COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 596
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 410
  • При семейството си
В тази връзка, интересно как върви ваксинацията в Китай, с коя/кои ваксина/ни?

# 4 411
Имало е случаи на хора с такава симптоматика на 500км от Ухан в началото на 2019, това са реално първите регистрирани огнища. Имало е стихване и китайците са решили, че си имат работа със SARS 1 с ново огнище, след което са разнищили случая за да се разбере, че е нещо различно до избухването в Ухан когато вече става ясно, че работата вече е катастрофична. Не забравяйте китайците имат огромен опит с подобни неща и реално всички значими световни епидемии тръгват от Китай.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 23:27 от pehoko

# 4 412
Тесла никоя лаборатория няма да произведе такъв "глупав вирус" ако иска да прави истинско биологично оръжие. Възможно е да е "изпуснат" случайно, но е по-скоро изключено. Уханската лаборатория е топ ниво защита не по-различна от американска. "Жената прилеп" мисля споделих си е писала с "моя професор" и той лично няма никакви съмнения, че вирусът не е създаден лабораторно още по-малко умишлено пуснат. Всъщност цялата научна общност е потресена от тази гигантска спекулация. Също сега се сетих в един епизод гост бе един от експертите на СЗО пратен да разследва и също не смяташе, че има основания да се смята, че вирусът е изкуствено създаден и пуснат.
Абе колкото и да е топ ниво, като работят хора, а не роботи, всичко е възможно. Според мен вируса не е изпуснат нарочно, и не е създаден в лабораторията, там са го изследвали. Открили са го в китайски прилепи преди да почне пандемията. Какво точно са му правили идея си нямам, но американците твърдят че разполагат с данни за 20 000 вируса които са изследвани там, и да видим като завърши дешифрирането на данните дали няма да е един от тях. Ако и другите данни за заразени служители в лабораторията, призива на Фаучи китайците, да разкрият медицинските данни на девет души, защото тази информация може да разкрие изтичането на вируса. Ако всичко това е вярно, според мен вируса е в тези данни, които доказват че е бил в лабораторията преди да почне пандемията, което китайците отричаха.

От това полза ще има и да се разбере какво се е объркало, как вируса е изтекъл, за да се подобри сигурността на подобни лаборатории навсякъде по света. Мисля че имаше 4 в САЩ, в Германия имаше, Швейцария, Индия, Русия и някъде другаде още имаше. Защото подобно нещо може да се случи навсякъде.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 23:36 от Никола Тесла

# 4 413
В тази връзка, интересно как върви ваксинацията в Китай, с коя/кои ваксина/ни?

Според economist са рекордьори в света за поне една доза, с втората доза изостават.

1,73 млрд. приложени дози в Китай, населението над 12 години е изцяло и 100% покрито с поне една доза, а 34% са напълно ваксинирани.

https://www.economist.com/graphic-detail/tracking-coronavirus-across-the-world

# 4 414
Тесла в прилепите има изброени поне около 200 вида вируси с потенциал да станат нов ковид и много по-зле. Просто тези животинки са уникални в еволюцията и най-вече имунната си система, вирусите които носят не им пречат.
Иначе на лабораториите работата им е да се занимават с вируси, просто това им дейността и ако не са те може да си убеден, човечеството има да страда много повече. Случват се и грешки примерно и в Европа - в Холандия, Белгия има случаи на парализирани служители работещи в завод за ваксини против миелит, да не мислиш хората са застраховани, има го и това.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 23:40 от pehoko

# 4 415
Още нещо се сетих американците подозират че е станал проблем със сигурността в лабораторията защото имат данни и че лабораторията е търсила специалисти които да оправят проблеми във въздушната система на лабораторията. Както и имат данни че преди избухването на пандемията лабораторията е търсела персонал който да се занимава със биологични отпадъци.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 00:00 от Никола Тесла

# 4 416
Търсят за какво да се хванат, това са нормални проблеми за всяка една лаборатория и американска включително. "Моя професор" каза, че не вижда разлики от уханската лаборатория с американска, т.е имаме топ ниво защита, мерки и протоколи за дейност покриващи стандартите които са много строги специално в тази област. Там в Ухан ходят на обучение камара експерти от цял свят, трябва човек да е напълно ненаясно ако смята това за случайно.

# 4 417
Ти откъде знаеш кой се е вкасинирал и кой не, та така наедро раздаваш идеи? Гениално! Да затворим децата, за да са спокойни неваксинираните учители и притеснителните лели от форума.
Учителите не ги знам колко са ваксинирани, само предполагам, че са като останалите. Щом лекарите не са всички...няма за какво да говорим. А и те са хора и повечето са възрастни мисля, поне такива извадки имаше.
Иначе май само ти не си разбрала, че имаме по-малко от 20% ваксинирано население. И то при условие, че има избор на ваксини, целодневен и удобен достъп.
Само да те питам откъде знаеш кой е леля, баба и т.н. Доколкото знам и ти не си първа младост. Помолих те вече няколко пъти, не съм длъжна да чета цинизми и нападки. Сдържай се и си изказвай възпитано мнението.

И да питам отново, ако има болни деца в класа , учителката е ваксинирана. Вашето дете какво...ще общува само в учителката през някаква капсула ли или как? Какво изобщо общо има учителката, то си е за нея, имаха възможност да се ваксинират. Визираме децата и как ходят на училище, как се връщат, как се проследяват и какви са мерките за тях. Какво набъркваш персонала изобщо и дали са ваксинирани? Ще седнеш ли в ресторант на затворено, ако е ваксиниран персонала и вътре е пълно, без дистанция и с кашлящи и кихащи хора. Защото аз бих се изнесла, но всеки си прави избор. Но да ти се върне детето болно и заразено ..няма как да го изгониш нали?

ПП. А и ваксинираните се заразявали , боледували и най-вече пренасяли вируса. Това не го ли пишете непрекъснато. Защо тогава ви бърка кой се ваксинирал? Нещо...определете се, иначе не е честно да искате едни да се боцкат, а вие да сте на кафе нали?

Делтата се разпространява явно доста успешно и сред децата. Това го доказаха клъстерите по детските летни лагери и кънпинги. И САЩ и Гърция алармираха вече за това. Отделно случаите сред деца са скочили значително, в сравнение с предишните варианти.
Та ако това в действителност е вярно, на есен като набутат децата във класните стаи, учителите ще са най-малкият ви проблем. Confused

# 4 418
  • София
"С най-силен имунитет са преболедували плюс ваксинация. Следват само ваксинирани, най-слабо защитени са само преболедували. Това са резултати, получени при изследване на антителата и клетъчния имунитет. Ще дам линк за статия, а същите резултати са получени от български екип на Лаборатория по Клинична Имунология - УМБАЛ "Св. Иван Рилски", гр. София.
Преболедувалите имат по-разнообразни антитела, да, но голяма част от тях са безполезни и даже утежняват следващо боледуване.
При SARS1 е разработена ваксина с убит вирус, която изработва такива разнообразни антитела. При изпробването се оказало, че не само не пази от боледуване, ами и усложнява боледуването. Историята знае и други подобни опити - убитата ваксина срещу морбили също е влошавала заболяването, без да предпазва. Затова и сега се ползва жива ваксина за морбили.
Така че при появата на SARS 2 всички разработчици на ваксини са се фокусирали върху спайк протеина.
В резултат на ваксинация се изгражда имунен отговор, който е по-прецизен и насочен върху неутрализиращи антитела и активиране на Т клетките. При ваксината има контролирано действие, докато при боледуване част от вирусните белтъци пречат на имунната система.
Разбира се, всеки организъм има индивидуални особености, т.е. може да не изгради имунен отговор както от боледуване, така и от ваксина.
Защо преболедували с ваксинация имат най-висока защита - защото имат повече контакт с антигена и тяхната имунна система знае, че има враг и той не си е отишъл.
Има спекулации и по темата, че ваксините не работят, ако ваксиниран може да пренесе вируса.
И това не е от вчера. Примерно, убитата ваксина за полиомиелит предпазва от боледуване, но не обезврежда вируса, минал през червата, т.е. в изпражненията има вируси. Живата ваксина предпазва и от предаване на инфекцията и имунитетът от нея е по-траен, обаче хората се страхуват от живи ваксини. При живите има риск за хората със слаб имунитет. На места с епидемия от полио се поставя живата, а иначе профилактично се слага убитата.

https://www.deplatformdisease.com/blog/covid-19-vaccine-acquired … 3BiZWI7C0mC2EQzAE"
Това е цитат от пост на моя позната, преподавател в Медицинския университет, научен работник, човек, който от началото на пандемията чете, говори с други специалисти, интересува се.
Аз не твърдя, че е права, просто споделям мнението и.

# 4 419
Още нещо любопитно версията за изцяло изкуствен произход на вируса не е изключена. Всъщност дешифрирането на данните ще покаже и това. Дали вируса е изкуствено създаден или е с животински произход. Много интересно става. Използват се някои от най мощните суперкомпютри в света в притежание на американското министерство на енергетиката за да разшифроват данните, за което е нужна огромна изчислителна мощ.

# 4 420
Тесла това са глупости, ще ти го кажа така - професорът каза, че много пъти е пробвал да прави "супер вирус" и никога не е имал успех. Иначе казано нещата които е очаквал да работят са имали нулев ефект. Да се рови в генома на вируса е безпреметно защото има много примери за напълно естествени вируси изглеждащи като изкуствени и обратно. Някакви повторения или учудващи неща професорът ги обясни - има ги и в много други вируси които не се подозират за изкуствени, т.е. няма. по-добър генетичен инженер от майката природа ... другото се казва SciFi и CGI.

# 4 421
  • При семейството си
Тесла, щом “нашият Професор” го е казал, никой и нищо друго нвма значение.

# 4 422
  • София
Фанфанито, не ми говори, че ме е страх от ваксината . Ваксинирани сме още през месец март. Скоро и по-голямото дете ще се ваксинира. Децата ми не са малки, не ги обгрижвам по -цял ден, че да ме обвините , че ми тежи да ги гледам по цял ден.
Няколко потребители тук сте като навити, от миналата зима едно и също мръхтите.
Аз съм направила каквото се изисква от мен.
Ако този вирус ще остане с нас още дълги години  , как си представяте децата да са постояно затваряни а възрастните да си живеят живота.
Айде малко баланс да се намери, а не веднага и първо децата за затворим.

И моля не се правете на толкова загрижена за другите. 
Аз не разбрах, отговора  на въпроса ми, Вие имате ли деца?

# 4 423
Тесла това са глупости, ще ти го кажа така - професорът каза, че много пъти е пробвал да прави "супер вирус" и никога не е имал успех. Иначе казано нещата които е очаквал да работят са имали нулев ефект. Да се рови в генома на вируса е безпреметно защото има много примери за напълно естествени вируси изглеждащи като изкуствени и обратно. Някакви повторения или учудващи неща професорът ги обясни - има ги и в много други вируси които не се подозират за изкуствени, т.е. няма. по-добър генетичен инженер от майката природа ... другото се казва SciFi и CGI.
Според мен се има предвид това, че те разполагат с данни на самата лаборатория за 20 000 вируса по които са работили, т.е. в данните ще се види как е направен, ако е изкуствен.

Спецслужбите на САЩ вече имат достъп до данни от Уханския вирусологичен институт, свързани с коронавируса. Това съобщава телевизия Си Ен Ен.

Данните от генетични изследвания би трябвало да помогнат на САЩ да проверят хипотезата за изкуствено създаване на причиняващия болестта COVID-19 вирус SARS-CoV-2. Това става месеци след като смятаната до неотдавна за конспиративна теория версия за "лабораторно изтичане" на вируса набра сили на запад - независимо дали това изтичане е резултат от грешка със съществуващ при животните вирус, или е създадена изкуствено специална версия, заразна за хората.

# 4 424
Тесла, щом “нашият Професор” го е казал, никой и нищо друго нвма значение.
Намирам нотки на подигравка нали? Човек преподаващ вирусология на студенти с 30г. опит за теб е повод за насмешка? Верно и д-р Фаучи е вся всьо нали? Тия хора ако не беше пандемията никой нямаше да ги е чувал, но естествено червеят на недоверието дълбае ли дълбае както и мощното облъчване на паралелната медийна информационна пандемия.

Общи условия

Активация на акаунт