COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 182
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 370
Не се заразяват само те, но има логика в това да се счита, че са по-активни разпространители ако са заразени.
Това е съвсем логично, но то е много различно от обвинението, отправено преди няколко страници, че се заразяват тези, които не спазват мерките. Аз разбирам, че човек има нужда да се успокои, че ако спазва мерките, няма да се зарази, но това обвинение е колкото глупаво, толкова и грозно.

# 5 371
Kaрайте ковид щом толкова ви влече белята, но поне бъдете подготвени с имунизация за целта. Така или иначе голяма част от населението се е срещала вече с този вирус, някои дори не са разбрали други пък умряха.

# 5 372
Мислиш ли че ще останеш недокосната от Ковид?
Барса, и понеже шанса някой да остане недокоснат от Ковид е доста ограничен, какво предлагаш?
Не съм Барса, но това, което аз предлагам, е да спазваме разумни мерки като носене на маски на закрито, избягване на големи струпвания на хора и добра хигиена. Другото, което предлагам, е да се спре с внушенията, че се заразяват тези, които не спазват мерките или че ние сме перфектни, но заради неспазващите мерките може и да се заразим. И двете внушения са безумни.
Уиш, съгласна съм. Лично аз това се опитвам да правя.
Не смятам, че се заразяват единствено неспазващите мерки. Ако беше така, честно казано, изобщо нямаше да ме е грижа какво се случва. Но смятам, че при едно широко разпространение хората, които се стараят да се пазят, са в по-голям риск да се заразят именно заради неспазващите. Ако около мен има повече спазващи, тогава риска за всички ни ще е по-ограничен. Разбира се, няма как да е нулев, но ще е по-малък. И обратното, ако мнозинството около мен не спазва нищо, ще съм в по-голям риск, въпреки че полагам усилия да се пазя.

# 5 373
В България е показателно, че не сме по хигиената, като редовно няма сапун по тоалетните, които също са в голямата си част в окаяно, миризливо състояние. Ние цял живот не успяхме едни тоалетни да оправим, а сега с пандемия ще се борим.
Това по стари спомени ли е? Впечатленията ми от миналия месец от разходката в Родопите са коренно различни, дори и малко крайпътно капанче в неизвестно село. Навсякъде идеални и чисти тоалетни, с тоалетна хартия. На вън - мивки с течен сапун и хартия за бърсане на ръцете. Наистина е приятна изненада, като си спомням какво чудо беше преди много години. Но явно хората са се усетили.
На бензиностанцията, на магистрала Тракия, на която спряхме, дори мивките бяха сензорни - да не пипаш, след като си си измил ръцете.

# 5 374
  • София
Премахнати акаунти във фб и Инстаграм, целящи дезинформация отн. АЗ и Пфайзер - https://dariknews.bg/novini/sviat/fejsbuk-premahna-stotici-akaun … -covid-19-2280169

# 5 375
  • София
В България е показателно, че не сме по хигиената, като редовно няма сапун по тоалетните, които също са в голямата си част в окаяно, миризливо състояние. Ние цял живот не успяхме едни тоалетни да оправим, а сега с пандемия ще се борим.
Това по стари спомени ли е? Впечатленията ми от миналия месец от разходката в Родопите са коренно различни, дори и малко крайпътно капанче в неизвестно село. Навсякъде идеални и чисти тоалетни, с тоалетна хартия. На вън - мивки с течен сапун и хартия за бърсане на ръцете. Наистина е приятна изненада, като си спомням какво чудо беше преди много години. Но явно хората са се усетили.
На бензиностанцията, на магистрала Тракия, на която спряхме, дори мивките бяха сензорни - да не пипаш, след като си си измил ръцете.

Напълно подкрепям. В Италия, например, са доста по-назад в хигиента на тоалетните в заведенията.
Хайде стига сме плюли всичко в България!

# 5 376
Потвърждавам.🙂
Мислиш ли че ще останеш недокосната от Ковид?
Барса, и понеже шанса някой да остане недокоснат от Ковид е доста ограничен, какво предлагаш?
Не съм Барса, но това, което аз предлагам, е да спазваме разумни мерки като носене на маски на закрито, избягване на големи струпвания на хора и добра хигиена. Другото, което предлагам, е да се спре с внушенията, че се заразяват тези, които не спазват мерките или че ние сме перфектни, но заради неспазващите мерките може и да се заразим. И двете внушения са безумни.
По точен отговор не мога да дам
Просто някои тук прекаляват в упреците към другите,но не се вглеждат в себе си.
Всички радетели за изкарване на всяка цена ги поканвам на кафе да видят резултата на изкарване след 10 месеца. Явно на нас трябва да ни дойде до чергата, за да се осъзнаем.

Точно десет месеца от боледуването ми минаха,имам антитела проверено преди седмица,така че съм навита за кафе 😏

# 5 377
Скрит текст:
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.
Нищо подобно,вие казвате неистини...6месеца от преболедуване,това е..
Кое е неистина - сертификат може да се извади - значи е истина. Hands Ok Hand
Ти какво искаш - до живот ли да е? Всяко нещо си има валидност.
Не мога да повярвам, че се разви такава дискусия за нещо (сертификат) което е ясно че ще претърти промени за всички и ваксинирани и преболедували и при условие че една голяма част от пишещите няма и да го ползват.
 Каква е валидността на сертификата при ваксинираните?

# 5 378
Донатела, разбира се, че ако се вижда вируса, ще го заобиколим. И все пак съпругът е излизал, така ли да разбирам. Всъщност, не ме интересуват подробности. Хванах се за твоите постове, защото така описваш нещата, та все едно от нищото сте се заразили. И цитираш мен, която твърди друго. Все тая. Иначе човек ще си направи извод от написаното ти, че сте първи случай в света заразени отникъде 🙂
Уиш, прочети Папиш, тя много добре описва, това, към което се стремя и аз.
Защо трябва нещо да се боледува, като може да се направи всичко и колкото е възможно да не се. Особено вирус с такива последствия.
Само че, за такова нещо се иска общество, държава, манталитет различен.
Та такива работи.
Нещица, за които масата хора не им дреме изобщо и им се струва много сложно и ограничаващо. Във време на пандемия, забележи.
Не дай боже, нещо по- страшно се случи..

Аз пък се хванах за вашия пост, понеже звучи обвинително и подигравателно към заразилите се. Заразените са и хора, спазващи мерки. Това ви казвам.
А относно неспазването на мерките, аз лично не виждам такива. В градски транспорт не виждам хора без маски, в магазините също всички са с маски (понеже ги обикалям, заради работата). По заведенията и морето не знам как е, защото не ходим, поради пандемията.

# 5 379
Значи, вашият град е рядко срещано явление..Не знам в други населени места да има такова спазване.
Това, което аз виждам е масово НЕспазване на нищо- нито маски, нито дистанция...Днес в магазина на промоциите на плодове и зеленчуци бяха като изоглавени, един в/у друг бяха, да не би случайно да свършат доматите...Обществен транспорт не ползвам от няколко години, но съм сигурна че и там не се спазва нищо / писаха тук момичетата какъв ужас е/, то  дистанция там  всъщност е невъзможна, а риска от заразяване огромен..

# 5 380
Заради COVID-19: Радев свиква КСНС
Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност в понеделник, 16 август, съобщиха от "Дондуков" 2.

Темата на КСНС ще бъде: „Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID–19".

https://www.monitor.bg/bg/a/view/zaradi-covid-19-radev-svikva-ksns-

# 5 381
Значи, вашият град е рядко срещано явление..Не знам в други населени места да има такова спазване.
Това, което аз виждам е масово НЕспазване на нищо- нито маски, нито дистанция...Днес в магазина на промоциите на плодове и зеленчуци бяха като изоглавени, един в/у друг бяха, да не би случайно да свършат доматите...Обществен транспорт не ползвам от няколко години, но съм сигурна че и там не се спазва нищо / писаха тук момичетата какъв ужас е/, то  дистанция там  всъщност е невъзможна, а риска от заразяване огромен..
Виждате или слушате/четете...Сега е време за консервиране,така че е нормално да се пазаруват такива стоки...

# 5 382
Цитат
Ние цял живот не успяхме едни тоалетни да оправим, а сега с пандемия ще се борим.
В заведения и някои обществени места,има чисти тоалетни с всичко необходимо.НО в болници и поликлиники,вижте там за какво става въпрос!Всеки пък си го мисля,ако трябва да посетя след дълго чакане тоалетната на дкц или б-ца.Как може точно там да е така смрад и мизерия?!Какъв сапун,то няма течаща вода.
Аз за разлика от Калинка,ще ви поканя да подушите тоалетната на 1ви етаж в Пирогов.И три маски да сложите,ще ви призлее.

# 5 383
Цитат
Ние цял живот не успяхме едни тоалетни да оправим, а сега с пандемия ще се борим.
В заведения и някои обществени места,има чисти тоалетни с всичко необходимо.НО в болници и поликлиники,вижте там за какво става въпрос!Всеки пък си го мисля,ако трябва да посетя след дълго чакане тоалетната на дкц или б-ца.Как може точно там да е така смрад и мизерия?!Какъв сапун,то няма течаща вода.
Аз за разлика от Калинка,ще ви поканя да подушите тоалетната на 1ви етаж в Пирогов.И три маски да сложите,ще ви призлее.
😀😀😀Да..А в нашата болница даже тоалетна не дават да ползваш...не ми се говори(за ковид отделенията)

# 5 384
13, нека да го кажа по-просто - да се опитваш да спреш заразяването с вирус, предаван по въздушно-капков път, е все едно да се опитваш да спреш комар с брюкселска дантела.
Той и Мангъров ги разправяше тези, ама не е вярно това. Хубавите маски си го филтрират и още как. И сравнението ти не е правилно. Ако приемем, че вируса е с размерите на комар структурата на филтриращия материал на маската ще изглежда като 1000 ката брюкселска дантела и комара ще мине, ама друг път. Е ако си подадеш носа вече е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт