COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 107
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 310
  • София
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9883229/Covid-UK-Footba … ild-symptoms.html

резюме:
човекът преболедувал с умерени симптоми през ноември 2020 и затова не се ваксинирал.
при повторното заразяване сега, едва не умрял.

И понеже този случай е изключително рядък, цяла статия са написали за него. Ако беше нещо обичайно, щеше да е суха статистика.

# 5 311
Хора, давите се в капка вода с тези сертификати. Един сертификат винаги може да бъде удължен, преиздаден и дори анулиран според ситуацията. Аман с тези 6 месеца. И кво шъ правим после. Въх. Дискриминация.
След 6 месеца може да си имаме нов вариант и всички да сме под ножа. Да се заразяваме повторно или да се боцкаме със новички ваксинки.
А вие сте се хванали за тези 6 месеца сякаш всичко вече е ясно.
Споко, ако се приеме официално че имунитета продължава да ви пази, ще ви издадат сертификат за още 6 месеца.
Да не се окаже само, че са затворени ресторантите и няма къде да се ходи с тоз сертификат. Rolling Eyes

# 5 312
Вирусът може да бъде спрян по принцип, ако има желание за това. Няма нужда да спорим по този въпрос, при положение, че е било нагледно демонстрирано в реалността много пъти досега. Да заживеем с тови вирус беше избор, решихме, че не ни беше удобно да затворим границите например и куп други неща, които трябваше да направим, затова сега ще легнем на това, което си послахме, не говоря само за България. Сегашните ваксини не могат да ни решат проблема, те облекчават значително негативните ефекти, разбира се, но не могат да решат проблема кардинално.

# 5 313
  • Варна
Хора, давите се в капка вода с тези сертификати. Един сертификат винаги може да бъде удължен, преиздаден и дори анулиран според ситуацията. Аман с тези 6 месеца. И кво шъ правим после. Въх. Дискриминация.
След 6 месеца може да си имаме нов вариант и всички да сме под ножа. Да се заразяваме повторно или да се боцкаме със новички ваксинки.
Споко, ако се приеме официално че имунитета продължава да ви пази, ще ви издадат сертификат за още 6 месеца.
Да не се окаже само, че са затворени ресторантите и няма къде да се ходи с тоз сертификат. Rolling Eyes
E, "ako" e доста важна думичка. Сякаш се прие официално, че ваксините пазят повече от 6 месеца... Дотук нищо подобно в статистиките. Не ме интересува къде ще си ползвам сертификата и ще го ползвам ли, не съм се юрнала на ресторант. Просто постановката е погрешна. Може някой 10 месеца след боледуване да има повече антитела от друг 2 месеца след ваксина. Може трети, неболедувал официално и неваксиниран да има повече и от предходните двама. Естествено, че има значение дали ваксина ти дава повече права, неглижирайки твоя конкретен евентуален имунитет и без нея.

# 5 314
donatella_v, голямото дете не е излизало нито веднъж за 40дни, как така ?

# 5 315
Скрит текст:
Моят изначален постинг, от който тръгна този мини-флейм, беше адресиран към онези преболедували, които си мислят, че като са изкарали Ковида и са фанали Бога за шлифера, образно казано... 

Не познавам такива хора.
До тук си обсъждахме дали има реални статистики. Оказа се, че няма. Освен тези, които си водят лекарите по места за собствена употреба и от професионален интерес.

Напротив, оказа се, че има. В последните 4-5 страници бяха приведени няколко информации.

Писаното до тук по повод сравнението бе във връзка с неоправданите логически от здравна гл.т. рестрикции, налагани насила в някои държави, по отношение на хора - неваксинирани, но преболедували или такива, с достатъчно антитела, за които може да се каже, че имат достатъчна защита и на които не се признават правата, които имат ваксинирани и за които пък не е установено, че са изградили такива антитела, въпреки ваксинацията.
А това Е  реален проблем. Предизвиква реални негативи в тези държави и ако се продължава с това насилие над хората, лично аз не съм оптимист за политическото развитие на тези политически и икономически насложили се от управляващите проблеми.

Не бой се толкова за развитието, нито политическото, нито икономическото, на онези държави Simple Smile Притеснявай се повече за нашето тука развитие. Grinning

Не те знам кого си нарочила при тези ти ... странни обобщения. Твоя си работа. Аз реален човек, който бил хванал ... там каквото си писала, не познавам. Странни познати имаш.

Статистика и изследвания няма. Има едни твърдения на някакви хора, стъпващи неясно на какво, но не и на емпирични проследявания на големи групи реални хора.
Всеки всичко може да си твърди - зависи кой за какво плаща.
Аз преди да правя някакви кардинални заключения и да ги натрапвам като Евангелие, предпочитам да излязат такива, за да си направя изводи.

Политическото е много зле в момента, икономическото също - в Централна и Южна Европа и е така от самото начало. Не гледам  да са си решили с нещо проблема - за медицинския говоря. Даже напротив. Проблемите от най-разнообразно естество всъщност сами си ги правят.
За нашата държава на този етап притеснения нямам особени. Не виждам основание няко друг да ми ги натриса. Пак що се отнася до медицинския проблем говоря.
Не ви преча вие да си се притеснявате, разбира се. Щом сте си решили - правете го. Демокрация е. Лирично отклонение.

# 5 316
Нищо спокойно няма. Нашите сертификати изтекоха. Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?

# 5 317
Уиш, не ме обиждай. Наясно съм, че току- така този вирус няма как да се спре. Или се заяждате, или не ме четете.
Изобщо нямам намерениеда те обиждам, 13. Съжалявам, ако сее получило така. Просто ти казвам, че няма как да спреш вирус, предаван по въздушно-капков път с каквито и да е мерки. Да ограничиш и смекчиш разпространението може, но шансът да го спреш е минус хиляда.

# 5 318
donatella_v, голямото дете не е излизало нито веднъж за 40дни, как така ?

Ами ей така, не искаше. Карахме го да излиза, да се разхожда, за да не седи по цял ден пред компа, но не искаше. Други родители  споделяха същото за техните деца. Притеснително въздейства ДО на учениците.

# 5 319
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.

# 5 320
На мен ми е много чудно как хората се заразяват чак пък по 2, 3 пъти.
Вариант 1. Имунната им система е мега слаба, хващат всичко дори през маска
Вариант 2. Не се пазят изобщо
Вариант 3. Имат деца в ДГ, така че реално пазенето е мираж
?
Вариант 4. Новият щам е в пъти по-заразен и предишните мерки, които помагаха сега трябва да се спазват много по-строго, а реално не е така. Повечето са зарязали дезинфекцията и по-внимателната хигиена като омръзнали и ненужни действия. Маски у нас също масово не се носят с гордост и отдавна. Тези неща си оказват влияние.

Цитат
И понеже този случай е изключително рядък, цяла статия са написали за него. Ако беше нещо обичайно, щеше да е суха статистика.
Случаите на повторно заразяване за съжаление изобщо не са редки.
Но както за всяко нещо, свързано с този вирус, има момент, в който главите ни все още не могат да възприемат лесното изплъзване на спокойния ни живот. Но то няма начин - няма начин да ти дойде нов проблем и да си мислиш, че ще го решиш като не го гледаш, не слушаш за него, не се съобразяваш с него, отричаш всичко, дори да ти избоде очите и търсиш всякакви конспирации. Това всъщност е донякъде нормална реакция на мозъка, за да се опита да си обясни необясними неща,  които досега не е чувал и с които не е живял.
Но все пак караме втора година и досега нещата само се влошават. В една нормална ситуация би трябвало заедно с влошаването да удвояваме и утрояваме силите си за справянето, а не да твърдим, че тъй ще си живеем вече и трябва да свикваме. Нещата вървят натам, че ако свикнем, не всички ще можем да си живеем с вируса.

# 5 321
Всяко от публикуваните тук научни изследвания се базира на реални статистически данни. Това, че не са ни сервирани в бг медиите, не значи, че няма такива.
Искаш да кажеш, че няма да продължиш да търсиш в Гугъл научни изследвания по темата, копираш, преведеш и публикуваш тук, защото някой с много хъс не ти вярва? Кажи честно, наистина ли не ти се занимава? На мен ми звучи като прекрасно занимание за без пари.

Мър, от една мъдра възрастна моя близка запомни въпроса: "Искаш да имаш право или искаш да си щастлива?" Relaxed

ПП Jens Spahn е казал, че за германските имунизирани повече локдаун няма да има. И втората интересна новина, на която попаднах е, че в самата катедрала "Стефан" на центъра на Виена днес кардиналът е отворил център за имунизации без взет час с капацитет 20 имунизации на час, обаче Джонсън. Да видим.. Те нещо не се радват на фенове в Австрия.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 15:51 от Анонимен

# 5 322
  • Варна
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.
НЕ може след 6-я месец, дори и да има антитела до небето. Точно това е проблемът.

# 5 323
Донатела, все повече ме развеселяваш. Ти си знаеш защо не отговаряш на въпроса ми.
Уиш, аз пък съм от тези, наивните ли, де да знам.. и все се надявам да не го пипна. Успявам досега. Гаранция нямам, разбира се.
Но пък отказвам да се причисля към групата с лозунг “всички ще го изкараме”. В 21век.

# 5 324
Проблемът са ни непреболедувалите неваксинирани, особено в по-възрастните групи
Ако им казват, че естественият имунитет е по-силен от ваксина, че се изкарва "на крак" ​и ваксината не ги пази, знаеш ли кога ще се ваксинират - н и к о г а.

E, като е никога, да не стане като в Иран, която е в петата си най-тежка вълна досега. Само че там хората искат да се ваксинират, но нямат ваксини. При нас работата е "акъл море, глава шамандура".

2,6 млн. дози на склад, но сега пак ще мрат като мухи по болниците. Да знаеш в какво състояние е здравната ни система; да си над 50 с една камара придружаващи заболявания; да знаеш, че ако се заразиш има много голяма вероятност да се изръсиш за една торба лекарства; да знаеш, че пак може да няма места по болниците или ако има, това са просто едни легла за умиране; да ти предлагат безплатна ваксина, а ти да предпочиташ да си пробваш "късмета" с делтата. Не го разбирам и това е, особено за хората над 50 години в България, които дадоха много жертви досега!

Иран е в най -тежката вълна на инфекция досега в страната. Сега има нарастващ гняв сред населението, че програмата за ваксинация не е стигнала повече - само 3 милиона от 80 -те милиона жители на страната са напълно ваксинирани, съобщава AP.

Бавните темпове на ваксинация доведоха до появата на черен пазар, където ваксините Moderna и Pfizer се продават за еквивалент на почти 12 000 шведски крони (1200 евро).

България поне да изпрати дози на Иран, тъй и тъй накрая ще ги бракуваме.

Общи условия

Активация на акаунт