COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 972 160
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 365
  • София
София директно мина на 751 на 100 000. Кацаров може да свика още един съвет експерти да се съвещават още една седмица, без него, разбира се, да не им влияе. Няма той да решава всичко.

# 19 366
Аз съм в шок. Петък, събота и неделя по новините слушам "В понеделник ще се събират и ще вземат окончателно решение какви ще са новите мерки". Вчера цял ден слушам "Днес се събират, за да решат какви ще са окончателните мерки". Днес слушам "В сряда ще обявят какви ще са новите мерки" WTF? Ама я не бързайте - изчакайте да мине 14.11, пък тогава обявявайте новите мерки. Що сега - някакви си 200+ човека мрът на ден. Баси малоумното управление на пандемията - честно. Ама как да се управлява, като са ни сложили министър без т..ки, дето не смее да поеме отговорност. Сигурно в сряда ще каже, че това не е работа на здравния министър.
Липсва ми Мутафчийски. Ама много ми липсва този човек. Даваше ми спокойствието, че там някъде има човек, на когото му пука какво се случва.

п.п. 221 беше най-големия брой починали на предишните вълни. Гледам Кацаров държи да мине рекорда, та най-вероятно другия вторник ще му се сбъдне мечтата. Респект г-н Кацаров!

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 08:48 от Lady Cassiopeia Duval

# 19 367
Andariel, има си и други вируси, моето дете 2 пъти боледува от началото на учебната година - болки в мускулите, дълга хрема, леко зачервено гърло в началото и кашлица от сопола след това. В общи линии седмица на училище, после десетина дни болен. И аз прихванах от него и двата пъти, но при мен минаваше по-бързо. През няколко дни тествах и двама ни с антигенни - все отрицателни. Педиатърката за ковид същото сигурно изписва - те са все вируси със симптоматично лечение и сходни симптоми. Предупреди, че при ковид вдигат висока температура децата, ние нямахме, сигурно щях да се бръкна и за ПСР-и, ако беше вдигнал. Няма логика през седмица да лепим ковид.

# 19 368
  • София
Ще стана аз един мангъровски фен

Ваксинацията е за цивилизованите общества.
Нас трябва да ни оставят яко да измрем- за всички е по- добре

Две седмици, Дейзи
Като заговорихме за Мангъров - гледам пак пуска бисери.
Ха, е сигурно ще ни държи до следващата вълнА.

# 19 369
Чета сега съседната тема, в която постоянно се говори за друг вирус, който щъка по децата. Според мен не е друг вирус, а си е все същият, просто при децата тестовете по-рядко го хващат, а най-често самите лекари отказват да пращат децата на тестове, а домашните не винаги показват. Но какъв ще е този мистериозен друг вирус, който показва толкова сходна клинична картина и се изписват горе-долу същите лекарства и всичко е като при корона? Поне това са моите изводи от моята непредставителна извадка. Не само от форума.
Настинка.
Настинка вследствие постоянно отворените прозорци.
А прозорците са отворени заради изпадналите в паника учители.
А изпадналите в паника учители не щат да се тестват.

Та сме или за масова ваксинация или за локдаун. С вактините май ще ударим на камък. И остава локдауна. Но и там ще ударим на камък. Та остава само чесънът и ракията.

# 19 370
  • София
Настинката е вирус. Не е добре децата да са толкова изнежени.

# 19 371
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Но наистина най- сигурно се хваща след простуда,
когато периферията не е добре кръвоснабдена

# 19 372
Изпреварили сме столицата, лидери сме по брой - Ст.Загора.

Слушам тази сутрин, един лекар и една сестра обслужват 40 болни, с 12 часови дежурства.
Ще укротяваме ситуацията със зелен сертификат.
Това безумие, което се случва надминава всякакви фантазии.

Кръчмите трябва да работят, няма с "битов акохолизъм" да давим мъката я. Всички в купом е по лесно.Wink

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 09:44 от Mama_Nana

# 19 373
  • София
Ще стана аз един мангъровски фен

Ваксинацията е за цивилизованите общества.
Нас трябва да ни оставят яко да измрем- за всички е по- добре

Две седмици, Дейзи
Като заговорихме за Мангъров - гледам пак пуска бисери.
Ха, е сигурно ще ни държи до следващата вълнА.

# 19 374
Чета сега съседната тема, в която постоянно се говори за друг вирус, който щъка по децата. Според мен не е друг вирус, а си е все същият, просто при децата тестовете по-рядко го хващат, а най-често самите лекари отказват да пращат децата на тестове, а домашните не винаги показват. Но какъв ще е този мистериозен друг вирус, който показва толкова сходна клинична картина и се изписват горе-долу същите лекарства и всичко е като при корона? Поне това са моите изводи от моята непредставителна извадка. Не само от форума.
Моят син го тествахме с PCR, в разгара на симптомите и беше отрицателен, така че наистина не всичко е Ковид. Имаше поне още едно тествано дете от класа му, а за две седмици се изредиха над половината клас.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 09:05 от TafTaf

# 19 375
  • София
Има и други вируси, да, но е хубаво като някое дете е болно да му се направи тест, за да се знае, че е друг вирус и въпреки това да не ходи на училище. В онзи клас, за който ви писах вчера, ученик е ходил болен цяла седмица, защото уж друг вирус или не знам и аз какво са си мислели родителите му. Вчера не ги карантинираха, защото РЗИ не искат да си развалят статистиката, вероятно училището също, и снощи започнаха да капят и други с положителен тест. Съвсем логично. Иначе домашните тестове си работят идеално, особено като някой има симптоми.

А управлението на пандемията у нас вече започва да става ясно на всички. В края на август като говорех за отлагане на учебната година, всички ми казваха, че съм истеричка и тази година ще си учат присъствено. Обаче щом аз, без да съм математик и лекар, виждам накъде вървят нещата, защото не се случва тази история за първи път, мисля, че всички министри и експерти би трябвало още по-добре да виждат какво ще стане и независимо колко им е неприятно да са неприятни, би трябвало да вземат адекватни решения.
И Мутафчийски яко пресоли манджата в началото, това е факт, но поне му стискаше да е неприятен. Това не е малко в подобно ситуация, в която се вижда за пореден път, че управлението на една страна просто не е за всеки. Хубаво се даде пример с Макрон, никога не съм го харесвала, но прояви мъжество и сега хората във Франция са на съвсем друг етап. В Испания също. А ние си играем на пролет в Милано 2020.

# 19 376
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ама Боянче, мен вчера в училището ме изкараха истеричка, пък уж трябва да са по-умни глави събрани там.
Единствената чак пък толкова притеснена.
Я гледай колко хубаво си се развиват работите, важното е да сме заедно.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 23:11 от LemonDesi

# 19 377
  • София
Ама Боянче, мен вчела в училището ме изкапаха истеричка, пък уж трябва да са по-умни глави събрани там.
Викат, нали се ваксинирахте всички, какво ти става сега. Еми, какво ми става. Сега се вижда какво. А и освен, че не ми пука само за самата мен, то човек и от друго може да се разболее и достъпът до болница вече е силно затруднен, както и до всичко останало. А за ДО ме е яд, искрено, не съм почитател, просто вече видяхме, че присъственото е невъзможно ако няма достатъчно ваксинирани и достатъчно мерки. Не, защото децата правят вълната, а защото при вълна капят като зрели круши и те.

# 19 378
Ама Боянче, мен вчела в училището ме изкапаха истеричка, пък уж трябва да са по-умни глави събрани там.
Да, колко обичам така като каже някой: "Я си гледай живота, какво ти пука за ковид." Като им кажа, че са щрауси и се обиждат, ама не намирам поведението им за нормално. Аз си гледам живота, но виждам и близките познати около мен, които се заразиха. Аз също пострадах и моето семейство също - миналата година по това време не знаех на кой свят съм - изпоразболяхме се вкъщи и беше най-неприятното нещо, което ни се беше случвало.

# 19 379
  • Където морето целува небето...
Ами да пуснат безплатни тстове за децата! Видя се вече, че не дават ЛЛ направления. Не знам за статистиката ли или нещо друго, но тук колко хора писаха, че не се дава. Аз също не познавам тествал детето си с направление. А се правят все повече тестове на деца около мен. Добре, че домашните тестове са вече по-достъпни. Има много хора, които биха се възпозлвали от безплатно тестване на децата си при симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт