COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 990 675
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 710
Ваксинират хем за да спасят населението, хем да премахнат маски и прочие мерки и затваряне, хем да могат да си пътуват, хем и 58 процента ваксинирани. А то какво стана?
Оправи проблемите на България и бременните, сега на Израел се прехвърли Smiley И какво казваш в крайна сметка: че е най-добре никой да не се ваксинира? Не разбирам какво казваш, честно.

Скрит текст:
Между другото в Израел миналата година много се бяха притеснили, че са починали 6 процента повече от обикновено, а у нас на 15 процента отгоре явно не реагират. Да мине тази година, да видим пак данните. Аз обръщам вниманние само на общата смъртност.

# 4 711
  • В заешката дупка
Това да го кажат на исландските здравни власти , които много са доволни от ваксината на Янсен , и затова ударно ще правят реваксинация на 50 000 души , ваксинирани с Янсен , с бустер от Файзер .
Аз бях до тук с лъжите на големите фармацефтични компании .

Исландските власти никога и никъде не са казвали, че Янсен е неефективна, още по-малко по отношение на защитата, която ваксината дава срещу тежко изкарване и хоспитализация, за каквото е и цитираното проучване.

Притесненията са за това, че може би не е толкова ефективна срещу заразяване, при това даже не е съвсем сигурно дали наистина е така. Обяснявала съм и защо няколко пъти в темата. С Янсен са и ваксинирани учителите и персонала в ДГ и училища, затова и искат да действат, в  случай че притесненията са верни.

# 4 712
Цитат
 Ама разбира се, как ще развалят розовата мъгла със съобщения  за някакви си починали от ваксината? Важното е да се тръби колко е ефикасна и безвредна, ония другите просто не са имали късмет, лъжат или са станали жертви в името на нАуката. Всеки ден се повтаря колко живота била спасила, обаче информацията за това, колко е увредила или колко са починали е доста оскъдна. И не поради причината, че такива няма. Заради оскъдната информация по "сериозните" медицински издания казаното от съседката, роднината, комшията се оказва вярно все по-често.
Ами ето - една от съседките, роднините и комшиите. Още нямам увредени и починали ваксинирани приятели, но имам 21 починали познати и приятели от ковид. Вярно, в три страни, но са все българи. И двама доказани с второ прекарване. Познай колко от приятелския ми кръг не е ваксиниран.
И изобщо какво пречим на антиваксърите?!? Какво им пречи да се поболеем от ваксината или да се изпозаразим? Те нали ще са си здрави и с неприкосновени тела и мозъци. От свръхчовеколюбие ли го правят? Не карам никой да се ваксинира, защо постоянно ни ядат, че ние ще го направим?!

# 4 713
И изобщо какво пречим на антиваксърите?!? Какво им пречи да се поболеем от ваксината или да се изпозаразим? Те нали ще са си здрави и с неприкосновени тела и мозъци. От свръхчовеколюбие ли го правят? Не карам никой да се ваксинира, защо постоянно ни ядат, че ние ще го направим?!
Напротив, сега е точно обратното. Ваксинираните искат да са повече от останалите. Жив пример: говорим с мой познат колко ли бройки заразени ще има в пика на четвъртата вълна. И какви мерки ще предприеме новото правителство. И той ми вика: “Да затварят всички неваксинирани, не ме интересува. Стига аз да мога да си ходя да си пия кафето на Главната.” Представяте ли си! Човекът се ваксинирал не за да се предпази (млад и здрав е), не за да предпази околните (слава Богу не лицемерничи), а за да може да си пие кафето на вън и да зяпа момичетата 😄
Обаче аз не съм съгласна да стоя затворена заради неговия кеф. И ето ти го конфликта.

# 4 714

Обаче аз не съм съгласна да стоя затворена заради неговия кеф. И ето ти го конфликта.

А защо аз да стоя в ограничения заради кефа на някакви си, които сега им е паднало да се правят на важни?
Да не съм по-малко човек?

# 4 715
  • Насред хаоса
Ваксинират хем за да спасят населението, хем да премахнат маски и прочие мерки и затваряне, хем да могат да си пътуват, хем и 58 процента ваксинирани. А то какво стана?
Оправи проблемите на България и бременните, сега на Израел се прехвърли Smiley И какво казваш в крайна сметка: че е най-добре никой да не се ваксинира? Не разбирам какво казваш, честно.

Скрит текст:
Между другото в Израел миналата година много се бяха притеснили, че са починали 6 процента повече от обикновено, а у нас на 15 процента отгоре явно не реагират. Да мине тази година, да видим пак данните. Аз обръщам вниманние само на общата смъртност.
Ничии проблеми не оправям, все пак ме познаваш донякъде, мисля. Това, което казвам, е, че всяко нещо има добра и лоша страна. А тук не може дума да се издума за нещо отрицателно от ваксините. Пък като не вярвате на мен, вижте малко и в темата за след ваксинация, вярно, че много се трие, ама все пак. Или май е по добре да я премахнат изцяло, все пак често казаното не отговаря на линията. А тя е, че такива неща няма и не може да се случват. За съжаление обаче винаги информацията е два вида - добра и лоша.
За Израел наистина ми е интересно - хем не спират да ваксинират, хем имат постоянно нарастване на случаите, хем и нови мерки.

# 4 716
А защо аз да стоя в ограничения заради кефа на някакви си, които сега им е паднало да се правят на важни?
Това не го разбрах.
Аз не мисля, че хората отказват да се ваксинират от кеф. Пък и да приемем, че локдаунът е само за неваксинираните, а боцканите живеят без ограничения. Разпространението на вируса ще е по- малко, защото по- малко хора ще бъдат навън. Но това за България. Вижте какво става в Европа- ваксините не действат, хората продължават да се разболяват и се говори за трета доза. После ще се заговори и за поредна доза. Тези ваксини ще станат периодични, по два пъти в годината.?Еми не съм съгласна.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 16:41 от Mia Rulana

# 4 717
  • MI
Не мога да разбера дали в случая с абортите се касае за функционална неграмотност или просто тролене. Защото по логиката на Сомбра в някои случаи ваксината пази от аборт, иначе няма да се запази същият процент. Абсурдно е вече.

И не е вярно, че при бременност не се препоръчва ваксинация. За грип например е препоръчителна за 2 и 3 триместър. Аз съм правила против магарешка кашлица по препоръка на лекаря ми, за да предпазя детето, не мен. Защото е имало предните години доста случаи, включително с фатален изход за новородени.

Не разбрах защо да не може това момче да се ваксинира за да зяпа на спокойствие мадами, щом това са му приоритетите. Той почти сигурно няма след това да иде в болница, за разлика от много антиваксъри и няма да тежи на здравеопазването. Тя въобще не ме интересува с каква цел го прави, резултата ще е добър.

# 4 718
Папиш, това е най-голямата и всеобхватна тема за Ковид в българското интернет пространство.
И не смятам, че е допустимо да се оставят без отговор коментари, които са дезинформиращи.( Пример Ла Сомбра, което взима половин изречение от дадено изследване и само него превежда.)
Във форума влизат и четат хора от всички краища на България и света. Има такива, които не разбират английски, има такива, които не могат да осмислят цялостната информация във изследванията, защото им липсват определен набор познания и опит.
И влиза някой и чете, че 12% бременни ваксинирани са загубили децата по време на бременност. Те не отварят линка, за да видят, че изречението продължава, давайки информация, че това е нормалният процент загуби на бременност без ваксината.
И решават да не се ваксинират.
Защото са прочели, че 12% от ваксинираните губят децата си. Но няма кой да напише, че бременните имат по-голям риск от усложнения и смърт от самият вирус.
Не пише също, че за новородени ВСЕКИ вирус е смъртоносен. Ковид не прави изключение.

Аз затова пиша. За да оспорвам такива неверни, заблуждаващи "факти".
Нямам вече времето да превеждам информация.
Но не смятам, ще трябва да се оставят такива коментари без отговор. Защото висящи в пространството могат да наранят някой.

И още нещо:
Много страни изискват ваксини, за да те допуснат в страната си. Може да проверите с Гугъл.
СЗО не препоръчва ЗАСЕГА ваксината да е условие за пътуване, защото една сериозна част от света все още не могат да подушат ваксини.
Това, че западният свят се сдоби с тях толкова бързо, не значи, че хората в един куп бедни държави няма да чакат още дълго. Заради това не се препоръчва, не за друго. Веднъж стигнат ли навсякъде в количеството достатъчно за населението, вече няма да има пречка.

# 4 719
Това не го разбрах.
Какво има да не разбираш? Всички нямат данни, не знаят кой има защита, кой няма, ще се учи ли, няма ли, ще има ли свободен достъп до болниците, няма ли, а ние разтегляме времето за да има повече болни, по-тежко, по-дълго.
Колкото по-дълго има тежки случаи, толкова повече ограничения за всички, вкл. блокирани болници, маски, да не дава господ да затварят още повече.
Всичките антиваксъри искате да се убедите лично, колко зле може стане, че тогава да се ваксинирате.
За какво разтегляте тази агония?
Ако в онези глупавите държави им трябват години да се нормализират, при нас сигурно двойно. Докога?

# 4 720
Всеки има различен праг за драматизъм. На мен например не ми звучи на "скубане на коси". Имало е къде по-интензивни включвания и директни обиди. А и се сподели интересно за Исландия, новите методи за ваксини, статии.. В България с тези 20% не знам какви свободи ще имат ваксинираните, това е толкова нереалистично. Явно ще се налага естественият имунитет

Сомбре, аз останах например с впечатление, че не искаш хората да се ваксинират и се учудих, затова те попитах. Не мисля, че в България някой пази бременните - явно някои от тях искат поне да се пазят сами. Израел въобще не бих ги мислила. Справиха се и предния път нелошо. Много са малко 60% за истински щит, но е по-добре от 20.

ПП Специално тези потребители, които уверено твърдят, че ваксините не действат, са ми също много интересни. В цвял свят умните медицински глави умуват и сравняват, а на тях просто това си им е ясно като бял ден. Като цяло е забавно, де  Smiley

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 16:52 от Анонимен

# 4 721
Напротив. Тук постоянно се пише за заболяването,за лечението,за новостите.
И аз съм против заради кефа на хората против ваксини без основание и заради кефа на безотговорниците приели че ковид няма че за тях мерките  не важат и са дискриминирани и им нарушават свободолюбието, да заболяват още повече хора, да стоим с още повече ограничения,ДО и т.н.

# 4 722

Скрит текст:
Ничии проблеми не оправям, все пак ме познаваш донякъде, мисля. Това, което казвам, е, че всяко нещо има добра и лоша страна. А тук не може дума да се издума за нещо отрицателно от ваксините. Пък като не вярвате на мен, вижте малко и в темата за след ваксинация, вярно, че много се трие, ама все пак. Или май е по добре да я премахнат изцяло, все пак често казаното не отговаря на линията. А тя е, че такива неща няма и не може да се случват. За съжаление обаче винаги информацията е два вида - добра и лоша.
За Израел наистина ми е интересно - хем не спират да ваксинират, хем имат постоянно нарастване на случаите, хем и нови мерки.
То няма нищо отрицателно от ваксините. Само положителни неща.
Странно ми е как някои родители ги е страх повече, че на децата ще им бръкват в носа с клечка, отколкото, че може се разболеят от Ковид и да ги тъпчат с лекарства, а недай си Боже да има и усложнения. Не са ли се интересували от детските случаи или просто се водим от опита на Пенка и Стринка и се молим и нас да ни подмине. Нарочно ли си затварят очите за каквото им е удобно или просто са невежи? Толкова пък да си играеш със здравето на детето, то е по-зле от руска рулетка.

# 4 723
  • Сан Франциско
Трудно се води разумен спор с хора, които категорично отказват дори да опитат да премислят противоположната гледна точка. Кое е лицемерното в твърдението, че с ваксината помагаш и на себе си и на околните? Всеки носи доза егоизъм и на първо място е неговото собствено благоденствие, ама живеете в общество И сте част от това общество. На мен ми е грижа - по финансови, здравни и т.н. причини - моето общество да е възможно най-предпазено. Сори, ама дори и само за децата да говорим - те са ни бъдещето - и с Делтата педиатричните случаи са до небесата - най-малкото тях искам, колкото мога да опазя.

# 4 724
Напротив, сега е точно обратното. Ваксинираните искат да са повече от останалите. Жив пример: говорим с мой познат колко ли бройки заразени ще има в пика на четвъртата вълна. И какви мерки ще предприеме новото правителство. И той ми вика: “Да затварят всички неваксинирани, не ме интересува. Стига аз да мога да си ходя да си пия кафето на Главната.” Представяте ли си! Човекът се ваксинирал не за да се предпази (млад и здрав е), не за да предпази околните (слава Богу не лицемерничи), а за да може да си пие кафето на вън и да зяпа момичетата 😄

А защо мислите, че ще сте затворени за неговия кеф? Неговият кеф няма да има нищо общо с вашето затваряне.

Общи условия

Активация на акаунт