрън. Не мога да си представя докторите как работят с тях с часове, всеки ден.
Може да ползвате ръкавици за боядисване на коса, аз държа един пакет такива в колата.
А, моля, стана ми любопитно, понеже сте в Калифорния - масово ли ползват хората ръкавици.

# 13 501
  • София
Като гледам хората и ръкавиците не могат да ползват както трябва. С едни и същи ръкавици пипат дръжките в ГТ, после вадят телефона и цъкат по него, по някое време си наместват маската, наместват очилата, почесват се. Все тая, че са с ръкавици като са успяли да разнесат всичко по себе си и вещите си.

# 13 502
Златен лев, след като толкова се палиш по тази тема, сигурно си служител в заведение...Когато си в болнични, колко пари получаваш, 60% от това на което те осигуряват, това ти е дохода, ако си осигурен на 4ч на минималната РЗ или 400лв., толкова по-зле за теб...Не ти е виновна държавата, а е виновен работодателя.. Това е положението, нищо не може да се направи.

# 13 503
  • В заешката дупка
Отдавана пишещите в темата със сигурност си спомнят едно от най-ранните огнища на вируса в Европа, курорта Ишгъл. Днес започва гражданско дело във Виена срещу австрийските власти. То е първото от 15 съдебни дела, обвиняващи автрийските власти в неадекватни и забавени реакции, довели до заразяването на хиляди души от 45 страни.

Скрит текст:
Първото гражданско дело започва в съда във Виена в петък заради прословутата епидемия от коронавирус в популярния ски курорт Ишгл през март 2020 г., където хиляди хора от 45 държави твърдят, че са се заразили.

Делото е първото от 15 дела, заведени от ищци от Австрия и Германия, обвиняващи властите, че не реагират достатъчно бързо на огнищата на Covid-19 в Ишгъл и други курорти в провинция Тирол.

Той се носи от името на семейството на 72-годишния Ханес Шопф, който почина след заразяване с вируса в Ишгъл.

Адвокат Александър Клаузер, действащ за семейството на Шопф и потребителската организация VSV, помагаща на тях и на другите да заведат делата си в съда, заяви, че официалните недостатъци, които позволяват на Ишгъл и околностите да се превърнат в гореща точка за вируси, са многобройни.

Той посочи доклад през октомври миналата година от независима комисия от експерти, който установи, че местните служители са "реагирали твърде късно" и са направили "сериозни грешки", след като Исландия е предупредила на 5 март, че няколко от нейните граждани са били положителни при връщане у дома.

Местните служители "имаха поне 48 часа да реагират" след предупреждението, каза Клаузер пред AFP.

Те също така пропуснаха възможност да попречат на повече туристи да дойдат в долината уикенда, а регионалното правителство постави под съмнение дали исландските туристи са били заразени в Ишгъл, каза той.

Клаузер също обвини местните власти, че са направили „твърде малко, твърде късно“, когато служител в ресторант е дал положителна проба за вируса, като заяви, че проследяването на контакти е недостатъчно и прилагането на ограниченията за туристическата дейност през следващите няколко дни е само „спиране“.

Когато долината най -накрая беше поставена под карантина, подредената евакуация на района беше „осуетена“ от хаотичния начин, по който беше обявена и организирана, продължи Клаузер, като посочи с пръст и канцлера Себастиан Курц.

Според вдовицата на Шопф, пенсионираният журналист и запален скиор е уловил вируса по време на паническата евакуация с автобус, натъпкан с други туристи, които кихаха и кашляха в продължение на три часа.

Семейство Шопф сега съди Република Австрия за 100 000 евро (120 000 долара) заради смъртта му.[…]

https://www.france24.com/en/europe/20210917-austria-hears-first- … ischgl-ski-resort

# 13 504
Нотарис, и аз си имам един пакет такива 100бр в колата.. Задължително ползвам на бензиностанция или когато съм с количка в магазина, незнам дали ги дезинфекцират тези колички като се пипат от стотици хора..И на банкомат- задължително с ръкавици..

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 21:12 от Tigar_123

# 13 505
Когато лятото случаите силно паднаха и се вееха тролски знамена, че еди къде си "ваксаните", "факсинираните", "овцете" горят, а пр нас има по няколко болни, тук в предишен номер на тази тема, имаше сред вас няколко човека, които написаха, че се надявали маските да не се махнат скоро, дори да останат завинаги, като се "похвалиха", че откакто носели, не се били разболявали, да ги пита човек, защо са чакали, ами не са взели мерки сами, щом са увредени, крехки и т.н.
Явно има такива, които се кефят и т.н. и си го пишат в прав текст, че се надяват маски да има завинаги, няма защо да твърдите, че няма кефещи се и да отричате, че е писано.
Аз пък нямам търпение да свърши всичко колкото се може по-скоро. Какво да направя, като не съм боледувала тежко, нямам алергии и всяко споменаване за маски до края на света направо ме вкарва в отчаяние?
И не ми говорете за емпатия, тук тя се проявява само към тези, които са с правилното мнение, т.е. съвпадащо с нашето.

# 13 506
Тигър, не е ли по-добре да си дезинфекцираш дръжката на количката, отколкото да слагаш ръкавици? Нали после с тях пипаш продуктите, портмоне, торби…

# 13 507
Тигър, не е ли по-добре да си дезинфекцираш дръжката на количката, отколкото да слагаш ръкавици? Нали после с тях пипаш продуктите, портмоне, торби…

По тази причина не ползвам ръкавици. По-добре дезинфекция на ръцете.

# 13 508
  • София
Тези продукти вече са опипани от много други хора и после касиерката ги прехвърля. По-скоро пак стигаме до това опаковките да се измиват вкъщи.

# 13 509
Колкото и да са пипани продуктите, не може да се сравни изобщо с ръкопотока по дръжките на количките.

Аз дезинфекцирах до преди да се ваксинирам. След това се върнах към обичайнаа хигиена без спирт.

# 13 510
  • Сан Франциско
Не, при нас като цяло не се ползват ръкавици, освен на бензиностанции и банкомати - явно е всеобщо мнението, че тези двете са екстра гнусни бациларници.

Пак по въпроса за маските, аз лично никога не съм казвала, че ми харесва да ги нося. С нетърпение чакам да дойде момента да забравя за тях, НО не ми пречат в сегашната ситуация. Удобни са ми, не ме душат, не ми огъват ушите, не ми предизвикват кожни проблеми…докато стане време да джасна кутията в кофата за боклук и да закрещя УРА.

# 13 511
Слагам гел деЗинфектант на ръвиците..Еми то не може всичко да се дезинфекцира... По самите опаковки на продуктите вируса си умира сам след 3-4 часа, така че няма проблем.

# 13 512
На мен маските не ми пречат. Ще си нося докато трябва.

# 13 513
На 5% се оценява заразата от повърхност ... не се престаравайте.

# 13 514
До момента имаме около 2.7 млн преболедували, а до есента ще станат 3.6 млн.

в кое кристално кълбо ги видяхте тези числа? измислихте си ги, нали?
нека да го подчертаем - тези данни са фалшиви и измислени. а вие сте трол.
Лятото новите случаи бяха по 50-70-80 дневно. Беше ясно, че това не е така, а са много повече. Няма как при супер заразен вирус и никакви мерки да сме имали такива числа. Реалната цифра е била поне по 6. Сега също по време на вълна е ясно, че средната бройка от около 1500 души дневно е тотално нереална. Новите случаи са в много пъти повече. Поне 6 пъти повече. Нищо чудно да е повече, но да приемем, че е 6. Явно не сте чела предишните ми постове и се надявам сега да разберете откъде идват цифрите, за които говоря.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 13:54 от Златен лев1

Общи условия

Активация на акаунт