COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 036
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 475
  • София
Да добре. ЛЛ ще настояват за изследвания за по 300 кинта, то антитела, то клетъчен имунитет, ако може и по честичко, щото имунитета е променлив с времето.
Пък сега ако ми кажете откъде ще ги намерят пенсионерите тез пари, както и мнозинството на средна работна заплата... Rolling Eyes
    Като те чете човек ще си помисли че по дърветета ги берем тез пари. Joy
Какво смешно има, не мога да разбера. Здраве, цена има ли?

Изследванията са вид превенция. Годишната цитонамазка, хив, хепатит, преглед при мамолог и т.н. са изключително важни. Нима отричаш тези изследвания и предлагаш да не ги правим, защото са финансово непосилни за хората?!?
Не мисля, че 31 лв (това е цената в Рамус) за изследване на антитела са непосилни за българските граждани. В зависимост от резултата, вече ще се прецени дали искат и имат възможност за изследване на клетъчен имунитет (цена 136 лв в Пирогов). Обща цена на двете изследвания - 167 лв.

А ти какво предлагаш - майната му на изследванията, да живеем със заблудата за траен имунитет. Който оцелее, оцелее. И Мангъров - да живей!

Хората извън темата не живеят 24/7 с мисълта за Ковид. Животът си тече. Хората са си щастливи. Ядат, пият, срещат се, разделят се, влюбват се, женят се, раждат, правят кариера, правят интриги и какво ли още не. Животът няма да спре.

# 5 476
  • Сан Франциско
В САЩ учебната година вече започна на много места и ето - в Мисисипи, един от щатите без задължителни маски в училищата, за една седмица 1000 ученици заразени и още хиляди в карантина:

https://www.usnews.com/news/education-news/articles/2021-08-11/1 … er-school-reopens

В други новини, от вчера има мандат за учителите в Калифорния да са ваксинирани или постоянно да се тестват, също като медицинските работници. И маските са задължителни. И в това сме първите в цялата страна, ама дано и другите щати да ни последват.

# 5 477
  • София
Имам колега, който изкара вируса октомври, познат е с Мангъров и доста го уважава, понякога имаме спорове Grinning относно личността му, той казва, че човека си имал мнение и си държал на него.
Аз твърдя, че е вреден и заблуждава хората и търси внимание, като постоянно е цъфнал в някоя телевизия или дава пресконференции с АБВ, той твърди, че не бил такъв и го използвали , не бил против ваксините, даже напротив, но бил против тая защото не било ясно какъв ще е дългосрочния и ефект примерно след 10 години, за да се пуснела една ваксина в употреба трябвало да се знае - та искам да попитам запознати ли сте как точно се изследва ефекта на ваксините във времето, прави ли се при другите ваксини и как се разбира, че примерно след 5 години ако развиеш някакво заболяване то евентуално е причинено от дадена ваксина?
Другата му теза е, че по време на пандемия не се ваксинирало, защото ставали мутации на вируса, когато искал да заобиколи ваксинираните Rolling Eyes, сякаш моето наблюдение е друго, делтата се появи при масовото заразяване в Индия...

# 5 478
  • София
Няма такова нещо, като ваксина да причини нещо след 10 години. Просто няма, аз наистина не знам тази риторика откъде дойде. Само мога да подозирам, че нищо друго не са могли да измислят.
В дългосрочен план вреди само захарта и кренвиршите.

# 5 479
На мен тази идея ми харесва. Нека ни разделят по този признак и да има услуги за всеки.
В Австрия можеш ли да посетиш кафене без тест
Точно щях да пиша, че в това кафе специално се влиза само с негативни тестове, та малко.. как да кажа, интересен ъгъл на нещата има всичко в тази тема Smile

Скрит текст:
Иначе в гастрономията нямат възможност за сканиране и затова са лесни за фалшифициране. Мадамата от въпросното заведение просто не пуска хора със сертификат за преболедуване и ваксинация, иска само тестове - от всички. Радвам се, че идеята се хареса така добре Smiley

ПП Малко австрийски данни в цифри: според националния здравен институт за наука има вече статистика на заразените по два и три пъти. Gesundheit Österreich GmbH (GÖG) е оригиналното название. 1.447 човека в страната са се заразили два пъти с корона. Девет човека са регистрирани три пъти, като осем от тях не са били имунизирани.

Скрит текст:

Напомням, че хора с компрометирана имунна система ще имат траен проблем с образуването и/или задържането на антитела. Това не са хората, които не ядат зеленчуци, а например хора, които са на лечение. И те ще разчитат на другите да ги пазят, няма как.

Няма информация в статистиката дали тези хора са от тази група.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 16:09 от Анонимен

# 5 480
Няма такова нещо, като ваксина да причини нещо след 10 години.
Напълно съм съгласна, Бърди, но е възможно да причини нещо, чиито проявления да станат видими, ако не след 10, да кажем след 5 години. Друг е въпросът как се изследва и доказва това.

# 5 481
  • София
Исках да цитирам Аспарух Илиев по въпроса за "след 10 години", но нещо ФБ не ми дава да копирам, затова направих скрийншот, дано се чете

# 5 482
  • София
Скрит текст:
На мен тази идея ми харесва. Нека ни разделят по този признак и да има услуги за всеки.
В Австрия можеш ли да посетиш кафене без тест
Точно щях да пиша, че в това кафе специално се влиза само с негативни тестове, та малко.. как да кажа, интересен ъгъл на нещата има всичко в тази тема Smile

Скрит текст:
Иначе в гастрономията нямат възможност за сканиране и затова са лесни за фалшифициране. Мадамата от въпросното заведение просто не пуска хора със сертификат за преболедуване и ваксинация, иска само тестове - от всички. Радвам се, че идеята се хареса така добре Smiley

ПП Малко австрийски данни в цифри: според националния здравен институт за наука има вече статистика на заразените по два и три пъти. Gesundheit Österreich GmbH (GÖG) е оригиналното название. 1.447 човека в страната са се заразили два пъти с корона. Девет човека са регистрирани три пъти, като осем от тях не са били имунизирани.

Скрит текст:

Напомням, че хора с компрометирана имунна система ще имат траен проблем с образуването и/или задържането на антитела. Това не са хората, които не ядат зеленчуци, а например хора, които са на лечение. И те ще разчитат на другите да ги пазят, няма как.

Това вече е полезна информация! Т.е. реинфекциите са около 0,3%, ако правилно съм сметнала.
Тези с трите пъти пък изобщо няма да ги смятам, малко са и явно става въпрос за някакви изключения.

# 5 483
Като пак започва  обсъждане какво ще предизвикат ваксините след 30 години, да попитам челите повече:
- Какви регистрирани тежки странични реакции има досега от някоя от ваксините(освен анафилаксията, която винаги се проявява в първия половин час след ваксинацията), които да са различни от възможните усложнения и последствия от самия Ковид?

Питам от интерес, без грам ирония.

# 5 484
Ли Лу, а тези данни за повторни заразявания са от началото на пандемията досега, така ли?

# 5 485
  • София
Като пак започва  обсъждане какво ще предизвикат ваксините след 30 години, да попитам челите повече:
- Какви регистрирани тежки странични реакции има досега от някоя от ваксините(освен анафилаксията, която винаги се проявява в първия половин час след ваксинацията), които да са различни от възможните усложнения и последствия от самия Ковид?

Питам от интерес, без грам ирония.

Според мен са едни и същи, абсолютно си права.

# 5 486
А този клетъчен имунитет вечен ли е?

# 5 487
реинфекциите са около 0,3%, ако правилно съм сметнала.
Да, между 0,2% и 0,3%. Статистиката е правена от старите вълни. Ще видим с Делта, Ламбда, Пи и Колумбийския как ще е. Той беше засечен в отпадъчните води още преди месец, но няма официален случай до момента. Или аз не съм разбрала, но мисля, че във Фейсбук поне някой щеше да напише.

Мен ме занимава един въпрос, но чак уикенда ще имам време да потърся адекватно. Ако ваксиниран човек е прекарал корона, имунитетът би трябвало да му е същият като на преболедувал с последвала ваксина, или? Много смешно звучи сигурно, не знам как стои въпросът с клетъчния имунитет..

И между другото тук се прокрадна фактът, че Делта не се хваща с бърз тест, ако си ваксиниран, защото товарът се смалява бързо и ПСР-тестовете - за разлика от Германия - ще са още няколко месеца безплатно. Актуално по осем на човек на седмица във формата на гаргара.

ПП Таф, да. Имат предположения, че са повече, защото при леки симптоми и оздравели най-вероятно са се тествали малко хора, но все пак са някакви ориентировачни цифри. За съжаление им липсва капацитет за такова сериозно проследяване. Разчитат на повторни позитивни ПСР като информация, при които са минали няколко седмици помежду им.

Скрит текст:
Смятат така: 656.000 позитивни човека с един ПСР, от тях тези 1.447 са с два положителни ПСР с разлика между тях от няколко седмици. От тях 1.225 с неваксинирани преболедували, 9,9% са преболедували с една доза ваксина и 5,5% с две дози ваксина.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 16:34 от Анонимен

# 5 488
  • София
реинфекциите са около 0,3%, ако правилно съм сметнала.
Да, между 2,2% и 3%. Статистиката е правена от старите вълни. Ще видим с Делта, Ламбда, Пи и Колумбийския как ще е. Той беше засечен в отпадъчните води още преди месец, но няма официален случай до момента. Или аз не съм разбрала, но мисля, че във Фейсбук поне някой щеше да напише.

Мен ме занимава един въпрос, но чак уикенда ще имам време да потърся адекватно. Ако ваксиниран човек е прекарал корона, имунитетът би трябвало да му е същият като на преболедувал с последвала ваксина, или? Много смшено звучи сигурно, не знам как стои въпросът с клетъчния имунитет..

Не, не е между 2 и 3 , а между 0,2 и 0,3%.

Интересен въпрос си задала. Но може би имунитетът не е просто математика. Може би, ако си се заразил след ваксина, просто не си реагирал достатъчно качествено на ваксината и не си създал нужният имунитет. Просто си разсъждвам.

# 5 489
  • Варна
2-3 промила може би е искала да напише. 2.2 го сметнах аз, ама не е чак толкова важно. В Израел е доста по-малко,  но това са все пак неточни данни. Важното е, че все пак числото е доста малко.

Общи условия

Активация на акаунт