COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 930
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 130
  • София
Разбирам, но на ЛЛ точно ще му е до мен в за сертификата в тази пандемия.
Извади си КЕП, ще ти трябва и за друго през следващите години - натам вървят нещата. С електронния подпис сама ще си извадиш сертификата, а и ще имаш достъп до медицинското си досие.

# 20 131
Днес имаше дебат и говореха как не може да искат зелен сертификат при 20% ваксинирани. И наистина всички други държави бяха с по-висок процент ваксинирани, когато беше въведен този сертификат.
Аз не виждам каква е драмата с тия сертификати - заповедта е за затваряне .. Зеленият сертификат е просто бонус към същото, което беше миналата година.

# 20 132
Сертификат може да се вземе и след тест. Мярката е закъсняла, недостатъчна, и все пак ако успеят да я приложат все ще е нещо. За съжаление от сутринта разчиствам фейсбук, голеееми писания и възмущения.
Андариел, дадоха ти се решения доста. Не знам какво повече да направим за теб?

# 20 133
Ще затворят моловете...няма да стоят и никой да не влиза. По-евтино ще им е да лопнат кепенците..

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 12:10 от teta75

# 20 134
Днес имаше дебат и говореха как не може да искат зелен сертификат при 20% ваксинирани. И наистина всички други държави бяха с по-висок процент ваксинирани, когато беше въведен този сертификат.
Аз не виждам каква е драмата с тия сертификати - заповедта е за затваряне .. Зеленият сертификат е просто бонус към същото, което беше миналата година.
Драмата е, че е от днес за утре и става голяма неразбория.

# 20 135
  • София
За да е прието това условие за ПСР, явно си има причина. Научна някаква, не просто "да пълним гушите на лабораториите".
Този проблем с антигенните тестове се знае от месеци. И въпреки това хората продължават да ги предпочитат,  а след това се сърдят защо нямат сертификат. Редно ли е според вас Х да е чакал на опашка пред ЛЛ за направление, после на опашка пред лабораторията, да се е бръкнал 100 лв за ПСР, ако не е получил направление, а Y да не е минал през тази процедура, която е разписана като правило, и да иска същите права като Х? За мен не е редно. Ако трябва да се изисква нещо и да се настоява, то това е държавата да осигурява безплатни ПСР тестове при симптоми, да се прави безплатен ПСР след положителен антигенен задължително.
В така наречените Ковид зони, където е "редно" да отидат хората със симптоми, се правят антигенни тестове. Изобщо не питат какъв искаш, дали можеш да платиш и т.н, всички на конвейр. Поне в тази при 18 ДКЦ.
Щом хората подлежат на карантина и глоба при нейното нарушаване, въз основа на такъв тест, би трябвало и правата им да са същите като при PCR.

# 20 136
  • София
Да, прочетох всички препоръки и взех решение. Благодаря. Няма нужда да ми се караш, все едно съм дете.
Именно, неразборията е централна, а не лична, така че някои потребители не ми дръжте тон, все едно съм ви дете!

# 20 137
Ами не - и преди се затваряше от днес за утре.
Утре пак всичко трябва да е затворено.
Но се дава избор за всеки конкретен ресторант, например, сам да си реши дали да работи със сертификати или да затвори. Имат си управители, знаят си персонала, знаят си клиентите какви са... Да си преценят. Ако затворят - пак си има мерки там колко си на колко. На някои това си им харесва.
То угодия няма как да има за всички...

# 20 138
Идеята не е лоша. Това ще активира ваксинирането, което е добро.
Но, нито става за два дена, нито ще намали разпространението.
Хората ще продължат да си щъкат напред назад с причина и без. Ще се напълни с фалшиви сертификати, което още повече ще обърка нещата.
Проблема ни е, че всяко нещо, което се дава за мярка, нито се обмисля, нито се контролира /някои предложения е абсурдно да бъдат контролирани/ т.е. много приказки, никакви действия.

# 20 139
Току-що говорих със столично РЗИ и попитах за зелен сертификат след преболедуване, доказано с бърз антигенен тест от лаборатория. Отговорът: " Все още системата не ви разпознава, но ще се направят промени и ще имате такъв, следете да го обявят по телевизията". Аз реално не искам сертификат, важащ за Европа, а такъв, който важи в България, такато не искат да нарушават европейски директиви, могат да издават по-различни сертификати на преболедувалите с бърз тест, който да важи само в България.

# 20 140
За да е прието това условие за ПСР, явно си има причина. Научна някаква, не просто "да пълним гушите на лабораториите".
Този проблем с антигенните тестове се знае от месеци. И въпреки това хората продължават да ги предпочитат,  а след това се сърдят защо нямат сертификат. Редно ли е според вас Х да е чакал на опашка пред ЛЛ за направление, после на опашка пред лабораторията, да се е бръкнал 100 лв за ПСР, ако не е получил направление, а Y да не е минал през тази процедура, която е разписана като правило, и да иска същите права като Х? За мен не е редно. Ако трябва да се изисква нещо и да се настоява, то това е държавата да осигурява безплатни ПСР тестове при симптоми, да се прави безплатен ПСР след положителен антигенен задължително.
В така наречените Ковид зони, където е "редно" да отидат хората със симптоми, се правят антигенни тестове. Изобщо не питат какъв искаш, дали можеш да платиш и т.н, всички на конвейр. Поне в тази при 18 ДКЦ.
Щом хората подлежат на карантина и глоба при нейното нарушаване, въз основа на такъв тест, би трябвало и правата им да са същите като при PCR.
Да, и срещу това трябва да са насочени протестите, а не да се иска със задна дата на всички да се извадят сертификати. При мен пък даже няма ковид зона, та и антигенен не мога да си направя по тази схема.

# 20 141
Ами не - и преди се затваряше от днес за утре.
Утре пак всичко трябва да е затворено.
Но се дава избор за всеки конкретен ресторант, например, сам да си реши дали да работи със сертификати или да затвори. Имат си управители, знаят си персонала, знаят си клиентите какви са... Да си преценят. Ако затворят - пак си има мерки там колко си на колко. На някои това си им харесва.
То угодия няма как да има за всички...
Аз не чух да говорят за компенсации. Сякаш хитро се измъкват чрез тези зелени сертификати.

# 20 142
  • София

Ако ги затворят, поне ги и обещетяват. Сега, напрактика няма как да работят, но предполагам няма да могат да ползват мерките като 60/40, защото никой не ги е затворил.

# 20 143
  • София
Точно това е номерът - прецакаха ги. Хем няма да работят нормално, хем няма да получат пари.

# 20 144
  • София
Да, прочетох всички препоръки и взех решение. Благодаря. Няма нужда да ми се караш, все едно съм дете.
Именно, неразборията е централна, а не лична, така че някои потребители не ми дръжте тон, все едно съм ви дете!
Опита ли само с първия номер да влезеш в профила и като скролнеш отдолу ще ти излезе и сертификата за втората доза най-вероятно. Сайтът е направен доста тъпо и аз като принтирах моя сертификат първо извадих този за първа доза, защото изобщо не виждах, че има два, т.е. че има още нещо надолу по страницата.

Общи условия

Активация на акаунт