COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 979
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 255
Кантарджиев се позова на изследване,  но за съжаление, на водещата не й хрумна да пита за подробности.

Да, говореше за някаква биопсия на лимфни възли на преболедували.
Ама тая мисирка водещата хич дори не насочи разговора в тази посока.

# 9 256
  • София

И друго ми е странно - след като има защита от тежко заболяване и смърт, то защо в Израел и Гърция са се панирали как да овладяват нарастването на случаите? Вместо да махнат с ръка и да кажат "а, нали са ваксинирани, какво да ги мислим". Вярно, че сега там зорът е за поставяне на трета доза, ама все пак. Че и за затваряне мислят.

Какъв % от населението е двойно ваксинирано в Израел и Гърция?
Недостатъчен, накратко казано. Затова се панират.

# 9 257
При нас поне ваксинацията няма да окаже никакъв ефект, пренебрежимо малък процент е, т.ч. ние сме си неопетнени от лоши влияния и ще минем през кризата по естествен начин.
Аз мисля, че вече сме си минали кризата. Мисля, че повечето хора го изкараха и затова не ги е страх. Такива като мен, непреболедували  и неваксинирани са рядкост.
И една смешка. Имам една приятелка, дето отричаше да е била болна от ковид. Сега обаче на работата й искат едно от трите: сертификат за ваксина/ преболедуване или тест. И се възмущава, че не приемали документ за антитела 😃 Що са й антитела, ако не го е изкарала, питам се аз 🙃

# 9 258
  • Насред хаоса
В Испания обаче е ваксинирано 68 % от населението. Което не им попречи да направят пета вълна, че и с камара болни и смъртни случаи.
След последните публикации в мрежата и изказванията на видни фигури в Израел оставам с впечатлението, че не толкова държат да ваксинират повече хора, а да пробутат трета доза. Хората не разбирали, че ефективността на ваксината намалява и затова било задължително да си сложат третата доза.

П.П. Няма нужда от ирония. Всъщност ироничното е, че мнозина биха се ваксинирали с удоволствие, ако не бяха тези противоречия, опити за преиначаване на информация, решенията за не знам си коя поред доза, без да има разрешение от съответните органи, упоритите опити за създаване на пропаст и непоносимост между ваксинирани и неваксинирани, както и натискът и принудата под смокиновото листо на загрижеността. Тоест, ако от началото беше казана цялата истина.

# 9 259
С оглед на случващото се в световен мащаб, мисля че за никой не е тайна, че ковид ваксината ще стане периодична. В България за това не се говори, защото съвсем няма се ваксинира никой.

# 9 260
Няма как отначало да е казана цялата истина.
Вирусът скоро се появи, залива ни мощно. Учените се опитват да направят нещо, да се спасим. Няма гаранция, че знаем как, няма гаранция, че ще се справим. Това не означава, че не трябва да опитваме.
Ето, две години и няма лечение. Може и никога да не открият.
Не е лесно, нито гарантирано спасението. Тук някои искат доказателства и сигурност. Много сме си повярвали, свикнали сме на лесното. Пазаруваме по интернет и връщаме продуктите, които не ни харесват.
За живота гаранции не е имало и няма, само за смъртта.

# 9 261
  • София
Просто хората масово не се тестват.
27.08.2020
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 162 нови случая на заразяване с коронавируса SARS-CoV-2, направени са 3844 диагностични теста.

2021
23298 изследваните проби за деня
1733 са новите случаи
Болни хора масово не се тестват и това ми твърдение не мисля, че е грешно.
Броят тестове е голям, да. Хората пътуват, искат им ПСР.
Но хора със симптоми масово ползват тест от аптеката.
И фактът, че на ден има по150-  200 новоприети в болница, е достатъчно тревожен.

За Испания не стана ли ясно, че лекарите са на мнение, че благодарение на ваксината, нещата с тежко болните не са толкова зле, колкото миналата година.
Статията на Труд и превода ги помним...

# 9 262
А това че има 10% положителни деца е още по-тревожно. Защото по принцип деца рядко се тестват, вероятно са в пъти повече. Следя един журналист, който беше пуснал информация за тяхната болница - 10% от хоспитализираните с ковид са деца. Т.е. имат нужда от болнично лечение. А колко го карат все още леко?
Става както при испанския грип - на втората вълна започват все по-млади да се засягат.

# 9 263
  • София
Завръщането на гурбетчии, които правят сватби с 600 до 1000 души, направи Търговище шампион по брой на новите болни от коронавирус. 76 бяха случаите, обявени в четвъртък при 110 хил. население - показател, който не може да постигне нито една друга област. От вчера в Търговище са задължителни маските и на открито.
Туристите и завръщащите се от чужбина са причина и Търново да е една от първите области в страната, навлезли в червената зона на четвъртата вълна.
По данни на РЗИ - Велико Търново, в болница са 199 души, от които 14 са в интензивни отделения. Постъпват 30-40-годишни неосигурени, които нямат и личен лекар и от вратата на болницата ги включват на кислород, споделили директорите с Кунчев.
  от ТУК
Така стават нещата, вървим към червена зона навсякъде.

# 9 264
  • Стара Загора
Под 9 % са от няколко дни новозаразените деца от новите случаи. Искрено се надявам да намаляват още. Току що попълних анкета във фейсбук дали бих си пуснала детето с маска  на училище. Повечето отговарят с *Не* Sad Изобщо не виждам как ще съберат 90% съгласни да тестват децата 1 път седмично за училище

# 9 265
Преди "да ни налази" делта варианта всички се сремяха да достигнат възможно най-бързо 50% ваксинирано население с поне една доза и имаше ефект.
За съжаление с идването на делта стана ясно, че 1 доза не е достатъчна, както и 50% ваксинирано население.

Да - Португалия имаше проблеми с делта преди месец, но тогава и пълното ваксинално покритие не беше над 70%

Нещата наистина са динамични, но и всички бързат да завършат ваксинацията на възможно най-голям % възрастни, за да може училищата и здравните с-ми да функционират без проблеми тази зима.

Училищата из различни части на Европа вече започнаха.

# 9 266
Болни хора масово не се тестват и това ми твърдение не мисля, че е грешно.
Би било по- логично да се тестват, защото отвсякъде ни заплашват, че ще ни допускат само с ваксини или документ за преболедувал.

# 9 267
  • София
Логика отдавна спрях да търся в поведението на огромна част от  хората.

# 9 268
Прегледах отговора на Кацаров за дейностите, с които ще ни спасяват в кризата. Направи ми впечатление, че имат много инициативи за справянето - например, по време на някакъв фестивал известни личности щели да кажат нещо и за ползата от ваксините. Мъдро решение. Само не ми е ясно, защо го разрешават този фестивал изобщо?!? Вероятно стръмното начало на кризата, което дори тях изненадва със скоростта си, не е основателна причина за спиране на жизненоважни фестивали и други събиращи множество хора събития, без които вероятно ще ни е притеснено и дискомфортно.

# 9 269
В Пловдив тече Капана фест. Пълно безумие за мен при условие, че сме в червената зона.

Общи условия

Активация на акаунт