COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 990 896
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 695
Също исках да допълня - за La Sombra, Polly_g и другите, които се интересуват от фаталните последици след Ковид-ваксините, няколко пъти се давах линкове към публичната информация на англичаните.
Ами там всеки един случай е описан.
Поне цитирайте такива източници. Аз лично преди да се ваксинирам, ги четох. И да, знаела съм за фаталните случаи след ваксините.
Вече са допълнени с още нежелани последици.
Ако някой е починал във френска или английска болница след ваксина - със сигурност е докладвано и е влязъл в съответната статистика.
Аз ползвам само английски от западните езици и затова мога да чета само източници на този език.
Ако някой полза френски, испански, и му се занимава, бих помолила да даде накратко информация за подобна статистика - нежелани и фатални случаи след ваксини.

И друго - как се води спор с хора, които отричат статистическите данни например?

Както каза д-р Пол Офит в едно интервю - разясненията са насочени към колебаещите се, които търсят обективни данни, а не към тези, които отричат всичко.

# 4 696
Скрит текст:
Моля, моля - дамата има докторска степен и е на сравнително висока длъжност в една от най-големите корпорации. Simple Smile
Скрит текст:
Като посмилиш, ако интелигентен значи образован - бабите ни казваха "начетена" - да. Но интелигентен човек за мен е разумният, схватливият, който е гъвкав и се напасва към ситуацията - и той няма как да те обвини в убийство на погребенито на баба ти, която е почти столетничка. Абсурд.

Аз съм писала, че имам близки приятелки, които няма да се ваксинират, но никоя не се е изложила така грозно. За тях просто знам, че не се доверяват на фармацията. Ние имаме лекари в семейството, на мен не ми е възможно да разсъждавам така. Те ходят на хомеопати, аз имам други методи за лечение, които за мен са по-убедителни. Не се караме на тази тема, но те са адски съобразителн и тактични. Като цяло само тук говоря за корона, в Астрия като че ли вече не е толкова интересно.

За да не е спам, Florian Krammer е австрийски вирулог и разказа в едно предаване за новия начин даване на ваксини - през носа като спрей. Още ги проучват.

ПП На ваксините им изтича срокът, сигурно затова ги дараяват. В Австрия например на всеки 2,4 секунди се бие ваксина. Не могат да смогнат на темпото явно. Да не говорим, че чакат девет милиона дози още през септември.

Секундите са сметнати средно: количество дози за последните седем дни, разделено на 24 часа.

За СЗО не зная, не съм се интересувала. Но в нашия офис всички са помолени да правят ПСР, защото Делта и Ламбда правят имун ескейп при хора с ниски антитела.

Редактирах се, Ламбда не е пристигналата в Австрия нова мутация, доказана в канализациите. Тя се казва B.1.621и няма още буква. Колумбийски вариант.

Скрит текст:
Ли Лу, за мен тази жена е най-очеваден пример, че фанатичното антиваксърство може да стигне до обсесия. Във всички други случаи тя е наистина умен и напълно тактичен човек. Но стане ли дума за ваксина, каквато и да е, сякаш я подменят, очите и блесват, и престава изобщо да си мери думите. И това не е от сега, такава си беше още като студентка.
Във Франция антиваксърите са някакво организирано общество. Правят си сбирки като клуб по интереси, поддържат сайтове, където публикуват всякакви безумни теории, организират публични прояви(сега са сред основните организатори на протестите срещу мерките), сега призовават за палеж на ваксинационните центрове(даже бяха пробвали да подпалят един или два).

Китайците от няколко месеца пишат за такива ваксини. Наскоро четох, че и руснаците ще започват да прилагат такава модификация на една от техните, но като бустърна трета доза.

Diorela,
Скрит текст:
Вие как бихте определили един иначе умен и образован човек, който уверено твърди, че ваксината срещу едра шарка е убила повече хора от болестта, и без ваксина едрата шарка е щяла сама да изчезне? Или, че тези, които слагат на децата си ваксина срещу морбили, обричат децата си на страшни болести в бъдеще?
За мен това е наистина загуба на логическо мислене.

# 4 697
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
О, а вие си ги плашите с вируса и окото ви не мига, нали? Я по-спокойно с тона.

Нужно ли е ние да ги плашим?
Или ще отречете за кошмарите, които се случиха с бременни заради ковид в България?

# 4 698
Бременните и Ковид
https://iz.ru/1191272/2021-07-10/beremennye-zarazhaiutsia-korona … tri-raza-chashche
Бременните жени се заразяват с нова коронавирусна инфекция три пъти по -често. До този извод стигат учени от Държавния медицински университет в Кемерово и Държавната медицинска академия в Чита.
...
Според резултатите от проучването 80% от бременните жени, които се разболяха, са имали леко и безсимптомно протичане на заболяването.
Отбелязва се също, че бременните жени, които са се заразили с коронавирус, са по -склонни да бъдат лекувани в отделения за интензивно лечение и анестезия (3,5%), отколкото в общата популация (2,2%), но много по -рядко за тяхното лечение се използват апарати за механична вентилация.
В допълнение, бременните жени с COVID-19 са три пъти по-склонни от незаразени жени да имат преждевременно раждане и в техния случай те трябваше да прибягват до цезарово сечение почти един и половина пъти по-често.

6 июля врач педиатр-иммунолог, доктор медицинских наук, профессор Андрей Продеус подчеркнул, что последствия заболевания коронавирусом для беременных гораздо опаснее вакцинации.

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/coronavirus/in-de … d-19/art-20482639
Общият риск от COVID-19 за бременни жени е нисък. Бременността обаче увеличава риска от тежко заболяване и смърт с COVID-19. Бременните жени, които имат COVID-19, изглежда са по-склонни да развият респираторни усложнения, изискващи интензивно лечение, отколкото жените, които не са бременни, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Бременните жени също са по -склонни да бъдат поставени на вентилатор.

Да, при нормални обстоятелства на бременни най-често не се поставят ваксини. Но обстоятелствата вече година и половина не са нормални, а извънредни.

# 4 699
Хвърлих око на шведския регистър за интензивно лечение - във възрастова група 20-39 години 234 жени са получили интензивно лечение заради ковид (това не означава, че всички са били интубирани) от началото досега. От тези 234 жени, получили интензивно лечение заради ковид - 32% са били бременни.

В Швеция мисля има само една починала бременна жена заради ковид.

# 4 700

Коронавирус: Ваксината Johnson & Johnson "работи" срещу варианта Delta и не изисква бустер доза

Събота, 07-август-2021 09:38

Еднодозовата ваксина от американския Johnson & Johnson е задоволително ефективна срещу най-заразния и постоянно разпространяващ се делта вариант на коронавирус, без да е необходима бустер доза, според ново голямо проучване, проведено при около 480 000 здравни работници в Южна Африка .

Това е първият "тест" за ефективността на ваксината в реални условия срещу Delta и съответните предварителни резултати, обявени в петък от Министерството на здравеопазването на Южна Африка, все още не са публикувани в научно списание.

Ваксината е 71% ефективна срещу риска от сериозно заболяване и хоспитализация, както и до 95% срещу риска от смърт.  Всъщност проучването, наречено Sisonke, показва, че тази ваксина "работи" по-добре срещу Delta, отколкото срещу предишни варианти на вируса SARs-CoV-2 като Бета (Южна Африка).

В малкото случаи, ваксинирани с Covid-19, те са имали леки симптоми в 96% от случаите, а честотата на тежко заболяване или смърт е по-малка от 0,05%.  Изследователите съобщават също за два редки случая на тромбоза, свързани с ваксината, но и двамата пациенти по -късно се възстановяват напълно.

"Вярваме, че тази ваксина прави това, за което е предназначена, предотвратявайки приемането на хора в болницата, завършването им в интензивно отделение и умирането", каза д-р Линда-Гейл Бекер, която ръководи проучването. Февруари до май тази година) и директор на Desmond Tutu Center към университета в Кейптаун.

Както Бекер, така и д -р Гленда Грей, президент на Южноафриканския съвет за медицински изследвания, заявиха, че констатациите не изискват втори тласък в момента, според New York Times.

Тези резултати трябва да успокоят милионите хора по света, които са били ваксинирани с J&J, тъй като някои учени по-рано са изразили загриженост, че еднодозова ваксина може да не е достатъчна срещу варианта Delta.

„Много добри новини в борбата срещу глобалната пандемия от Covid-19“, каза д-р Дан Барух, изявен вирусолог в Медицинския център „Бет Израел Дяконес“ в Бостън.

Източник: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.google.com/amp/s/www.capital.gr/diethni/3574737/koro … i-dosi%3famp=true

# 4 701
Антиваксърите са еднакви навсякъде. Всичките знаят със сигурност колко много умрели от ваксините има. И болниците били пълни с берящи душа след ваксините. И до един много се сърдят, като ги питаш кой и къде е умрял, или в коя болница лежи.Simple Smile
И все имат някой познат ваксинирал се и след това умрял. Каква е тази зависимост, че все познатите на антиваксерите умират след ваксинация не знам. Изобщо ако се ваксинирате след това стойте далеч от антиваксери, че може да умрете.

# 4 702
2 жени от селото (не уточни кое е това село), починали от ваксините. Така били казали.(не уточни кои са го казали, може би комшийката). Едната е починала 40 дни след втора доза.
..................
     Изобщо не виждам като как една информационна кампания би имала успех сред хора, които просто ще превключат канала. Очевадно е че са склонни единствено да четат и слушат новини как някой някъде починал след ваксина.
Ама разбира се, как ще развалят розовата мъгла със съобщения  за някакви си починали от ваксината? Важното е да се тръби колко е ефикасна и безвредна, ония другите просто не са имали късмет, лъжат или са станали жертви в името на нАуката. Всеки ден се повтаря колко живота била спасила, обаче информацията за това, колко е увредила или колко са починали е доста оскъдна. И не поради причината, че такива няма. Заради оскъдната информация по "сериозните" медицински издания казаното от съседката, роднината, комшията се оказва вярно все по-често.
Трябва да кажа на съпруга на близката ми да престане да се лигави в тая болница, ами да става и да ходи за втора игла. Нищо му няма, ще ми лежи той в болница месеци наред, амаха.

За ваксината и бременните от The New England Journal of Medicine.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2107070?fbclid=IwAR1B … GRTYwmP0HawV6mGdo
Among 827 registry participants who reported a completed pregnancy, the pregnancy resulted in a spontaneous abortion in 104 (12.6%) and in stillbirth in 1 (0.1%)

Заради увеличените случаи на ваксинирани заразени се приема за оправдано на възрастни да се прилага нам си коя поред доза, без това да е одобрено от Американската администрация по храните и лекарствата.

И нещо любопитно:
https://covid-tracker.mckinsey.com/vaccination-map?fbclid=IwAR2h … B4NwkRupHV_fCbZ2w

Ето още един класически пример за дезинформация! Дали е нарочно или не, не мога да коментирам, но изречението се цитира до половината, като последващото пояснение, че тези данни са в рамките на очакваното за бременност. Тоест, няма увеличение на броя прекъсната бременност и бременност, завършила с вътреутробна смърт при ваксинираните.

# 4 703
  • Насред хаоса
Абаджиева, да съм ви скрила статията? Имате я на разположение цялата, но ви изнася да вадите постоянно данни за вирусни случаи. Тези неудобните ги подминавате като малка гара. Гледам, никой не почна да спори за спонтанните аборти, затова пък масово се изнасят данни колко едните са повече или по малко от другите. Питам има ли значение колко са и от едните, и от другите, като все е загуба?
Нищо не се каза и за липсата на одобрение за поставяне на поредната доза на възрастните, при все заболяванията и рисковете им.
А пък за разпространението на вируса съвсем.
П. П. Както не вярвате, че само на "антиваксърите" се случват разни неща така може да дойде и до вашите глави. Особено при такава масова ваксинация.

# 4 704
Ла Сомбра, спри се вече!
Винаги е загуба, да!

Но това, че е станало след поставяне на ваксината, не значи че е от нея.
Доказателство е това, ЧЕ НЯМА увеличение в честотата на случване.
Т.е. с ваксина или без, тези майки щяха да загубят децата си. Ако имаше скок в честотата, дори и само с процент, да щеше да си права.

Абаджиева, съдейки по острата реакция, определено НЕ е случайно манипулативното представяне на данните от страна на потребителката.

Не разбирам защо се продължава да се води този безмислени спор.
Влизат анти-ковид-ваксъри и нападат всичко живо. Четат изследвания като дявола евангелието, изкарват по половин изречение, да си докажат тезата. И накрая ние сме виновни, че им казваме, че не разбират бъкел от това, което се опитват да кажат. Елементарно е, излезте от факти и пик, започнете с биология и микробиология за средно училище, че да имате поне една частица знания, тогава говорете.

Имам въпрос, как се живее с мисълта, че има световен заговор, целящ да ви избие?
Как ставате сутрин, как заспивате вечер?
Оглеждате ли се дали не са ви пуснали дронове около къщите?
Като гледам, не ви е страх да пишете в интернет, въпреки лесното проследяване и липсата на истинска анонимност.
Но как протича един ваш ден? Мислейки си, че някой се опитва да навреди на човечеството, да го пороби?
Как функционират такива хора.Tired Face Наистина ми е интересно.

# 4 705
Много сме загрижени, но иначе всеки да се пази сам Simple Smile Лично аз се срещам с бременни само след мой негативен тест, съветвам ви същото.

# 4 706
Е баш такива, които много ги е страх някой да не ги прецака в здравно отношение на драго сърце приеха да се заразяват с опасен вирус. Това, ако някой може да ми го обясни, ще съм му благодарна.

# 4 707

Коронавирус: Ваксината Johnson & Johnson "работи" срещу варианта Delta и не изисква бустер доза

Събота, 07-август-2021 09:38

Еднодозовата ваксина от американския Johnson & Johnson е задоволително ефективна срещу най-заразния и постоянно разпространяващ се делта вариант на коронавирус, без да е необходима бустер доза,
Това да го кажат на исландските здравни власти , които много са доволни от ваксината на Янсен , и затова ударно ще правят реваксинация на 50 000 души , ваксинирани с Янсен , с бустер от Файзер .
Аз бях до тук с лъжите на големите фармацефтични компании .

# 4 708
  • Насред хаоса
А кое точно доказва, че не е? Това питам.
И не се опитвайте да правите психологически профили на хора, които не познавате и за което нямате нужната квалификация.

Три статии ви дадох, в пълен текст. Манипулация щеше да е да ви дам само част. Нали така? На всичко отгоре вчера ме оплюха, че давам само от пук и пляс данни, днес ви представих от медицински журнали и пак търсите под вола теле.
Поне разбрах, че няма начин никой да има някакви последствия от ваксините. Ако вземе, та умре, то е от всичко друго, но не и от тях, Бог да го прости, ама сигурно е от вируса или така му било писано.

Малко от пук и пляс:
https://news.bg/disasters/izrael-pak-zategna-merkite-sreshtu-covid-19.html
Наистина не разбирам. Ваксинират хем за да спасят населението, хем да премахнат маски и прочие мерки и затваряне, хем да могат да си пътуват, хем и 58 процента ваксинирани. А то какво стана?

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 15:50 от La Sombra

# 4 709
Абаджиева, да съм ви скрила статията? Имате я на разположение цялата, но ви изнася да вадите постоянно данни за вирусни случаи. Тези неудобните ги подминавате като малка гара. Гледам, никой не почна да спори за спонтанните аборти, затова пък масово се изнасят данни колко едните са повече или по малко от другите. Питам има ли значение колко са и от едните, и от другите, като все е загуба?
Нищо не се каза и за липсата на одобрение за поставяне на поредната доза на възрастните, при все заболяванията и рисковете им.
А пък за разпространението на вируса съвсем.
П. П. Както не вярвате, че само на "антиваксърите" се случват разни неща така може да дойде и до вашите глави. Особено при такава масова ваксинация.

Мога веднага да ти отговоря за “липсата за одобрение”. За да се одобри нещо от регулатор е нужно да има данни за ефикасност и безопасност по принцип от рандомизирано клинично проучване, по изключение и от литературни данни. Не може да се лицензира нещо просто така.

Това не означава, че здравните работници не могат да ползват лекарството ( в случая ваксината), off label. Те си поемат риска в този случай. Третата доза е препоръка, направена от ваксинационните комитети в конкретната страна. Точно както в Германия доскоро не препоръчваха ваксинация на всички деца от 12 до 15, въпреки, че ваксината Е разрешена за тази група, точно както в UK се взе решение да не се ваксинират хора до 30 години с АЗ, въпреки, че ваксината Е разрешена за тази възрастова група.

La Sombra, не мога да разбера дали го правиш нарочно, или наистина не правиш разлика между пълен цитат и половинчат такъв. Аз тази статия от NEJM съм я чела отдавна. Въпросът е, че не всеки, който чете тук ще тръгне да чете научни статии от медицински списания, а и не виждам защо да го прави. Точно както аз няма да тръгна да чета правен текст от специализирано издание, защото първо, нямам интерес, второ, НЕ СЪМ ДОСТАТЪЧНО КОМПЕТЕНТНА И е напълно възможно да интерпретирам информацията погрешно.

Затова има специалисти на държавно ниво, които четат новостите, обновяват препоръките в зависимост от тях, после ги “превеждат” на достъпен език за тези, които не разбират специализиран текст.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 15:50 от abadjieva80

Общи условия

Активация на акаунт