COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 335
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 010
Според мен, всички родители на малки деца трябва да се ваксинират спешно, ако не са преболедували..Заразата ще се разпространява много сред децата /още по-лошо ще стане като тръгнат по градини и училища /и ще пренасят вируса на техните родители и баби...Тъжно, но факт.

# 5 011
  • София
Валенцето, защо да са безотговорни? Казваш, че те ще тестват децата, когато се върнат от морето. Но по морето в момента е претъпкано. Колко от почиващите в момента там ще се тестват, когато се върнат?

# 5 012
  • София
И все пак не казвам, че децата по лагерите са причина за вълната, нали? Да уточним.
Ами безотговорно е деца, които са пътували 8ч в автобус с Ковид болен, да бъдат оставени на лагера, да излизат, да ходят навсякъде.
Не трябва ли да бъдат карантинирани?
Ама не може, щото мама и тати ще писнат.
За тия 5 дни, докато се приберат колко народ ще изпозаразят?

# 5 013
Разбира се, че не са виновни децата. Виновни сме ние, възрастните, които не правим никакви опити да посмекчим вълната. Ние, възрастните, които вярваме в конспирации, не спазваме никакви елементарни мерки и се гордеем с това, давайки пример на децата. До началото на учебната година има още цял месец, но като гледам как вървят нещата, ми се струва, че ще стартира с ДО. За огромно съжаление. И за това няма да са виновни децата, а ние, възрастните, с неразумното си поведение.

Моят приятел вчера си направи тест за антитела. Преболедува в средата на ноември, не е ваксиниран. Следи количеството антитела през няколко месеца. При предишния тест преди около 2.5 месеца антителата бяха доста паднали, сега са се увеличили и са почти толкова, колкото бяха 40 дни след преболедуването. Единственото логично обяснение за мен е, че е срещал вируса и имунната система се е задействала, произвеждайки още антитела. Кога и как се е случило това, не знаем. Не е имал никакви симптоми, не се оплаквал от нищо. Та ето един пример за естествен имунитет в действие.

# 5 014
Естествено , че лагерите са виновни.
Тийнейджъри ще спазват мерки на екскурзии, като мислят само как и къде да се натискат и да правят партита по стаите.

Огнище на COVID-19 сред група български ученици в Австрия
Децата били на езиков лагер
Децата са били тествани и на всеки 48 часа. На 9 август са установени първите положителни за COVID-19 проби, като веднага местните здравни власти са изолирали лицата с положителен резултат в отделно място за настаняване.

От общо 51 деца на възраст между 14 и 16 години към момента коронавирусна инфекция е установена при 14 от тях

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2021/08/10/ognishte-na-covid-19-sre … v-avstriia.499901

# 5 015
И все пак не казвам, че децата по лагерите са причина за вълната, нали? Да уточним.
Ами безотговорно е деца, които са пътували 8ч в автобус с Ковид болен, да бъдат оставени на лагера, да излизат, да ходят навсякъде.
Абсолютно всеки, който е контактен трябва да бъде карантиниран, без значение дали е дете или възрастен..В случая тези деца,  може да не са причина за настоящата вълна, но ще разнесат доста зараза, навсякъде откъдето минат, и с който се срещнат.

# 5 016
  • София
За тия 5 дни, докато се приберат колко народ ще изпозаразят?
Поставянето под карантина е работа на РЗИ. Ако те не са си я свършили, то това е тяхна вина, а не чужда.

# 5 017
  • София
Да, работа на РЗИ е.
Не са си свършили работата, съгласна съм.
Но поведението на родителите е отговорно? Честно?
Ми не, не е!
Когато много хора, вкл и аз, бпледувахме, не чакахме РЗИ Да ни карантинира.
Лична отговорност, това е.

# 5 018
Изолираха български ученици с COVID-19 на лагер в Австрия https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/izoliraha- … -avstriia-6129500
Българската група е пристигнала в Австрия на 1 август, като всички лица са влезли в страната при представяне на отрицателен тест. Децата са били тествани и на всеки 48 часа. На 9 август са установени първите положителни за COVID-19 проби, като веднага местните здравни власти са изолирали лицата с положителен резултат в отделно място за настаняване. От общо 51 деца на възраст между 14 и 16 години към момента коронавирусна инфекция е установена при 14 от тях, като по данни на местните здравни служби те нямат симптоми. Двама от ръководителите на групата също са с положителни проби, като при един от тях инфекцията протича със симптоми.

Забелязвате ли очевадната разлика между това как се действа с деца на лагер в България, което коментирахте по-рано днес и това как се действа в Австрия. Thinking

# 5 019
  • София
Да, работа на РЗИ е.
Не са си свършили работата, съгласна съм.
Но поведението на родителите е отговорно? Честно?
Ми не, не е!
Когато много хора, вкл и аз, бпледувахме, не чакахме РЗИ Да ни карантинира.
Лична отговорност, това е.
Родителите тестват децата си, когато се върнат от морето. Масово хората не се тестват, когато се върнат от морето, а със сигурност са били в контакт по някое време. Кои са по-безотговорните?

И не, когато не си поставен под карантина, значи не си под карантина.

# 5 020
  • София
Не съм съгласна с това мнение. Категорично.
Отговорността започва от самите нас.

# 5 021
  • София
Не спазвам ограничения, които не са наложени. Нито считам, че друг е длъжен да спазва такива.

Утре на Иванчо съседът може да му хрумне, че е отговорно от понеделник да излизаме по улиците с ффп3 и шлемове, и да се пръскаме с дезинфектант през 10 мин. Длъжна ли съм му играя по свирката?

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 13:21 от milenaka

# 5 022
Отговорността започва от държавата. Ама България не е Австрия. Къде е вината на родителите?

# 5 023
Склонна съм да се съглася с Валенцето. За важните неща човек трябва да има критично мислене, лична преценка и отговорност. Когато се разболях през октомври, не правих тест, но се изолирахме с дъщерями, чийто клас беше карантиниран заради болен съученик. Чак през декември, когато направих тест за антитела, се потвърдиха подозренията ми, че е било ковид. С малко премерено разумно поведение, без излишна истерия, сочене с пръст и тропане с краче, можем да постигнем съвсем приемливо ниво на предпазване.

# 5 024
Не спазвам ограничения, които не са наложени. Нито считам, че друг е длъжен да спазва такива.
Според мен, това мислене е много, ама много погрешно....
Нормалното поведение е, когато си бил контактен ти или детето ти, даже и РЗИ да не те е поставила под карантина, сам се каратинираш...РЗИ, че имат много пропуски, имат, но това не означава че тези пропуснати хора трябва да се радват че са прецакали системата...а  даже напротив - трябва да поправят грешката на РЗИ и сами да се изолират....Много често се налага сами да си слагаме ограничения, а не като коне с капаци, без да разсъждаваме логично, да спазваме само това, което е наложено от властите...В противен случай се разнася зараза, което си е  направо престъпно поведение спрямо околните хора...

Общи условия

Активация на акаунт