COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 990 706
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 725
Скрит текст:
Ваксинират хем за да спасят населението, хем да премахнат маски и прочие мерки и затваряне, хем да могат да си пътуват, хем и 58 процента ваксинирани. А то какво стана?
Оправи проблемите на България и бременните, сега на Израел се прехвърли Smiley И какво казваш в крайна сметка: че е най-добре никой да не се ваксинира? Не разбирам какво казваш, честно.

Скрит текст:
Между другото в Израел миналата година много се бяха притеснили, че са починали 6 процента повече от обикновено, а у нас на 15 процента отгоре явно не реагират. Да мине тази година, да видим пак данните. Аз обръщам вниманние само на общата смъртност.
Ничии проблеми не оправям, все пак ме познаваш донякъде, мисля. Това, което казвам, е, че всяко нещо има добра и лоша страна. А тук не може дума да се издума за нещо отрицателно от ваксините. Пък като не вярвате на мен, вижте малко и в темата за след ваксинация, вярно, че много се трие, ама все пак. Или май е по добре да я премахнат изцяло, все пак често казаното не отговаря на линията. А тя е, че такива неща няма и не може да се случват. За съжаление обаче винаги информацията е два вида - добра и лоша.
За Израел наистина ми е интересно - хем не спират да ваксинират, хем имат постоянно нарастване на случаите, хем и нови мерки.
La Sombra,
Извинявай, но ти поне прочете ли обобщените данни от Yellow cards за ваксините, които се публикуват от англичаните?
Там са изброени всчки лоши неща за всички ваксини, които употребяват в UK.
Какви повече "лоши страни" искаш да видиш от ваксините?
Американците също публикуват подобни данни.
Многократно се дава информация, че Делта-вариантът е проблемен и "пробива" защитата от ваксините, като все още пази от тежко протичане и фатални случаи. Затова пак връщат маските и мерките. Не може с вълшебната пръчица да махнем, и всичко лошо да изчезне, за съжаление.

# 4 726
  • Насред хаоса
Всеки има различен праг за драматизъм. На мен например не ми звучи на "скубане на коси". Имало е къде по-интензивни включвания и директни обиди. А и се сподели интересно за Исландия, новите методи за ваксини, статии.. В България с тези 20% не знам какви свободи ще имат ваксинираните, това е толкова нереалистично. Явно ще се налага естественият имунитет

Сомбре, аз останах например с впечатление, че не искаш хората да се ваксинират и се учудих, затова те попитах. Не мисля, че в България някой пази бременните - явно някои от тях искат поне да се пазят сами. Израел въобще не бих ги мислила. Справиха се и предния път нелошо. Много са малко 60% за истински щит, но е по-добре от 20.
Не, както казах, на никого не се бъркам, дори на децата си. Това, което ме дразни, е показването на само едната страна. И желанието на всяка цена да се обори или омаловажи другата. А със сигурност кофти неща има, никъде няма само захаросани ползи.
Наистина, Етерея, трудно се говори и с такива, които пък не желаят да премислят мнението на отсрещната. Просто прави много голямо впечатление как на всяка отрицателна дума за ваксината се скача масово на амбразурата. Не би трябвало да е така. Въпросителни има много, ще станат още повече до 2023, и всеки решава сам за себе си. Но при това трябва да има на разположение както хубава, така и лоша информация.

# 4 727
  • София
Е, колко пъти да се каже, че и Англия и Щатите и Израел споделят абсолютно всички докладвани и проверени странични ефекти от ваксината??? Какво повече искате? Поименно да се изброят всички, които са получили нещо? Никой никога не е твърдял, че ваксините са 100% панацея, но по-добре с тях, отколкото без тях, инак какво са алтернативитр??? Все още ползата от масово ваксиниране, надхвърля риска от страничен ефект.

# 4 728
Според мен Израел въвеждат ограничения и за да предпазят тази част от населението която не е ваксирина и не е преболедувала за да предпазят здравеопазването си и икономиката си

# 4 729
Защото в Израел никога не е имало 10 000 хоспитализирани и няма да има. Затова налагат мерки. Не са безотговорни лицемери, да обещават легла.

# 4 730
Айде пак. Защо тогава в Израел пак затварят и налагат мерки? Там не се инатят, като гледам.
Нищо необичайно не става в Израел, това ни чака и нас, имунитет като общност не става с 60%. А в България не знам.. Дано наистина много хора са го изкарали и удържат на Делтата. После идват и другите мутации - Ламбда, Пи, не-знам-си-коя. Вирусът мутира в държавите с много случаи и това ще продължи да е така. И пробива ваксината/ имунитета на хората с малко антитела.

# 4 731
  • Сан Франциско
Ето ти, за пореден път, странични реакции от ваксините - ъпдейтнато преди 5 дена. Единственото скрито-покрито може да е езиковата бариера, за хора, които не говорят английски.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html

351 милиона ваксини в САЩ:

2-5 случая на милион с анафилактичен шок.

2 случая на тромбози с mRNA ваксини и 39 случая с Янсен.

1249 докладвани случая на миокардит, от които 716 доказани, че са от ваксините.

6490 (0.0019%) смъртни случая след поставяне на ваксина, които CDC разследва, за да се докаже, че са от ваксината.

Стига вече с тази 2023 - сто пъти се писа, че Файзър ще бъде напълно одобрена до няколко месеца, а сега и Модерна подадоха документи. Тя стана нарицателен лозунг на противниците на ваксините тази пуста година, като
Y2K - зловещата 2000, когато се очакваше компютрите да полудеят и да ни изядат.

# 4 732
Препоръчват ли се ваксините за бременни. Или за такива, които планират бременност? Да не стане после поколения наред деца с малформации. Имало е такъв случай преди години в Европа. Деца са се раждали с плавници, вместо с ръце. Или направо без ръце.

# 4 733
Имало е такъв случай преди години в Европа.
Кажи кой случай имаш превид, де, сега хората кой знае какво ще четат в Интернет - няма да спят една седмица. Лекарството Contergan, нали? Преди над 60 години.

Бременните си имат лекари, които ги познават и съветват, предполагам. Не виждам как непознат в интернет може да даде мединцински съвет на кръг от непознати. Но, ако на другите около бременните им пука, биха се тествали преди да ги срещат. А не да казват как трябвало да се пазят сами, нали.

# 4 734
Миа, няма как да се случи това нещо. В днешно време контролът е огромен, както и научната информация. А този случай, за който говориш не е от ваксини, а от лекарство, наречено Талидормид, изработено през 1950 г. Много път е изминат от тогава.
Питаш дали бременни могат да се ваксинират, а чете ли за бременните жени, починали от Ковид? Защото не са малко.

# 4 735
Папиш, това е най-голямата и всеобхватна тема за Ковид в българското интернет пространство.
И не смятам, че е допустимо да се оставят без отговор коментари, които са дезинформиращи.( Пример Ла Сомбра, което взима половин изречение от дадено изследване и само него превежда.)
Във форума влизат и четат хора от всички краища на България и света. Има такива, които не разбират английски, има такива, които не могат да осмислят цялостната информация във изследванията, защото им липсват определен набор познания и опит.
И влиза някой и чете, че 12% бременни ваксинирани са загубили децата по време на бременност. Те не отварят линка, за да видят, че изречението продължава, давайки информация, че това е нормалният процент загуби на бременност без ваксината.
И решават да не се ваксинират.
Защото са прочели, че 12% от ваксинираните губят децата си. Но няма кой да напише, че бременните имат по-голям риск от усложнения и смърт от самият вирус.
Не пише също, че за новородени ВСЕКИ вирус е смъртоносен. Ковид не прави изключение.

Аз затова пиша. За да оспорвам такива неверни, заблуждаващи "факти".
Нямам вече времето да превеждам информация.
Но не смятам, ще трябва да се оставят такива коментари без отговор. Защото висящи в пространството могат да наранят някой.

И още нещо:
Много страни изискват ваксини, за да те допуснат в страната си. Може да проверите с Гугъл.
СЗО не препоръчва ЗАСЕГА ваксината да е условие за пътуване, защото една сериозна част от света все още не могат да подушат ваксини.
Това, че западният свят се сдоби с тях толкова бързо, не значи, че хората в един куп бедни държави няма да чакат още дълго. Заради това не се препоръчва, не за друго. Веднъж стигнат ли навсякъде в количеството достатъчно за населението, вече няма да има пречка.

И аз.

Нямам абсолютно никакво желание да убеждавам някого да се ваксинира. Също така отлично зная, че ваксините имат странични ефекти. Никой не го отрича. Не само, че не не се отричат, ами и непрекъснато се следят, листовките се обновяват; ето, последно се окуражават хората да съобщават за възникнала лицева парализа (Bell’s palsy).  Въпросът е дали те оправдават необоснования страх от ваксиниране? Отговорът е не, не го оправдават.

# 4 736
Не пише също, че за новородени ВСЕКИ вирус е смъртоносен. Ковид не прави изключение.

Аз затова пиша. За да оспорвам такива неверни, заблуждаващи "факти".
Може ли доказателство за това твърдение? Защото категорично смятам, че за Ковид то не е вярно.
Защо смяташ, че можеш да оборваш някакви заблуждаващи факти с други заблуди, измислени от теб?
За мен е непонятно и защо се считаш за последна инстанция, която може да държи такъв осъдителен тон тук.

Относно бременните: сменила съм няколко ЛЛ и нито един досега не е препоръчвал ваксиниране на бременни, кърмещи и бебеправещи с традиционните ваксини. Изведнъж за Ковид това стана препоръка. Дооообре.

Сомбра, респект за здравите нерви 🌹

# 4 737
Кажи кой случай имаш превид, де, сега хората кой знае какво ще четат в Интернет - няма да спят една седмица. Лекарството Contergan, нали? Преди над 60 години.

https://history.framar.bg/талидомид-препаратът-против-сутрешно-г … ескни-малформации

Затова смятам, че ваксините срещу ковид трябва да са доброволни. А не да ни извиват ръцете да си ги слагаме. https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vse-poveche-evropeiski- … -propuski-1113875
Тя Ванга хубаво е казала, че ще дойде време и в Европа няма да може да се живее. Че хората ще си се приберат в родината. Ето, това време дойде.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 17:40 от Mia Rulana

# 4 738
Цитат
Айде пак. Защо тогава в Израел пак затварят и налагат мерки? Там не се инатят, като гледам.
Ами защото делтата е толкова мощна, че дори те не могат да се справят.
Което говори за това, което ни чака, нас, многознайковците, които много сме го прекарали - това е установено с множество изследвания, а именно баба Гина каза на стрина, че е боледувала; и достатъчен процент сме ваксинирани - все пак повече от Чад.

А отделно - при свръхзаболяваемостта в Израел и Англия, смъртността им се движи като при нас, дето сме в лек период.
Ама ние сме прави, само тук при нас има неподкупни и специални специалисти, готови да се изправят пред всичко и да спрат масовата ваксинация или вземането на каквито и да е мерки в страната ни, а тези в чужбина сега откриват вирусологията...

# 4 739
Да, това е лекарството Contergan (германското му наименование). Аз го написах всъщност, за да спестя търсенето на картинки и истории, които могат да уплашат хората. Има документални филми, по-добри са от стаии с плашещ характер.

Общи условия

Активация на акаунт