COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 107
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 355
Хора, давите се в капка вода с тези сертификати. Един сертификат винаги може да бъде удължен, преиздаден и дори анулиран според ситуацията. Аман с тези 6 месеца. И кво шъ правим после. Въх. Дискриминация.
След 6 месеца може да си имаме нов вариант и всички да сме под ножа. Да се заразяваме повторно или да се боцкаме със новички ваксинки.
А вие сте се хванали за тези 6 месеца сякаш всичко вече е ясно.
Споко, ако се приеме официално че имунитета продължава да ви пази, ще ви издадат сертификат за още 6 месеца.
Да не се окаже само, че са затворени ресторантите и няма къде да се ходи с тоз сертификат. Rolling Eyes
Нищо спокойно няма. Нашите сертификати изтекоха. Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
"Данни от неотдавнашно изследване на лондонския Имперски колеж показват, че напълно ваксинираните хора на възраст от 18 до 64 години са с около 49% по-нисък риск да се заразят от неваксинираните. Вероятността имунизираните да дадат положителен тест след контакт със заразен човек за имунизираните е три пъти по-малък в сравнение с преболедувалите."

Абе не мога да разбера прави ли се разлика между "вероятност" и доказани случаи?
Едно и също си пишем...
Абе вие да не сте слънчасали..Хората, за да напишат това заключение, са провели изследване на групи хора..Просто не са ги написали като брой случаи, а като процент..

# 5 356
13, да не си бягала от часовете по биология? Не можеш да спреш вирус разпространяваш се така с маска и ръкавици …

Може, може.
Няма да го спреш, но може да го ограничиш максимално.
Моята майка цял живот е привърженик на трите Д. Никакви вируси не я хващат. И сега не я хвана от мен, въпреки, че сме в едно жилище. И мен нямаше да ме хване, ако не бях контактувала с непазещи се.

# 5 357
13, да не си бягала от часовете по биология? Не можеш да спреш вирус разпространяваш се така с маска и ръкавици …

Може, може.
Няма да го спреш, но може да го ограничиш максимално.
Моята майка цял живот е привърженик на трите Д. Никакви вируси не я хващат. И сега не я хвана от мен, въпреки, че сме в едно жилище. И мен нямаше да ме хване, ако не бях контактувала с непазещи се.
Странно как се е лепнал, защо контактуват с хора? Явно и маската сваляте?
Донатела, разбира се, че ако се вижда вируса, ще го заобиколим. И все пак съпругът е излизал, така ли да разбирам. Всъщност, не ме интересуват подробности. Хванах се за твоите постове, защото така описваш нещата, та все едно от нищото сте се заразили. И цитираш мен, която твърди друго. Все тая. Иначе човек ще си направи извод от написаното ти, че сте първи случай в света заразени отникъде 🙂
Уиш, прочети Папиш, тя много добре описва, това, към което се стремя и аз.
Защо трябва нещо да се боледува, като може да се направи всичко и колкото е възможно да не се. Особено вирус с такива последствия.
Само че, за такова нещо се иска общество, държава, манталитет различен.
Та такива работи.
Нещица, за които масата хора не им дреме изобщо и им се струва много сложно и ограничаващо. Във време на пандемия, забележи.
Не дай боже, нещо по- страшно се случи..
Мислиш ли че ще останеш недокосната от Ковид?

# 5 358
От няколко дни реших да си водя моя статистика, за да видя какво става. Ето малкото до сега резултати:
1. Процент заразени за дадена възрастова група спрямо общите случаи за деня:

2. Процент заразени за дадена възрастова група на ден спрямо общия процент заразени в същата възрастова група. Според мене е по-информативна статистика, защото показва различния тренд спрямо предишните вълни.

Изводите:
Първите два дни не са много информативни, защото това са събота и неделя.
Масовото заразяване е на хора до 30 години, които в огромния процент явно не са ваксинирани и продължават да мислят, че вирОс нЕма. Като се отчете, че малко родители биха тествали деца без сериозни симптоми, а тези 20-29 още по-малко биха се тествали без сериозни симптоми, е ясно къде в момента вилнее делтата. Отделно сигурно доста от хората 20-29 са го преболедували, както и не малко деца. И онези от чалгокетите и дискотеките да ми разправят, че нямало проблеми при тях и да блокират Орлов мост...
Групата 50-59, които са с най-много регистрирани болни, е с доста по-ниски проценти - или са масово ваксинирани, или са поумнели и не се бутат където не трябва.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 16:51 от Недоволна

# 5 359
Ооооффф, надявам се Барса, надявам се. Една надежда остава на човека.
Която пък  надежда, все повече усилия и трябват, да оцелее. Като гледам как вървят нещата. А и услужливи хора, се мъчат всякак да ми я отнемат- къде с действията си, къде с внушенията си.

Абе вие съвсем ме взехте за мезЕ.

За втора поредна вълна ще сме като Опълченците на Шипка. Но докато по целият свят хората се мъчат и правят всчко възможно вместо тела и камъни да се мятат само камъни, ние в Бг ще си спазим традиция и текст от небезизвестното стиховтворение.

# 5 360
Барса, каква цел имаш?
Защо агитирате хората да го карат, на всяка цена?

# 5 361
Барса, и понеже шанса някой да остане недокоснат от Ковид е доста ограничен, какво предлагаш?
Нищо да не правим и да чакаме да ни докосне? Ами ако вземе, че ни докосне баш насред поредната вълна, когато не можем да се доберем до лекар? Ако не го караме просто като грипче? Ако след това останат сериозни здравословни последици?
Как можете с такова спокойствие да обяснявате, че е неизбежно и едва ли не да успокоявате хората, че няма нужда от никакви мерки и усилия? Това е безумно.

# 5 362
  • София
И аз мисля, че такъв вирус няма как да бъде избегнат. Въпросът е да мине колкото се може по-леко. Затова са ваксините.

# 5 363
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Ми ние сме от групата, дето ни убоде По-Страшното и смирено и страхливо се надяваме, че безопасният ковид ще ни пренебрегне обидено.

# 5 364
Е, тя успява да се опази до сега, въпреки че работи на място, където всеки ден контактува със стотици хора. Преди да се ваксинира, а и след това. Така че няма нужда да е бягала от часовете по биология.

# 5 365
Барса, и понеже шанса някой да остане недокоснат от Ковид е доста ограничен, какво предлагаш?
Не съм Барса, но това, което аз предлагам, е да спазваме разумни мерки като носене на маски на закрито, избягване на големи струпвания на хора и добра хигиена. Другото, което предлагам, е да се спре с внушенията, че се заразяват тези, които не спазват мерките или че ние сме перфектни, но заради неспазващите мерките може и да се заразим. И двете внушения са безумни.

# 5 366
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всички радетели за изкарване на всяка цена ги поканвам на кафе да видят резултата на изкарване след 10 месеца. Явно на нас трябва да ни дойде до чергата, за да се осъзнаем.

В България е показателно, че не сме по хигиената, като редовно няма сапун по тоалетните, които също са в голямата си част в окаяно, миризливо състояние. Ние цял живот не успяхме едни тоалетни да оправим, а сега с пандемия ще се борим.

# 5 367
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не се заразяват само те, но има логика в това да се счита, че са по-активни разпространители ако са заразени.

# 5 368
На никого не пожелавам да се среща с вируса. Семейство ми мина през това и аз дълго си влачих последиците.
 Моето лично мнение е, че всеки не боледувал трябва да се ваксинира и спазването на мерките важи за абсолютно всички.  Не препоръчвам на никой изграждане на “естествен “ имунитет.
И въпреки мерките вируса ни докопа, не можем да имаме Контрол над всичко
Правим каквото можем и това е - ваксина трите Д, но пак в нищо няма 100% гаранция.

# 5 369
И аз мисля, че такъв вирус няма как да бъде избегнат. Въпросът е да мине колкото се може по-леко. Затова са ваксините.
А мерките (а и ваксините) са и за да минава през хората възможно колкото се  може по-бавно, а не "Хайдииииии напред, сички ще го минем" таратат-тааа Tada

Общи условия

Активация на акаунт