COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 028
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 630
Исках и да помоля за информация: къде в София или Пловдив човек може да се тества за алергична реакция при определена ваксина?
Алергологията на Александровска болница, София. Правят тестове за всички съставки на ваксините и дават консултации. И с направление и на платен прием.

# 21 631
В момента съм по работа в Англия, гледам тяхната телевизия. До момента никъде и от никой не съм чула дума против ваксините. Напротив, почти на всяко предаване водещите призовават да се ваксинираш ако не си или пък да провериш дали ти е дошъл реда за бустер дозата.
Друга голяма разлика, заради нарастването на заразените лекарския им съюз призовава да се въведе план Б- връщането на някои от ограниченията като задължителното носене на маски на закрито.
Лекарите настояват да се въведат ограничения, досега един не съм чула пине по тв- то да изразява съмнения или открито да казва не се ваксинирайте. Няма дискусии за и против ваксините. Цялата гилдия е обединена, дори и да има мангъровци и чорбановци не им се дава трибуна. Явно са наясно че подобни изказвания носят само вреда.
Ние като общество за съжаление не сме достигнали това ниво и се съмнявам да го достигнем някога. Все пак ние се обединяваме само в омразата, съжалявам но това е реалността.

# 21 632
Работи ли се по някакъв списък на заболявания, при които не е препоръчително да се поставя ваксина? В Европа май боцкат наред, но тук се повдигат тези въпроси.
Какво значи боцкат наред? Няма особени противопоказания, доколкото има са описани в листовката. У нас всеки втори е с Хашимото, например. И аз и другите с Хашимото, които познавам, сме ваксинирани и сме ок. Това не е противопоказание. Както и почти всичко извън алергия към съставките.
Аз съм ваксинирана и същото с Хашимото. Просто много хора казват, че не се ваксинират по медицински причини и ми беше интересно дали има някъде официален списък. Под боцкат наред имах предвид, че повечето заболявания, които тук се спрягат очевидно в другите страни не важат.
В крайна сметка вече почти от година са сложени милиони дози, би следвало според мен да има някаква извадка дали те влияят и в каква степен на различните заболявания.

# 21 633
Няма никаква логика някой, който контактува с тях заради работата им, да се излага на риск, щото госпожицата отсреща мисли, че ако се ваксинира, няма да забременее.

Логиката ви е бетон. Ако този, който контактува с тях е ваксиниран, как точно се излага на риск?

Изобщо тука редовно се дават някакви такива хипотетични примери, в които злодеят е неваксинираният, а другото действащо лице, което злодеят излага на риск, не е много ясно какво е. Обективност нула.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 10:29 от Анонимен

# 21 634
В момента от училищата звънят на пенсионирани учители по списък, защото няма кой да води часовете. Много болни учители има, но нищо, нека не се ваксинират.

Това е точно така. Обадили са се на свекърва ми, която се пенсионира наскоро, да се върне да замества. Тя е ваксинирана, за разлика от непенсионираните ѝ колеги. Не е приела, разбира се.

# 21 635
  • София
Очаквам да се въведе зелен сертификат за всички социални услуги, не само като сега за социалните домове. За учителите също трябва като при медицинския персонал. Но трябва да има мерки и за посетителите/потребителите - тестване и всичко. Не може сополиви, кашлящи. Филтри - грънци!

Сертификат трябва да се въведе за всички, които работят с хора. Не само медицински и социални работници, но и учители, работещи на гише в държавните институции, срещащи се в лице с клиенти във всички фирми, банки, продавачи, персонал на заведения. Няма никаква логика някой, който контактува с тях заради работата им, да се излага на риск, щото госпожицата отсреща мисли, че ако се ваксинира, няма да забременее.
В Москва от лятото е нещо подобно: задължителна ваксинация в сферата на услугите - https://www.mediapool.bg/zadalzhitelna-vaksinatsiya-v-sferata-na … i-news323138.html

# 21 636
  • София
"Беше поставен въпросът за тестове през носа, аз казах, че аз докато съм министър, няма да позволя на малки дечица да им се бърка в носа от когото и да е било. Сега обсъждаме други възможности за щадящи тестове за деца, обсъждаме ги с родители, Министерството на образованието. Ако намерим съгласие за такъв подход, аз съм готов да въведем такъв подход и да върнем децата",
Кацаров е невероятен човек. Нима не им бъркат в други отверстия на тези дечица, за да ходят на детска градина, нима никога не им взимат носен секрет за бактерии, нима не им бият ваксини, инжекции и тн. Това само го оставям тук, защото няма смисъл от коментар. Никъде не са питали родителите искат ли да тестват децата, тестват ги и ходят на училище. Тук не ходят.

Отделно е скандално цялото интервю, защото само преди няколко дни същият този министър се кълнеше, че това с жената возена до 6 болници преди да я приемат е организационен инцидент, а сега обяснява как респираторите свършват и ще возим болните си в други държави, защото тук няма апаратура. И какъв ефект очаква от така наречените си мерки до две седмици? Ние и с локдаун няма да смъкнем кривата за две седмици, а с всенародните веселия, които виждам сега най- много да се омажем още повече.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ministar-katsarov-respiratorite-s … id-19-v-chuzhbina

# 21 637
Кацаров: Ще има локдаун, ако мерките не сработят
Най-лошият сценарий за страната ни е да се изчерпа капацитетът на болниците и те да не могат да приемат пациентите. Това коментира за "Събуди се" здравният министър д-р Стойчо Кацаров. По думите му настоящата вълна трябва да бъде овладяна за 10-15 дни.
"След 10-15 дни ще имаме голям проблем. Вчера имахме среща с директорите на болниците в София, те разкриват постоянно нови легла, но капацитетът и като хора, и като респиратори е почти изчерпан", обясни д-р Кацаров. Респиратори нямало и в Държавния резерв. Обещание, че ще получим такива дошло от Световната банка. Европейският комисар по здравеопазването пък предлагал, ако се стигне до най-лошия сценарий, да се пращат болни в други държави.
"Не искам да плаша хората, но ситуацията е изключително сериозна и това ни е принудило да прибегнем към такива мерки, които видно е, че не са популярни", заяви д-р Кацаров. Ако мерките бъдат бойкотирани от хората, те няма да свършат работа, смята още министърът.
"Ако мерките не сработят следващите 10-15 дни, единствената алтернатива на мерките е пълен локдаун", заяви министър Кацаров.
Относно тестовете, д-р Кацаров обясни, че те ще са безплатни, но ще се плаща пробовземането.
"Пределната цена е 10 лева, надявам се да е и по-ниска. Лабораториите не могат да искат повече от 10 лв., по-малко могат. В момента се сключват договори с лабораториите, които желаят", заяви министър Кацаров.

https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Kacarov-Shte-ima-lokdaun- … srabotyat-1139966

# 21 638
Алергологията на Александровска болница, София. Правят тестове за всички съставки на ваксините и дават консултации. И с направление и на платен прием.
Много благодаря! Веднага ще предам нататък Hug

За да не се брои като спам: следващата седмица ваксината Файзер ще бъде най-вероятно допусната за деца между пет и единиайсет години в САЩ. FDA ще го обявят във вторник.

Не убивайте вестоносеца Animal See No Evil

# 21 639
  • София
Началото на септември ги въведоха като опция.

Точно така. Но сега удобно се споменава, че било от днес за утре.
Още през септември започнах активно да си ползвам сертификата в няколко столични заведения (нощни), където пускаха единствено срещу зелен сертификат. Персоналът им се ориентира много бързо. Петък и събота е пълно с ваксинирани и тествани хора.
Само че, както писах тук - ние винаги чакаме последния момент. За всичко сме така. Не само за конкретния случай.

Скрит текст:
Сега след около месец ще си изберем народни представители. Надявам се, че ще имаме редовен кабинет с
нов здравен министър. На 100% гарантирам, че политиката със зеления сертификат ще бъде още по-агресивна.
Който и да новият ни министър на здравето. Каквото и да чуваме сега от потенциалните бъдещи министри.
Дори тези потенциалните в определена степен трябва да са благодарни на Стойчо. Но и на новия, който и да е той няма да му е лесно - предстои да го въведе в училища, където отпорът ще е безмилостно жесток.
И на всички други места, на които в момента Стойчо не го прави.

# 21 640
Няма никаква логика някой, който контактува с тях заради работата им, да се излага на риск, щото госпожицата отсреща мисли, че ако се ваксинира, няма да забременее.

Логиката ви е бетон. Ако този, който контактува с тях е ваксиниран, как точно се излага на риск?

Изобщо тука редовно се дават някакви такива хипотетични примери, в които злодеят е неваксинираният, а другото действащо лице, което злодеят излага на риск, не е много ясно какво е. Обективност нула.
Ами точно това е проблемът. После се пише тук, че И ваксинирани, И преболедували пак се заразяват.
Да, заразяват се, ето при този случай. Неваксиниран, с маска под носа или брадичката, а често и без никаква , срещу ваксиниран се получава. Било в семейство, било в училище, в учреждение, магазин или ГТ. Не, че всички ваксинирани се разболяват от такава среща, но има хора с нисък отговор, с различни заболявания и по-податливи, възможно е и неваксинираният да е с висок вирусен товар, да говорят в близост или дишат...варианти много.
Неваксинираните заразяват ваксинираните и после еми не действат ваксините, няма да действат особено у нас с това покритие. На 1 ваксиниран (ако изобщо е такъв) се падат по 5-6 неваксинирани. Ако работят и в една стая с часове, то е ясно какво може да стане. Кое не е ясно, та все се казва "Ама ти нали си ваксиниран, не се грижи за мен", е няма как, ще ме е грижа, щом си около мен.

# 21 641
Някои полезни информации явно трябва да се повтарят на всяка страница. Например за противопоказанията за ваксиниране, антителата и тестовете за алергии. Защото хората не четата, само влизат, пишат, спорят и до там.

# 21 642
В момента съм по работа в Англия, гледам тяхната телевизия. До момента никъде и от никой не съм чула дума против ваксините. Напротив, почти на всяко предаване водещите призовават да се ваксинираш ако не си или пък да провериш дали ти е дошъл реда за бустер дозата.
Друга голяма разлика, заради нарастването на заразените лекарския им съюз призовава да се въведе план Б- връщането на някои от ограниченията като задължителното носене на маски на закрито.
Лекарите настояват да се въведат ограничения, досега един не съм чула пине по тв- то да изразява съмнения или открито да казва не се ваксинирайте. Няма дискусии за и против ваксините. Цялата гилдия е обединена, дори и да има мангъровци и чорбановци не им се дава трибуна. Явно са наясно че подобни изказвания носят само вреда.
Ние като общество за съжаление не сме достигнали това ниво и се съмнявам да го достигнем някога. Все пак ние се обединяваме само в омразата, съжалявам но това е реалността.

Сигурно е така,но вече ми е трудно да се доверя на преценката на нация, която се постара да си изгони евтините работници, и след 2 години вече им се моли да се върнат.

# 21 643
Защо да убиваме вестоносеца? Дете на приятелка (с местоживене САЩ) е записано от няколко месеца в списък с желаещи ваксинация. Чакат одобрението.

Няма общо решението за излизане от ЕС и стратегията за справяне с корона-кризата.

# 21 644
Продължаваме да нямаме последователност и твърдост в политиката за управление на ковид:
Стефан Янев: "Разбирайки добре общественото недоволство и осъзнавайки, че ще понесем критики, особено в разгара на политическа кампания, предложихме временни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Вместо да се говори за преминаване към европейски зелен сертификат служебният министър говори за временни мерки. Как разбират това хората според мен - като паднат случаите ще махнат зеления зертификат, сега ще потраем малко.

Тотално грешни решения, противоречиви изказвания, никаква предварителна информация и мишкарско поведение. Тези са виновниците за многото смърт!
Дано да имаме реално правителство с по-адекватно управление на ковид кризата.
Точно така..И освен това тези мерки НЕ ограничават разпространението, а предизвикаха хаос и още по-голямо разпространение на заразата - с тези опашки и струпвания на хора, освен това няма и никакъв контрол и глоби..И точно затова другата седмица ще избухнем с още повече заразени..Това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт