COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 972 198
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 380
  • София
Обявили са, че мерките ще бъдат оповестени утре ли, официално?
Аз се надявах днес.
Не съм наясно как точно се изчисляват болните на 100хил, математиката ми е много слаба страна. Но възможно ли е примерно утре в София да са по-малко от днес?

# 19 381
  • в страната на чудесата
Може, Валенце, ако рЕзко оздравеят 2-3 хиляди в СОфия днес...

# 19 382
  • София
За кога отлагат и защо поне дискотеки и нощни заведения не ограничат да работят до 23ч. Както беше миналата година. Дори мисля, че беше затворено от октомври до 27 декемрви 2020г.
И аз от септември месец чета, че новата партия, дето ще продължавала  промяната, ще покаже в сайта до 2 дни програмата си, но още я няма.
Дискотеки, барове и нощни клубове бяха затворени от средата на октомври 2020 до 1 март 2021. Плътно затворени, без отваряне. Сега, дали са работели в период 18-23 ч., нямам идея, може би. Но не и по-късно.

# 19 383
  • София
Зеленият сертификат ще даде резултат, но не сега. Нещата са стигнали до мащаб, който налага крути мерки веднага.

# 19 384
Как пък 1 министър не излезе да призове народа да се ваксинира? Как може да сложат антиваксър за министър?

Нас ще ни пишат в учебниците след години като пример за най-зле организирана държава с най-глупаво население и управници по време на световна здравна криза.

# 19 385
  • София
С тези темпове на нарастване - към 40% ръст за седмица, не ми се мисли какво ни чака в най-засегнатите райони. А ония там "умници" да мислят още, да не бързат - всичко си е наред...

# 19 386
Чета сега съседната тема, в която постоянно се говори за друг вирус, който щъка по децата. Според мен не е друг вирус, а си е все същият, просто при децата тестовете по-рядко го хващат, а най-често самите лекари отказват да пращат децата на тестове, а домашните не винаги показват. Но какъв ще е този мистериозен друг вирус, който показва толкова сходна клинична картина и се изписват горе-долу същите лекарства и всичко е като при корона? Поне това са моите изводи от моята непредставителна извадка. Не само от форума.
Настинка.
Настинка вследствие постоянно отворените прозорци.
А прозорците са отворени заради изпадналите в паника учители.
А изпадналите в паника учители не щат да се тестват.

Още от лятото тръгна един вирус, който стигаше до пневмания, бронхит или бронхиолит. Дъщеря ми го изкара. Теста беше отрицателен, снимката показа бронхит и си пи антибиотик. Явно сега се разпространява още по-бързо, покрай Ковида и лошото време. Демек Ковидчо си доведе братовчеда, та да си заразяват масово двамката.

# 19 387
  • София
Изобщо не сме за зелен сертификат в момента. Зелен сертификат въведоха навсякъде след като овладяха мазаляка. Първо ваксинираха рисковите и възрастните, медицинските работници, след това останалите и на 50% ваксинирано население може да се говори за зелен сертификат. Тук и локдаун няма да ни оправи скоро. А зимата предстои.
И с призиви за ваксинация няма да стане. Трябва някой да въведе ред и при мерките, и при изходите от тях. Иначе докато всеки сам си решава ще се виним едни други, а истината е, че хората никъде по света нямат капацитета в подобни ситуации да решават сами. Всички са ужасени, но е по-лесно да те е страх от ваксината, тя по-лесно може да се избегне, нали така. И логично всеки, който не отговаря за пандемията и е обикновен човек може да избере най-ниското съпротивление и да се успокои по този начин. Управлението на страната води до някакви резултати за всички. Иначе е все едно да виним децата, че са запалили къщата, а не себе си, че сме ги оставили сами. Тук сме деца оставени сами.

# 19 388
Аз изкарах бронхит и пневмония, без да са Ковид. Наистина точно лятото имаше такъв тежък вирус.

# 19 389
  • София
Какви сериозни мерки ви се привиждат? Ваксинацията с ковид ще продължи с пълна сила (и смъртността покрай нея). Феновете на естествения имунитет са много. Явно е по-добре да си мъртъв и неваксиниран, отколкото жив и ваксиниран.

# 19 390
Обявили са, че мерките ще бъдат оповестени утре ли, официално?
Аз се надявах днес.

От петък до неделя тръбяха, че ще ги обявяват в понеделник. Днес казаха, че ще ги обявят утре, утре ще кажат, че ще ги обявят в петък, в петък на министъра няма да му се говори за Ковид, та ще каже, че ще ги обяви в понеделник и т.н. до 14.11. Така че не бързай - време има Simple Smile

# 19 391
Поне да се вземат мерки хората да се ваксинират занапред, като дотук са дремали. Как може в западните Университети да не може да идеш на лекции, ако не си с ваксина или направен на деня (!) PCR Тест - платен - а тук всеки си се развява както иска и се хвали с имунната си система, пфффф

# 19 392
Контрол на мерките няма, а министъра смотоляви нещо вчера като го попитаха. В градския транспорт, магазините продължава да има хора с маски под носа и брадата, а не рядко и без. Когато пътуваш с градския транспорт все се оказва, че има наоколо някой без маска. Какви са тези хора в сегашното положение да се разхождат в ГТ и в други закрити пространства без маски. Не мога да дам определение даже.

# 19 393
Аз по принцип съм "за" зелен сертификат, но в момента подобна мярка е безсмислена. Хората без ваксини са прекалено много; хората, които са настроени срещу тестове също са прекалено много. Всичко това ми говори, че ако се въведе зелен сертификат, това ще е само проформа и това ще доведе до още по-голямо мазало.
Направо сме си за затваряне. Дори и веднага да се действа, което е абсолютно наложително, още немалко време ще има висок брой новозаразени и натискът към болниците ще продължава. Те и в момента изнемогват, представете си какво ще бъде след седмица, след две, особено ако продължаваме да се туткаме.
Честно казано, не го вярвах, имах някаква надежда, че тази вълна ще мине по-леко, но май миналата есен ще ни се види песен.
И мен често ме питат иронично "Какво ти пука, нали си ваксинирана?" Не разбирам хората дали наистина масово са толкова ограничени или пък това е вид защитна реакция, но недоумявам как е възможно да неглижират ситуацията по този начин.

# 19 394
  • Шотландия
Като заговорихме за Мангъров - гледам пак пуска бисери.

Кога ли ще се разбере, че този човек е опасен невежа? Цял свят разбра, че с делтата стадният имунитет е непостижим. Първо учените казваха, че с делта трябват 85-90% хора с имунитет, от ваксини или естествен, но още преди няколко месеца вече алармираха, че при делта стадния имунитет е мит. Той обаче продължава да сипе лъжи...

https://www.cnbc.com/2021/08/12/herd-immunity-is-mythical-with-t … -experts-say.html

Общи условия

Активация на акаунт