COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 115
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 190
Всеки университет си решава, но практически е или или. Университета на дъщеря ми само чакат да мине съвет. Подготвени е всичко за ДО. Практически няма как всички хиляди хора там да са със зелен сертификат за момента. Това е положението.

# 20 191
  • София
Да, синът ми ми писа преди малко, че класната им казала, че чакали заповед.

# 20 192
  • София
Хм,че те заведенията с над 300квадрата площ са нищожна бройка,значи би трябвало да не важи и за тях...
Също и за стадионите -на открито са,у нас едва 20% се пълнят.
Видяла жабата че подковавам коня и вдигнала крак
300 квадрата е за магазините.
Всички заведения - сертификат или затварят.

# 20 193
Най-адекватното за настоящата ситуация / която е критична, но явно една определена маса хора не го осъзнават/ е национален локдаун за 2-3 седмици, за да може да се стопира рязко заразата и да се даде глътка въздух за медиците и болниците...След което - въвеждане на зелените сертификати...Така щяхме да имаме много по-голям ефект.

# 20 194
Най-адекватното за настоящата ситуация / която е критична, но явно една определена маса хора не го осъзнават/ е национален локдаун за 2-3 седмици, за да може да се стопира рязко заразата и да се даде глътка въздух за медиците и болниците...След което - въвеждане на зелените сертификати...Така щяхме да имаме много по-голям ефект.
Това обаче, ще струва много пари на държавата, а целта е да не се плаща.
Парите управляват.

# 20 195

Точно това написах и аз вчера тук - мерките трябваше да се комбинират, а не да се избира едните или другите. Те са взаимно допълващи се и щяха да са най-ефективни, ако бяха приложени заедно. Така и затворените бизнеси щяха да си получат компенсациите, и нямаше да се бунтуват. Според мен така или иначе локдауна чука на вратата и е само въпрос на време да бъде наложен - неизбежно е.

Парите управляват.

И това, и да не се срине нечий рейтинг преди изборите

# 20 196
  • София
Днес имаше дебат и говореха как не може да искат зелен сертификат при 20% ваксинирани. И наистина всички други държави бяха с по-висок процент ваксинирани, когато беше въведен този сертификат.
Но пък цяла година влизаха в аптека и магазин с тест, която възможност я има вече и при нас. 🙂
И за децата трябва да допуснат училище за тествани и ваксинирани, иначе е дискриминация.

# 20 197
Напълно съгласна с локдаун съм. И най-вече за ДО на учениците. Ваксинирани сме със сина ми, но ето от вчера той е положителен. Казва, че целият клас кашлят. Слава богу за сега е само с кашлица. А аз съм идеалния заразител - имам си сертификат, имам си и негативен ПСР, ама съм със симптоми.

# 20 198
Парите управляват.

И това, и да не се срине рейтинга на някого точно преди изборите.

# 20 199
Снощи писах, много бързо ме забърсаха. Не знам защо, имам чувството, че само по ник ни гепят 🤭

Рязка спирачка трябва. Веднага. И няма да е за кратко, ще трябва поне месец.

Иначе така... ще си караме от плато във вълна, плато- вълна... докога?
Докога ще издържим така?
Учениците и те докога? От карантина в карантина, докога? Ако пък това е учене, аз съм Айнащайн. ПО ама не точно.
Синът добре, че направо си го метнах ДО. От 15.09. Гледаха ме като луда, дърпа се директора.. хич не ми дреме. Ще мисля аз всеки ден- заразен ли е, ама не е ли, ама тестове, ама тоз карантиниран, онзи болен. Като знам и какви мерки се и ще се спазват..Как не.
Здравно колко ще издържим още?
Бизнеса?
Много закъсняхме с всичко.
Сега е ред да се спрем малко.

Сутринта опашка за ваксинация в София. Поне това. Не е много, и не му е времето, но е нещо.

# 20 200
У нас няма и никога не е имало опасност някой да потърси сметка на управляващите..

https://www.msn.com/en-xl/news/other/charge-bolsonaro-with-murde … spartan-ntp-feeds
Бразилският президент, Джаир Болсонаро, трябва да бъде изправен пред обвинения в убийство за ролята му в "стратосферната" коронавирусна смъртна такса в страната, препоръча проектодоклада от сенатско запитване за кризата с Ковид в Бразилия.
Документът от 1078 страници, публикуван от бразилските медии във вторник следобед, не трябва да бъде гласуван от комисията до следващата седмица и все още може да бъде модифициран от сенатори.

Но проекто текстът рисува опустошителен портрет на пренебрегването, некомпетентността и антинаучния отрицание, които мнозина смятат, че е определил реакцията на администрацията на Болсонаро на извънредна ситуация, свързана с общественото здраве, която е убила повече от 600 000 бразилци.
"Съзнателното и съзнателно" решение на Болсонаро да забави закупуването на ваксини covid ненужно осъди хиляди граждани на ранни гробове, твърди докладът.

"Математиката на ситуацията беше ясна: колкото повече инфекции, толкова повече смърт. Без ваксини смъртността щеше да бъде стратосферна, както се оказа", пише в документа, преди да заключим: "Никога няма да забравим".
Скрит текст:
"Решението да не се придобиват ваксини между месеците юли 2020 г. и най-малко януари 2021 г., в което липсваше каквато и да е техническа или научна основа, и полетя в условията на препоръки от международните здравни органи, завърши с иск за живота на хиляди бразилци, които несъмнено биха използвали такива ваксини", продължи тя.
Докладът твърди, че действията на Болсонаро са били основани на неговата "неоснователна вяра в идеята за имунитета на стадото чрез естествена инфекция и наличието на ранни форми на лечение".

# 20 201
  • София
Учениците предполагам, че ще ги пуснат от понеделник, общо-взето по 2 причини:
1) така и така до днес вкл. са били в контакт едно с друго, а до края на седмицата остават 2 раб.дни, но
2) най-вече защото реорганизацията на родителите ще е по-трудна от днес за утре.

Затова смятам, че специално в СФ ще са от понеделник (или ако днес излезе заповедта - от този петък, евентуално)

# 20 202
  • София
А докога ще караме с резките спирачки при наличието на ваксини?

П.П. Опашка за ваксиниране в Окръжна в София - https://dariknews.bg/novini/bylgariia/opashka-ot-zhelaeshti-da-s … ia-snimki-2287585
В друга тема съфорумка писа за опашки в Пловдив. За мен това е добре.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 11:07 от milenaka

# 20 203
Парите управляват.
Ами то пари си има за обезщетения - 75% от осигурителния доход..Не наложиха локдаун, защото заведенията не  искат да затварят, а да работят - сами си избраха този вариант -да работят само с ваксинирани, а останалите клиенти-с тестове..Пак им угодиха, дано да са доволни поне те и да спазват мерките, защото ако продължи да се вихри тази зараза, няма да е добре за никой,  също и за тях самите..

# 20 204
  • София
Ами то това си е локдаун. Какво да е друго, при положение, че имаме 20 % ваксини и там още 20 % преболедували,  ама в близките 6 месеца. Повече от ясно е, че каквото и да направи Стойчо, няма угодия. Не бих искала да съм на негово място.

Общи условия

Активация на акаунт