COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 992 238
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 005
Цитат
"168 часа": САЩ спират PCR-ите от Нова година, не разграничавали COVID-19 от грип
05.08.2021 12:10;      Сима Владимирова svladimirova@168hours.bg

От Нова година САЩ се отказват от задължителната спешна употреба на PCR тестовете. Причината е, че те не могат да разграничат вирусите на обикновения грип и този на SARS-CoV-2. Предлагат други 280 вида изследвания.
Още отсега Центърът за контрол над заболяванията изпрати предупредителни писма до лабораториите, за да имат време да заменят PCR тестовете, които бяха въведени от началото на пандемията през февруари 2020 г., с други, по-надеждни. Условията са те да са разрешени в страната и да са в състояние да покажат каква конкретна зараза има в кръвта на пациента.
"Това може да улесни изследването и на инфлуенцата, и на SARS-CoV-2 и може да спести време и ресурси в момент, в който се приближаваме до сезона на обикновения грип", казват в съобщението си от американския регулаторен орган. Наложи се той да уточни, че не става дума за недоверие към PCR тестовете, които определя като златен стандарт, а защото те могат да открият само коронавируса.
Агенцията за контрол на храните и лекарствата е одобрила други 280 теста, които могат да определят дали пациентът има няколко различни вируса.

Не е лошо и в България да се откажем от тези прословути PCR тестове.

Това не е вярно. Вече го обсъдихме в подробности, с предоставени линкове за доказателство. Някой не може да чете с разбиране, но понеже се води журналист, решава да го публикува.

Кое не е вярно. Това ли - "От Нова година САЩ се отказват от задължителната спешна употреба на PCR тестовете. Причината е, че те не могат да разграничат вирусите на обикновения грип и този на SARS-CoV-2. Предлагат други 280 вида изследвания. Още отсега Центърът за контрол над заболяванията изпрати предупредителни писма до лабораториите, за да имат време да заменят PCR тестовете, които бяха въведени от началото на пандемията през февруари 2020 г., с други, по-надеждни."
Не е вярно, че САЩ мислят да се откажат от ПСР тестовете или друго?

# 4 006
Чужденците си правят тестове за да си тръгнат.
Вие гледайте болниците, че там пак са нагоре бройките. Там няма чужденци.

Сомбра, не бъди толкова заслепена. Не може да отричаш ползата от ваксините, има си графики, които го доказват. Ти още малко ще кажеш, че без тях щеше да е по-добре? Така ли мислиш, наистина?
Не мисля така и наличието при мен и семейството ми на всички други ваксини по нашия календар го доказва.
Не мисля, че съм заслепена, следя неща, които и вие виждате, но отказвате да кажете, че ги виждате. Като например принудите, за които споменах - те са си чисто изнудване и извиване на ръцете. Като томболите и другите простотии, които организират. Аз поне не помня за друга ваксина или лекарство да е имало такива театри, а вируси винаги е имало - като почнеш от птичи грип, минеш през свинския и стигнеш до MERS. От ебола имаше преди време епидемия и пак нямаше такива простотии.
В крайна сметка да са няколко души съмняващите се в ефективността и безвредността, да ги наречете тъпи необразовани пещерняци, разбирам. Но тези хора са много и няма как половината свят да се нарече така.

При положение, че  над 70% от хората в развитите икономики са ваксинирани, няма как да се говори за половината свят. За съжаление, България е като остров на недоверието.

До Cure

Абсолютно нищо от написаното не е вярно. Не ми се пише отново. Вече съм дала линкове и към оригиналното обръщение на СДС, и към таблицата на ФДА с лицензирани ПСР тестове за кови, при добро желание, може да потърсите информация за мултиплекс теста, който също е ПСР.

PS. Аз изпратих имейл до авторката, в който я помолих да ми предостави оригиналното становище, че “САЩ се отказват от ПСР тестовете”, посочих и линкове към конкретни документи, които опровергават статията и. Ще видим дали ще ми отговори.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 12:55 от abadjieva80

# 4 007
Аз поне не помня за друга ваксина или лекарство да е имало такива театри, а вируси винаги е имало - като почнеш от птичи грип, минеш през свинския и стигнеш до MERS. От ебола имаше преди време епидемия и пак нямаше такива простотии.
В крайна сметка да са няколко души съмняващите се в ефективността и безвредността, да ги наречете тъпи необразовани пещерняци, разбирам. Но тези хора са много и няма как половината свят да се нарече така.
И аз не помня за друга ваксина и лекарство да е имало такива театри - и ако прочетеш какво мазало е ставало след някои изпитани лекарства и ваксини ще се хванеш за главата. А има случаи и на по-бързо пускани лекарства дори и от тези ваксини.
И кой използва тези епитети - напротив точно обратното тези които не са си поставили ваксини и са против тях обиждат най-много - огледай се във фейсбук, по улицата, по медиите и коментарите след всяка статия свързана с ковид, да те е страх да кажеш че си с ваксина - веднага започват да те нападат, обиждат и подхвърлят нелепите си коментари, гледат те все едно си извънземно с антена.Misc Ghost

# 4 008
Аз пък се чудя на хора, които са на 50+ години какво има толкова да се "пазят" от ваксините. Изключвам хората, които имат действително противопоказания.
След 45-50 години започват вече възрастови измения в организма, колкото и да не ни се иска, колкото и здравословен живот да водим..Едно е да караш грип или друго вирусно заболяване като си на 30 години, друго е същото да го караш като си на 65 години.
По-млад никой не е станал и биологията и физиологията не можеш да промениш..
Хроничните заболявания към 50-те вече са се проявили, възрастовите изменения в организма си "работят" бавно, но сигурно..
Ваксината срещу Ковид само ще помогне на застаряващия вече организъм да се справи по-лесно и бързо със заразата.

# 4 009
  • Насред хаоса
Въпросът е как са ваксинирани, Абаджиева. Пак се избягва темата как именно хората биват карани да се ваксинират. На фона на информацията, която излиза, са ваксинирани, ама дали доброволно или доброзорно е въпросът.
Лили, и тоя вирус не започна у нас, помниш ли? И MERS също, но се разпространяваше светкавично, също като този сега. И беше и по смъртоносен.

# 4 010
Нещата с "принудата" са много прости. За момента ваксината е единственото, което доказано статистически намалява тежестта на Ковид. Това за правителствата означава много по-малки разходи за хоспитализиране, за болнични, възможност за по-рехави мерки и спадане на напрежението сред хората, които вече не искат да ги спазват. Вече се вижда, че ваксините са само отсрочка до следващия вариант, който ще ги избегне, но все пак е някакво краткосрочно решение и се прилага, защото друго не могат да измислят. Колкото повече ваксинирани- толкова повече спестени други разходи.

# 4 011
В UK се ваксинираха доброволно, без бонуси, томболи и т.н.

# 4 012
  • София
В UK се ваксинираха доброволно, без бонуси, томболи и т.н.

И аз съм против ваксинацията да се превръща в цирк. Първо, ще засили скептицизма, второ - всеки си има глава на раменете и ако 50 лева му променят мнението чак толкова, не знам... Между другото, вижда се, че нарасналия брой заболели все пак играе роля в мотивацията за ваксиниране.

# 4 013
Въпросът е как са ваксинирани, Абаджиева. Пак се избягва темата как именно хората биват карани да се ваксинират. На фона на информацията, която излиза, са ваксинирани, ама дали доброволно или доброзорно е въпросът.
Лили, и тоя вирус не започна у нас, помниш ли? И MERS също, но се разпространяваше светкавично, също като този сега. И беше и по смъртоносен.

Как ли? Ами мога да ти кажа за тук, където живея - изключително голям интерес към ваксините. В момента към 80% са ваксинирани по желание. Никой никого не е карал насила, напротив!

# 4 014
Цитат
"168 часа": САЩ спират PCR-ите от Нова година, не разграничавали COVID-19 от грип
05.08.2021 12:10;      Сима Владимирова svladimirova@168hours.bg

От Нова година САЩ се отказват от задължителната спешна употреба на PCR тестовете. Причината е, че те не могат да разграничат вирусите на обикновения грип и този на SARS-CoV-2. Предлагат други 280 вида изследвания.
Още отсега Центърът за контрол над заболяванията изпрати предупредителни писма до лабораториите, за да имат време да заменят PCR тестовете, които бяха въведени от началото на пандемията през февруари 2020 г., с други, по-надеждни. Условията са те да са разрешени в страната и да са в състояние да покажат каква конкретна зараза има в кръвта на пациента.
"Това може да улесни изследването и на инфлуенцата, и на SARS-CoV-2 и може да спести време и ресурси в момент, в който се приближаваме до сезона на обикновения грип", казват в съобщението си от американския регулаторен орган. Наложи се той да уточни, че не става дума за недоверие към PCR тестовете, които определя като златен стандарт, а защото те могат да открият само коронавируса.
Агенцията за контрол на храните и лекарствата е одобрила други 280 теста, които могат да определят дали пациентът има няколко различни вируса.

Не е лошо и в България да се откажем от тези прословути PCR тестове.

Това не е вярно. Вече го обсъдихме в подробности, с предоставени линкове за доказателство. Някой не може да чете с разбиране, но понеже се води журналист, решава да го публикува.

Кое не е вярно. Това ли - "От Нова година САЩ се отказват от задължителната спешна употреба на PCR тестовете. Причината е, че те не могат да разграничат вирусите на обикновения грип и този на SARS-CoV-2. Предлагат други 280 вида изследвания. Още отсега Центърът за контрол над заболяванията изпрати предупредителни писма до лабораториите, за да имат време да заменят PCR тестовете, които бяха въведени от началото на пандемията през февруари 2020 г., с други, по-надеждни."
Не е вярно, че САЩ мислят да се откажат от ПСР тестовете или друго?
Нищо от това не е вярно. В същност истина е само, че CDC спират техния само PCR (наблягам на техният, защото остават още не малко произвофители) за COVID и ще го заменят с комбиниран + грип А и B. Беше дъвкано, върни назад и ще намериш линкове към официалното съобщение! А 168 заш+що си го интерпретира така?! Сигурно Първанова е писала статията Simple Smile

# 4 015
Това пускахме ли го? Извинявам се, ако повтарям.

Virological and serological kinetics of SARS-CoV-2 Delta variant vaccine-breakthrough infections: a multi-center cohort study - Сингапур

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.28.21261295v1

Резултати От 218 индивида с инфекция с В.1.617.2, 84 са получили иРНК ваксина, от които 71 са напълно ваксинирани, 130 са неваксинирани и 4 са получили не-иРНК. Въпреки значително по-възрастната възраст в групата за пробив на ваксината, шансовете за тежък COVID-19, изискващ кислородна добавка, бяха значително по-ниски след ваксинацията (коригирано съотношение на шансовете 0,07 95%CI: 0,015-0,335, р = 0,001). Стойностите на прага на цикъла на PCR (Ct) са сходни както при ваксинираните, така и при неваксинираните групи при диагностициране, но вирусното натоварване намалява по -бързо при ваксинираните индивиди. Ранно, силно усилване на протеиновите антитела срещу шипове се наблюдава при ваксинирани пациенти, но тези титри са значително по-ниски спрямо В.1.617.2 в сравнение с ваксинирания щам от див тип.

Заключение Ваксините с тРНК са много ефективни за предотвратяване на симптоматичен и тежък COVID-19, свързан с инфекция с В.1.617.2. Ваксинацията е свързана с по -бързо намаляване на натоварването с вирусна РНК и стабилен серологичен отговор. Ваксинацията остава ключова стратегия за контрол на пандемията COVID-19.

# 4 016
Ваксинирани с поне една доза по възрасти в Англия

# 4 017
Ето я и нашата статистика за ваксинирани в България (за население на възраст> = 18 години) от https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tr … tml#age-group-tab

-  80+ години -16,9% с пълна ваксинация 18,5 % с една доза
- 70-79 години - 26,4% с пълна ваксинация 28,7 % с една доза
- 60-69 години - 24,5% с пълна ваксинация 26,8 % с една доза
- 50-59 години - 19,5% с пълна ваксинация 21,6 % с една доза
- 25-49 години - 12,9% с пълна ваксинация 14,4 % с една доза
- 18-24 години -  7,4% с пълна ваксинация  8,6 % с една доза

Медицински персонал – 21,8% с пълна ваксинация 22,8% с една доза

Общо – 17,6% с пълна ваксинация 19,4% с една доза

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 14:59 от pril

# 4 018
Вълната у нас и пораженията, вероятно ще са подобни на тези в Русия..А там как е, стигнаха ли пика?

# 4 019
  • Насред хаоса
Още не сме се оправили с делта, честита ни ламбда
https://fakti.bg/world/602279-lambda-mutaciata-kakvo-se-znae-za- … agat-li-vaksinite
И през есента хората (ваксинирани), които са особено застрашени, ще трябва да получат "опресняване" на ваксината. Поради което се иска тоя вариант да мине от по-леката категория в по-тежката, тоест, от такъв от интерес в такъв, който буди тревога.
А докато се изреди цялата азбука, не знам колко опреснявания ще има.
И още нещо - от 11 август Израел вкарва карантина от 14 дни за всички, влизащи от България, забележете, без значение дали са преболедували или са ваксинирани. Карантината може да бъде намалена на една седмица при отрицателен тест.

Как ли? Ами мога да ти кажа за тук, където живея - изключително голям интерес към ваксините. В момента към 80% са ваксинирани по желание. Никой никого не е карал насила, напротив!
Хубаво, защото във Франция им казаха, че ако не щат ваксина, ще им замразят заплатите. Ама и те се водят доброволно сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт