COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 878
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 165
Да ходи при Балтов!

# 21 166
  • София
Докторът говори само за хората, които наблюдава, така че коментирам само това. Не правя генерализация за популацията. Не знам дали и кой е ваксиниран в Пирогов, но фактът за навалицата пред фургоните е факт.

# 21 167
И ти какво предлагаш като алтернатива на навалицата в сегашната ситуация?

# 21 168
Докторът говори само за хората, които наблюдава, така че коментирам само това. Не правя генерализация за популацията. Не знам дали и кой е ваксиниран в Пирогов, но фактът за навалицата пред фургоните е факт.
Да, ама лошото е, че популацията ще си извади генерални изводи от това изказване. Тези си наблюдения да ги беше споделил с колегите си, да беше написал статия в медицинско издание, а не да ги размята в такъв момент пред всички тв канали.

# 21 169
  • в страната на чудесата
Е той точно не може да напише.

# 21 170
  • София
Вижда се. Нивото на аргументация в бг мама е по-високо от неговите изблици в духа на "не съм виждал нито един такъв или онакъв". Това е вариация на класическото Такова животно нема, т.е. като не го знам, значи не съществува. Сега ако го уволнят ще стане герой-поборник за правдата и свободата, нищо повече.
Говореше се за инкриминаране на антивакс пропаганда и мисля, че е време, особено за медицинските лица. Хората наистина се страхуват да се ваксинират, само такива неща им трябват и ако им сложат ваксина могат да си отидат от страх.

# 21 171
  • София
Спомням си и един друг специалист-инфекционист, дето ни пращаше да четем учебници по медицина от миналия век, та и този...
"....С цялото си уважение към именитите ми колеги, които излизат пред вашата камера и които не са прегледали и един болен с коронавирусна инфекция. Анализират какви били антителата, че едните бели срещу целия вирус, другите срещу половината. Глупости. Да седнат и да си прочетат "Буквара на Тягоненко и Митов" и да видят, че там има щамове в коронавирусното семейство, които са човешки. Хората още през 80-те са написали колко типа антитела се поризвеждат от човешкия организъм. Човек, който има имунитет, не е показано да се ваксинира. Целта на ваксинирането е да се генерират антитела, тоест да настъпи имунизация. Защо да се ваксинираме? Пожар гаси ли се с бензин? Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе главата", посочи доц. Атанасов. от ТУК
Не е ли мръднала медицината напред от '80-те години? В този учебник за РНК-ваксини пише ли?
И аз при цялото ми уважение, но мисля, че твърдението как ваксиниране е противопоказано за пребледували от COVID-19 би следвало да се докаже, преди да бъде огласявано гръмко пред хората по медиите, и то от лекар, работещ в "Пирогов".
Всеки има право на мнение, разбира се, но професионално следва да се изказваш пред медиите като представител на организацията, в която работиш и да следваш политиката, която тя е възприела. Ако не ти харесва - напускаш работа и  отстояваш мнението си като частно лице или търсиш съмишленици, с които да работиш.
Лично мнение.

# 21 172
А това същият ли е, който бил дружка на министъра, та го писал по фалшива клинична пътека, за да не си плати изследванията? Щото ако да, писането на фалшиви епикризи му е силата.

# 21 173
  • София
Яаа, как работят мерките. И то още от първия ден. И заразени откриват, и ваксини правят. Сега, ако засилят и контрола, цена няма да имат.

Ама се чува и как мерките засилиха неимоверно много издаването на фалшиви сертификати.

Точно тези дни няма как. От другата седмица може. Фалшив сертификат може да издаде личният лекар. Преди това трябва да заяви ваксини за следващата седмица на база брой желаещи.

# 21 174
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Докторът от Пирогов голяма услуга направи на България, браво. Сега поне сто двеста хиляди българи, които "...бе, аз 100% съм го изкарал, имах хрема и кашлях, нищо че нямам тест..." няма да се ваксинират. Щото е опасно. Браво.

Ами прост човек. Няма да спре да му е пълно отделението

Едновремешните стожери на образоваността- доктора, даскала и кмета, всичките доста се сринаха като авторитети

# 21 175
  • София
Защо пък Кауфланд, нали е хранителен? И там ли не пускат?
Сигурно само служителите тестват. Не би трябвало да се тестват клиентите.
А има ли изискване за тестването им или по тяхна преценка?

# 21 176
Аз пак да попитам, има ли някой, който е бил карантиниран с антигенен тест и да е получил сертификат? И най-вече от къде го е получил, че от РЗИ не желаят да си вдигнат телефоните.

# 21 177
Докторът от Пирогов голяма услуга направи на България, браво. Сега поне сто двеста хиляди българи, които "...бе, аз 100% съм го изкарал, имах хрема и кашлях, нищо че нямам тест..." няма да се ваксинират. Щото е опасно. Браво.

Ами прост човек. Няма да спре да му е пълно отделението
И доцент Гломб каза, че той чете и се оповава на учебник от 80-та година.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 10:19 от daisy12

# 21 178
  • София
Аз пак да попитам, има ли някой, който е бил карантиниран с антигенен тест и да е получил сертификат? И най-вече от къде го е получил, че от РЗИ не желаят да си вдигнат телефоните.
До понеделник са дали срок да е възможно.

# 21 179
Чакаме да ни вкарат в системата за издаване на сертификати и да си ги свалим от там. В момента в падащото меню има три опции, предполагам ще добавят четвърта за преболедували с антигенен тест, защото този сертификат ще е по-различен от стандартния европейски. Това разбрах аз.

Общи условия

Активация на акаунт