COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 418
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 540
В университет 80 процента от чуждестраните студенти са преболедували или ваксинирани, срещу 20 от бг. Съответно са взели решение чуждестранните да продължат присъствено, като тези без сертификат се тестват понеделник и сряда. Бг студентите, като много умни, онлайн.
Стана ми неприятно Sad

# 21 541
  • София
В Англия какъв процент от учениците са ваксинирани? Ако не е висок, е нормално да са развъдник.

# 21 542
За Англия не знам, но в Германия в групата 12-17 години ваксинирани са 44,9% с една доза и 39,7% напълно.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 23:10 от Анонимен

# 21 543
За мен тази заповед му е наложена да я наложи. Ако беше тяхно решение и мнение да бяха го направили преди или дали поне някакъв гратисен период (предупредителен) Това ми говори, че изобщо не са го мислили, но са притиснати. Пак е нещо обаче, но не е наше решение  за мен. Мое мнение.
Иначе по принцип съм оптимист човек, но колкото и да си отлагам мисленето във времето..не виждам да дойде нещо добро и това да свърши. Дано греша, но това ... няма да стане и с ваксини. Просто оцеляваме и отлагаме, надлъгваме се с вируса, после ще е друг мутант  или щам...кутията на Пандора се отвори. Четох и че средната продължителност на живота, заради вируса ще намалее с поне 10г. Т.е. българите няма и да се пенсионираме и т.н., все лоши неща.
Искам да питам в чужбина , където има голямо покритие на ваксинирани, има ли данни колко деца са заразени на ден примерно от 1-12 г.

# 21 544
  • При семейството си
Цитат
Поредното дъно. От учителите.
Цялото им поведение и отношение към кризата е ужасно. Не от днес.
45% от тях били боледували "тайно".
И после децата били развъдници.
Това, че учителите са развъдници, не означава че И децата не са развъдници. Са. Че са и повече. Едни-други се заразяват и пренасят вкъщи заразата.
В Англия са изследвали и установили, че в момента най-голямо разнасяне става именно в училище. Не на приказки като при нас.
Ние сме имали само 3-4% в началните класове карантинирани. Ами?! Само дето това са най-най-малко изследваните - масово болни, но от друго - неизследвани, но е алергия, настинка, нещо обикновено.
Като сме първи днес по смъртност в света трябва да изискваме още, а не да се чудим как да отхвърляме наложените в последния момент мерки.
Защото когато ги наложат навреме - просто няма толкова болни и починали и веднага всички врясват, че мерките не работят, не са били нужни.

И все пак, по-редно е, нека да започнем от ваксиниране и тестване на учителите, после да преминем към децата.

# 21 545
В интерес на истината и тези 80 % също ще трябва да ядат хляб и някой да им учи децата. Та аз лично очаквам ината да отстъпи пред глада.
То хубаво да заплашваш, че няма да работиш, ама и ти трябва да ядеш.
Имам приятелка , която е мениджър в голям магазин и тя ми каза, че всички, които искат да напускат заради ваксината никой не ги спира. Повечето някак си размислят обаче.

Ако е в София,  спокойно служителите могат да си намерят работа във хранителна верига, която е извън мол и не трябва ваксина. Даже заплатите са с една идея по-добри...да не й е се наложи на твоята приятелка да покрие няколко позиции сама ..

# 21 546
Аз не разбирам защо се репчите и пените. Като не искате да се ваксинирате - недейте. Няма просто да може да вършите нормални ежедневни дейности - камо ли да пътувате зад граница. ......
Всъщност българите и да сме със сертификат вече влезнахме в червения списък на Германия.
Сега там. После и в други държави.  Честито на печелившите, благодаря и наздраве. Загубихме 3000 евро приход за следващата седмица.

Списъкът не е червен, а по-скоро оранжев. В Германия има два списъка - "високорискови държави" и "държави с опасен вирусен вариант". Във втория списък в момента няма нито една държава, България е в първия считано от 24 октомври. Което означава следното:
1. Всички са длъжни да подадат уведомление, че пристигат в Германия.
2. Неваксинираните се изолират в карантина за 10 дни, която може да бъде прекратена след пет дни при отрицателен тест. Тестовете не са безплатни.
Ваксинационнираните и преболедувалите със съответен сертификат не подлежат на карантина.

Т.е. от сертификат има смисъл при пристигане в Германия точно като идваш от високорискова държава, каквато вече е и България.
Да, изглежда е точно така, явно съм се заблудила, извинявам се!
https://einreiseanmeldung.de/#/5

# 21 547

И все пак, по-редно е, нека да започнем от ваксиниране и тестване на учителите, после да преминем към децата.

Не знам защо говориш в първо лице множествено число, но аз ако имам дете във възраст, в която може да се ваксинира, хич няма да разчитам на ваксинацията на учителите. Все едно да не ваксинирам себе си, а да разчитам, че колегите ми и всички други които срещам, ще се ваксинират и ще ме пазят.

# 21 548
  • София
Аз ли го изпуснах този вирус,  че сега да плащам тестове през два дена.

А защо и тези които са ваксинирани да ти плащат теста? Всъщност цената е символична.

Вируса не си го изпуснала ти , но си направила своят избор. Избори, правим есеки ден, от това с какво да се храним, през това как да се развиват децата  ни, до това как да се грижим за нашето здраве. Избора е личен, но като всеки избор си има позитиви и негативи.
Ваксината е единственото нещо, което е измислено за справяне с епидемията за момента. Всеки прави своят избор, но си носи позитивите и негативите. И не, не е нормално да умират хора, колкото бройката на пътници на самолет на ден. Така, че всеки носи глава на раменете си и да си направи своят избор. Не желаеш ваксина, плащаш си тестове, имунизираш се и пак си носиш позитивите и негативите от това решение. Но няма как да имаме само права и никакви задължения!

# 21 549
  • София
Няма шеф, който да каже: Браво много хубаво, че не си се ваксинирала и сега колегите ти ще опъват още 5-10 дни в зависимост от теста ти.
Със закон карантината в Германия вече не се заплаща защото има ваксини. Значи или ще седя 10 дена без да ми плащат (може и 15) или шефа ми може да ме изгони понеже не му трябва такава дето хем не ще да се ваксинира хем си ходи редовно до България, отсъства и застрашава умишлено колегите си.

Ариел, ами ако си ваксиниран и се разболееш? Подлежиш ли на карантина? Не ти ли я плащат?

# 21 550

А защо и тези които са ваксинирани да ти плащат теста? Всъщност цената е символична.

Вируса не си го изпуснала ти , но си направила своят избор. Избори, правим есеки ден, от това с какво да се храним, през това как да се развиват децата  ни, до това как да се грижим за нашето здраве. Избора е личен, но като всеки избор си има позитиви и негативи.
Ваксината е единственото нещо, което е измислено за справяне с епидемията за момента. Всеки прави своят избор, но си носи позитивите и негативите. И не, не е нормално да умират хора, колкото бройката на пътници на самолет на ден. Така, че всеки носи глава на раменете си и да си направи своят избор. Не желаеш ваксина, плащаш си тестове, имунизираш се и пак си носиш позитивите и негативите от това решение. Но няма как да имаме само права и никакви задължения!

За друго говоря - твоят избор /ваксина/ държавата ти го осигурява безплатно,  една,  две,  три,  десет игли. Моят избор,  тест,  си го плащам аз.

# 21 551
Ариел, ами ако си ваксиниран и се разболееш? Подлежиш ли на карантина? Не ти ли я плащат?

Като се разболееш ти плащат болнични и шефът даже не знае от какво си болен.

# 21 552
  • При семейството си

Не знам защо говориш в първо лице множествено число, но аз ако имам дете във възраст, в която може да се ваксинира, хич няма да разчитам на ваксинацията на учителите. Все едно да не ваксинирам себе си, а да разчитам, че колегите ми и всички други които срещам, ще се ваксинират и ще ме пазят.
Разбира се, всеки има право да реши И за собственото си дете.

# 21 553
Няма шеф, който да каже: Браво много хубаво, че не си се ваксинирала и сега колегите ти ще опъват още 5-10 дни в зависимост от теста ти.
Със закон карантината в Германия вече не се заплаща защото има ваксини. Значи или ще седя 10 дена без да ми плащат (може и 15) или шефа ми може да ме изгони понеже не му трябва такава дето хем не ще да се ваксинира хем си ходи редовно до България, отсъства и застрашава умишлено колегите си.

Ако се окажа положителна за ковид въпреки ваксината, карантината се заплаща да. Това пак беше вид "извиване на ръцете" за ваксиниране.

# 21 554

За друго говоря - твоят избор /ваксина/ държавата ти го осигурява безплатно,  една,  две,  три,  десет игли. Моят избор,  тест,  си го плащам аз.
въпрос на избор. Избираш да плащаш.
Друг въпрос е здравето. Днес закачиха близък на респиратор. 😕 Избрал е.

Общи условия

Активация на акаунт