COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 329
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 055
Етериа. Аз попаднах на тема за противогрипните ваксини. Там да видиш кво става.
Противогрипни слагат, щот са проверени във времето, ама за Ковид в никакъв случай!!! И откъде накъде миналата година всички се юрнали да слагат противогрипна, че те едва са се вредили с връзки. Как може хора, които досега не били слагали ваксина, изведнъж да искали да сложат. И откъде накъде за възрастните били безплатни, пък те трябвало да плащат...
И простотия на килограм, без извинение.

# 20 056
Стаден имунитет ще има, но няма да е скоро особено с тези мижави проценти ваксинирани ... у нас ще се създаде главно чрез преболедуване,

# 20 057
Ама тука хубаво го беше казал някой - пишете ги дефицитни ваксините и гледайте сеир.

# 20 058
Те СА дефицитни, обикновено се внасят по 70 000 дози, тази година едва ли са много повече.

# 20 059
Еми сега само е нужно медиите да го разтръбят тука следващите седмици, ама така с ярко червено заглавие.

# 20 060
То със смарт часовник и с кебапчета не успяха да прилъжат Ганьо, камо ли с това, че ваксината е дефицитна. Нали ги даряваме на трети страни, за да не ги чипирали?

# 20 061
Не е така. Ако кажат край няма ваксини ще настане тежка паника и търсене за внос от Турция примерно. Българина е по дефицитните стоки.

# 20 062
Ама тука хубаво го беше казал някой - пишете ги дефицитни ваксините и гледайте сеир.
Късно е за настоящите. Но пуснат ли някоя нова като нищо може да се случи.
Ограничени бройки по аптеките и 80 лева за доза....

# 20 063
Е, вие за съвсем глупави ни имате. Grinning Мен новата заповед не може да ме накара да се ваксинирам пък вие за дефицит на ваксини говорите. Освен това наистина много се спекулира с това за чипирането, 5G и Бил Гейтс. Повечето хора просто не искат да се доверят на ваксина, която беше създадена, изпитана за отрицателно време и пусната за употреба под условие.
Две от моите колежки, които се ваксинираха се оплакаха, че получават пристъпи на сърцебиене. Ходиха пускаха някакви изследвания, хормони... Самите те имат някакви съмнения дали не е заради ваксината. Simple Smile
Между другото, във връзка с декларацията, която се подписва при ваксиниране, имам близки в Испания и казаха, че там не ги карат да подписват нищо. Не знам защо е тази разлика.

# 20 064
Повечето хора у нас явно не се страхуват от вируси които имат потенциал да ги убият.

# 20 065
  • Шотландия
Мила, нещо като с jasmin tea в темата е казусът. Имат информацията, някои се интересуват наистина и четат и пак си остават против. Общо взето позициите от март 2020 просто всеки си ги затвърди.

Да, явно е така. Което пак показва липса на умения за логическо мислене и научен подход. С други думи,  "създал съм си мнение,  преди да се информирам. Оттам нататък,  и да чета, и да се информирам,  ще си остана на моето мнение,  т.е. не чета с отворен ум, за да проверя накъде водят новите научни изследвания, а си подбирам информацията, която ще приема, ако съответства на  мнението,  което съм избрал да имам ПРЕДИ да проверякое е истина и кое - не". При логическо мислене и научен подход личното мнение следва научните изследвания и изводи, а тек е обратното. Cherry picking на информацията,  т.е. подбор само на удобните факти. Аз си промених мнението по няколко въпроса от началото на пандемията,  защото излязоха нови изследвания,  които не потвърдиха предишни тези, смятани за верни. Но се иска гъвкавост и да не се притеснява човек да каже: промених си мнението.  Много хора смятат, че ако го кажат, си признават грешка, което им се вижда невъзможно - защото държат да са винаги прави и безгрешни. 

Някой може ли да обясни или да даде линк към новината за тези зелени сертификати в България? Какво означава на практика? Какво включват и до какво дават достъп?

# 20 066
  • Варна
Аз пък имам едно друго подозрение и не бих могла да го нарека теория на конспирацията, а ако се окаже така... просто.. "българска работа". Имам големи съмнения как точно са се съхранявали и се съхраняват нашенските ваксини, защото всички знаем специфичните условия, които изискват. Оттук и ваксинираните болни, оттук и прочие. Съжалявам, нямам доверие на БГ условията, при положение, че мой близък бере душа в голяма болница, заразен там с вътреболнична инфекция при престой за Covid, от който се беше съвзел. После, защо имало толкова починали. Вчера излезе и статия - масово тук covid се лекува само с антибиотици, каза ми го и лекуващата лекарка в болницата "ползваме 3 антибиотика" и изреди кога какъв.

# 20 067
  • при моите деца .....
Аз сега се чудя на броя карантинирани...
Не разбирам бройката.
Вчера групата на сина ми е поставена под 10-дневна карантина - 27 деца и 2 учителки.
Има 515 положителни деца... Дори само при половината да е такава бройката на карантинирани...
Струва ми се много малка бройката...
Разсъждава просто...
Може би нещо пропуска.

# 20 068
Не се карантинира просто.
Не се тества, за да не те затворят.

# 20 069
И цифрата на заразения медицински персонал е смущаваща (87). При положение, че са ваксинирани/преболедували поне при тях не очаквах рязко покачване на заразените. В първата вълна стигаха до около 200, но пък и сега имаме да катерим още.

Общи условия

Активация на акаунт