COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 478
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 555
  • София
Няма шеф, който да каже: Браво много хубаво, че не си се ваксинирала и сега колегите ти ще опъват още 5-10 дни в зависимост от теста ти.
Със закон карантината в Германия вече не се заплаща защото има ваксини. Значи или ще седя 10 дена без да ми плащат (може и 15) или шефа ми може да ме изгони понеже не му трябва такава дето хем не ще да се ваксинира хем си ходи редовно до България, отсъства и застрашава умишлено колегите си.

Ариел, ами ако си ваксиниран и се разболееш? Подлежиш ли на карантина? Не ти ли я плащат?

Ако се окажа положителна за ковид въпреки ваксината, карантината се заплаща да. Това пак беше вид "извиване на ръцете" за ваксиниране.

Не, не ти положителна. Хипотетично, член от семейството ти, който не е ваксиниран, се разболява. Съпруг, родител, дете. На него не му плащат, ако не е ваксиниран. Но ти си ваксинирана, а подлежиш на карантина. Нямаш възможност да работиш дистанционно, та изборът е да излезеш отпуска или да ти платят карантината?  Това ме интересува.

# 21 556

Не, не ти положителна. Хипотетично, член от семейството ти, който не е ваксиниран, се разболява. Съпруг, родител, дете. На него не му плащат, ако не е ваксиниран. Но ти си ваксинирана, а подлежиш на карантина. Нямаш възможност да работиш дистанционно, та изборът е да излезеш отпуска или да ти платят карантината?  Това ме интересува.

Артемис, не е към мен, но ти съвсем обърка въпросите. Ако се разболееш ти плащат болнични независимо дали си ваксиниран. Ако не си ваксиниран, не си заразен, но се наложи да си под карантина по каквато и да е причина, няма пари за периода на карантината. Много е просто.

# 21 557
От моите познати в чужбина почти всички се ваксинираха по логистични причини. Просто всичко е много по - неудобно когато не си ваксиниран. Ваксинираха се и преболедували, защото като изтекоха 6 месеца не можеше да отидат никъде. И не, не са ми споменавали, че са го направили от благородство и за да спасяват останалите членове на обществото. Общо взето и при нас сега с тези ограничения се наблюдава същия ефект.
А по отношение на антиваксърите - от моите познати има и доста обикновени трудови хора, така, да се каже, но и много високообразовани и успешни. Никак не се връзват с коментарите, че са безпросветници с разбирания от каменната ера.
Личната ни лекарка пък, на мое изрично питане дали да ваксинира децата на 14 и 16 отговори, че не смята за необходимо.

# 21 558
  • София

Артемис, не е към мен, но ти съвсем обърка въпросите. Ако се разболееш ти плащат болнични независимо дали си ваксиниран. Ако не си ваксиниран, не си заразен, но се наложи да си под карантина по каквато и да е причина, няма пари за периода на карантината. Много е просто.

Много ми е прост въпросът. Ако си ваксиниран, не си заразен, но се наложи да си под карантина по каквато и да е причина, плаща ли ти някой?

# 21 559

Много ми е прост въпросът. Ако си ваксиниран, не си заразен, но се наложи да си под карантина по каквато и да е причина, плаща ли ти някой?

Най-накрая те разбрах. Моя колежка беше контактна - ваксинирана, но имала доказан контакт с болен. Платиха й карантината, да.

# 21 560
Цитат
Иначе здравният министър призна, че ситуацията в страната е критична. "Народът ни е изправен пред огромно изпитание, като повечето хора не си дават сметка за мащаба на бедствието. Новозаразените през последните дни стигат до около 5000 души на ден, като всеки седми от настанените в болница умира".
По думите му другата алтернатива за справяне със заразата е пълен локдаун. Ако мерките със зеления сертификат не помогнат, ще бъде въведен и такъв.
Нека се инатят и си ''пазят правата'' някои.Ще докарат всички до локдаун.Здравният до онзи ден казваше,че всичко е ок и ''има легла в болниците''.То и в хотелите има легла,И?Абсолютна безотговорност.Кажи му:политик и не го обиждай.Сега виждам лееекичък завой и в останалите политиците,които мога да сравня единствено  с дами с нисък морал.Масово от всички партии и партийки,са все президента от Брюксел вече казват:нека всички се ваксинират.До онзи ден повтаряха:само,който иска да се ваксинира.
Както и по-назад казаха,на ревностните антиваксъри,нека емигрират някъде щом не им харесва тук.Българите от Австралия щяха да се връщат тук,че там също ги ''принуждаваха'' да се ваксинират.Това още от миналият месец.Там дори в строителството не разрешават да се работи без ваксина.Като не ти харесва,напускаш.

# 21 561
  • София
Аз ли го изпуснах този вирус,  че сега да плащам тестове през два дена.

А защо и тези които са ваксинирани да ти плащат теста? Всъщност цената е символична.

Вируса не си го изпуснала ти , но си направила своят избор. Избори, правим есеки ден, от това с какво да се храним, през това как да се развиват децата  ни, до това как да се грижим за нашето здраве. Избора е личен, но като всеки избор си има позитиви и негативи.
Ваксината е единственото нещо, което е измислено за справяне с епидемията за момента. Всеки прави своят избор, но си носи позитивите и негативите. И не, не е нормално да умират хора, колкото бройката на пътници на самолет на ден. Така, че всеки носи глава на раменете си и да си направи своят избор. Не желаеш ваксина, плащаш си тестове, имунизираш се и пак си носиш позитивите и негативите от това решение. Но няма как да имаме само права и никакви задължения!

За друго говоря - твоят избор /ваксина/ държавата ти го осигурява безплатно,  една,  две,  три,  десет игли. Моят избор,  тест,  си го плащам аз.
въпрос на избор. Избираш да плащаш.
Друг въпрос е здравето. Днес закачиха близък на респиратор. 😕 Избрал е.

За това става на въпрос. Държавата ти е осигурила безплатна ваксина, но не я желаеш, значи минаваш на вариант да си плащаш - избор. Колкото и шаблонно да звучи, пари се изкарват, ако си жив и здрав, но живот и здраве не се изкарват.

# 21 562
  • София
За колебаещите се от страх. Един бърз отчет при мен.
И аз бях доста наплашен да не ми стане нещо от ваксината, недоверчив съм си по принцип, а и съм чел какви ли не неща.
Предупредиха ме и че има голяма вероятност да се разболея леко, да вдигна температура за 2, 3 дена.
Ама в крайна сметка нищо не се получи.
Трети ден след ваксината и се чувствам отлично, все едно не ми е бита. Единствено на следващия (втория) ден ме заболя ръката там където ме боцнаха, но не силно. Неприятно усешане и лека болка при вдигане на ръката нагоре и толкоз. На третия ден болката отшумя напълно.
Знам, че всичко е индивидуално, но страшно няма. Дори и да не ти помогне, няма с какво да ти навреди някакво протеинче...

Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 00:42 от Diavolo

# 21 563

Не, не ти положителна. Хипотетично, член от семейството ти, който не е ваксиниран, се разболява. Съпруг, родител, дете. На него не му плащат, ако не е ваксиниран. Но ти си ваксинирана, а подлежиш на карантина. Нямаш възможност да работиш дистанционно, та изборът е да излезеш отпуска или да ти платят карантината?  Това ме интересува.

Нали това ти отговорих? Ако не си заразен/болен и не си ваксиниран, нищо не ти плащат. Ако си заразен, съответно болен, плащат ти болнични, независимо от ваксинационния статус. За карантина без заразяване, ако не си ваксиниран, няма пари. Ако си ваксиниран ти плащат както на всички доскоро. Отскоро на неваксинираните не им плащат.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 00:17 от Анонимен

# 21 564
4826 нови случаи
136 починали

# 21 565
4826 нови случаи
136 починали

Много, много зле Sad
И поставените ваксини са с 4000 по-малко.

Може ли линк към актуална карта със заболеваемостта на 14-дневна база.

# 21 566
Интересно - 4825 са сборните по области, откъде е последният случай?

# 21 567
https://covid.tobel.bg
Kaкто и да се погледне северозапада е много зле като оставим настрана София, околностите и Габрово. Реално погледнато това е нормално защото няма масова ваксинация, в някои села ваксинирани са единствено кмета и местната управа ... останалият хабитат изпитва панически страх от ваксина, но не и от вирус от прилеп току що прескочил като вирус ебола на човек. Той си мисли че това е поредният респираторен сезонен вирус, който винаги минава през населението ... а че е наречен "остър респираторен синдром" няма значение, явно идеята е всички да преболедуват - пък който оцелее все е файда.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 00:50 от pehoko

# 21 568
4826 нови случаи
136 починали

Много, много зле Sad
И поставените ваксини са с 4000 по-малко.

https://covid.tobel.bg/#map=7/2910287.82/5298031.03/0
Като се кликне на областта, дава повече информация.

# 21 569
Интензивните много бързо растат. Ще продължават да растат и смъртните. Много лошо. След седмица като нищо ще сме стигнали по 200 на ден Cry
Дано народа да се стресне малко.
То мерки, мерки, ама като не се пазят...
Като не се заразят в мола или кръчмата, ще се заразят в автобуса или на някое домашно парти.
Не е лесна работа да опазиш някой на сила.
Дано да се ваксинират поне повече хора...

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 00:59 от geizer

Общи условия

Активация на акаунт