COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 490
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 680
Какво знаете вие, само си мислите, че сме защитени Simple Smile Simple Smile
Вижте какво правят хората по света

https://btvnovinite.bg/svetut/razsledvat-kak-brazilec-se-vaksini … a-10-sedmici.html

# 7 681
Дали е фейк или не, ще се разбере. Вас какво точно ще ви засегне това? И защо се чувствате длъжни да опровергавате всичко? Какво ще си преценят хората, си е тяхна отговорност. А и не забравяйте, че ваксините в момента са в процес на проучване и страничните ефекти се допълват в движение.
Ами безумно е да се преценява "на една жена каза, че има познат". За вируса също излизат постоянно неща в движение, и за ваксините също. Сега някой спори ли, че има немалко заразени ваксинирани? Че има тромбози и миокардити? Че най-вероятно ще се появят щамове, към които сегашните ваксини няма да са ефективни? Аз няколко пъти изразих мнение, че не виждам никаква причина ваксинирани да не се тестват при инфото за многобройните заразени с вируса. Въпросът е да се стъпва на някаква научна информация. Ето, вече има свидетелства, че клетъчният имунитет се задейства относително бавно и че има значение за заразяване и протичане при ваксинирани и преболедували нивото на антителата им. Нещо, което преди се отричаше. Е, в същото време виждаме графиките на смъртност и интензивните във ваксинираните държави и на мен ми е ясно, че те са най-доброто ни оръжие в момента,  ама на уплашените от ваксините явно не, че локдауните в тези страни ще са много по-леки тази есен, отколкото тук. И че там ще умрат много по-малко хора. И ето така ме засяга лично - по-голям риск детето ми да се зарази, заради конспиратори, по-голяма вероятност да е на ДО, по-висок риск и за ваксинираните ми родители, отколкото, ако бяха примерно в Германия. И да, затова се ядосвам на безпочвените приказки, формирани върху "а пък на един мой познат". Примерно решението да не се тестват ваксинирани и да имат по-малко ограничения на мен ми е ясно, че е политическо, а не медицинско, за да накарат повече хора да го направят. Но не е, за да поддържат Биг Фарма, нито защото са много загрижени конкретно за Пенка или Джордж, а за да не се налага да затварят и да подпомагат бизнеси и здравна система. Също така, вероятно действат късогледо, тъй като не се отчита рискът от повече мутации при отваряне с полуваксинирано население, което вече се направи. Та наистина трябва си доста четене,  от различни източници, но на надеждна научнообоснована информация. Нашите тук толкова се изложиха, че на нито един не му чета изявленията. И на Мангъровата групичка, и на КК, и Кожухарова, Аргирова и т.н.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 18:29 от TafTaf

# 7 682
  • Пловдив
Аз попитах по каква причина след всеки пост за ваксини се споменава за вируса.
Защото темата е за вируса, загря ли?
Темата нали беше информативна, включително и за ваксините? Та пак не загрявам, явно ме е прихванало от Тедрос. За вируса знаем, та не е нужно след всяка крива дума за ваксина да се повтаря постоянно.

А ти защо въртиш едни и същи неща по 50 пъти на ден, Ла Сомбра? Разбрахме позицията ти много отдавна. Какъв е смисълът да се пише едно и също всеки ден от сутрин до вечер? И в същото време питаш другите защо пишат за вируса. Отговориха ти и пак питаш. В тема за вируса се пише за вируса - така по-ясно ли е?

# 7 683
  • Сан Франциско
А ти под приемане какво разбираш? “Ааа, извинете, за САЩ говори, ама то в Канада било…” ким-ким главата, предаваме се.

Остави Астрата настрана, а парализата след Файзър? По време на клиничните изследвания миналата година имаше 7 случая от 73 000 на Bell’s Palsy (парализа на лицето), 3 от които бяха обостряне на вече съществуващо състояние. Сещаш ли се, че ако има случай на пълна парализа след Файзър - CDC и FDA толкова бързо ще ги налазят, че нямаше да могат да се обърнат от бели пррстилки. Пък, ако има такъв случай, а аз не съм го прочела - ами дай линк де.

# 7 684
[
Скрит текст:
quote author=Cappuccino. link=topic=1353798.msg43343340#msg43343340 date=1629557231]
Cappuccino добре е да правиш разлика между това да имаш антитела и това да имаш спайк протеини в тялото си (които да те пазят).
Така че е невярно и както и да го извърташ - пак ще си остане най-общо казано невярно.
Нищо не извъртам. Надявам се стана ясно какво имам предвид и се надявам, че и на вас ви стана ясно защо преболедувалите са по-добре защитени.
[/quote]
Cappuccino,
Признавам, че ми е малко трудно да разбера дали се правиш на неразбрал и съзнателно винаги извърташ нещата, за да паснат на твоята теза или просто наистина не можеш да разбереш.
Не искам да съм груба, но от постовете ти оставам с впечатление, че не ползваш оригиналните източници. При превод с Гугъл доста неща се губят за хората, които не могат да прочетат оригинала. Ако беше прочел поне една от многото публикации, към които се даваха линкове за - имунитет след преболедуване и ваксини, нямаше да ги твърдиш тези неща.
И в статията, която даде - с проф. Радка Аргирова - там тя казва, че уханският вариант го няма вече. Вариантите съществено промениха "правилата на играта". Към първоначалния ухански вариант и ваксините бяха над 90% ефикасни, включително съществено намаляваха предаването на вируса.
Приемам, че преболедувалите уханския варинат имат защита срещу него. Обече с Делтата и с потенциални следващи варианти, това вече се промени и защитата спада - и преболедували, и ваксинирани могат да се заразят и да заразяват. За неболедували и неваксинирани да не говорим. Ти пропусна ли, че заразен с Делта, има 1000 пъти повече вирусен товар?

И между другото, дано Shane Crotty e прав, че третата бустер доза ще е достатъчна за следващите 5 години!

# 7 685
Добре, но някои искаме да получаваме информация. Та, моля, оставете на останалите правото да четат.
За вируса сме наясно, не е нужно след всеки пост за ваксини да има такъв за вируса. Колко е фейк и колко не, всеки ще си прецени.

Ами четете листовките!  Там са отразени всички странични ефекти, включително и тези от пост-маркет! За да са в листовката, значи че са разгледани внимателно от специалисти и малко или много, има установена връзка с ваксината. Всички друго е с неустановен произход, няма гаранция, че информацията е достоверна.
Всеки може да каже каквото си иска! Може да си измисли, да излъже, да демонстрира как след ваксината се намагнетизираш, и още какво ли не.

# 7 686
  • Насред хаоса
Е точно тая информация ще помогне да се пресее ежк и прочие. Така че трябва да има всякаква. Не само черна статистика за едното и бяла за другото.
Мързелива, пише се и за всичко, свързано с вируса. Това не е отговор. После пак някой ще постне нещо за ваксината и пак ще му наскачат с "ама ти знаеш ли, че вирусът". Знае, да.
Тоя бразилец ми скри шапката. Имаше и някакъв от Сингапур, когото щели да съдят, че имал повече от не знам си колко дози, пък можело 2.
Няма всичко, Абаджиева. Поради това, че се установява и добавя в движение. Затова е и нужно да се отбелязват, а после и да се отсяват.

# 7 687
Да споделя, че на решението ми дали да се ваксинирам или не повлия единствено представата за БГ Ковид отделение, ама не за ВИП пациенти. Значи мигновено си записах час при първа възможност още февруари. На никого грам не му пука за нас, а като се разболеем пък и от тази болест хептен. Оставаш сам срещу системата и на естествен подбор. Който както иска да го разбира, нека да продължава да вярва на ЕЖК на другия континент.

# 7 688
Астра има в Канада обаче, близките и познатите не се предполага да са от едно село. И най- малко имам основания да се съмнявам в инфото ѝ.
Както казах, не съм антиваксър- преди седмица ми сложиха друга ваксина/ напълно излишна, ама като и да е/, обаче това набиване на канчето ми идва в повече .

ИмаШЕ, обаче я спряха много отдавна. В Канада имаха 3 или 4 случая, след което спряха употребата и. Та едва ли и за Канада става въпрос.

# 7 689
Cappuccino добре е да правиш разлика между това да имаш антитела и това да имаш спайк протеини в тялото си (които да те пазят).
Така че е невярно и както и да го извърташ - пак ще си остане най-общо казано невярно.
Моля? Спайк протеин да те пази? Може ли източник на това фантастично твърдение?

# 7 690
Тук наблюденията на един американски семеен лекар как се отразяват ваксините на пациентите му. Не е ЕЖК.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/08/20/h … ffects-cells.aspx

# 7 691
Тук наблюденията на един американски семеен лекар как се отразяват ваксините на пациентите му. Не е ЕЖК.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/08/20/h … ffects-cells.aspx

Аха, не било "една жена каза", а това, че въпросният е доказан шарлатанин, хомеопат и дългогодишен антиваксър удобно се пропуска:
https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Mercola

Цитат
On his website, Mercola and colleagues advocate a number of unproven alternative health notions including homeopathy and opposition to vaccination.

На уеб сайта си, меркола промотира редица недоказани принципи от алтернативната медицина, включително хомеопатия и антиваксърство.

И това, че е шарлататнин и лъжец не е от днес:
Цитат
For numerous dietary supplement and device products over some 16 years during the 21st century, Mercola was warned by the United States Food and Drug Administration (FDA) for falsely advertising products approved to "mitigate, prevent, treat, diagnose, or cure" various diseases

За редица продавани хранителни добавки през последните 16 години Меркола е предупреден многократно от FDA за фалшива реклама на продукти ... третиращи различни заболявания.

"Семеен лекар", та дрънка...

# 7 692
  • Сан Франциско
Ай стига бе, б@си, и да псувам вече почнах. На тоя другар, който няма медицинско образование, му разследват тайнствените лечебни джвъчки, уреди и хапчета от години. О, буахаха, то това бил собственият му сайт и информацията щяло да я има само 48 часа, та бързайте да се образовате…майкоууу.

# 7 693
Lulu, благодаря за изключително "полезният" сайт.
Не е ЕЖК. Откачалник, дето продава вълшебни капки и обещания. Вервайте му!

# 7 694
Преди да пляскате със завидна категоричност някакъв сайт и да се позовавате на някакъв "лекар",  чукнете два пъти в Гугъл да проверите що за птица е....

Общи условия

Активация на акаунт