COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 990 406
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 890
Аз си мисля за Малта -78% напълно ваксинирани, влизаше се само с отрицателен тест или сертификат  , островна държава с възможност за добре контролиран достъп, туристическа държава където стриктно спазваха мерките, и сега в червена зона Sad
Аз логично обяснение за случилото се там нямам.
От седмица насам случаите в Малта вървят надолу. Към днешна дата нещата изглеждат така:

# 4 891
  • София
Може ли да пуснеш линк или картинка на графиката на малтийците?

# 4 892
  • Сан Франциско
При положение, че зад виждането на трогване се има предвид само ваксинация, естествено, че няма да го видиш. Като гледам пък що народ смята, че тия с реакции на ваксините са някакъв си нищожен брой, заслужаващ пренебрежение, ми става ясно що за трогване има пък там.

Не писа ли точно ти вчера, че “само” 25 деца са починали от Ковид в Англия?

# 4 893
Този израз, “ползите надвишават риска” е ключов при
Скрит текст:
разрешаването на фармацевтични лекарства и биологични препарати, вкл и ваксини. Именно това се преценява, дали ползите надвишават риска или риска надвишава ползите. В документите при разглеждане на лекарството се вписва черно на бяло и това е основата, върху която става разрешаването.
За другото съм абсолютно съгласна. Точно това понякога е трудно за разбиране от някои, че анализът се прави на ниво популация, и то на ниво конкретна демография. В конкретния случай, да речем на Комирнати, възрастни и деца над 16 години.
Относно безопасността на ниво индивид - редно е да се характеризира от личния лекар, ако човек има съмнения.
Точно за това аз също съм против “убеждаването”. Позволявам си да коригирам грешно поднесена информация, мога да споделя конкретен опит, но решението е редно всеки да си го вземе сам, ако трябва след консултация.

Вечния довод на тоталитарните режими.
Пропуснала сте обаче да пишете чии са ползите и чий - риска.

Какви тоталитарни режими са ти в главата?!
Ползите и риска са само и единствено в клиничен аспект.

Регулаторите не ги интересуват пари, цени, дивиденти, тоталитарни или либерални режими.

# 4 894
Andariel, в момента мога да споделя тази. Ако върши работа Simple Smile

# 4 895
  • Насред хаоса
При положение, че зад виждането на трогване се има предвид само ваксинация, естествено, че няма да го видиш. Като гледам пък що народ смята, че тия с реакции на ваксините са някакъв си нищожен брой, заслужаващ пренебрежение, ми става ясно що за трогване има пък там.

Не писа ли точно ти вчера, че “само” 25 деца са починали от Ковид в Англия?
Не, къде съм го писала? По-скоро мен ме затрупаха с успокоения, че случаите на реакция и смърт са много редки. Толкова, че заслужават да се жертват за науката и другите.

# 4 896
Не виждам агитаторите против ваксините да се трогват от смъртните случаи сред неваксинираните, което ме навежда на мисълта, че не им пука колко хора още ще умрат.
Кога е починал съседа?
Четвъртък.

# 4 897
Отговорете на моя въпрос. Оставете ваксинираните, за тях разбрахме, от ваксината са починали, няма 2 мнения.

# 4 898
  • Насред хаоса
Дева, същото, което ще почувствам, ако настоявам да се ваксинира и после изтегли късата клечка да стане един от иначе редките случаи. И твой близък да беше от тия редките, другояче щеше да мислиш. Дилемата е сериозна, поради което и е логично всеки да реши за себе си.
Таман се ровичкам из разни информации за съдебни дела срещу фармагиганти. Свят ми се завива, като чета за колко милиарди се сключват споразумения и се изплъзват от правосъдието, без значение какво са причинили. И прехвалените регулатори - 20 години, милите, не забелязали, че Джонсън произвеждат и пълнят пазара с опиати, причиняващи освен зависимости, и други увреждания. 20 години!!! Хайде, молим.

# 4 899
Дева, същото, което ще почувствам, ако настоявам да се ваксинира и после изтегли късата клечка да стане един от иначе редките случаи. И твой близък да беше от тия редките, другояче щеше да мислиш. Дилемата е сериозна, поради което и е логично всеки да реши за себе си.
Таман се ровичкам из разни информации за съдебни дела срещу фармагиганти. Свят ми се завива, като чета за колко милиарди се сключват споразумения и се изплъзват от правосъдието, без значение какво са причинили. И прехвалените регулатори - 20 години, милите, не забелязали, че Джонсън произвеждат и пълнят пазара с опиати, причиняващи освен зависимости, и други увреждания. 20 години!!! Хайде, молим.
Е, те също си платиха. 20 ли, 30 милиона ли. Бълха ги ухапала. Гледайте документалния филм “Престъплението на века”, нов е, от 2021. Все едно за нашите приятели фармагиганти “спасители на света” са го правили. А дали не е? Плащат едни милиони споразумение и керванът си върви. Даже не се изтегля опасното лекарство от пазара. Щото те, ползващите го, сами си били виновни. Туй то.
А, да - и файзер, и джонсън са във филма.

# 4 900
Това са сериозни проблеми в обществото и съвремието ни, спор няма.
Корупции, задкулисни игри и т.н. Без значение в коя област от живота.

Но все пак, нека поне малко се абстрахираме от тях и потърсим функциониращо решение за Ковид пандемията.
Кое е то?
Една дума.
Кое?

# 4 901
Сомбра, вярно е, че ако те засегне лично, все тая дали честотата е 1:1 трилион.
Затова се питам, каква е тази самоувереност, че ще изкараш леко КОВИД, като там доста често се случва да не е така.

# 4 902
  • Насред хаоса
Катерица, мога да говоря само за себе си - хигиена и дистанция.
Дева, можеш да проследиш постовете ми и да видиш, че не само не съм писала за самоувереност, че ще го изкарам леко, ами и неколкократно съм споменала, че не го подценявам никак. По същия начин точно не подценявам и ваксината.
П. П. Не разбирам защо се дразните от това "само", като говорите по същия начин за случаите от ваксината. Както казах и назад, все е загуба, зависи от коя страна си.

# 4 903
Никога не съм казвала "само" за случаите след ваксина. Не мога да си позволя такава циничност. Именно Собра, загуби са. В случая всеки си преценява кой риск от загуба е по - голям. Доказано към момента, по - голям е този от преболедуването на ковид.

# 4 904
Аз не разбирам защо са всичките тези спорове. Сякаш някой ви е опрял пистолета в главата за да се ваксинирате на всяка цена.
Дори при професии при които ваксинацията се налага като задължителна, има избор. Смяна на професията.
Не казвам че е супер и че няма да е съпътствано с една камара трудности, но който държи да не се ваксинира, начин има.
За преболедувалите аз също мисля че няма основание да се ваксинират задължително, независимо от професията, и трябва да си остане само препоръка, поне за момента.
За в бъдеще не знам. Зависи какъв още вариант ще се пръкне и доколко ще им работи имунитета. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт