COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 443
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 21 525
  • При семейството си
Точно това беше написала мисля Аргирова, ако не се спре разпространението. Жена беше и май тя. Ще потърся, но не беше скоро да го прочетете интервюто.

Щом Аргирова го е написала, значи ще стане факт.

# 21 526
  • София
Ваксинирана съм, нека с това да започна. Последните страници от темата обаче събудиха у мен някакво много неприятно чувство. Не се правете, че не ви е ясно как точно зеленият сертификат в този му вид принуждава хората да се ваксинират. Привидно има алтернатива - тест. Нека ви питам обаче какъв % от българите могат регулярно да си вадят пари от джоба за тестове, за да идат на работа например, без това в един момент да ги принуди да се боцнат? Риторичен въпрос.

И още нещо, което ме притеснява във ваксините мен лично - аз се боцнах пролетта, две дози Пфайзер, сега започна да се говори за бустери шест месеца след втората доза, независимо от броя на изградените антитела. Освен това очевидно догодина ще трябва да се боцна пак, след това пак и докога така? Още един въпрос - докога тази ваксина ще ме опази, предвид че постоянно изскачат нови щамове? Още един - защо ваксинирани с една доза ще получават зелен сертификат - това по каква логика? Аз не виждам друга причина за това решение, освен че зеленият сертификат не се въвежда, за да е наистина работеща и ефективна мярка, а единствено с цел да принуди хората да се ваксинират. Като се боцнат с първата игла и айде на сертификата, щото са послушни, нищо че нямат завършен пълен ваксионационен курс и пълна защита.
Да продължавам ли?

Точно този процент, който не може да си позволи да плаща за тест, работи в сивата икономика или е на минимална заплата или помощи. Съответно, плаща минимални здравни осигуровки. Но очаква да бъде приет в болница и лекуван адекватно, наравно с тези, които изнасят на гърба си лечението му.

Всички се надяват, че ще има ваксина с дългосрочен имунитет или евтино лекарство.

Никаква логика няма в сертификата след една доза. Клякане е пред бизнеса, че идат избори.

# 21 527
Цитат
Аз мога ли да спя вечер спокойно след като има потребителки които постоянно всяват страх употребявайки смъртните случаи, обиждат народа и всички с мнение различно от тяхното, публикуват агресивни постове срещу други потребители и част от нацията. Това ли е нормално, това ли се толерира?
Не. Не е нормално.
Това е реално.
Това че смъртните случаи нарастват, не е за да се уплашат хората, а е реалността. И не е чудно, ако някой се плаши -  днес сме първи по смъртност в света. Не е от потребителите или журналистите, или щаба. Това е времето, в което живеем. И трябва да свикнем не да се плашим, а да се пазим.
По възможност и след две години живот с вируса, няма да е зле да спрем с мрънкането и очакването да си живеем както преди. Да се адаптираме не е толкова трудно, неприятно, досадно, уморително - да, но не и невъзможно.
Точно така е, не всеки може да види реалността, камо ли да се адаптира,  хората в нормалните държави го направиха, а ние предпочитаме да сме като щраусите-  главата в пясъка..

# 21 528

Ти ще си се разходиш, ако не работиш и не живееш там. Ако се върна от отпуска от България (която сега според Германия е рискова зона) и кажа на шефа си, че трябва да седя 5 дена в карантина понеже ми нарушавали правата като се карантинирам - първо няма да ми платят карантината, нещо което от няколко месеца е прието и второ могат да ме изгонят. Ама важното е, че не ми нарушават правата като ме карат да се ваксинирам.
Не стана много ясно това изречение.

# 21 529
  • София
На мен взе да ми писва от това опяване на хора, които са сигурни, че са "изкарали нещо, май беше ковид". И започват с това, че ваксините убиват, разболяват, измислени са твърде бързо. А повечето дори не знаят за какво става въпрос. Страх ги е от ваксина, но не ги е страх от вируса. Ок, ама стига пищяхте вече!

# 21 530
И до кога така? Видяхме че ваксините намаляват смъртността само от ковид, но заразата не ограничават. Смъртността по други причини се увеличава в света. Колко пъти боц?  И до кога отвори затвори, там не влизай, там не можеш да пътуваш? Ок ваксинирани сме и какво пак масови зарази, пак затваряне? Още 2 -5 -10 г. Междувременно и някой нов вирус.И други въпроси имам, на тук се приемат за не етечни и някои няма да могат да спят тази вечер.

# 21 531

Ти ще си се разходиш, ако не работиш и не живееш там. Ако се върна от отпуска от България (която сега според Германия е рискова зона) и кажа на шефа си, че трябва да седя 5 дена в карантина понеже ми нарушавали правата като се карантинирам - първо няма да ми платят карантината, нещо което от няколко месеца е прието и второ могат да ме изгонят. Ама важното е, че не ми нарушават правата като ме карат да се ваксинирам.

Няма шеф, който да каже: Браво много хубаво, че не си се ваксинирала и сега колегите ти ще опъват още 5-10 дни в зависимост от теста ти.
Със закон карантината в Германия вече не се заплаща защото има ваксини. Значи или ще седя 10 дена без да ми плащат (може и 15) или шефа ми може да ме изгони понеже не му трябва такава дето хем не ще да се ваксинира хем си ходи редовно до България, отсъства и застрашава умишлено колегите си.

# 21 532
Хайде без драми.
Ще се ваксинираме всяка година, докато има КОВИД. Както се ваксинираме за грип.

Да напускат учители/лекари, който иска, да напуска.
Да видим коя нормална държава е преритала за неваксинирани.
Чудно ми е, че доста хора са очаквали да останем като някакъв остров, на аборигени, само и само да не им се нарушат измислените права?
Ами няма да стане. Макар и късно, ще тръгнем по правия път.

# 21 533
  • София
Как успяват да трият толкова бързо, не знам! 👀

# 21 534
Сериозно, каква изолация ще ни наложат ЕС?
Ограничения за пътувания и без това има от повече от година вече, какво друго?

Какви ограничения има и ние как пътуваме, ако ги има? За ваксинирани и преболедували няма ограничения дори и да сме в червен списък и не разбирам за каква изолация говориш. Неваксинираните са изолирани в собствените си държави, но са 15-20% от населението и намаляват.

Неваксинираните също не са ограничени в пътуванията. Един тест и това е. Напоследък даже не проверяват сертификатите в чужбина,само на летището тук.Само когато сме червена зона за съответната страна може да се наложи евентуално карантина.

# 21 535
В момента сме в много критична епидемична ситуация, която се очаква да се влошава и още..Най-важното сега е бързо да се намали разпространението на вируса, а сегашните мерки по никакъв начин нямат този ефект..Според мен Стойчо отново сгреши, няма да има ефект от това, което направи...Единственото положително, е че ще има много хора които ще се ваксинират, но по-важното беше да се намали ръста на заразените и натиска към болниците, а това няма как да стане..

# 21 536
Скрит текст:

Няма шеф, който да каже: Браво много хубаво, че не си се ваксинирала и сега колегите ти ще опъват още 5-10 дни в зависимост от теста ти.
Със закон карантината в Германия вече не се заплаща защото има ваксини. Значи или ще седя 10 дена без да ми плащат (може и 15) или шефа ми може да ме изгони понеже не му трябва такава дето хем не ще да се ваксинира хем си ходи редовно до България, отсъства и застрашава умишлено колегите си.

Добре, де, замисли се, че на никой не му се дават пари за възскъпи лечения, ако може да не ги дават. Германците и скандинавците затова са богати, защото си правят сметката.

Но ние сме така от край време, от преди короната  - никаква профилактика, после тежки и възскъпи лечение за осакатяващи непредотвратени и не навреме открити заболявания.

# 21 537
Сериозно, каква изолация ще ни наложат ЕС?
Ограничения за пътувания и без това има от повече от година вече, какво друго?

Какви ограничения има и ние как пътуваме, ако ги има? За ваксинирани и преболедували няма ограничения дори и да сме в червен списък и не разбирам за каква изолация говориш. Неваксинираните са изолирани в собствените си държави, но са 15-20% от населението и намаляват.

Неваксинираните също не са ограничени в пътуванията. Един тест и това е. Напоследък даже не проверяват сертификатите в чужбина,само на летището тук.Само когато сме червена зона за съответната страна може да се наложи евентуално карантина.

За Германия конкретно говорихме. От неделя неваксинираните от България са в карантина и после си плащат теста. Важи за много други страни, но България вече е в списъка. За ваксинирани и преболедували само уведомление преди пристигането.

# 21 538
В интерес на истината и тези 80 % също ще трябва да ядат хляб и някой да им учи децата. Та аз лично очаквам ината да отстъпи пред глада.
То хубаво да заплашваш, че няма да работиш, ама и ти трябва да ядеш.
Имам приятелка , която е мениджър в голям магазин и тя ми каза, че всички, които искат да напускат заради ваксината никой не ги спира. Повечето някак си размислят обаче.

# 21 539
Цитат
Поредното дъно. От учителите.
Цялото им поведение и отношение към кризата е ужасно. Не от днес.
45% от тях били боледували "тайно".
И после децата били развъдници.
Това, че учителите са развъдници, не означава че И децата не са развъдници. Са. Че са и повече. Едни-други се заразяват и пренасят вкъщи заразата.
В Англия са изследвали и установили, че в момента най-голямо разнасяне става именно в училище. Не на приказки като при нас.
Ние сме имали само 3-4% в началните класове карантинирани. Ами?! Само дето това са най-най-малко изследваните - масово болни, но от друго - неизследвани, но е алергия, настинка, нещо обикновено.
Като сме първи днес по смъртност в света трябва да изискваме още, а не да се чудим как да отхвърляме наложените в последния момент мерки.
Защото когато ги наложат навреме - просто няма толкова болни и починали и веднага всички врясват, че мерките не работят, не са били нужни.

Общи условия

Активация на акаунт