COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 668
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 255
Явно вдигнаха ръце и не се работи за ограничаване на вирусът сред пълнолетните, защото е мисия невъзможна, поради икономически съображения. Целта е при евентуално заболяване, да не се стига до болница и да не се харчат пари за лечение, да не се стига до криза в здравната система.
С досегашните данни и изследвания очакванията са ваксинираните по изключение да стигат до болница и карат леко заболяването (дано е така!).
 Нищо няма да се затваря, ще делят на групи само ваксинирани и неваксинирани, аз лично очаквам в групи 18+ напълно да отпадне тестването за всички.
Пак по спомени преди тестваха да видят дали е свински грип ( когато се появи този вид), после спряха и казаха, че е масов и няма смисъл т.е, по подразбиране приемат че е това.
Стремежа е към минимум хоспитализации , надеждата е ваксината да постигне точно това.
Ако този вирус мутира отново , а той това прави скоро няма да има смисъл от съществуващите ваксини и значение дали някой е боледувал.

# 6 256
Достатъчно ми е да прочета нагло, обиждащо и невъзпитано изказване като твоето и на няколко други потребителки, за да се откажа от ваксините. С такъв речник едва ли ще убедите някой да се ваксинира.
Ето това не е правилен подход. Да влезеш онлайн при анонимни хора и да очакваш те да убедят какво да правиш със собственото си тяло. Добре си направил, че си се отказал. Решението ти да поемеш какъвто и да е риск не би трябвало да е на базира анонимни писания онлайн, а на медицина и наука или поне на препоръката на лекар, на когото имаш доверие.

На мен не ми ясно защо рсковите групи и възрастните хора в България не са ваксинирани; за другите - ок, разбирам, че ползват интернет, че има много противоречива информация, а и масово от младите се изкарваше леко. Не разбирам защо лекарите разубеждават болнавите. Пълна мътна мъгла ми е цялата ситуация и започвам също да подозирам геноцид. Не е нормално.

ПП Нали един политик твърдеше, че е поръчал австрийски ваксини Thinking Даже били пристигнали. Казаха ли най-после как се казват?

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 10:38 от Анонимен

# 6 257
  • На село (близо до Лондон)
Kiara12 в Англия близо 90% от пълнолетното население е ваксинирано; здравната система няма проблем. Време е да се отворим и позволим на бизнеса да се развива; децата спокойно да учат и растат.
Ще се продължава тестването, поне да се откриват новите варианти тук
Не знам ти какво точно очакваш. За мен е важно трите ми деца-ученици да растат и учат в нормална среда, да имат щастието да пораснат с нормална социализация с техни връстници.
Колкото повече чета тук има огромни разлики последната година в България и Европа. Някакво безхаберие се е настанило в родината. Явно ваксинирането ще скочи рязко само ако работодател задължи служителите да се ваксинират или да си загубят работата. Започна се това в Америка вече; скоро и в България. Лошо е че не става с доводи и обяснения защо е нужно. В голямо столично училище от 70 учители само 5 са ваксинирани. Защо?!

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 10:37 от GI

# 6 258
А в моето съвсем близко обкръжение вече имаме случай на второ заразяване. Дете на 16г. Доказано и двата пъти с бърз антигенен тест. Първият път октомври миналата година.

Имунитетът срещу ковид е нетраен. Паднат ли вируснеутрализиращите антитела, вирусът може да се настани отново в тялото и да предизвика симптоматична инфекция като явно притежава някакви механизми, с които да се скрие поне в началото от клетъчния имунитет и да се размножи до високи нива преди да бъде забелязан. Съвсем очаквано беше/е да се държи като останалите коронавируси, които имат тази способност да реинфектират. Данните от ваксините също показват такова намаляване на ефективността с времето. Очакват ни бустъри, варианти и т.н. въртележки с този вирус.

Преди малко слушах Георги Маринов по бнт и той каза нещо интересно, че вирусът вече е развил мутации, с които напълно може да избягва антителата от ваксината/преболедуване сред плъховете в канализацията на Ню Йорк.

Минута 7:35
https://bnr.bg/post/101513266

# 6 259
GL, постът ми беше шега.
Аз съм в Гърция и предполагам всички малко или много знаят за мерките и продължителността им тука. И въпреки че съм с 2 ръце ЗА спазването на мерки, само като чуя вече за такива и се изприщвам. А като гледам тенденцията тука, на есен са ни в кърпа вързани отново. Ако се разминем само с носене на маски и на открито, ще сме късметлии.
      Има един сценарий който ми се върти от известно време. Че ако ваксинираните масово минат през Делтата, имунитета има шанс да е изключително добър и срещу следващи подобни варианти. Лошото е че пак ще има жертви. Значително по малко, но жертви. За управляващите - статистика. За потърпевшите обаче... Disappointed
     Та интересно ще е да се види коя държава какъв подход ще избере. Някой вече въведоха мерки като Израел например.

# 6 260
  • В офиса
Много американски фирми просто казват служителите трябва да се ваксинират до октомври- които не иска няма работа. Това е, просто капитализъм.
Мхм. Ако има действително такива, то освен че могат да си позволят да го кажат, ще трябва да могат да си позволят да си платят разходите по обезщетенията, след като неваксинираните уволнени работници ги осъдят. Капитализъм в конституционна държава.

# 6 261
  • Bristol
А, дали пък, Делтата е по-заразна, но НЕ е толкова смъртоносна в сравнение с предишните щамове? Или може би, топлото време повлиява по някакъв начин. Прави ми впечатление, че и в други държави смъртността е доста по-ниска в сравнение с предишните вълни.
п.с. Добре де, защо нашите управници не закупят такива тестове-близалки, за да тестваме децата и тук! Вярвам, че родителите вече няма да се дърпат на такъв тест, стига само да не се бърка в нослето на детето.
В Индия различна картина наблюдавахме с Делтата или вече се забрави за това? Но в Индия не бяха дръпнали с ваксинацията плюс здравната им система има проблеми. Сега наблюдаваме Делта в страни със значително по-ефективна здравна система плюс висок процент ваксинация. В Европа България е с най-нисък процент ваксинирани, така че ще наблюдаваме тепърва дали по-леко се изкарва Делтата или ваксинацията е дала резултат.

За близалките  съм сигурна, че пак много ще откажат под предтекст, че не знаят с какви химикали са напоени и ще увредят децата им 🤪 😔

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 10:56 от Merry

# 6 262

Преди малко слушах Георги Маринов по бнт и той каза нещо интересно, че вирусът вече е развил мутации, с които напълно може да избягва антителата от ваксината/преболедуване сред плъховете в канализацията на Ню Йорк.

И за какви ваксинации говорим тогава ?

Да отбележим едно изказване на израелският министър председател Нафтали Бенет от вчера в туитър :

Цитат
78 от 79 -те израелци, починали миналата седмица, * не са извършили и трите необходими ваксинации.

С други думи, третата ваксина не е „лукс“ - тя наистина спасява животи.

Неимунизацията за трети път оставя възрастните хора в смъртна опасност.

Ваксинирайте се сега.
Дори и без опашка - те ще ви приемат и ще ви почерпят

Певода е с гугъл преводач

https://twitter.com/naftalibennett/status/1426900579121500163

Така че с тия само две дози , къде сте тръгнали да се мислите за ваксинирани ? Вече за да се считаш за ваксиниран , трябва да си получил три дози .

# 6 263
  • Насред хаоса
Не разбирам защо лекарите разубеждават болнавите. Пълна мътна мъгла ми е цялата ситуация и започвам също да подозирам геноцид. Не е нормално.
Дали точно ги разубеждават, не знам. Но като лекари може да имат опасения, че именно тази болнавост може да предизвика нежелана реакция и кофти усложнения. Все още не е ясно при кои точно хронични заболявания може да се провокира нещо опасно. Няма и как да бъде, защото изследванията и анализите се правят в момента. Поради което не желаят да поемат такава отговорност, ако нещо се случи, и това е разбираемо.

П.П. Мисля си, че скоро Макрончо ще отнесе още някой и друг шамар, само че тоя път от бизнеса. В резултат на умните мерки за паспортчетата хората от населените места по границата с Белгия са започнали да си ходят по заведения в Белгия, където няма такива малоумни изисквания. Та сега собствениците на заведения в тия градове във Франция реват, че нямат клиентела, а ония в Белгия - че са претоварени.

# 6 264
  • София
...
За близалките  съм сигурна, че пак много ще откажат под предтекст, че не знаят с какви химикали са напоени и ще уредят децата им 🤪 😔
Ако и тук тестваха така учениците, нямаше да имам никакъв проблем да тестват сина ми всеки ден, ако искат.

П.П. Добре де, какво става – редактирам, а не виждам редакцията?

# 6 265
Чушле,
ваксините идват от друг свят и друго здравеопазване, а точно нашите лекари, каквито описваш и които съм срещала и аз и те разбирам в това отношение, активно работят срещу ваксините.

# 6 266
А в моето съвсем близко обкръжение вече имаме случай на второ заразяване. Дете на 16г. Доказано и двата пъти с бърз антигенен тест. Първият път октомври миналата година.

Имунитетът срещу ковид е нетраен. Паднат ли вируснеутрализиращите антитела, вирусът може да се настани отново в тялото и да предизвика симптоматична инфекция като явно притежава някакви механизми, с които да се скрие поне в началото от клетъчния имунитет и да се размножи до високи нива преди да бъде забелязан. Съвсем очаквано беше/е да се държи като останалите коронавируси, които имат тази способност да реинфектират. Данните от ваксините също показват такова намаляване на ефективността с времето. Очакват ни бустъри, варианти и т.н. въртележки с този вирус.

Статията, която имах предвид:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.26.21261142v1

WNY4 щамът.

Който си е наистина нов щам, не просто вариант, толкова много са мутациите

# 6 267

П.П. Мисля си, че скоро Макрончо ще отнесе още някой и друг шамар, само че тоя път от бизнеса. В резултат на умните мерки за паспортчетата хората от населените места по границата с Белгия са започнали да си ходят по заведения в Белгия, където няма такива малоумни изисквания. Та сега собствениците на заведения в тия градове във Франция реват, че нямат клиентела, а ония в Белгия - че са претоварени.

Добре е да мислим първо за родния батак, който ни предстои, и чак после да оплакваме хората по близки и далечни страни. И да четем не само сензационните заглавия из бг медиите.
Скрит текст:
Той бизнесът вече започна да се ориентира. В Париж някои собственици на заведения са изискали и получили организиране на мобилни тест-пунктове на места с концентрация на повече заведения. И клиентелата доволна, и бизнесът не губи. Когато се търси решение, обикновено са намира.Simple Smile
А "паспортчетата" доста спомагат да дръпне ваксинацията, която досега много изоставаше. Когато Ману отмени и безплатните тестове, както се заканваше, може и първенци да станат. Французите хич не обичат да се харчат за нещо, което могат да получат безплатно.

# 6 268
  • На село (близо до Лондон)
Статията, която имах предвид:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.26.21261142v1

WNY4 щамът.

Който си е наистина нов щам, не просто вариант, толкова много са мутациите
Много благодаря! Интервюто е много ясно и дано много хора в България го чуят!

# 6 269
Поради което не желаят да поемат такава отговорност, ако нещо се случи, и това е разбираемо.
Ами да кажем, че хората ги питат какво да правят и те им казват да не се ваксинират. Аз не познавам кой знае колко баби (говоря за +80-годишни) в Пловдив - моята и нейните две приятелки, плюс две мои лели. Всички не са ваксинирани, само две са преболедували. И всички са се обърнали към лекар (едва ли един и същ), който им е казал да не се ваксинират. Не зная причините на другите, за моята баба бях писала вече подробно. Въобще толкова е абсурдно всичко, че... Триаж нали знаеш какво означава? Линейката през есента знаеш ли кога ще се разхвърчи за осемдесетгодишна баба?

Макрон по принцип не е харесван политик и според мен много от нещата, които се случват там, нямат общо с пандемията.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 11:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт