COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 126
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 570
  • София
Тази седмица всеки ден имаме по около 5000 нови случая и над 100 починали на ден. Май това са най-високите стойности за седмица от началото на тоя скапан Ковид.

Упорито се стремим да счупим рекордите по смъртност тази години и по всичко личи, че ще успеем.

# 21 571
Успяли сме дефакто, България е вече на 1-во място по смъртност от ковид на глава от населението в световен мащаб като задмина Перу. Човек се чуди - дали е толкова прост народа при наличие на всякакви ваксини безплатно на калпак или просто това е устойчива тендеция за масово изтребление на местния хабитат  без значение на пандемия или каквото и да е там.

# 21 572
  • Немция
Интензивните много бързо растат. Ще продължават да растат и смъртните. Много лошо. След седмица като нищо ще сме стигнали по 200 на ден Cry
Дано народа да се стресне малко.
То мерки, мерки, ама като не се пазят...
Като не се заразят в мола или кръчмата, ще се заразят в автобуса или на някое домашно парти.
Не е лесна работа да опазиш някой на сила.
Дано да се ваксинират поне повече хора...
В статия за Румъния от 21.10. във Франкфуртер Алгемайне се тръби за 574 починали за 24 часа. При население от 20 милиона.
Какво да кажем тогава за днешните 136 починали в България при население под 7 милиона?!?

Положението е по-зле, отколкото се предполага. Направо е трагично.
Зелени сертификати, тинтири-минтири. Сега трябват екстремни ограничения, за да се спре растежа на тази тежка вълнА.

https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/rumaenien-hat-mehr-c … -eu-17596044.html

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 10:24 от Бибит

# 21 573
Много ми се иска да напиша нещо положително, но просто няма какво. Професор Витанов засега е прав.
От днес и Русе, и Велико Търново са в тъмночервено. Следващ кандидат е Силистра.
В София-град, Перник и Монтана новозаразените на 100 хил. минаха 1000, като в последните две области кривата гони 1100.
По отношение на смъртността ето какво казват Инфостат и НСИ за смъртността до 40. седмица включително:
2020: 81 626
2021: 104 146 (данните не са окончателни)
Починали от Ковид у нас през 2021 г. до 22. октомври: 15 399
Остават цели 12 седмици. Със сигурност ще минем стойностите от миналата година, а те сами по себе си бяха рекордни. Гледам, гледам, и не вярвам как стигнахме дотук.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 01:30 от Humble01

# 21 574
В Англия какъв процент от учениците са ваксинирани? Ако не е висок, е нормално да са развъдник.

Много нисък - 15% при 12-15годишните. Ваксинирането за тях беше отворено мисля от 23.09.
При 16-17г. е по-висок - за тях ваксинирането се отвори края на август.

# 21 575
Със сигурност ще минем стойностите от миналата година, а те сами по себе си бяха рекордни. Гледам, гледам, и не вярвам как стигнахме дотук.
Нормално е да ги минем . 2020 имаше една голяма вълна есента  , тази година ще има две вълни . Как стигнахме до тук е кристално ясно .

# 21 576
  • София
Къде гледате 14 дневната заболяваемост по градове?

# 21 577
# 21 578
  • София
Крайно време е за лекари/учители/ДА, да стане задължителна ваксинацията.
и за целия персонал, който стъпва в болниците (вкл. охрана, логистика). За сестри и санитари пък да не говорим.

# 21 579
35 % от учителите щели да напуснат системата, ако им въведат зелен сертификат.
Ами да напускат! Много млади хора, завършили педагогически специалности работят в заведения, магазини и офиси заради по-доброто заплащане. С добри стимули ще привлекат част от тях като "свежа кръв" в системата.

# 21 580
Прав им път. Има доста невежество в гилдията и не е отсега. Да ръсиш глупости и конспиративни теории пред учениците си е обратно на образование.

# 21 581
Примират младите висшисти да се надвикват с надутите пикльовци, дето всичко получават от мама и тате като се тръшнат.
Да не им омрънкате само темата след година 'защо безценното ми детенце е в клас с 45 деца'?

# 21 582
...не получих отговор и изтрих въпрося си...

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 12:36 от Лъчестлъч

# 21 583
  • София
35 % от учителите щели да напуснат системата, ако им въведат зелен сертификат.
Ами да напускат! Много млади хора, завършили педагогически специалности работят в заведения, магазини и офиси заради по-доброто заплащане. С добри стимули ще привлекат част от тях като "свежа кръв" в системата.

Да напускат! Аман от фасони! Какво си мислят, че постоянно ще им ходи някой по свирката ли? Младите няма да откажат, дори има проблем за тях при намирането на работа - искат, но няма къде.
И вече изобщо ми писна от фасони как на някого му се ограничавали правата. И обикновено го правят по най-неприятния начин. Вчера една позната сигурно щеше да ме набие, ако можеше, все едно аз й отказвам сертификат. Тя била сигурна, че е преболедувала, имала антитела, как може да я карат да се ваксинира. А тя просто не поиска да се регистрира в лабораторията, за да не я карантинират. Сега се сърди. Друга пъ,к, много е сигурна, че го е изкарала, но никога не си е изследвала антитела дори, но изпитва панически страх от ваксинирането и сто кила доводи изкара, дето и тук ги въртим постоянно - тя имала много близки, които имали хора не знам къде и те й казали, че ваксинираните много се разболяват.

Според мен от ЕК са ги натиснали нашите да се размърдат, иначе щяхме да си кютим и да обясняваме как умрелите и болните са нормални, да си мием ръцете, за да не пУашим населението.

# 21 584
Да въвеждат зелен сертификат за 12+ и до Коледа може всички на съответната възраст да са готови с по 2 дози за присъствена учебна година. От учебната 2022 да стане 5+ и родителите да се кротнат, стига с тия претенции вече.
Факт е, че училищата са развъдници.

Общи условия

Активация на акаунт