COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 992 327
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 3 990
  • Насред хаоса
Наистина ли не разбираш прочетеното, или се прави нарочно на неразбрала и пак го извърташ в посока различна от смисъла. Никой нищо не те кара. И мен никой не ме е накарал. Но ако никой, ама никой не си сложи ваксина 2023 ще е просто поредната година от календара. Същото е и с аспирина. И с всяко друго одобрено лекарство или ваксина. Та какво очакаш ти през 2023 и на каква база го очакваш. На база поставени милиони ваксини и проучвания за действие и странични ефекти. Или на база нито една поставена ваксина.
Отговорих ти повече от ясно - очаквам това, което щеше да бъде, ако не можеха да бъдат създадени ваксини. А ти не разбираш ли, че изпитването, особено при такъв кратък срок на разработване, се прави, или поне се правеше, по определени правила и при определени хора. Които, поне доскоро, трябваше да бъдат абсолютно здрави и доброволци. Не като сега - всичко накуп, даже със заплахи за махане от работа и спиране на заплатите, пък после ще гледаме. Сега разбираш ли?

# 3 991
  • София
Ситуацията хич няма да се овладее по-лесно с толкова много неваксинирани у нас. Не са ни виновни чужденците.

# 3 992
Според мен ще се засили интереса сега за ваксинация. Трябваше и някакви ваучери да предлагат. Пенсионерите първи щяха да се наредят.

# 3 993
Чужденците си правят тестове за да си тръгнат.
Вие гледайте болниците, че там пак са нагоре бройките. Там няма чужденци.

Сомбра, не бъди толкова заслепена. Не може да отричаш ползата от ваксините, има си графики, които го доказват. Ти още малко ще кажеш, че без тях щеше да е по-добре? Така ли мислиш, наистина?

# 3 994
Ситуацията хич няма да се овладее по-лесно с толкова много неваксинирани у нас. Не са ни виновни чужденците.
Точно така, те не са виновни..Управляващите са виновни, че НЕ спряха навреме това безумие.

# 3 995
  • София
Така се спира то...
Търсят се ходжи и врачки, лекарите нищо не разбират, червените конци против уроки са на почит, съседката Пенка каза, че ваксините разболяват... Това и Айнщайн не може да го спре.

# 3 996
  • Пловдив
Сомбра, ваксините СА създадени. Защо да коментирам, ако не бяха създадени. Изпитванията минаха отдавна. Вероятно си го пропуснала. Имаше едни хора преди нас, на които бяха поставени ваксини. Имам предвид преди масовото им производство.

# 3 997
Цитат
"168 часа": САЩ спират PCR-ите от Нова година, не разграничавали COVID-19 от грип
05.08.2021 12:10;      Сима Владимирова svladimirova@168hours.bg

От Нова година САЩ се отказват от задължителната спешна употреба на PCR тестовете. Причината е, че те не могат да разграничат вирусите на обикновения грип и този на SARS-CoV-2. Предлагат други 280 вида изследвания.
Още отсега Центърът за контрол над заболяванията изпрати предупредителни писма до лабораториите, за да имат време да заменят PCR тестовете, които бяха въведени от началото на пандемията през февруари 2020 г., с други, по-надеждни. Условията са те да са разрешени в страната и да са в състояние да покажат каква конкретна зараза има в кръвта на пациента.
"Това може да улесни изследването и на инфлуенцата, и на SARS-CoV-2 и може да спести време и ресурси в момент, в който се приближаваме до сезона на обикновения грип", казват в съобщението си от американския регулаторен орган. Наложи се той да уточни, че не става дума за недоверие към PCR тестовете, които определя като златен стандарт, а защото те могат да открият само коронавируса.
Агенцията за контрол на храните и лекарствата е одобрила други 280 теста, които могат да определят дали пациентът има няколко различни вируса.

Не е лошо и в България да се откажем от тези прословути PCR тестове.

# 3 998
Наистина ли не разбираш прочетеното, или се прави нарочно на неразбрала и пак го извърташ в посока различна от смисъла. Никой нищо не те кара. И мен никой не ме е накарал. Но ако никой, ама никой не си сложи ваксина 2023 ще е просто поредната година от календара. Същото е и с аспирина. И с всяко друго одобрено лекарство или ваксина. Та какво очакаш ти през 2023 и на каква база го очакваш. На база поставени милиони ваксини и проучвания за действие и странични ефекти. Или на база нито една поставена ваксина.
Отговорих ти повече от ясно - очаквам това, което щеше да бъде, ако не можеха да бъдат създадени ваксини. А ти не разбираш ли, че изпитването, особено при такъв кратък срок на разработване, се прави, или поне се правеше, по определени правила и при определени хора. Които, поне доскоро, трябваше да бъдат абсолютно здрави и доброволци. Не като сега - всичко накуп, даже със заплахи за махане от работа и спиране на заплатите, пък после ще гледаме. Сега разбираш ли?

Изпитването върху "абсолютно здрави" се отнася за първата фаза на изпитания, която обикновено обхваща едва няколко десетки хора. Тя мина най-късно миналата година по това време за всички сега използвани ваксини.

# 3 999
Скрит текст:
Колежка ми сподели, че по морето е страшно.
Много болни чужденци. Пробите, които е пращала към регистъра, са само на положителни чужденци, на българи няма, което много ме учудва.
Упражнява се и натиск върху лабораторията, което е недопустимо. Ще видим докъде ще я докараме. Влизаме бързо към оранжевата зона.
  При мен също се усеща увеличение. Имаме кабинет по образна диагностика. Започнаха да идват насочени за РГ на бял дроб, а бяха спрели.

Въобще не ме учудва, че са все на чужденци. Затова бях питала дали се вадят от статистиката пробите на чужденците, от тези на местното население, да са в различни статистики. Както и да влизат с бърз антигенен тест на наша граница. Така щяха да намалеят драстично заразените чужденци, идващи да купонясват у нас, ситуацията да се овладее по-лесно. Разбра се, че ваксините не  пазят от заразяване, трябваше да се вземат навременни мерки. Канада въведоха такива.  А сега няма спирка.

----------------------------
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/235053-virusolog-yuzhnoameri … -dori-brazilskiya
Интервю с проф. Радостина Александрова, тя винаги е давала добра информация.

Около 9-та мин. говори за Англия и това, което притеснява специалистите е, разпускането на мерките, безпрепятственото разпространяване в среда, в която половината са ваксинирани и, че шансът да възникне мутация, която още повече преодолява имунната защита, никак не е малък. Това е логиката на вируса.

Скрит текст:
Цитат
"В Масачузетс установиха, че вирусното ниво в горните дихателни пътища при ваксинирани и неваксинирани е приблизително еднакво. Това стана причина там да върнат някои от мерките. В същото време това е тема, която се проучва", обясни вирусологът пред Bulgaria ON AIR.

Интересно ми е какво точно означава "безпрепятственото разпространяване".
В Англия може и да са премахнати законовите мерки, но тестване-проследяване-карантина не е премахнато.

Какви мерки има в България? Какъв е начина според проф. Радостина Александрова по който се "препятства разпространяване"?

С коя мярка се спира разпространението?

# 4 000
Лъчезар Томов: Очаквам до 1700 на ден около 17 август.

Видео:

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/lachezar-tomov-och … AaiqkEtOfllslyLR0

# 4 001
Цитат
"168 часа": САЩ спират PCR-ите от Нова година, не разграничавали COVID-19 от грип
05.08.2021 12:10;      Сима Владимирова svladimirova@168hours.bg

От Нова година САЩ се отказват от задължителната спешна употреба на PCR тестовете. Причината е, че те не могат да разграничат вирусите на обикновения грип и този на SARS-CoV-2. Предлагат други 280 вида изследвания.
Още отсега Центърът за контрол над заболяванията изпрати предупредителни писма до лабораториите, за да имат време да заменят PCR тестовете, които бяха въведени от началото на пандемията през февруари 2020 г., с други, по-надеждни. Условията са те да са разрешени в страната и да са в състояние да покажат каква конкретна зараза има в кръвта на пациента.
"Това може да улесни изследването и на инфлуенцата, и на SARS-CoV-2 и може да спести време и ресурси в момент, в който се приближаваме до сезона на обикновения грип", казват в съобщението си от американския регулаторен орган. Наложи се той да уточни, че не става дума за недоверие към PCR тестовете, които определя като златен стандарт, а защото те могат да открият само коронавируса.
Агенцията за контрол на храните и лекарствата е одобрила други 280 теста, които могат да определят дали пациентът има няколко различни вируса.

Не е лошо и в България да се откажем от тези прословути PCR тестове.

Това не е вярно. Вече го обсъдихме в подробности, с предоставени линкове за доказателство. Някой не може да чете с разбиране, но понеже се води журналист, решава да го публикува.

# 4 002
Какви мерки има в България? Какъв е начина според проф. Радостина Александрова по който се "препятства разпространяване"?
В България - мерки Joy това някакъв оксиморон ли е?
С коя мярка се спира разпространението?
По мангъровски - изправяш младите напред да го минават, а старите ги пазаш (ако можеш де, защото не се връзва старите да не общуват с младите-най-малкото трябва да се хранят, да ходят до магазина, аптеката, на разходка, на лекар) Scream

# 4 003
  • Насред хаоса
Чужденците си правят тестове за да си тръгнат.
Вие гледайте болниците, че там пак са нагоре бройките. Там няма чужденци.

Сомбра, не бъди толкова заслепена. Не може да отричаш ползата от ваксините, има си графики, които го доказват. Ти още малко ще кажеш, че без тях щеше да е по-добре? Така ли мислиш, наистина?
Не мисля така и наличието при мен и семейството ми на всички други ваксини по нашия календар го доказва.
Не мисля, че съм заслепена, следя неща, които и вие виждате, но отказвате да кажете, че ги виждате. Като например принудите, за които споменах - те са си чисто изнудване и извиване на ръцете. Като томболите и другите простотии, които организират. Аз поне не помня за друга ваксина или лекарство да е имало такива театри, а вируси винаги е имало - като почнеш от птичи грип, минеш през свинския и стигнеш до MERS. От ебола имаше преди време епидемия и пак нямаше такива простотии.
В крайна сметка да са няколко души съмняващите се в ефективността и безвредността, да ги наречете тъпи необразовани пещерняци, разбирам. Но тези хора са много и няма как половината свят да се нарече така.

# 4 004
Цитат
Аз поне не помня за друга ваксина или лекарство да е имало такива театри, а вируси винаги е имало - като почнеш от птичи грип, минеш през свинския и стигнеш до MERS. От ебола имаше преди време епидемия и пак нямаше такива простотии.
Кога е имало епидемия от ебола, мерс или птичи грип по хората в България? Вашето отрицание достига патологични размери. Ако преди година и половина е било донякъде оправдано, сега просто е жалко.

Общи условия

Активация на акаунт